ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΧΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ


Συνέχεια με οργανωμένη αντίδραση σε κάθε χώρο δουλειάς
Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή διαδήλωση
Την αντίθεσή τους στην εργασιακή εφεδρεία των χιλιάδων απολύσεων, στο χτύπημα συνολικά των δικαιωμάτων των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων, εξέφρασαν όλοι όσοι συμμετείχαν στο χτεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, τους ΟΤΑ, την Υγεία, τις συγκοινωνίες, τις μεταφορές, και άλλοι.
Η συγκέντρωση έγινε το μεσημέρι στην Ομόνοια, όπου μίλησε ο Θ. Κοτζαμπασάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό. Ενας από τους δημόσιους φορείς και οργανισμούς που έχουν μπει στη διαδικασία των συγχωνεύσεων ή των καταργήσεων με άμεση συνέπεια τη μείωση του προσωπικού και τις απολύσεις. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως υλοποιούνται οι πρώτες καταργήσεις - συγχωνεύσεις οργανισμών με εκατοντάδες απολύσεις, 160 εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, 70 εργαζόμενοι στη ΘΕΜΙΣ και ακολουθούν και άλλες. Επισήμανε ότι οι όποιες εξαιρέσεις κλάδων από την εργασιακή εφεδρεία είναι παραπλανητικές και τόνισε την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να μην επαναπαυθούν και να οργανώσουν την αντίδρασή τους. Στη συγκέντρωση μίλησε και η Κ. Προμπονά, από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, καλώντας μεταξύ άλλων σε συσπείρωση και στο δυνάμωμα του Συνδικάτου.
Ακολούθησε πορεία στη Σταδίου και μέχρι τη διασταύρωση της Β. Σοφίας και Β. Αμαλίας. Εκεί, για άλλη μια φορά, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει τη Β. Σοφίας με κλούβες. Στην πορεία οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα που αποκάλυπταν τον αντεργατικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που εφαρμόζεται, όπως: «Γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία και για το λαό χαράτσια και ανεργία», «ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.-πλουτοκρατία τσακίζουν τους εργάτες για την κερδοφορία». Την ίδια στιγμή μοιράζονταν τρικ που καλούσαν σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ, σε συνελεύσεις στα εργοστάσια, τις γειτονιές, τις πολυκατοικίες.
Σε συνάντηση που έγινε με τη γενική γραμματέα του υπουργείου, Ε. Μπεργελέ, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία. Η αντιπροσωπεία ανταπάντησε πως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και αυτό θα το κάνει πράξη, αργά ή γρήγορα, η πάλη του λαού», όπως ανέφερε ο Αλ. Αρβανιτίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, στους συγκεντρωμένους μετά τη συνάντηση.
Στο μεταξύ, ήδη καταγράφονται τα προβλήματα που θα προκαλέσει σε μια σειρά υπηρεσίες η μείωση του προσωπικού. Σε οριακό σημείο βρίσκεται η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, ιδιαίτερα στην ειδικότητα των οδηγών. Με υπερωρίες, δεδουλευμένα ρεπό αλλά και περικοπές σε δρομολόγια που θεωρούνται «ασύμφορα», οι διοικήσεις των δημόσιων εταιρειών αστικών συγκοινωνιών επιχειρούν να καλύπτουν τα κενά προσωπικού τα οποία διογκώθηκαν μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις επί υπουργίας Ρέππα περί «εξυγίανσης» των αστικών συγκοινωνιών. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση που επικρατεί και στον όμιλο του ΟΣΕ και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Τα παραπάνω συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ υπουργού Υποδομών και διοικήσεων των οργανισμών.
Αντιστέκονται στους εκβιασμούς
Μαζική κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου απαιτώντας να δοθούν πίσω οι δηλώσεις προϋπηρεσίας που κατατέθηκαν από μερίδα εργαζομένων με το πιστόλι στον κρόταφο. Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, σήμερα προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση στη διοίκηση του νοσοκομείου και προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Την περασμένη βδομάδα, η διοίκηση έστειλε χαρτιά σε 127 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου προκειμένου να συμπληρώσουν τις δηλώσεις προϋπηρεσίας τους και να τις καταθέσουν. Κάτω από την απειλή πως αν δε συμπληρώσουν τα έντυπα, θα χάσουν την προϋπηρεσία τους, με την τρομοκρατία που ασκήθηκε από τη διοίκηση με την ανοχή της πλειοψηφίας του Σωματείου, 67 εργαζόμενοι κατέθεσαν τις δηλώσεις προϋπηρεσίας. Τη Δευτέρα, μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι υιοθέτησαν το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και αποφάσισαν κανένας να μην καταθέσει δηλώσεις προϋπηρεσίας, να δοθούν πίσω όσες κατατέθηκαν, οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων και μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Χτες το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσαν αιτήσεις ανάκλησης των δηλώσεων προϋπηρεσίας. Σήμερα προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση.
  • Στο Θεαγένειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, σήμερα στις 10.30 π.μ.
  • Στο «Παπανικολάου» οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου στις 7 το πρωί και στη συνέχεια κατάληψη του γραφείου πρωτοκόλλου για να μπλοκάρουν τα χαρτιά της εφεδρείας.
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου