ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

«Βήμα»: Πρωταγωνιστής και οργανωτής της αντιΚΚΕ προπαγάνδας και του χαφιεδισμού



Γρηγοριάδης Κώστας
Η αστική τάξη έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτη. Προκειμένου να υπερασπιστεί την εξουσία της, την ιδιοκτησία της, τον πλούτο που αποσπά από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και να προωθήσει τους αντιλαϊκούς της σχεδιασμούς, χρησιμοποιεί τα πάντα για να αντιμετωπίσει το ΚΚΕ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα: Ψέμα, συκοφαντία, προβοκάτσια, εξαγορά, παρανομία, εξορίες, δολοφονίες. Ενα από τα πιο ισχυρά της όπλα είναι οι εφημερίδες της και συνολικά τα ΜΜΕ που ελέγχει. Το «Βήμα» των Λαμπράκηδων (από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου) και τώρα του Ψυχάρη αποτελεί την αντικομμουνιστική δημοσιογραφική της ναυαρχίδα. Αυτό δίνει συνήθως την κατεύθυνση της αντιΚΚΕ προπαγάνδας που τα άλλα μέσα αναπαράγουν, επεξεργάζονται και συνεχίζουν. Βοηθά τα αστικά κόμματα και καλύπτει τα κενά και την ολιγωρία, ακόμα και την αδυναμία που εμφανίζουν στον τομέα αυτό. Με ιδιαίτερο ζήλο και μεθοδικότητα αναδεικνύει και προβάλλει κάθε οπορτουνιστική αντιΚΚΕ δύναμη. Τα δικά του αντιΚΚΕ «επιχειρήματα» υιοθετούν στην προπαγάνδα τους, επαναλαμβάνουν τα οπορτουνιστικά κόμματα. Το «Βήμα» σε κάθε φάση και ανάλογα τις ανάγκες αναλαμβάνει να ηγηθεί της αντιΚΚΕ προπαγάνδας. Προεκλογικά για να εμποδιστούν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα να ψηφίσουν ΚΚΕ. Ενόψει των Συνεδρίων του ΚΚΕ με στόχο να ασκήσει πίεση, να δυσφημίσει τη γραμμή του ΚΚΕ και να δημιουργήσει ακόμη και ρήγματα στο ίδιο το Κόμμα. Σε κρίσιμες μάχες και περιόδους όξυνσης της ταξικής πάλης και της πολιτικής αντιπαράθεσης να υπονομεύει και να προβοκάρει την πολιτική και τη δράση του ΚΚΕ.Υπερβολές, θα πει κάποιος που αγνοεί ή δεν έχει παρακολουθήσει συστηματικά την αντιΚΚΕ «δημοσιογραφική» παρέμβαση του «Βήματος». Η γνωστή καχυποψία και συνωμοσιολογία του ΚΚΕ, θα πουν κάποιοι άλλοι, που υιοθετούν οτιδήποτε αρκεί να είναι κατά του ΚΚΕ. Αλλά αξιώνουν από το ΚΚΕ να αποδεικνύει κάθε φορά ότι δεν είναι ελέφαντας, ότι δεν έχει μετοχές στη «Γερμανός», δεν καίει τα καταστήματα, δεν κλείνει τα εργοστάσια... αλλά μάχεται για το δίκιο του εργάτη. Ομως, το αντιΚΚΕ έργο, με προεξάρχοντα τον δημοσιογράφο Λ. Σταυρόπουλο, μιλά από μόνο του. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο ενδεικτικά που έγραψε την τελευταία τετραετία. Οσο κι αν ψάξει κανείς δεν πρόκειται να βρει πολεμική κατά του ΚΚΕ με βάση τις θέσεις που έχει το ίδιο. Ενα άρθρο που να δείχνει ότι το ΚΚΕ λάθεψε ή έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του.
Εξήγγειλε το διχασμό του ΚΚΕ στο 18ο Συνέδριο!
Πριν καλά καλά τυπωθούν οι Θέσεις για το 18ο Συνέδριό του, όπου το ΚΚΕ προχώρησε σε μια σε βάθος επιστημονική και συλλογική συζήτηση γύρω από τα λάθη και τις επιτυχίες του σοσιαλισμού του 20ού αιώνα που ανατράπηκε, για να βγάλει συμπεράσματα χρήσιμα και αναγκαία για τη σημερινή του δράση και τη στρατηγική, το «Βήμα» έσπευσε να την υπονομεύσει με συκοφαντίες, εξαγγέλλοντας μεγάλες αντιπαραθέσεις, διχασμούς και φαντάσματα. «Ο Στάλιν διχάζει τον Περισσό»! «Η αγιοποίησή του προκαλεί αντιδράσεις από μέλη του κόμματος», έγραφε το «Βήμα» στις 9 Νοέμβρη 2008 και συνέχιζε: «Το φάντασμα του Στάλιν όχι μόνο πλανάται πάνω από τον Περισσό, προκαλεί πολιτικοϊδεολογικές παρενέργειες, όπως άλλωστε αναμενόταν(!)». «Ο κύκλος της αντιπαράθεσης στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου... αναμένεται να κλιμακωθεί(!)». Ναι, τόσο σίγουροι ήταν γιατί αυτό ήθελαν.
Κι όταν η συζήτηση στο Κόμμα και στο Συνέδριο ολοκληρώθηκε παρά και ενάντια στις προβλέψεις και τις επιθυμίες του «Βήματος» και όλων των άλλων που ακολούθησαν (τα ίδια ακριβώς έγραφε και το «Εθνος» του Μπόμπολα και ο δημοσιογράφος Π. Τσούτσιας, για να μην τους αδικήσουμε) με φανερή απογοήτευση έγραφαν στα ψιλά: «Δεν αναμένονται εκπλήξεις... μόνο το 0,35% ψήφισε κατά και το 0,61% λευκό», αλλά το βιολί βιολάκι τους: «Παρών στο συνέδριο και ο Στάλιν»!!! Τον είδαν και τον έδειξαν και πάνω από το προεδρείο!
Λοιδορία για τον «πόλεμο της Αλέκας»
Αμέσως μετά τις εκλογές ανέλαβε πρώτο να λοιδορήσει και να χλευάσει τις προειδοποιήσεις και τα καλέσματα του ΚΚΕ για τον πόλεμο που θα κηρύξουν στο λαό και πως πρέπει να αντιδράσει. «Ο λαϊκός πόλεμος της κυρίας Παπαρήγα», έγραφε περιπαιχτικά την Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009. Με αντιΠΑΣΟΚ σύνδρομα που έχει το ΚΚΕ από την εποχή του '80 - '85 προσπαθούσε να δικαιολογήσει το γιατί η Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή «δεν βρίσκει καμιά θετική και ουσιαστική υπόσχεση για το λαό στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης». Ενώ με ειρωνεία παρουσίαζαν τη θέση του «σεχταριστικού» ΚΚΕ που τότε έλεγε: «Οτι η επίθεση είναι καθολική, καθολικός πρέπει να είναι και ο εργατικός λαϊκός αγώνας... και απορρίπτει το διάλογο απάτη (για το ασφαλιστικό) όπως τον αποκαλεί και τις συναινετικές λύσεις. Και καλεί σε αντεπίθεση πριν είναι αργά, καθώς διαβλέπει μια γενικευμένη επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Τόσο σεχταριστικό ήταν το ΚΚΕ και τόσο εμπαθές κατά του ΠΑΣΟΚ, που τρομοκρατούσε άδικα το λαό!! Βεβαίως, δεν έμεινε σε αυτά. Ταυτόχρονα θύμιζε «τα όρια της νομιμότητας στα οποία κινείται το ΚΚΕ». Ενώ ο Ι. Κ. Πρετεντέρης ανακάλυπτε «το πρόβλημα ΚΚΕ» (Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009).
Εμφάνισαν συναγωνιστή του Λ. Κύρκου τον Χαρίλαο Φλωράκη!
Στις περιφερειακές εκλογές το αποτέλεσμα των συνδυασμών του ΚΚΕ δεν άρεσε καθόλου στο «Βήμα». Τι να πει λοιπόν; Το βρήκε. Ασχολήθηκε με τους «επίδοξους μνηστήρες στην ηγεσία του ΚΚΕ» (!) και άρχισε να γράφει διάφορα για στελέχη του Κόμματος. Ποιος του έδωσε αυτό το δικαίωμα; Με ποια αρμοδιότητα πιάνουν στο στόμα τους τα στελέχη του ΚΚΕ και διεκδικούν να έχουν λόγο για το πότε, ποιος και τι ρόλο θα αναλάβει; Αν τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα του επιτρέπουν να γράφει οτιδήποτε για τα εσωκομματικά τους, επειδή θέλουν τη στήριξή του και διαμαρτύρονται κατά των «νταβατζήδων» μόνο αν αυτή την παρέχει σε αντιπάλους τους, είναι δικό τους ζήτημα. Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους και δεν επιτρέπει σε κανέναν, πέρα από τα μέλη και τα στελέχη του, να έχει λόγο για τις εσωτερικές του διαδικασίες. Με ποια δικαιοδοσία, ποια δημοσιογραφική δεοντολογία, θεωρούν δικαίωμά τους την παρέμβαση στο εσωτερικό του ΚΚΕ; Ακόμα και τον Αύγουστο οι ΚΚΕδολόγοι του «Βήματος» δεν πάνε διακοπές. Στις 29 Αυγούστου του 2010 αποφάσισαν να σώσουν το ΚΚΕ και την αριστερά που το εντάσσουν, «που αυτοκαταστρέφεται»(!) και αφιέρωσε σελίδες και ρεπορτάζ για το «Τι είναι και τι επιδιώκει το Αριστερό Βήμα Διαλόγου»!
Με αφορμή το θάνατο του Λ. Κύρκου και την ηχηρότατη «σιωπή» του ΚΚΕ, έγραψαν νέες σελίδες αθλιότητας: «Ο Περισσός αποκαθηλώνει τον Χαρίλαο»!!! Μάλιστα, χωρίς ντροπή το «Βήμα» έφτασε στο σημείο να εμφανίζει τον Χαρίλαο Φλωράκη ως συναγωνιστή του Λεωνίδα Κύρκου, τον οποίο δικαίως τιμούσε για το ρόλο και την αντιΚΚΕ προσφορά του σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα (4 Σεπτέμβρη 2011). Ποιοι; Αυτοί που κατηγορούσαν τον Χαρίλαο Φλωράκη ως «δεινόσαυρο», «κομμουνιστικό απολίθωμα», «εικονολάτρη», «πατριάρχη του δογματισμού», γιατί υπερασπιζόταν τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος απέναντι στον οπορτουνισμό. Αθελά τους επιβεβαίωσαν αυτό που έλεγε ο σ. Χαρίλαος, ότι «οι αντικομμουνιστές αγαπούν πάντα το νεκρό κομμουνιστή, που δεν μπορεί να τους απαντήσει».
Αφήνουμε εντελώς στην άκρη το ρόλο του «Βήματος» στην επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας του ΚΚΕ, το τι έγραψε και τι είπε για το Β' τόμο του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ, το πώς προβάλλει και αναδεικνύει κάθε αντιΚΚΕ προσφορά - μαρτυρία - διαστρέβλωση κ.λπ. Είναι από μόνο του τεράστιο κεφάλαιο.
Χορηγός σε κάθε αντιΚΚΕ προβοκάτσια
Σημαντικότατη είναι και η προσφορά του στην τροφοδότηση και υποστήριξη που παρέχει σε κάθε αντιΚΚΕ προβοκάτσια. Και όταν ετοιμάζεται και όταν εκδηλώνεται. Χαρακτηριστική ήταν η συνεισφορά του στην προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο ρόλος του ΚΚΕ στην οργάνωση των μεγάλων εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων. Ετσι, το «Βήμα» πρόβαλε και ανέδειξε όλες τις αισχρές κατηγορίες και συκοφαντίες που εκτόξευσε ο εκλεκτός τους Πάγκαλος κατά του ΚΚΕ. Την Κυριακή 30 Μάη 2010, λίγες μέρες μετά την προβοκάτσια στη «Μαρφίν» και μπροστά στη Βουλή, προβάλλει τις αισχρές κατηγορίες του ότι συνδικαλιστές του ΚΚΕ επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή, «...τους είδα με τα μάτια μου, αναγνώρισα τα πρόσωπά τους στην τηλεόραση»!!!
Κι όμως, λίγους μήνες μετά και λίγες μέρες πριν πραγματοποιηθεί η δολοφονική επίθεση κατά της περιφρούρησης και της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ μπροστά στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της μεγάλης 48ωρης απεργίας στις 20 Οκτώβρη 2011, από τους κουκουλοφόρους παρακρατικούς, εντελώς τυχαία και συμπτωματικά (!) για τα ίδια γεγονότα, το «Βήμα» στις 16/11/2011 κατηγορεί το ΚΚΕ για το ακριβώς αντίθετο: «Το ΚΚΕ για μια ακόμα φορά έσωσε την αστική δημοκρατία»!!! «Η Αλέκα διασώζει το κοινοβούλιο». «Οι γεροδεμένοι κομμουνιστές αντί να καταλάβουν τα (πρώην) Ανάκτορα υπάκουσαν και προφύλαξαν εμποδίζοντας το "συνασπισμό" ακροαριστερών και παρακρατικών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό», έγραφε! Αν αυτό δεν είναι τουλάχιστον προετοιμασία του εδάφους ή συμμετοχή στην προβοκάτσια των μηχανισμών που επιχείρησαν με την ωμή βία να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να τρομοκρατήσουν, τότε τι είναι; Κι όταν μάλιστα συνεχίζει την προβοκάτσια και την επόμενη Κυριακή από την επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες, στις 23/10/2011. Ηταν «σύγκρουση (του ΚΚΕ) με τις κουκούλες». «Οντως η βουλή για ένα διήμερο έμοιαζε με φρούριο, την υπεράσπιση του οποίου είχαν αναλάβει οι κομμουνιστές», επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα όλων όσοι δικαιολογούσαν την εκπορευόμενη από τους μηχανισμούς καταστολής δολοφονική επίθεση.
Δεν έπιασε; Δεν πέρασε η τρομοκρατία; Τι σημασία έχει η δημοσιογραφική αξιοπιστία; Είπαμε, ο αντιΚΚΕ σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ετσι ξαναπροβάλλουν τον Πάγκαλο και τις προκλητικές συκοφαντίες του («Βήμα», 4/3/2012). Τώρα το ΚΚΕ δεν περιφρουρούσε, αλλά ευθύνεται για τους νεκρούς της «Μαρφίν»! Εύγε. Αυτή είναι η λαμπρή αστική δημοσιογραφία.
Τώρα το «Βήμα» επιχειρεί να νομιμοποιήσει το χαφιεδισμό σε βάρος του ΚΚΕ
Μπροστά στην προεκλογική περίοδο και με δεδομένη την αδυναμία των αστικών κομμάτων να διαχειριστούν όπως παλιά την κρίση του συστήματός τους, να κρύψουν τη χρεοκοπία τους και την αντιδραστική πολιτική τους, να χειραγωγήσουν με τους παλιούς τρόπους και μέσα τις λαϊκές συνειδήσεις, ακόμα και να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, που η πολιτική του επιβεβαιώνεται και το κύρος του ανεβαίνει ακόμα και σε τμήματα εργαζομένων και μεσαίων στρωμάτων που αποτελούσαν σταθερό στήριγμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος αφήνουν τα προσχήματα και καταφεύγουν σε ωμό, χυδαίο αντικομμουνισμό. Μαζί τους και το «Βήμα» της προηγούμενης Κυριακής (11/3/2012) ξαναδείχνει την κατεύθυνση. Προχωρά πέρα από τη συκοφαντία και στρώνει το έδαφος προς την αντικομμουνιστική εξαχρείωση. Ο στόχος σαφής: Να νομιμοποιηθούν ο χαφιεδισμός και η παρέμβαση των μηχανισμών του συστήματος σε βάρος των Οργανώσεων, της λειτουργίας του ΚΚΕ. Να χαρακτηριστεί η άρνηση υποταγής του Κόμματος αντιδημοκρατική εκτροπή, σεχταρισμός, σταλινισμός κ.λπ.
Το «Βήμα» απαγορεύει στο ΚΚΕ να αρνείται το φακέλωμα και την παρακολούθηση
Το «Βήμα» καταγγέλλει ως αντιδημοκρατική εκτροπή και εκδήλωση αυταρχισμού της ηγεσίας, την προσπάθεια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να προστατεύσουν τα μέλη τους από το ηλεκτρονικό φακέλωμα που συστηματικά γίνεται στο διαδίκτυο, από διάφορες μάλιστα υπηρεσίες εντός και εκτός της χώρας. «Το ΚΚΕ διαγράφει το Facebook. Απαγορεύει στα μέλη του τη χρήση του», διατυμπανίζει το «Βήμα» με θράσος. Δεν υποτιμά μ' αυτό προκλητικά τη νοημοσύνη των αναγνωστών του; Ακόμα και οι πιο τυφλοί αντικομμουνιστές γίνεται να αγνοούν τα διάφορα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας; Τις απολύσεις εργαζομένων που έγιναν επειδή καταφέρθηκαν κατά των αφεντικών τους στο Facebook; Γίνεται να μη γνωρίζει το «Βήμα» την τοποθέτηση του Τζούλιαν Ασάντζ, του Wikileaks, που έχει αποδείξει ότι κάτι παραπάνω ξέρει από παρακολουθήσεις, φακελώματα και καταγραφές στο διαδίκτυο, ότι «το Facebook είναι το τελειότερο εργαλείο κατασκοπείας και παρακολούθησης των ανθρώπων παγκοσμίως, που εφηύρε ο ανθρώπινος εγκέφαλος»; Τις συνεχείς αναφορές διεθνών μέσων και πρακτορείων ειδήσεων ότι σε κτίριο του βιομηχανικού πάρκου της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ είναι εγκατεστημένη μονάδα της CIA που ονομάζεται «εκδικητικοί βιβλιοθηκάριοι», που παρακολουθούν και συλλέγουν πληροφορίες, φωτογραφίες από το Facebook, το Twitter και τα άλλα μέσα της λεγόμενης κοινωνικής δικτύωσης; Τις ίδιες υπηρεσίες έχει το FBI, ο στρατός των ΗΠΑ και προφανώς οι αντίστοιχες υπηρεσίες της ΕΕ. Τίποτα ακόμα δεν έχουν ακούσει για την προ εβδομάδας αντίδραση χωρών της ΕΕ και διαφόρων εταιρειών και οργανισμών για την ενοποίηση των υπηρεσιών της Google και τι αυτό σημαίνει για τους χρήστες; Απ' ό,τι φαίνεται αυτά δεν έχουν καμία σημασία για το «Βήμα» προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος. Να φανεί το ΚΚΕ αναχρονιστικό που φοβάται την τεχνολογία και την επικοινωνία.
Το ΚΚΕ «κηρύσσει πόλεμο στην μπλογκόσφαιρα που έχει μετατραπεί σε πεδίο εσωκομματικών αντιδράσεων», γράφει το «Βήμα», παριστάνοντας το αφελές. Επιχειρούν να εμφανίσουν το ΚΚΕ ως καχύποπτο και φοβισμένο απέναντι στο δήθεν ειρηνικό πέλαγος της δημοκρατίας και της ελεύθερης πληροφόρησης του διαδικτύου! Πρόκειται για αποθράσυνση. Είναι τόσες πολλές, πολύχρωμες και κραυγαλέες οι προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ και στο internet που χάνει το νόημά του το να δώσεις αποδείξεις. Τι να πρωτοπείς; Το λογαριασμό στο Facebook που κάποιοι συνεχώς ανοίγουν στο όνομα της Αλέκας Παπαρήγα ή άλλων στελεχών του ΚΚΕ; Την πλαστή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου που κυκλοφόρησε μόλις πριν μια βδομάδα και που αναπαράχθηκε σε εκατοντάδες ακροδεξιά, αναρχοαντιεξουσιαστικά και σατιρικά blogs; Τα δεκάδες πλαστά ντοκουμέντα και πλαστές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις στελεχών; `Η τις πιο απίθανες ακόμα και ασυνάρτητες καταγγελίες στο όνομα μελών και στελεχών του ΚΚΕ;
Υπάρχει φακέλωμα στο internet;
Εκεί όμως που το «Βήμα» κάνει άλμα προς τον χειρότερο αντικομμουνισμό του παρελθόντος αντιγράφοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου και της μετέπειτα περιόδου των συλλήψεων και των εκτελέσεων, είναι που προβάλλει ξεδιάντροπα και ανοιχτά το χαφιεδισμό σε βάρος του ΚΚΕ. Με μισή αλήθεια, πέντε διαστρεβλώσεις και δέκα ψέματα το «Βήμα» αποκαλύπτει δήθεν την εσωκομματική μυστική συζήτηση που διεξάγεται στις Οργανώσεις του ΚΚΕ πάνω σε θέσεις και σημειώματα της ΚΕ, με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο! Ομως, με ποιο δικαίωμα το «Βήμα» θέλει να εμπλακεί με το τι συζητά και πώς το ΚΚΕ στις γραμμές του; Αυτό δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των μελών και στελεχών του ΚΚΕ; Δεν είναι χαφιεδισμός, δεν είναι κατασκοπεία, το να θέλεις να παρακολουθήσεις και να καταγράψεις μια εσωκομματική διαδικασία που αφορά μάλιστα ένα κόμμα που αποδεδειγμένα κρατικές και μυστικές υπηρεσίες έκαναν και κάνουν τα πάντα για να κατασκοπεύσουν, να φακελώσουν τα στελέχη, τα μέλη του ΚΚΕ, τις δραστηριότητές τους; Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του Wikileaks είναι ενδεικτικές της εμφανούς παρακολούθησης που κάνουν αυτές οι υπηρεσίες.
Αυτά που συζητά το ΚΚΕ αφορούν το ίδιο. Το Κόμμα δεν είναι ούτε κρατική, ούτε κυβερνητική υπηρεσία, ούτε επιχείρηση, που θεωρείται ως δημοσιογραφική επιτυχία η αποκάλυψη μιας απόφασης ή μιας συζήτησης. Το να θέλεις όμως να παρακολουθήσεις και να φανερώσεις μια συζήτηση σε ένα κόμμα, σε ένα σωματείο, σε μια παρέα ανθρώπων, αυτό δεν είναι χαφιεδισμός; Ανεξάρτητα με ποιον τρόπο απέσπασες τις υποτιθέμενες πληροφορίες, είτε είναι προϊόν κλοπής είτε παρακολούθησης είτε εξαγοράς είτε ακόμα ακόμα και «καρφώματος», δεν είναι ανήθικο να τις αξιοποιείς, να τις θεωρείς ως αντικειμενικές και αληθινές;
Ανακάλυψαν ότι το ΚΚΕ συζητά μυστικά για τον κίνδυνο ιμπεριαλιστικού πολέμου!
«Κλίμα καχυποψίας» διατυμπανίζει πάλι το «Βήμα» ότι υπάρχει στο ΚΚΕ, ελπίζοντας να πετύχει αυτό που καταγγέλλει. Εφόσον υπάρχει αυτό το κλίμα, τότε πώς εξηγείται να παρουσιάζεις σαν αποκάλυψη ότι οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ενημερώνονται και συζητούν για αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής σε όλα τα ζητήματα; Και μάλιστα αυτό το «Βήμα» το εμφανίζει ως έγκλημα. Το πόσο τους εξοργίζει ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει την άδειά τους για το τι και πώς θα το συζητά και τι θα λέει στο λαό φαίνεται και από την προσπάθεια να καλλιεργήσουν την εικόνα της μυστικοπάθειας και ύποπτης συνωμοτικότητας. Συζητούν, λέει, το ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικού πολέμου και τι θα κάνει το ΚΚΕ, εμφανίζοντάς το ως συνταρακτική αποκάλυψη. Αυτό είναι υποκρισία ή εμπάθεια; Τον σοβαρό κίνδυνο της εμπλοκής της Ελλάδας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν τον έχει θέσει στο λαό το ΚΚΕ με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο; Με ομιλίες και μέσα στη Βουλή, σε συνεντεύξεις της Αλέκας Παπαρήγα, σε ανακοινώσεις του; Είναι δυνατόν να μην το έχει συζητήσει στις Οργανώσεις του πριν το θέσει δημόσια;
Είναι ολοφάνερο ότι η επίθεση του «Βήματος» δεν αφορά μόνο τις εκλογές και την προσπάθεια να βάλει εμπόδια στην εκλογική ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Εχει μακροπρόθεσμο στόχο, εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική αντιμετώπισης του ΚΚΕ από το αστικό κράτος. Εφόσον δεν μπόρεσαν να το συντρίψουν, δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, επιχειρούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν ρήγματα στο εσωτερικό του, θέλουν να βάλουν εμπόδια και να υπονομεύσουν την εσωκομματική του λειτουργία και δημοκρατία. Ξανασηκώνουν τις σημαίες του πιο χυδαίου αντικομμουνισμού, καλλιεργώντας το έδαφος για να δικαιολογηθούν η ωμή τρομοκρατική και κρατική παρέμβαση κατά του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος. Η εργατική τάξη και ο λαός έχουν εμπειρία και ο καπιταλισμός και η δικτατορία των μονοπωλίων αποδεικνύουν καθημερινά ποια είναι η δημοκρατία τους. Ολο και πιο απροκάλυπτα επαναλαμβάνουν διαρκώς, με άλλα λόγια, αυτό που έλεγε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος: «Ο ελληνικός λαός επιτρέπεται να πιστεύει σε όλα, εκτός από τον κομμουνισμό».
Η αντιΚΚΕ εξαχρείωση και η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και του λαού δε μαρτυρούν όμως την ισχύ τους, τη σιγουριά τους για το σύστημά τους και τις δυνατότητές του. Δείχνουν τη μεγάλη τους αδυναμία, τον τρόμο τους απέναντι στο Κόμμα της εργατικής τάξης που δεν τους φοβάται και με όπλο την επιστημονική του θεωρία, τις επεξεργασίες του, την εμπειρία του, έχει εμπιστοσύνη και στις δυνάμεις του και στην εργατική τάξη και το λαό. Η αντιΚΚΕ επιχείρηση των κομμάτων και των μηχανισμών του συστήματος θα έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα απ' αυτό που υπολογίζουν οι εμπνευστές και εκτελεστές της.

Του
Παναγιώτη ΜΕΝΤΡΕΚΑ*
*Ο Παναγιώτης Μεντρέκας είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου