ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εξω τώρα από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες με λαϊκή εξουσία

Για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου, η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της χώρας μας, τη νεολαία.
Η ηρωική στάση εργατών και εργατριών, νέων αγοριών και κοριτσιών στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανόπνευστης χούντας.
Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, τη νεολαία την περίοδο αυτή που ο καπιταλισμός στη χώρα μας και συνολικά στον κόσμο σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα.
Σήμερα, που ο καπιταλισμός δείχνει με τρόπο τραγικό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τα όριά του, ότι δεν μπορεί και δε θέλει να ικανοποιήσει τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, μπροστά στην εργατική τάξη και τη νεολαία μπαίνουν πολύ πιο προωθημένα αιτήματα και στόχοι.
Μέσα από τη δράση για την προστασία, την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε ένα ενιαίο λαϊκό μέτωπο, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στη συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑ.Ο.Σ. με κουμανταδόρο την ΕΕ, και θα επιβάλει την δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, η νεολαία με στήριγμα την αρνητική τους εμπειρία από την υποστήριξη που παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια στους καπιταλιστές και στα κόμματά τους, στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες όπως την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, να απορρίψουν τα νέα σύγχρονα διλήμματα για μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη, για ευρώ ή δραχμή και να βροντοφωνάξουν:
Κάτω τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Εξω τώρα από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες με λαϊκή εξουσία, με τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και κεντρικό σχεδιασμό, λειτουργία και παραγωγή με κριτήριο μόνο και αποκλειστικό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Οι μεγάλες δυσκολίες που αρχίζει να αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας τα τελευταία χρόνια. Αγώνων που το ΠΑΜΕ έβαλε την καθοριστική του σφραγίδα.
Σε αυτόν το δρόμο, της οργάνωσης στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, της ακόμα πιο αποφασιστικής ανάπτυξης των αγώνων και της λαϊκής πάλης ενάντια στους καπιταλιστές και το κράτος τους, στα κόμματά τους και στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας τα άλλα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να συνεχίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου