ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Πανστρατιά στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ

Να γίνει το νέο ξεκίνημα της λαϊκής αντεπίθεσηςΚάτω η συγκυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας!
Εξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία!
Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Η στυγνή εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, ο αυταρχισμός δεν πρέπει να γίνουν το παρόν και το μέλλον του λαού. Αποκτά κατεπείγοντα χαρακτήρα η οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης, της δράσης και της αλληλεγγύης για την παρεμπόδιση και την ανατροπή των εξοντωτικών μέτρων της μαύρης συγκυβέρνησης και των συνεπειών της κρίσης.
Ο πόλεμος στην εργατική τάξη γίνεται όλο και πιο ανελέητος. Δεν υπάρχει τμήμα, δεν υπάρχει κλάδος που να μη βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανεργία, τη δραστική περικοπή μισθών, την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η λαϊκή οικογένεια αντιμετωπίζει πια το φάσμα της φτώχειας, το εξοντωτικό χαράτσωμα που την οδηγεί στην ανέχεια και την απελπισία.
Ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της γενικευμένης στάσης πληρωμών.
Στην ενιαία επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη και πλουτοκρατίας ενιαία πρέπει να γίνει επειγόντως και η απάντηση της εργατικής τάξης, των μισθωτών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου.
Σε όλους τους κλάδους, στο ένα εργοστάσιο μετά το άλλο, στις επιχειρήσεις - και σε αυτές που είχαν και συνεχίζουν να έχουν τεράστια κέρδη - οι μεγαλοκαπιταλιστές απολύουν, απειλούν και εκβιάζουν. Αξιώνουν συνεχώς δραστικές μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, υπογραφή επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων, εκ περιτροπής διήμερη ή τριήμερη εργασία, γενίκευση της μερικής ή ελαστικής εργασίας.
Με το καθεστώς της εφεδρείας - απόλυσης, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι οδηγούνται στην ανεργία, ενώ όσοι απέμειναν υφίστανται συνεχείς περικοπές στους μισθούς.
Ταυτόχρονα με τον κρατικό προϋπολογισμό 2012 κλιμακώνεται η φοροεξόντωση της εργατικής λαϊκής οικογένειας, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών επιχειρηματιών, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις προκλητικές φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει το μεγάλο κεφάλαιο.
Το νέο μαχαίρι στις δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια θα δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία, τα δικαιώματα του λαού, ειδικότερα της νέας γενιάς.
Οι πετσοκομμένες συντάξεις και οι παροχές που δίνονται σήμερα είναι κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ στήνουν και πάλι την γκιλοτίνα για τις συντάξεις και τα όρια συνταξιοδότησης. Τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων υφίστανται νέα μεγάλη λεηλασία με το δρομολογούμενο «κούρεμα», την ίδια στιγμή που μειώνεται ακόμα περισσότερο η κρατική επιχορήγησή τους, θεριεύει η εισφοροδιαφυγή της μεγαλοεργοδοσίας και ενώ έχουν μεγάλες απώλειες από τη μείωση μισθών και την ανεργία.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργες και άνεργοι, οι οικογένειές τους, όπως και των χαμηλόμισθων βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι, ενώ επιπλέον δέχονται τον απάνθρωπο εκβιασμό της κυβέρνησης για τα χαράτσια της ΔΕΗ, των τραπεζών που απειλούν με κατασχέσεις κ.ο.κ.
Τώρα χρειάζεται οργάνωση της εργατικής τάξης στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, παντού. Οργάνωση και ενιαία δράση με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τη νεολαία, τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας. Τώρα χρειάζεται αλληλεγγύη. Οι μικρές εστίες αγώνα, όπως της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», να εξαπλωθούν σε όλη τη χώρα. Ολοι για τον έναν και ένας για όλους. Λαϊκή συμμαχία που θα αυξήσει τις δυσκολίες του αστικού πολιτικού συστήματος και θα το ανατρέψει στην πορεία.
'Η με τα μονοπώλια ή με το λαό. Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση. Εχουν χρεοκοπήσει και αποκαλυφθεί τα ψέματα για την ΕΕ των εργαζομένων, για την ευρωπαϊκή οικογένεια και τις μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης. Είναι αποπροσανατολισμός οι μύθοι περί κατοχής της Ελλάδας, αφού όλοι οι λαοί της Ευρώπης υποφέρουν από τα μονοπώλια και την ένωσή τους, την ΕΕ. Δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική στις δήθεν φιλολαϊκές λύσεις «των αριστερών και προοδευτικών κυβερνήσεων». Δοκιμάστηκαν εδώ και χρόνια. Αποδείχτηκαν δεκανίκια των μονοπωλίων.
Μόνη λύση είναι το λαϊκό μέτωπο παντού και η ένταση της δράσης για να καταργηθεί το χαράτσι, να μη διαλύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να μη μείνει απροστάτευτος κανένας άνεργος, να υπερασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις, να πληρώσει το κεφάλαιο που δημιουργεί τις κρίσεις.
Τέρμα στα διλήμματα «ευρώ ή δραχμή». Μόνη λύση η πάλη για έξοδο από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, θα μετατρέψει σε λαϊκή ιδιοκτησία τα μονοπώλια και θα αποδώσει στο λαό τον πλούτο που αυτός παράγει και τον καρπώνονται οι κεφαλαιοκράτες.
Τώρα υπάρχει πολλή εμπειρία. Τέρμα στις αυταπάτες.
Η κρίση έδειξε άλλη μια φορά ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι ιστορικά ξεπερασμένο. Δεν γίνεται ανθρώπινο. Οσο υπάρχει, θα φέρνει στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα μόνο ανεργία, πείνα, πόλεμο.
Το αληθινό της πρόσωπο δείχνει και η ΕΕ, αυτή η συμμαχία του κεφαλαίου. Η καπιταλιστική κρίση στην Ευρωζώνη θα βαθύνει ακόμα περισσότερο, οι ανταγωνισμοί κρατών και μονοπωλίων για τη λεία μεγαλώνουν, το ίδιο και η ανισομετρία. Τους λαούς της Ευρώπης - μαζί τους και τον ελληνικό - περιμένουν περισσότερη εξαθλίωση, ζωή σκλαβοπάζαρου.
Τώρα αγώνας με προοπτική και λαϊκή επαγρύπνηση. Οι ανταγωνισμοί είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πολέμους, που θα εμπλακεί και η ελληνική αστική τάξη. Οι πόλεμοι βρίσκονται στο αίμα του καπιταλισμού. Τέτοιοι πόλεμοι δεν είναι των λαών, είναι αυτών που ληστεύουν τους λαούς και τους κάνουν κρέας για τα κανόνια τους, για να κερδίζουν περισσότερα, για να μοιράζουν τις αγορές. Πάλη κατά της εγχώριας πλουτοκρατίας, κατά της εξουσίας των μονοπωλίων σε όλες τις συνθήκες! Να μη χαθεί ούτε λεπτό μέχρι την απεργία της 1ης Δεκέμβρη. Στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία να απαντήσουμε με φούσκωμα της συνειδητής λαϊκής οργής.
Εμπρός για την επιτυχία της απεργίας! Ολες και όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ!
Να γίνει η 1η Δεκέμβρη μια νέα αφετηρία για την εργατική λαϊκή αντεπίθεση!
ΑΘΗΝΑ 29/11/2011
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου