ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σάλπισμα καθολικής αντεπίθεσης
Πυρετός προετοιμασιών σε όλους τους κλάδους για την επιτυχία της απεργίας

Motion Team
Με στόχο η απεργία την 1η του Δεκέμβρη να γίνει υπόθεση του κάθε εργάτη, της κάθε εργάτριας μέσα στο εργοστάσιο, στην οικοδομή, στο γραφείο, στο ξενοδοχείο, στη βιοτεχνία, στο πολυκατάστημα, στο λιμάνι, στο σχολείο κλπ., τα σωματεία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι σωματειακές επιτροπές, οι επιτροπές αγώνα, οι λαϊκές επιτροπές οργανώνουν με αποφασιστικότητα και σχέδιο, την προετοιμασία της και παίρνουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της. Οι εργαζόμενοι και οι σύμμαχοί τους με όπλο την θετική εμπειρία από την μεγαλειώδη 48ωρη απεργία αλλά και την ταξική αλληλεγγύη, καλούνται να δώσουν ακόμα πιο δυνατή απάντηση στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που θερίζουν δικαιώματα, κατακτήσεις, που επιτίθενται με σφοδρότητα στην ίδια τους τη ζωή. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε στην Ομόνοια στις 11 π.μ.«Αφήνουμε κάτω τα εργαλεία της δουλειάς και πιάνουμε τα εργαλεία του αγώνα. Γίνεται υπόθεση κάθε εργάτη - εργάτριας - υπαλλήλου - τεχνικού, η ζύμωση, η περιφρούρηση, η μαζική συμμετοχή στην απεργία», υπογραμμίζει στο απεργιακό της κάλεσμα η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Ηδη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας και του γενικότερου σχεδιασμού, η Ομοσπονδία πραγματοποιεί περιφερειακή σύσκεψη των οικοδομικών συνδικάτων της Δυτικής Ελλάδας, την Κυριακή, 27 Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αρτας.
Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων στο σχετικό της κάλεσμα προς τους εργαζόμενους ξεκαθαρίζει «ή εμείς ή αυτοί. Τα ψέμματα τελείωσαν. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά» και καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να οργανώσουν τη μάχη της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς, να πάρουν την υπόθεση της επιτυχίας της στα χέρια τους. Ανάλογο κάλεσμα εξέδωσε και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και μεταξύ άλλων τονίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, αυτοί που δουλεύουν για 500 ευρώ, αυτοί που είναι απλήρωτοι, αυτοί που είναι άνεργοι, αυτοί που δέχονται επίθεση, οφείλουν «μαζί με τα σωματεία και το ΠΑΜΕ να κτίσουμε ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, στους χώρους δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, να κτίσουμε ένα ρωμαλέο αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής».
Στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού σήμερα συνεδριάζουν τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων στα ξενοδοχεία «Αθενς Πλάζα», «Ιντερκοντινένταλ», και «Καζίνου - Ξενοδοχείου - Τελεφερίκ Πάρνηθας». Τη Δευτέρα, 28/11 γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται στα ξενοδοχεία «Ρουαγιάλ Ολύμπικ», «Σεντ Τζορτζ Λικαμπέτους» καθώς και στο κλαδικό του Πειραιά. Την Τρίτη, 29/11 γενικές συνελεύσεις στα ξενοδοχεία «Λίδρα Μάριοτ» και «Μετροπόλιταν».
Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων εργατικών σωματείων, Σωματειακών Επιτροπών, Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα συνοικιών, συγκαλούν, την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοέμβρη, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με θέμα την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας την 1η Δεκέμβρη και την οργάνωση της πάλης για τα προβλήματα των εργατικών και λαϊκών οικογενειών (άρνηση πληρωμής χαρατσιών, υπεράσπιση των ανέργων, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των ασφαλιστικών ταμείων και δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών ελευθεριών). Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Επίσης κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση που οργανώνει την Κυριακή, 27 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλ. Μητροπόλεως), απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Ν. Αττικής.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Την Τρίτη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Σε συλλαλητήριο στις 29 Νοέμβρη, στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια, καλεί τους εργαζόμενους σε Δημόσιο, ΟΤΑ, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις πρώην ΔΕΚΟ η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία που πετά στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.
Εκφραση της επίθεσης αποτελεί η ενέργεια της κυβέρνησης να καλέσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου να δηλώσουν την προϋπηρεσία τους με την απειλή ότι, αν δεν το κάνουν αυτή, δε θα προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου. Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ τονίζει την ανάγκη «κανείς εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας! Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές».
Παράλληλα, καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και καλεί τους εργαζόμενους «να πρωτοστατήσουν για μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και να οργανώσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην εφεδρεία και στις απολύσεις. Να ακυρωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια της λυκοσυμμαχίας κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και κεφαλαίου για κατάργηση του δικαιώματος όλων μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα».
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» προχωρά για δεύτερη μέρα σε συμβολική κατάληψη του Γραφείου Προσωπικού (7 π.μ. - 3 μ.μ.), προκειμένου να μην αποσταλεί καμία λίστα εφεδρείας στο υπουργείο. Η κατάληψη θα συνεχιστεί και σήμερα, τελευταία μέρα υποβολής της λίστας της ντροπής, ενώ οι εργαζόμενοι ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα «Επείγοντα» στις 8.30 π.μ.
Διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, οι εργαζόμενοι του νέου συγχωνευμένου Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - «Δήμητρα» προχώρησαν χτες σε 24ωρη απεργία και κατάληψη των κτιρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η κατάληψη θα συνεχιστεί και σήμερα. Επίσης, οι εργαζόμενοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από κεντρικό κτίριο του υπουργείου, ενώ παράλληλα έγινε και τετράωρη στάση εργασίας 12 μ. με 4 μ.μ.
Μια ακόμη αγωνιστική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν χτες στη 1 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, ενώ το Συνδικάτο τους με ανακοίνωσή του τονίζει πως μαζί με όλα τα σωματεία των υπό διάλυση φορέων θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρεται πως «ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να διασκεδάσει την άθλια εντύπωση που δημιουργήθηκε στον ελληνικό λαό από την έκδοση, μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Ευ. Βενιζέλο, ΚΥΑ για τη διάλυση του ΙΓΜΕ μέσω της απορρόφησής του από το ΕΚΠΑΑ (έναν φορέα με 2 υπαλλήλους, 8 αποσπασμένους και 11μελές ΔΣ) εξέδωσε μια ανακοίνωση που διαστρέφει πλήρως την πραγματικότητα». Το συνδικάτο καταγγέλλει ότι η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης συνεπάγεται την απόλυση μέσω εφεδρείας 210 εργαζομένων, σε σύνολο 348, απομακρύνοντας 40 επιστήμονες, 170 τεχνικούς και διοικητικο-οικονομικούς, διαλύοντας ουσιαστικά το Ινστιτούτο. «Προσπαθούν - τονίζει - να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και το λαό και να μη δει το εθνικό έγκλημα της διάλυσης του Ινστιτούτου και του ξεπουλήματος του Ορυκτού πλούτου».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Προσφέρουν 4,6 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις με πρόσχημα την ανεργία

Νέα προγράμματα ύψους 1,3 δισ. ευρώ ενίσχυσης της μεγαλοεργοδοσίας με πρόσχημα την ανεργία ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εργασίας, φτάνοντας το συνολικό ποσό που θα ενθυλακωθούν μέσα από αυτά τα προγράμματα στα 4,6 δισ. ευρώ.
Στα νέα 12 προγράμματα περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας ύψους 188 εκατ. ευρώ για πεντάμηνη απασχόληση 57.000 ανέργων, οι οποίοι με 625 ευρώ, αφού ανακυκλωθούν, θα καταλήξουν και πάλι στις ουρές της ανεργίας.
Αυτό που στην πραγματικότητα άφησαν τόσα χρόνια και αφήνουν πίσω τους αυτά τα προγράμματα - πέρα από την οικονομική ενίσχυση του κεφαλαίου - είναι η υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία τους προβλέπει αμοιβές και δικαιώματα πολύ χειρότερα απ' αυτά που ισχύουν.
Ανάλογης στόχευσης είναι και αντίστοιχα προγράμματα κατάρτισης στα οποία οι επιχειρήσεις «μπαίνουν» για να αποκτήσουν φθηνό εργατικό δυναμικό, υπό το πέπλο της «κατάρτισης». Τέτοια είναι και η περίπτωση που πρόσφατα κατήγγειλε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, όπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πάνω από τριάντα άνεργοι συμμετέχουν σε προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ με ιδιωτικά (!) εκπαιδευτήρια, όμως αντί να εκπαιδεύονται, όπως το πρόγραμμα ορίζει, υποχρεώνονται να δουλεύουν κανονικά σε οποιοδήποτε πόστο η εργοδοσία έχει ανάγκη και ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους μέσα στο ξενοδοχείο, για να καλύψουν κενά, εξαιτίας της συρρίκνωσης του προσωπικού, και μάλιστα τζάμπα, αφού οι συμμετέχοντες επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ με 4,40 ευρώ μεικτά την ώρα!
Αυτή η πολιτική έχει ανοίξει τόσο πολύ την όρεξη της εργοδοσίας, που πολλά από τα προγράμματα δεν τους αρκούν. Ετσι, σύμφωνα με την ενημέρωση του διοικητή του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας που προέβλεπε αμοιβές στους νέους μέχρι 24 ετών με το 70% της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, καλύφθηκε μόνο κατά 5%. Πράγματι, τη στιγμή που πολλοί εργοδότες μπορούν να έχουν στη δούλεψή τους ανασφάλιστους, με αμοιβές κάτω από τις συμβάσεις, πολλές φορές απλήρωτους για μήνες, δεν έχουν κανένα λόγο να προσφύγουν σε τέτοια προγράμματα.
Πάντως το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να κάνει πιο ελκυστικά τέτοια προγράμματα για τις μεγάλες επιχειρήσεις προσανατολίζεται να αυξήσει το πλαφόν επιδότησης από τα 200.000 ευρώ στα 500.000 ανά επιχείρηση, ενισχύοντας και με αυτό τον τρόπο τους μεγάλους ομίλους.
Να ενισχυθούν οι άνεργοι και όχι οι επιχειρήσεις
Για τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε και τη Βουλή. Παρεμβαίνοντας στην ενημέρωση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος τόνισε ότι με τα διάφορα προγράμματα που εξαγγέλλονται, αυτοί που πληρώνουν τη νύφη είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Εδώ και χρόνια οι λογικές αυτών των προγραμμάτων είναι να σπρώχνονται δισ. ευρώ προς το κεφάλαιο και τους εργοδότες και την ίδια στιγμή να αυξάνουν τα ποσοστά των ανέργων.
Καταλήγοντας τόνισε ότι για να επιβιώσουν οι άνεργοι πρέπει να έχουν επίδομα που να ανταποκρίνεται στο 80% του βασικού μισθού που διεκδικούν τα ταξικά συνδικάτα και να απαλλαγούν από οποιοδήποτε χαράτσι ή δανειακή υποχρέωση. Τους κάλεσε δε να δώσουν απάντηση στις προκλητικές πολιτικές της συγκυβέρνησης παίρνοντας μέρος στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη μαζί με το ΠΑΜΕ.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει δυσκολία να βρει λεφτά για τις επιχειρήσεις, το υπουργείο Εργασίας με νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις θα προχωρήσει σε νέα μόνιμη μείωση, αφαιρώντας από τους συνταξιούχους 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

 πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου