ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Γυναίκες ξεσηκωθείτε για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!



Στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απευθύνεται η ΟΓΕ, με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας και σύνθημα: «Γυναίκα ξεσηκωμός! Οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».Στη διακήρυξή της η ΟΓΕ αναφέρει: «155 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατριών της Ν. Υόρκης για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ίση αμοιβή με τους άντρες, σήμερα το 2012 θα έπρεπε να έχεις:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.
  • Κρατικούς Δωρεάν Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, Κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.
  • Αξιοπρεπή σύνταξη στα 55 και στα 50 για τα ΒΑΕ.
Αντίθετα το μαύρο μέτωπο των κομμάτων της πλουτοκρατίας σε πλήρη συμφωνία και συνεργασία με την ΕΕ, τα μονοπώλια και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τσακίζουν κάθε σου δικαίωμα στη Δουλειά, κάθε σου ανάγκη για την Πρόληψη και τις υπηρεσίες Υγείας, για τη Μητρότητα. Στόχος τους είναι να γίνει η εργασία σου πιο φτηνή, οι υγειονομικές και κοινωνικές παροχές λιγότερες, υποβαθμισμένες και πανάκριβες για να βγάζουν οι πλουτοκράτες περισσότερα κέρδη.
Αφοβα οργανώνουμε την πάλη μας!
Αυτή είναι η απάντηση της ΟΓΕ στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ παλεύουμε για να εμποδίσουμε τα μέτρα, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας».
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέες απολύσεις ανακοίνωσε η εργοδοσία
Αμεση απάντηση δίνουν οι χαλυβουργοί, διαδηλώνοντας σήμερα με τις γυναίκες τους στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος
Μαζί με τις γυναίκες τους θα διαδηλώσουν σήμερα οι απεργοί χαλυβουργοί
«Αντέχουμε, βαστάμε, συνεχίζουμε και είμαστε όλοι απολυμένοι», αυτή ήταν η ξεκάθαρη απάντηση που έστειλαν χτες οι απεργοί χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, στην αδίστακτη εργοδοσία του Μάνεση, που χτες προχώρησε σε νέες απολύσεις (είχαν γίνει γνωστές 11 μέχρι χτες αργά το απόγευμα).Η πρώτη απάντηση θα δοθεί σήμερα Πέμπτη 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Επιτροπή Γυναικών των χαλυβουργών στο κέντρο της Αθήνας, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Οι χαλυβουργοί μαζί με τις γυναίκες τους θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα στήριξης των οικογενειών των απεργών και να σταματήσει να στηρίζει την αδίστακτη εργοδοσία.
Η χτεσινή ανακοίνωση των νέων απολύσεων ήρθε να συμπληρώσει την ξεδιάντροπη στήριξη που παρείχε στον Μάνεση η κυβέρνηση το αμέσως προηγούμενο βράδυ στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη με το σωματείο. Ο υπουργός, σαν μεσάζοντας του εργοδότη, αναπαρήγαγε τους εκβιασμούς για κλείσιμο του εργοστασίου, όταν η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες του έδωσε άδεια για να λειτουργήσει δικό του λιμάνι, στηρίζοντας τα σχέδιά του για αναβάθμισή του ρόλου της εταιρείας.
Οι χαλυβουργοί ξεκαθάρισαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το πλατύ κάλεσμα που έχουν απευθύνει στα σωματεία του μετάλλου όλης της χώρας να συμμετέχουν σε Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας.
Συγκινητική αλληλεγγύη
Τετράδια για τα παιδιά τους παρέδωσαν στους απεργούς οι μικροί μαθητές που τους επισκέφτηκαν
Οσο αδίστακτη συνεχίζει η εργοδοσία τόσο πιο δυνατή εκφράζεται η αλληλεγγύη στον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών ανανεώνοντας συνεχώς τη δύναμη για να συνεχίσουν. Και πώς να μην παίρνουν νέα δύναμη οι χαλυβουργοί όταν είδαν χτες στην πύλη του εργοστασίου να καταφτάνουν μικροί μαθητές του δημοτικού από τη Μοντεσοριανή Σχολή Αθηνών μαζί με δασκάλους και εργαζόμενους εκεί και με έγκριση των ίδιων των γονιών τους. Μετέφεραν τετράδια και μολύβια για τα παιδιά των χαλυβουργών και παρέδωσαν 500 ευρώ που συγκέντρωσαν μαζί με 330 ευρώ που μάζεψαν οι εργαζόμενοι της σχολής. Και οι απεργοί τους μίλησαν για τον αγώνα τους, τους παραχώρησαν συνέντευξη για τη σχολική τους εφημερίδα και τους ευχαρίστησαν με θερμά χειροκροτήματα φεύγοντας.Σήμερα, και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ασπροπύργου θα διοργανώσει εκδήλωση αλληλεγγύης στις 5 μ. μ. στην πύλη του χαλυβουργείου.
Υπενθυμίζουμε ότι πολλές είναι οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα, συγκεκριμένα: Το Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου διοργανώνει συναυλία αύριο Παρασκευή 9 Μάρτη στις 7 μ.μ. στον ΟΡΦΕΑ. Η Ομάδα Γυναικών Ωρωπού διοργανώνει εκδήλωση, την Κυριακή 11 Μάρτη, στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Παλατιών, όπου την εμπειρία του απεργιακού αγώνα θα μεταφέρει σύζυγος απεργού χαλυβουργού, μέλος της ΟΓΕ. Το Εργατικό Κάντρο Λάρισας, διοργανώνει εκδήλωση στις 13 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του σωματείου χαλυβουργών. Τέλος, συνεχίζεται η συλλογή τροφίμων και χρημάτων από την ΠΑΣΕΒΕ Λαμίας. Η συγκέντρωση της ενίσχυσης γίνεται στο Σύλλογο Υδραυλικών (Παλαιολόγου και Αλκιβιάδου 2) από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα.


Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα
Κορυφώνεται σήμερα η δράση, με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας, με τις δυνάμεις της ΟΓΕ και του ΠΑΜΕ να «οργώνουν» χώρους δουλειάς και γειτονιές, να πραγματοποιούν δεκάδες εξορμήσεις, εκδηλώσεις και συσκέψεις. Με τις πρωτοβουλίες τους τα ταξικά σωματεία, οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ επιδιώκουν να φωτίσουν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, προβάλλουν ιδιαίτερα αιτήματα για την ανακούφισή τους, συζητούν για την ανάγκη να πάρουν οι ίδιες μέρος στην πάλη, να συμμετέχουν σταθερά στο κίνημα.
Μαζική εξόρμηση διοργανώνουν η ΟΓΕ και το ΠΑΜΕ στις 9.00 το πρωί στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ενώ στις 12.00 η ΟΓΕ θα συμμετέχει στην κινητοποίηση της Επιτροπής Γυναικών του σωματείου των χαλυβουργών στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή. Δεκάδες πικετοφορίες σε γειτονιές είναι προγραμματισμένες για το απόγευμα.
Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει πικετοφορία στις 6 το απόγευμα που θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Στον Πειραιά, θα γίνει πικετοφορία στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου