ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ Η «ανάπτυξη», δόκανο για την υποταγή του λαού


Προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα για τις προϋποθέσεις και τις συνέπειες των προσδοκώμενων «επενδύσεων»
Σήμερα -κατά πάσα πιθανότητα- θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στο φόντο του «μίνι» ανασχηματισμού της κυβέρνησης, αλλά και των διεργασιών για μετεκλογικές συνεργασίες, που συντελούνται ανάμεσα στα αστικά κόμματα και τους συμμάχους τους. Την κλιμάκωση της αντεργατικής επέλασης η κυβέρνηση επιχειρεί να την «ντύσει» με ψευδεπίγραφες υποσχέσεις περί ανάπτυξης, που θα ωφελήσει δήθεν το λαό, ενόψει και της διεξαγωγής των εκλογών, όταν την ίδια ώρα η «ανάκαμψη της οικονομίας», περνάει μέσα από την ενίσχυση των μονοπωλίων και πάνω από την ισοπέδωση των μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Σ' αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, με την οποία δηλώνει την ετοιμότητα της ΕΕ να «δρομολογήσει τη διαδικασία αναζωογόνησης της ελληνικής οικονομίας», αφού πρώτα χαιρετίζει την εφαρμογή του νέου μνημονίου, σημειώνοντας ότι: «Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα θέσει τα θεμέλια για μια νέα, ανταγωνιστική, γεμάτη δυναμισμό Ελλάδα», βασισμένη στη βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κομισιόν τονίζει ότι πρέπει να προχωρήσουν «πλειάδα ενεργειών οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν χωρίς χρονοτριβή με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Κυβέρνηση και ΕΕ θέτουν σαν προτεραιότητες την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, την παραχώρηση σε ιδιώτες της εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων, την επιτάχυνση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την επιτάχυνση των διαδικασιών για αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως το πρόγραμμα «Ηλιος» και τη «δημιουργία μιας πιο ανοικτής και ανταγωνιστικής αγοράς ενέργειας και την προώθηση της Ελλάδας ως κόμβου διακίνησης φυσικού αερίου».
Πρόκειται για μέτρα που έρχονται να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, που ετοιμάζονται να καρπωθούν νέους πόρους και να επενδύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους σε νέους κερδοφόρους τομείς, έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει ακόμα φθηνότερα εργατικά χέρια από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Οσο για τους εργαζόμενους και στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της ανεργίας η Κομισιόν προτείνει «δράσεις για τη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης και των ευκαιριών απόκτησης επαγγελματικής πείρας, δυνατότητες συνδυασμού επαγγελματικής κατάρτισης και εργασίας, καθώς και ενίσχυση της κινητικότητας». Δηλαδή, προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας και ανακύκλωσης της ανεργίας με μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους.
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η εκχώρηση του φυσικού πλούτου της χώρας στους πολυεθνικούς ομίλους, ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση ο Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με τις ενέργειες του υπουργείου «για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τη διαχείριση των δικτύων παροχής ρεύματος της ΔΕΗ». Επίσης κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι επί τάπητος τέθηκαν οι «εξελίξεις σχετικά με τους διαγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες», το πρόγραμμα «Ηλιος» και η παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό ότι στο τέλος του μήνα θα έχει συνάντηση με τους ομολόγους του της Κύπρου και του Ισραήλ, προκειμένου να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών για τους αγωγούς φυσικού αερίου.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής
Νέα συκοφαντική επίθεση στους εργατικούς αγώνες
Την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει απαρέγκλιτα και ολοκληρωμένα τα άγρια μέτρα του νέου μνημονίου επιδεικνύει προεκλογικά η ηγεσία της ΝΔ, επιδιώκοντας να καταξιωθεί στα μάτια της πλουτοκρατίας ως ο σταθερός πυλώνας του αστικού πολιτικού συστήματος, που μπορεί να φέρει σε πέρας αυτήν την αποστολή. Το μήνυμα αυτό αναμένεται να στείλει ο Α. Σαμαράς στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ την Κυριακή, ενώ, στην ίδια κατεύθυνση, κλιμακώνεται και η επίθεση κατά των εργατικών αγώνων και του ΚΚΕ.
«Η νέα κυβέρνηση έχει τρεις σημαντικούς στόχους τον Ιούνιο, πρώτον να καταθέσει νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δεύτερον να καταθέσει ένα πρόγραμμα περιορισμού της κρατικής σπατάλης και τρίτον, ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των κοινωνικών μεταβιβάσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Ν. Μηταράκης.
Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης έσπευσε να καταδικάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν για την ερχόμενη βδομάδα οι ναυτεργάτες, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό». «Η συζήτηση για απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών, ακόμη μάλιστα και μέσα στις εορτές του Πάσχα, βάζει σε ανησυχία όλο τον παραγωγικό κόσμο της χώρας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν είναι ώρα για περιπέτειες στα λιμάνια, οι οποίες θα έχουν τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις».
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας στοχοποίησε με συκοφαντίες για ακόμα μια φορά και η τομεάρχης Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη. Με αφορμή δημοσίευμα στο γερμανικό Τύπο ότι οι κρατήσεις θα μειωθούν κατά 30%, το στέλεχος της ΝΔ διαδίδει ότι για την «αρνητική εικόνα της Ελλάδας» ευθύνονται οι «διαρκείς διαδηλώσεις, οι συχνές απεργίες, οι ταραχές και οι καταστροφές που συνοδεύουν σχεδόν κάθε κινητοποίηση στην Αθήνα».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου