ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας για την Παγκόσμια Μέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συμφέρον της φτωχής πολύτεκνης οικογένειας η συμπόρευση με το ΚΚΕ

Είναι συμφέρον του λαού και της φτωχής πολύτεκνης οικογένειας ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα, στηριγμένο στην κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των μικροαγροτών, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, όλων αυτών που συνθλίβονται από τα μονοπώλια
Motion Team
Για την Παγκόσμια Μέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας (1η Νοέμβρη) η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απέστειλε στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας το παρακάτω μήνυμα:«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία να απευθυνθώ στις πολύτεκνες οικογένειες, σε μία περίοδο που μαζικά τα λαϊκά στρώματα οδηγούνται στην εξαθλίωση προκειμένου να διασωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, να διασωθεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, να συνεχιστεί η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η όξυνση του ανταγωνισμού για τον έλεγχο των πηγών του πλούτου, ανάμεσα στα μονοπώλια και στα καπιταλιστικά κράτη φέρνει επίσης πιο κοντά τον κίνδυνο ακόμα και ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την κρίση, ξεθεμελιώνει εργατικά λαϊκά δικαιώματα όπως το ωράριο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ), το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα και οδηγεί στην απόλυση δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Ξεπουλά τις πρώην ΔΕΚΟ και άλλες δημόσιες υποδομές, βγάζει στο σφυρί τη δημόσια περιουσία, εμπορευματοποιεί παραπέρα την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Επιπλέον, περικόπτει μισθούς, συντάξεις, φοροληστεύει μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικροαγρότες.
Αυτή η πολιτική έχει τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Με τη λεγόμενη "εθνική συνεννόηση" και με τις αντιπαραθέσεις τους παραπλανούν το λαό, προσπαθούν να τον εγκλωβίσουν σε νέες πιο επώδυνες θυσίες. Είναι πολιτικές δυνάμεις που εχθρεύονται και συκοφαντούν κάθε λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, έχουν στηρίξει κάποιοι και με τη ψήφο τους στη Βουλή το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων.
Είναι συμφέρον του λαού και της φτωχής πολύτεκνης οικογένειας ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα, στηριγμένο στην κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των μικροαγροτών, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, όλων αυτών που συνθλίβονται από τα μονοπώλια. Η αποφασιστική αγωνιστική συμπόρευση ευρύτερων λαϊκών μαζών με το ΚΚΕ για να παρεμποδίσουμε σήμερα τα μέτρα, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μία άλλη ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική λαϊκή εξουσία και έλεγχο, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Μια ανάπτυξη που στο κέντρο της θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι τα κέρδη των πλουτοκρατών. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στα σχέδια της αστικής τάξης για εναλλακτικά πολιτικά σενάρια με κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" ή κεντροαριστερή ή κεντροδεξιά, που θα εφαρμόζει την ίδια και χειρότερη πολιτική, που δε θα αμφισβητεί τα μονοπώλια και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Το ΚΚΕ σε αυτές τις συνθήκες προσπαθεί να συμβάλλει στη λαϊκή αφύπνιση, την οργάνωση και διεκδίκηση στόχων πάλης που ανακουφίζουν τη λαϊκή πολύτεκνη οικογένεια.
  • Αύξηση των κατώτερων μισθών στα 1.400 ευρώ μεικτά και όλων των συντάξεων στα 1.120 ευρώ.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων, με επίδομα 1.120 ευρώ για όσο διάστημα είναι άνεργοι.
  • Ενιαία δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση. Κράτος και πλουτοκρατία να καλύψουν 100% όλες τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων. Να διασφαλίσουν πλήρως τα αποθεματικά τους.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα, με αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ για την πολύτεκνη οικογένεια, που να προσαυξάνεται με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αναπροσαρμόζεται με βάση τον τιμάριθμο.
  • Ατοκα δάνεια στους πολύτεκνους, στα νεαρά ζευγάρια για την απόκτηση πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια.
  • Μέτρα στήριξης με ευθύνη του κράτους, των νέων ζευγαριών, των οικογενειών που έχουν βαριά ανάπηρο ή χρόνια πάσχοντα.
  • Δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικές κατασκηνώσεις, με κατάργηση κάθε μορφής οικονομικής συμμετοχής. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.
  • Αύξηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της κοινωνικής σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.
  • Αποκλειστικά δωρεάν δημόσια Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, με εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υποδομών και παροχών και με δωρεάν φάρμακα.
  • Φθηνές συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό για όλο το λαό και με ιδιαίτερες εκπτώσεις στις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.
Για τους ανέργους:
  • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.
  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.
  • Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.
  • Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
  • Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
  • Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και φτωχοί αγρότες.
  • Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων».
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου