ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ολοι στην απεργία, όλοι στη μάχη για την κλιμάκωση της πάλης



Στην Ομόνοια, στις 11 το πρωί, η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας

Ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο αποφασιστικά, με όπλο την αλληλεγγύη, η εργατική τάξη να απαντήσει στον πόλεμο που της έχει κηρύξει η πλουτοκρατία. Σε ενιαίο μέτωπο με τα λαϊκά στρώματα να μετατρέψει την απεργία την 1η Δεκέμβρη σε βήμα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης. Με αυτό το μήνυμα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τους καλεί να απεργήσουν μαζικά και να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε στην Ομόνοια, στις 11 π.μ.Σε ανακοίνωσή του ενόψει της απεργίας, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1ηΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11π.μ.
ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΟΛΟΙ στον αγώνα, όλοι στη μάχη. 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ κανείς στη δουλειά. Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια. Μηχανή να μην δουλέψει. Προπέλα να μη γυρίσει. Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν τώρα συνελεύσεις και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην κλιμάκωση του αγώνα.
  • Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.
  • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.
  • Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μην πατήσει πόδι στις γειτονιές συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.
  • Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις. Να μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.
  • Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.
  • Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.
  • Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Οχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. `Η θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500 και 300 ευρώ, μισοάνεργοι, άνεργοι και χωρίς δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Μαζί με το ΠΑΜΕ για ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, στα εργοστάσια, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, στα σχολειά και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ για ένα ρωμαλέο, αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα αισιόδοξο από τη νέα κυβέρνηση. Αντιθέτως, πρέπει να δυναμώσει το σύνθημα "ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ". ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.
Ούτε μια ώρα να μην τους χαριστούμε. Στόχος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. είναι να περάσουν και νέα βάρβαρα μέτρα, να συρρικνωθούν παραπέρα οι μισθοί, οι συντάξεις, να ξεχαρβαλωθούν κι άλλο οι εργασιακές σχέσεις, να επιβληθούν νέοι φόροι στο λαό. Να θυσιαστούν τα πάντα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.
Να αξιοποιηθεί η θετική εμπειρία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη. Αυτός ο αγώνας έφερε σε δύσκολη θέση και οδήγησε σε ανατροπή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Να απορριφθούν τα εκβιαστικά διλήμματα που βάζουν η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η ΕΕ. Να απορριφθούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση.
Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια.
Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους ταξικούς αγώνες και τη συμμαχία τους. Να βάλουν ως στόχο να πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.
`Η εμείς ή αυτοί. Τα ψέματα τελείωσαν. Χωρίς εμάς, γρανάζι δε γυρνά.
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.
Κανένας εργάτης, άνεργος να μη λείψει. Να 'ρθει πιο κοντά στο ΠΑΜΕ, να οργανωθεί στα σωματεία του, να εκφράσει αγωνιστικά, ταξικά την οργή του. Ακόμα πιο ορμητικά να αρνηθεί την πληρωμή των χαρατσιών. Να μην ξεγελαστεί από καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή. Δεν υπάρχει κανένα κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές του. Να απορρίψει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Να μην παραδώσει τα όπλα και να ρίξει τον πήχη της ζωής του για να ταϊστεί το κεφάλαιο από τους τόκους και τα χρεολύσια.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑ. Να απορρίψουμε το νέο προϋπολογισμό που σφαγιάζει τα λαϊκά στρώματα. Τα συνεχόμενα χαράτσια και οι νέοι φόροι, η κατακόρυφη μείωση των μισθών και των κοινωνικών δαπανών, το χτύπημα και η σφαγή στα δικαιώματα συμπληρώνονται με νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια για το κεφάλαιο. Για όλα αυτά απάντησή μας πρέπει να είναι η οργάνωση του αγώνα παντού. Κίνημα ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Να πληρώσει το κεφάλαιο.
Η απεργία την 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η πλουτοκρατία.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Καμία ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση. Ο λαός μπορεί να απαντήσει αγωνιστικά στο μαύρο μέτωπο, να αποκρούσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες
Το ΠΑΜΕ σας καλεί όλους και όλες στην Απεργία και στη συγκέντρωση την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη στην Ομόνοια, στις 11 π.μ.
Ολοι στο δρόμο των χαλυβουργών της Ελευσίνας.
Αντεπίθεση για την Εργατική Λαϊκή Εξουσία, όπου ο λαός θα κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει, χωρίς μονοπώλια, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με γενικές συνελεύσεις προς την απεργία
Στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας της 1ης Δεκέμβρη ρίχνονται τα συνδικάτα. Στη χτεσινή συνεδρίαση του ανοιχτού Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής συζητήθηκαν τα οργανωτικά μέτρα που πρέπει να πάρει τόσο το συνδικάτο όσο και τα επιχειρησιακά σωματεία, οι σωματειακές επιτροπές για την οργάνωση της απεργίας με καλά προετοιμασμένες γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις, συζήτηση εργαζόμενο τον εργαζόμενο. Σε αυτή την κατεύθυνση το επιχειρησιακό σωματείο στο ξενοδοχείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» οργανώνει στάση εργασίας και γενική συνέλευση, αύριο Παρασκευή. Γενικές συνελεύσεις διοργανώνουν επίσης τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία «Ολύμπικ Ρουαγιάλ», και «Saint George Lycabettus». Το επιχειρησιακό σωματείο στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» έκανε πρόσφατα γενική συνέλευση η οποία και αποφάσισε 24ωρη απεργία όταν αυτή προκηρυχθεί και από άλλα σωματεία. Τέλος, συνεδρίαση με θέμα την απεργία έχει αύριο και το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχείο «Αθενς Πλάζα».
Να οργανώσουν την απεργία της 1ης Δεκέμβρη σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση καλεί τα σωματεία του κλάδου η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου. Με ανακοίνωσή της ενόψει της 24ωρης απεργίας η Ομοσπονδία υπογραμμίζει τη σημασία που έχει η αντίσταση των ίδιων των εργαζομένων στις πιέσεις και στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, για να μην περάσει η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κανένας να μην υπογράψει μείωση μισθών, κανένας εργαζόμενος να μην πληρώσει το φοροχαράτσι για τα ακίνητα, αλλά μαζί με το σωματείο, τις Λαϊκές Επιτροπές στη γειτονιά, μαζί με το ΠΑΜΕ, να παλέψουν για να το καταργήσουν. Με το σύνθημα «Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και της πλουτοκρατίας» να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου