ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Οργανώνουμε απαιτητικά τη μάχη ενάντια στη λεηλάτηση συμβάσεων και μισθών


Το σύνθημα «δε θα επιτρέψουμε να λεηλατήσουν τους μισθούς μας» και πως χωρίς καμιά αναμονή πρέπει να οργανωθεί η πάλη κατά κλάδο - εργοστάσιο - επιχείρηση τονίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Στη μάχη για την προετοιμασία όλων των κλάδων, την οργάνωση του αγώνα και το συντονισμό της δράσης τους ενάντια στα σκληρά αντεργατικά μέτρα, ρίχνονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται σε αυτό, με βάση τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Με το σύνθημα «δεν θα επιτρέψουμε να λεηλατήσουν τους μισθούς μας» οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να μη δεχθούν μείωση των μισθών και των μεροκαμάτων, να δημιουργήσουν τους όρους για να παρεμποδιστούν και να μην περάσουν τα μέτρα για τις ΣΣΕ, να αγωνιστούν για υπογραφή ΣΣΕ απαιτώντας αυξήσεις. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι η εργοδοσία έχει ήδη εντείνει την επιθετικότητά της με στόχο το χτύπημα των ΣΣΕ καλούνται οι Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να αναλάβουν δράση για την ανάπτυξη κάθε μορφής αγώνα - και απεργιακών κινητοποιήσεων - μέσα στο Μάρτη. Παράλληλα, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες για συντονισμό των κλάδων, κοινές δράσεις, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Με βάση τα παραπάνω και με αιχμή το ζήτημα των μισθών τονίστηκε εισηγητικά πως «τα ΔΣ των σωματείων, τα ψηφοδέλτιά μας, οι σωματειακές επιτροπές, οι κρίκοι στους τόπους δουλειάς πρέπει να συνεχίσουν με γρήγορους κα αποφασιστικούς ρυθμούς το σχεδιασμό και την οργάνωση της πάλης. Σχέδιο κατά κλάδο, κατά εργοστάσιο, κατά επιχείρηση. Να προετοιμάζονται καλά οι Γενικές Συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς παίρνοντας υπόψη τι δυνάμεις υπάρχουν, τη στάση της εργοδοσίας, άλλες πλευρές που θα βοηθήσουν. Να μιλήσουν οι εργαζόμενοι, να ξεθαρρέψουν, να βγουν μπροστά».
Η υπεράσπιση μισθών και συμβάσεων συνδέεται με την καταδίκη όλων των υπηρετών της μεγαλοεργοδοσίας
Επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης των Λαϊκών Επιτροπών ώστε «να δεθούν οι τόποι δουλειάς με τις εργατογειτονιές. Ακόμα στη μάχη αυτή μπορούμε και πρέπει να εντάξουμε την πάλη ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων επικουρικών και κύριων, την αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, τις αυξήσεις στα εισιτήρια, στα τιμολόγια της ΔΕΗ». Εκεί όπου οι ταξικές δυνάμεις είναι μειοψηφία πρέπει, σημειώθηκε, να γίνει ακόμα πιο οργανωμένη δουλειά. Οχι απλώς να βάλουν το ζήτημα στα ΔΣ αλλά να απευθύνονται στους ίδιους τους εργαζόμενους «με υπογραφές, με συσκέψεις, με γενικές συνελεύσεις στους χώρους και με αποφάσεις κόντρα και ενάντια στις αποφάσεις των πλειοψηφιών».Τονίστηκε πως πρέπει να δυναμώνει η ιδεολογικοπολιτική πάλη. Να αποκαλύπτεται ακόμα πιο πειστικά ο ρόλος των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκαν τα ιδεολογήματα που ήδη χρησιμοποιούν αυτές οι δυνάμεις προκειμένου να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων για τις ΣΣΕ, όπως ότι «είναι καλύτερα μια μικρή μείωση παρά να εφαρμοστεί ο νόμος , ή ας δώσουμε κάτι για να σωθεί ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, ή τώρα είναι πλέον νόμος η μείωση μισθών και δεν μπορεί να γίνει τίποτε».
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στα άθλια μεροκάματα
Μεροκάματα που ξεκινούν από 78,75 ευρώ (μεικτά) κατοχυρώνει η σύμβαση που υπέγραψαν
Στα πόστα τους με ψηλά το κεφάλι επέστρεψαν από χτες οι εργατοτεχνίτες των 8 από τις 10 εργολαβικές επιχειρήσεις που δουλεύουν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Οι εργάτες μετά από τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα τους και συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα επέβαλαν την υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για το 2012, τσακίζοντας την προσπάθεια εργολάβων και συγκυβέρνησης, αξιοποιώντας την ανεργία - που η δική τους πολιτική έχει προκαλέσει - να περάσουν στους εργάτες της Ζώνης ατομικές συμβάσεις με μεροκάματα πείνας. Μεροκάματα όπως αυτά που έχει επιβάλει η επιχείρηση «ΖΗΜΕΝΣ» - που είναι η μία από τις δύο επιχειρήσεις που δεν έχει υπογράψει ακόμα τη Σύμβαση - στους ηλεκτροτεχνίτες, τα οποία ανέρχονται σε 35 ευρώ μεικτά στο 8ωρο χωρίς διάλειμμα. Με τον αγώνα αυτό, που έχει κεντρικό του σύνθημα «όλη η Ελλάδα μία Χαλυβουργία», οι εργαζόμενοι της Ζώνης δείχνουν ότι όλα κρίνονται στους χώρους δουλειάς, στη δύναμη των εργατών όταν είναι οργανωμένοι, αποφασισμένοι και έχουν ισχυρά ταξικά συνδικάτα.
Οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης με τον αγώνα τους για την ανανέωση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης για το 2012, την οποία ήδη έχει υπογράψει η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, υπερασπίζονται μεροκάματα που μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.
Συγκεκριμένα για τους τεχνίτες ηλεκτροσυγκολλητές, λεβητοποιούς, ελασματουργούς, φλογοχειριστές, σωληνουργούς, λαμαρινάδες, εφαρμοστές, μηχανοτεχνίτες το μεροκάματο στο 7ωρο που προβλέπει η Σύμβαση είναι 100,80 ευρώ μεικτά. Για τους βοηθούς αυτών των ειδικοτήτων τα μεροκάματα είναι 84 ευρώ μεικτά.
Για τους τεχνίτες σκαλωσατζήδες, μονωτές, τα μεροκάματα που έχουν κατακτήσει και επιβάλλουν με τη σύμβαση είναι 97,65 ευρώ μεικτά στο 7ωρο και για τους βοηθούς τους 78,75 ευρώ μεικτά.
Για τους ηλεκτροτεχνίτες το μεροκάματο, πάντα στο 7ωρο, είναι 99 ευρώ μεικτά και για τους βοηθούς τους 84,24 ευρώ μεικτά.
Για τους αμμοβολιστές, χρωματιστές, υδροβολιστές το μεροκάματο είναι 88 ευρώ μεικτά και των βοηθών τους 80,50 ευρώ μεικτά. Ενώ για τους τεχνίτες κατεργασίας ξύλου (καραβομαραγκούς) το μεροκάματο είναι 125 ευρώ μεικτά στο 7ωρο και των βοηθών τους 100,70 μεικτά.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου