ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ Ζυμώσεις για «μαύρο μέτωπο» και μετά την κάλπη


Υπέρ της συγκυβέρνησης τάσσονται στελέχη των δύο κομμάτων, με στόχο να νικήσουν το λαό που τους κοντράρει και τους δυσκολεύει
Σωτηρία για το λαό είναι να πολεμήσει με την ψήφο και την πάλη του την πολιτική που υπηρετεί το «μαύρο μέτωπο», ανεξάρτητα από τα κόμματα που το απαρτίζουν
Το έδαφος για μετεκλογική επανάληψη της κυβερνητικής συνεργασίας στρώνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πριν ακόμα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της κάλπης, δείχνοντας το φόβο τους για τη λαϊκή δυσαρέσκεια που μεγαλώνει, αλλά και την αποφασιστικότητά τους με κάθε μέσο να περάσουν τα μέτρα που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία. Με δεδομένη τη στρατηγική σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τη δέσμευσή τους να εφαρμόσουν μέχρι κεραίας τα μνημόνια, η επανάληψη του εγχειρήματος μιας κυβέρνησης «τύπου Παπαδήμου» (με την ίδια η παραπλήσια δομή), κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στους κόλπους των δύο κομμάτων.Η όλη συζήτηση επιβεβαιώνει ότι οι μεταξύ τους στρατηγικές διαφορές είναι ανύπαρκτες και πως οι όποιες αντεγκλήσεις έχουν να κάνουν με το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στο τσάκισμα του λαού, που ενιαία πρέπει να τους πολεμήσει και να τους συντρίψει. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κόμματα, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., που συγκυβέρνησαν με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και παραμένουν στην εφεδρεία για λογαριασμό της αστικής τάξης, όπως και άλλα κόμματα στις παρυφές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος, με συνέντευξή του στο «Βήμα», αποκάλυψε ότι ήδη γίνονται «συζητήσεις με πολύ έντονο ενδιαφέρον» ανάμεσα σε «πολιτικά στελέχη» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για μετεκλογική συμμαχία. Οπως πρόσθεσε ο ίδιος, στις συζητήσεις συμμετέχουν «βουλευτές και άνθρωποι από τον έναν ή τον άλλον χώρο, διανοούμενοι, επιχειρηματίες, συνδικαλιστές». Ο Θ. Πάγκαλος ξεκαθάρισε ότι «η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Βουλή είναι εφικτή, αν κανείς αφαιρέσει αυτές τις φλύαρες συζητήσεις στη Βουλή ή τον Τύπο για το ποιος ευθύνεται για το παρελθόν».
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που υπηρετεί με την πολιτική του το ΠΑΣΟΚ. «Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και όλοι μας έχουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης (...) Από τα αποτελέσματα των εκλογών, από τον συσχετισμό των δυνάμεων στο εκλογικό σώμα και στην επόμενη Βουλή θα εξαρτηθεί το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα», δήλωσε σε συνέντευξη του στο «ΑΝΤ 1».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος, ο οποίος έθεσε πρώτος ανοιχτά το θέμα. Με συνέντευξή του το Σάββατο στην «Ημερησία» δήλωσε: «Υποστήριξα την ανάγκη πολιτικών συγκλίσεων, συναίνεσης και συγκυβέρνησης από το 2010 σταθερά. Η πολιτική αυτή κατακτήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 και, αν χρειαστεί, θα κατακτηθεί σε κάθε περίπτωση και μετά τις εκλογές».
Αντιλαϊκή συγχορδία
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλοςτόνισε ότι «η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός για τη ΝΔ», διατηρώντας «ζεστό» το θέμα της συγκυβέρνησης. Την ίδια ώρα υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ακόμη και με πρωθυπουργό τον Αν. Σαμαρά, τάχθηκε μιλώντας στο «Ράδιο 9» ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης. «Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία δεν αποκλείω τίποτε, ηθικά και συνταγματικά ορθό είναι να αναλάβει πρωθυπουργός ο πρόεδρος του κόμματος που θα πλειοψηφήσει», δήλωσε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Παπαϊωάννου, δήλωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό: «Η επιδίωξή μας είναι να δώσουμε τη μάχη και να βγούμε νικητές, αλλά θα πρέπει πρώτα να δούμε τον πολιτικό χάρτη και να υπάρξει συνεννόηση γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».
Με το βλέμμα στραμμένο στην εσωκομματική κάλπη, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής δήλωσε «αντίθετος» με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι «μετά τις εκλογές θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ», όταν ο ίδιος είχε στηρίξει την απόφαση του Γ. Παπανδρέου για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας τον περασμένο Νοέμβρη και διατέλεσε υπουργός του μαύρου κυβερνητικού μετώπου.
Χτες, τέλος, υπήρξαν πληροφορίες για μετακίνηση του Μ. Χρυσοχοΐδη από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να καλύψει τη θέση του Χρ. Παπουτσή που παραιτήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπουργική θέση του Μ. Χρυσοχοΐδη θα καταλάβει στέλεχος της ΝΔ.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τσάκισμα του λαού με αυτοδυναμία ή χωρίς
Προκλητικά τα στελέχη της φτάνουν να μιλούν για την ανάγκη να σωθεί η χώρα από τον κομμουνισμό!
Να ενισχύσει τη θέση της ως εγγυητή της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος και της αποτελεσματικής εφαρμογής των μέτρων του νέου μνημονίου, επιδιώκει η ηγεσία της ΝΔ, μέσα από την προβολή του στόχου για αυτοδυναμία στις εκλογές. Παρόλο που κορυφαία στελέχη της ΝΔ δηλώνουν ότι η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη και θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, ωστόσο επίσημα η ηγεσία του κόμματος το διαψεύδει μετά βδελυγμίας, προβάλλοντας ταυτόχρονα το στόχο της αυτοδυναμίας.
Η επιδίωξη της ηγεσίας της ΝΔ είναι προφανής, θέλει μπροστά στις κάλπες να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση ότι τάχα «δεν είναι ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ» και πως έχει τάχα «άλλο μείγμα πολιτικής», που θα οδηγήσει πιο γρήγορα στην «ανάπτυξη». Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ ταυτίζεται απόλυτα με το νέο μνημόνιο για το οποίο έχει ήδη δεσμευτεί εγγράφως ο Αντ. Σαμαράς ότι θα υλοποιήσει απαρέγκλιτα και μέχρι τέλους, ενώ τα συμπληρωματικά «αναπτυξιακά» μέτρα που υπόσχεται, είναι αυτά που συμφώνησε ήδη ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες την περασμένη βδομάδα.
«Παλεύουμε για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα μπορέσει να πιάσει δουλειά, από την επόμενη των εκλογών και - χωρίς καθυστερήσεις - να βάλει σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμά της», δήλωσε χαρακτηριστικά (στο real.gr) ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, επιβεβαιώνοντας ότι βασική επιδίωξη της ΝΔ είναι να έχει όσο γίνεται λυμένα τα χέρια της για να υλοποιήσει τα άγρια μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό για να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Την ίδια στιγμή, όμως ο Δ. Αβραμόπουλος «αποκάλυπτε» την ειλημμένη απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα μάλιστα από το αποτέλεσμα των εκλογών. «Η συνεργασία και η συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα κρίνεται απαραίτητη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών», δήλωσε χαρακτηριστικά (στο «Βήμα της Κυριακής») ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Αμυνας, συμπληρώνοντας με νόημα ότι «πρέπει να αντιληφθούν ότι η αυτοδυναμία είναι πολιτικός στόχος και όχι αυτοσκοπός».
Ταυτόχρονα, κατά τα πρότυπα των δηλώσεων Γιούγκερ και για να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, στελέχη της ΝΔ καταφεύγουν στην κινδυνολογία, ενώ κλιμακώνουν την επίθεση κατά των ταξικών αγώνων και του ΚΚΕ. «Εγώ τρέμω στην ιδέα την επομένη των εκλογών στη Βουλή να έχουμε μια πανσπερμία κομμάτων. Η Βουλή να είναι ένα "Τζουράσικ Παρκ", από μικρά κόμματα τα οποία απλά θα εκφράζουν ένα καταγγελτικό λόγο, έναν αντιευρωπαϊκό λόγο, δε θα πιστεύουν στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Κυριολεκτικά θα έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος.
Δε δίστασε μάλιστα προεκλογικά να καλλιεργήσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα, λέγοντας ότι «το '49 αγωνιστήκαμε για να μείνει η Ελλάδα στον ελεύθερο κόσμο και να μην περάσει την περιπέτεια του κομμουνισμού, που πέρασαν οι Βαλκάνιοι γείτονές μας με τον υπαρκτό σοσιαλισμό». Αποθεώνοντας τέλος, την κοροϊδία των εργαζόμενων, ο Αντ. Σαμαράς διέρρευσε μέσω των στελεχών της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, με τα οποία συναντήθηκε χτες, ότι τάχα είναι αντίθετος με νέες μειώσεις μισθών και στις απολύσεις στο δημόσιο, τα οποία πριν από λίγες μέρες ψήφισε στο νέο μνημόνιο!

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου