ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ Δεν πέρασε η τρομοκρατία



Παρά την εισαγγελική εντολή για λήξη της κατάληψης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν

Ούτε οι εισαγγελείς ούτε οι διορίες τους στάθηκαν ικανές να σταματήσουν την κατάληψη στο κέντρο της ΔΕΗ στη Μεσογείων, απ' όπου στέλνονται πανελλαδικά οι εντολές διακοπών ρεύματος. Η κατάληψη γίνεται ενάντια στο χαράτσι ακινήτων.Την κατάληψη ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη ΔΕΗ και συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην επιχείρηση αλλά κατά τη διάρκειά της και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους. Στελέχη του ΚΚΕ με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφτηκαν και χτες το χώρο της κατάληψης, όπως έκαναν και τη Δευτέρα, εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα να καταργηθεί το αντιλαϊκό χαράτσι.
Τη Δευτέρα, η Ομοσπονδία διέκοψε το ρεύμα στο κτίριο σταματώντας έτσι τη λειτουργία του συστήματος «ΕΡΜΗΣ», μέσα από το οποίο γίνονται όλες οι συναλλαγές της ΔΕΗ. Μεταξύ αυτών και οι εντολές διακοπής. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία προχώρησε σε αυτή την ενέργεια αφού προηγουμένως η διοίκηση της ΔΕΗ είχε αρνηθεί να κλείσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αποστέλλει τις εντολές διακοπών.
Μετά από αυτά τα γεγονότα, η κυβέρνηση απάντησε με την καλλιέργεια κλίματος φόβου. Τη Δευτέρα διατάχτηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η Αστυνομία εμφανίστηκε στο χώρο της κατάληψης και χτες, έδωσε το «παρών» ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος είπε ότι η κατάληψη πρέπει να λήξει μέχρι τις 8 - 9 το βράδυ.
Ομόφωνα το Προεδρείο της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συνέχιση της κινητοποίησης. Την απόφαση ανακοίνωσε τηλεφωνικά στον εισαγγελέα, με τον τελευταίο να φέρεται να δηλώνει ότι «η υπόθεση μετά από αυτό έχει φύγει από τη δική μου δικαιοδοσία».
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καλούμε το λαό να επιβάλει την κατάργηση του χαρατσιού
Στο χώρο της κατάληψης πήγε και χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Στην κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΗ βρέθηκε και χτες το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία και δήλωσε:«Αυτή τη στιγμή δεν μιλάω ούτε συναισθηματικά, ούτε παρορμητικά. Εχω πλήρη συνείδηση του τι λέω. Ο νόμος μπορεί να λέει ό,τι λέει, αλλά αυτή τη στιγμή κρίνεται κάθε μέρα ένας νόμος ο οποίος είναι άδικος και μάλιστα τόσο βαθιά άδικος, που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τους αφορά σαν Ελληνες πολίτες, δεν αφορά τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, αφορά ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που καλούμαστε να πληρώσουμε έναν άδικο και με αυτή την έννοια παράνομο φόρο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι με νύχια και με δόντια να επιβάλουμε, να πείσουμε - αν κάποιοι θέλουν να πειστούν - ότι αυτό το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί. Αυτό που γίνεται εδώ εκφράζει σήμερα τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Και αν θέλετε, εκφράζει και αυτόν που κάτω από το φόβο και κάτω από τον εκβιασμό ότι θα μείνει χωρίς ρεύμα και έχει μικρά παιδιά, θα πάει να πληρώσει το χαράτσι. Εκφράζει και αυτούς, όχι μόνο εμάς που δε θα πληρώσουμε αποφασισμένα, αλλά και αυτούς που κάτω από το φόβο θα πάνε να πληρώσουν. Δεν μπορούν να ψηφίζονται τόσο βαθιά άδικοι νόμοι και να τους εφαρμόζουμε. Δεν γίνεται. Διότι αν τους εφαρμόζουμε τους νόμους, τότε κυριολεκτικά όχι μόνο θα πεινάσουμε αλλά θα πάμε και άκλαφτοι. Και θα μας λένε ότι μας αρέσει κιόλας.
Πώς είναι δυνατόν να καταργηθεί ένας νόμος, αν δεν ξεσηκωθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και δεν αποδείξουν ότι είναι άδικος, αν δεν είναι αποφασισμένοι να μην τον εφαρμόσουν; Οι διάλογοι τέλειωσαν. Τα δάκρυα και η δυσαρέσκεια τέλειωσαν. Καθαρά, καλούμε τον ελληνικό λαό σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο εδώ να επιβάλει την κατάργηση αυτού του χαρατσιού. Και εδώ δεν μπαίνουν ούτε πείσματα ούτε εμμονές από την πλευρά της κυβέρνησης και της συγκυβέρνησης. Δεν μπορεί αυτό το χαράτσι να περπατήσει. Πάει και τέλειωσε. Δεν γίνεται. Δεν μπορεί να πληρώνεται το χαράτσι. Αύριο θα έρθουν κι άλλα. Και εμείς το εννοούμε. Το δίκιο βρίσκεται με το μέρος του λαού. Το άδικο εκφράζει η πλειοψηφία της Βουλής. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ερχονται και λένε οι δικαστικοί: Θα εφαρμόσω το νόμο. Και θεωρείται ένας δικαστικός ότι έχει δίκιο όταν εφαρμόζει το νόμο. Και εμείς λέμε: Εισαγγελείς και άλλοι εφαρμόζουν το νόμο χωρίς να σκέφτονται αν αυτός είναι παράνομος για το λαό; Υπάρχει τυπική και ουσιαστική νομιμότητα. Ετσι είναι σήμερα. Αυτή είναι η θέση μας και έχω πλήρη συνείδηση τι είναι αυτό που λέω. Για άλλη μια φορά θα πω: Δεν το λέω συναισθηματικά ή αν θέλετε για να είμαστε γενικά υπέρ των εργαζομένων. Δεν αντέχει ο λαός να πληρώνει άλλο, δεν αντέχει».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εντολή του εισαγγελέα να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι, η Αλ. Παπαρήγα, επισήμανε: «Το έχω υπόψη μου. Πρέπει να αντέξουμε. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε, πρέπει να αντέξουμε στις δυσκολίες και να μη μένει κανένας μόνος του. Οταν είμαστε πολλοί τότε μπορούμε και να αντέξουμε και όταν έχουμε βεβαίως και συνείδηση ότι έχουμε δίκιο».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου