ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Οι μύθοι έπεσαν για την ΕΕ και την Ευρωζώνη



Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ύστερα από πρωτοβουλία του ίδιου, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Λ. Παπαδήμο
Eurokinissi
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, κατόπιν πρωτοβουλίας του, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τη συναρτημένη με αυτές θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:
«
Τα θέματα τα οποία απασχολούν και το ΚΚΕ και τον πρωθυπουργό είναι πολύ μεγάλα. Μας έκανε μια αναλυτική ενημέρωση γύρω από την πορεία του ελληνικού χρέους και γύρω από τις εξελίξεις στην ΕΕ, ύστερα και από το ταξίδι που έκανε. Αλλά και εμείς βρήκαμε την ευκαιρία, γιατί και ο κ. Παπαδήμος δεν ήταν πάντα μέσα στην Ελλάδα, δεν είχε την πολιτική αρμοδιότητα, εν πάση περιπτώσει, να του εξηγήσουμε πολύ αναλυτικά τις θέσεις του ΚΚΕ πάνω σε όλα αυτά τα θέματα. Να ξέρει πολύ καλά τι λέμε. Μας ενδιέφερε και να ξέρει πού διαφωνούμε, γιατί ξέρετε η διαφωνία με την κυβερνητική πολιτική δεν είναι στα σημεία, στις τακτικές, στους ελιγμούς, στο πώς χειρίζεται η κυβέρνηση το ένα ή το άλλο θέμα. Είναι εφ' όλης της ύλης. Είναι πάνω στη γενική πολιτική γραμμή, πάνω στη στρατηγική. Μια που είμαστε εδώ, να σας πω ένα - δυο πράγματα που είπαμε στον πρωθυπουργό εκ μέρους του Κόμματος.
Εμείς θεωρούμε ότι τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρωζώνη. Και τώρα οι μύθοι έπεσαν. Αυτό που γίνεται, πριν λίγα χρόνια φαινόταν αδιανόητο. Ενα από τα σενάρια τα οποία συζητιούνται είναι η διαίρεση της Ευρωζώνης σε τμήματα. Για την Ελλάδα, αν προχωρήσει αυτό, αλλά και οποιοδήποτε άλλο σενάριο - παραλλαγή, θα έχουμε ένα ευρώ εσωτερικά υποτιμημένο, πράγμα που θα απαξιώσει πλήρως μισθούς, συντάξεις, τις λαϊκές αποταμιεύσεις, τα σπίτια που έχουμε και ζούμε και πληρώνουμε τα χαράτσια, θα πωληθούν μπιρ παρά αυτά που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και που εμείς είμαστε αντίθετοι. Από την άλλη, θα διαμορφώσουν και μια τιμή του ευρώ το ΔΝΤ και η ΕΕ για τους πιστωτές που αυτοί θα χάσουν πολύ λιγότερα. Δηλαδή, δεν είναι το ζήτημα ευρώ ή δραχμή. Οποιος χειρισμός γίνει, είτε έξωση από την Ευρωζώνη, είτε έξωση από την ΕΕ, κάτι που φαίνεται και αναπόφευκτο, το ζήτημα είναι τι θα σημάνει για το λαό.
Εμείς, λοιπόν, έχουμε το εξής τρίπτυχο: Αποδέσμευση, κοινωνικοποίηση και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Αποδέσμευση χωρίς κοινωνικοποίηση θα είναι για το λαό δράμα. Κοινωνικοποίηση χωρίς αποδέσμευση είναι αδιανόητο να γίνει. Επομένως, η διαφορά μας με την κυβέρνηση είναι πολύ ουσιαστική και πολύ βαθιά και πρέπει ο λαός να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να κάνει την επιλογή του. Καταρχήν, ως πολιτική επιλογή και βεβαίως ως πολιτική δράσης. Αυτά τώρα, να βγούμε από το ευρώ, να πάμε στη δραχμή, να μας κάνει δάνειο η ΕΚΤ με αυτό το ποσοστό ή με το άλλο ποσοστό, όλα τα δάνεια θα τα πληρώσει ο λαός διπλά και τριπλά στην πορεία».
ΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεξάντλητες οι δυνατότητες στην οικονομική δουλειά
Με όλες τις εφεδρείες ρίχνεται η Οργάνωση στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης

Για την προετοιμασία της Οικονομικής Εξόρμησης από την ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με την Ρένα Σκυβαλάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και οικονομική υπεύθυνη της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.
***
-- Τι πείρα έβγαλε η Οργάνωση από την εξόρμηση του καλοκαιριού και της προηγούμενης χρονιάς, όπου, όπως και φέτος, οι οικονομικές δυσκολίες για τη λαϊκή οικογένεια ήταν επίσης οξυμένες;
-- Η πείρα της Οργάνωσης δείχνει ότι η σταθερή πολιτική δουλειά με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη, εάν δε συνοδεύεται και με την οικονομική στήριξη του Κόμματος από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το λαό. Στο πλαίσιο αυτό, η Οργάνωση έχει ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό κύκλο μόνιμων συνδρομητών, που κάθε μήνα από το υστέρημά τους ενισχύουν το Κόμμα και, ταυτόχρονα, κάνουν οικονομική δουλειά στο δικό τους περίγυρο.
Η πείρα από την προηγούμενη οικονομική εξόρμηση και την κάλυψη ενός μεγάλου πλάνου για τα δεδομένα του καλοκαιριού, μας δείχνει ότι υπάρχουν ανεξάντλητες δυνατότητες να πάμε ακόμα καλύτερα. Εκατοντάδες νέοι εργαζόμενοι και άλλα λαϊκά στρώματα, που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα, το ενίσχυσαν οικονομικά, κατανοώντας μέσα από την πείρα τους ότι έχουν συμφέρον το ΚΚΕ σήμερα να είναι ισχυρό. Μετρήσαμε συγκεκριμένα βήματα και κατακτήσαμε έναν τρόπο δουλειάς σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που θα μας βοηθήσει από εδώ και πέρα.
Εγινε καλύτερα αντιληπτό σε μεγάλο ποσοστό των κομματικών μελών ότι η συνδρομή, το κόκκινο μεροκάματο, αλλά και η σταθερή δουλειά με το κουπόνι είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη πολιτική δουλειά της Οργάνωσης, τη λειτουργία και δράση του Κόμματός μας. Οι δισταγμοί που καμιά φορά έμπαιναν πως ο κόσμος δεν έχει, και άρα δεν μπορεί να μας ενισχύσει, δεν ευσταθούν. Αυτό αποδείχθηκε στην πράξη. Οπου γίνεται σταθερή πολιτική δουλειά, υπάρχουν αποτελέσματα.
Ταυτόχρονα, η επίθεση στο ΚΚΕ για τα οικονομικά έχει πεισμώσει τους κομμουνιστές της περιοχής, τους φίλους, οπαδούς και νέους εργαζόμενους που έχουν βρεθεί δίπλα μας, γεγονός που αποτυπώνεται στο ακόμα πιο αυξημένο πλάνο που έχει η Οργάνωσή μας.
-- Με δεδομένο το αυξημένο κύρος του Κόμματος, πώς σχεδιάζει η Οργάνωση να αξιοποιήσει τους χώρους όπου ανάπτυξε δράση το προηγούμενο διάστημα για την κάλυψη των πλάνων της;
-- Το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν μεγάλες μάχες μέσα και έξω από χώρους και κλάδους δουλειάς. Στήθηκαν σωματειακές επιτροπές σε μια σειρά εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο του εμπορίου (π.χ. Praktiker, αποθήκες Αριάδνη, Αφοί Κωνσταντακάτου, κ.ά.), συγκροτήθηκαν ομάδες και επιτροπές του ΠΑΜΕ στον κλάδο των κατασκευών, των τηλεπικοινωνιών κ.λπ. Προχωρήσαμε χτίζοντας Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα σε κάθε γειτονιά και δήμο, Επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και Ομάδων Γυναικών της ΟΓΕ. Η παραπάνω δράση δε μας επιτρέπει να έχουμε μειωμένες απαιτήσεις και στόχους. Ηδη, οργανώνονται συσκέψεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.
Ο σχεδιασμός της δουλειάς μας ενόψει της οικονομικής εξόρμησης αφορά όλους αυτούς τους χώρους, αλλά και σε όσους ακόμα δεν έχουμε παρέμβει. Με τη Διακήρυξη της ΚΕ του Κόμματος προς το λαό και το κουπόνι, δε θα πρέπει να μείνει κανένας χώρος που δε θα φτάσει η πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος. Αυτό είναι το στοίχημα που έχει βάλει η Οργάνωση: Κανένα μέλος του Κόμματος να μη μείνει αμέτοχο και όλες μας οι εφεδρείες να ριχτούν στη μάχη.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου