ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Ζυμώνουν» συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - προθύμων


Παπανδρέου και Σαμαράς χρησιμοποιούν τους ίδιους εκβιασμούς στο λαό για να δρομολογήσουν εξελίξεις σε βάρος του
Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή
Eurokinissi
Ορθάνοιχτη κράτησε την πόρτα της συνεργασίας με τη ΝΔ σε ένα «ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα» ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στην παρέμβασή του αργά το βράδυ χθες στη Βουλή. Οπως είπε, «χθες έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα από τη ΝΔ, η οποία δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και συμφώνησε με ένα μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα το οποίο στη συνέχεια θα προχωρήσει σε εκλογές».Στη συζήτηση, ανέφερε, που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, δεν πρέπει να αποκλειστεί η συζήτηση κανενός θέματος, ούτε η δική του πρωθυπουργική θέση, αφού, όπως δήλωσε, «δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα και ούτε με ενδιαφέρει να επανεκλεγώ». Ας συζητήσουμε όλα τα θέματα, ακόμα και τη σύνθεση της κυβέρνησης, είπε και ισχυρίστηκε ότι δεν είναι υπεύθυνη θέση να παραιτηθεί η σημερινή κυβέρνηση. Το κυβερνητικό σχήμα αυτό, συνέχισε, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση, πρέπει να διασφαλίσει την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης με την τρόικα και μετά να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, αφού, όπως είπε, η παραίτηση της κυβέρνησης, όπως ζητάει ο Αντ. Σαμαράς, οδηγεί σε ακυβερνησία.
Ο Γ. Παπανδρέου, περιχαρής, είπε ότι οι πρωινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ δημιούργησαν θετικές αντιδράσεις στο εξωτερικό και τόνισε απευθυνόμενος στον Αντ. Σαμαρά ότι εάν «είναι να συνεργαστούμε» θα πρέπει «να χτίσουμε ένα κλίμα διαλόγου μεταξύ μας». Τον καλώ, είπε, να επανέλθει στη συζήτηση στην Ολομέλεια και να αρχίσουμε άμεσα τη συζήτηση για μια κυβέρνηση ευρύτατης σύνθεσης.
Επεσαν οι μάσκες
Την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ανακοίνωσε, με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντ. Σαμαράς. Παρά την αποχώρηση, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσέλθουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, αφού, σύμφωνα με τον Κανονισμό, απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών και όχι των 300. Στο διά ταύτα, ο Αντ. Σαμαράς ήταν αποκαλυπτικός στην τοποθέτησή του, ξεκαθαρίζοντας ότι ζητά προσωρινή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, αφού, όμως, πρώτα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση που προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής, με την οποία δήλωσε ότι συμφωνεί.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι είναι υπέρ της ομαλότητας και «ομαλότητα σημαίνει εκλογές άμεσα, στις επόμενες 6 εβδομάδες αν είναι δυνατόν», προκειμένου «να φύγει κάθε αβεβαιότητα για τη δανειακή σύμβαση και την 6η δόση του δανείου», αφού, όπως είπε, «αν παραμεληθούν αυτές οι δύο παραλυτικές αβεβαιότητες η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές και ο κόσμος να ψηφίσει απαλλαγμένος από το φάσμα του τρόμου». Τόνισε, επίσης, ότι «ζητώ από τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να διευκολύνει τις εξελίξεις» με μία «προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση που θα φέρει ομαλότητα και εκλογές».
Επιδεικνύοντας σαφέστατη συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε πως ο πρωθυπουργός «λέει ότι όλα τα έκανε για να εξασφαλίσει τη συναίνεση Σαμαρά», ξεκαθαρίζοντας πως «αποδέχομαι τη δανειακή σύμβαση ως αναπόφευκτο», αφού «από τις 27 Οκτωβρίου, την ημέρα που ανακοινώθηκε το "κούρεμα", είχα πει ότι εκεί που έφερε τα πράγματα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το "κούρεμα" ήταν αναπόφευκτο», ενώ «τώρα ο κ. Παπανδρέου λέει ότι γύρισε τον κόσμο για να εξασφαλίσει τη συναίνεσή μου».
Για να κοροϊδέψει το λαό, ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να αποσυνδέσει τη δανειακή σύμβαση από τα επικείμενα νέα αντιλαϊκά μέτρα, υποστηρίζοντας πως είναι «άλλο πράγμα η δανειακή σύμβαση, δηλαδή το πώς θα δανειζόμαστε, από τα μέτρα που τη συνοδεύουν», προσθέτοντας πως «οι αντιρρήσεις με το μείγμα της πολιτικής παραμένουν ακέραιες». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να δεχθώ το σύνολο της πολιτικής που έχει εφαρμοστεί (...) θα δεχθώ όσα ανακοινώθηκαν στις 27 Οκτωβρίου», ενώ «δέχομαι τη δέσμευση της Ελλάδας στην εκπλήρωση των στόχων δημοσιονομικής προσαρμογής».
Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Αντ. Σαμαράς εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου λέει ψέματα με απίστευτη ευκολία», αναφέροντας ως παράδειγμα το ότι «δε δέχθηκα κυβέρνηση μακράς διαρκείας», αλλά «κυβέρνηση λίγων εβδομάδων με επικεφαλής πρόσωπο κοινής αποδοχής». Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι του είπα», τονίζοντας πως «ζήτησα την παραίτηση του κ. Παπανδρέου, ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές σε συνθήκες ομαλότητας. Αν κατάλαβε ότι θέλω να συγκυβερνήσω μαζί του, κατάλαβε λάθος».
Τα άλλα κόμματα
Με μια θεατρινίστικη ομιλία, μικρότερη του ενός λεπτού, εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα «βρίσκεται στο καθεστώς της παράνοιας», προσθέτοντας τη φράση «σώστε την Ελλάδα, σώστε την Ελλάδα, σώστε την Ελλάδα. Οι καιροί ου μενετοί».
Κριτική για το μέγεθος περικοπής του χρέους στη συμφωνία της τελευταίας Διάσκεψης Κορυφής, άσκησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, αναφέροντας πως «ούτε 50 δισ. δε θα "κουρευτούν" τελικά. Είναι συμφωνία του αέρα, είναι άνθρακας ο θησαυρός που θα συνοδευθεί με νέο μνημόνιο και όρους επιτροπείας». Παράλληλα, κάλεσε εκ νέου σε αντιμνημονιακά μέτωπα για να ψαρέψει σε θολά νερά, λέγοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μπορούν να βρουν κοινό τόπο για να απαλλάξουν την χώρα από το βραχνά της κηδεμονίας και τα μνημόνια».
Προς το τέλος της συνεδρίασης, ζήτησε το λόγο και ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, ο οποίος αναλώθηκε σε ερωτήματα για το «αν υπάρχει κυρίαρχος πρωθυπουργός». Παράλληλα, καλλιέργησε αυταπάτες για μια «άλλη» καπιταλιστική ΕΕ, σημειώνοντας ότι «η μόνη απειλή για την πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη είναι τα μνημόνια και η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται στην ΕΕ», ζητώντας τη μετατροπή των τραπεζών σε «φορείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής»! Τέλος, εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για έλλειψη διάθεσης διαλόγου, επειδή αποχώρησε από την αίθουσα μετά την ομιλία του, σχολιάζοντας πως «δεν μπήκε καν στον κόπο να ακούσει τις τοποθετήσεις των βουλευτών του στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα».
Εκκληση διακομματικής συναίνεσης για τα αντιλαϊκά μέτρα που περιέχονται στη δανειακή σύμβαση έκανε από το βήμα της Βουλής η Ντ. Μπακογιάννη, κάνοντας, παράλληλα, επίθεση στο ΚΚΕ. Ζήτησε την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι είναι προϋπόθεση για να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ξεκαθάρισε ότι η βάση της συνεννόησης πρέπει να είναι ότι «εμείς, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, που έχουμε ευρωπαϊκή προοπτική πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου», προσθέτοντας ότι «αν αυτή η συναίνεση δεν επιτευχθεί εμείς οι 300 θα είμαστε υπόλογοι στην Ιστορία».
Αντικομμουνιστική κορόνα
Στη χτεσινή της ομιλία στη Βουλή, η Ντ. Μπακογιάννη είπε ότι «εμείς, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, που έχουμε ευρωπαϊκή προοπτική, πρέπει να εξασφαλίσουμε την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου», προσθέτοντας ότι «αν αυτή η συναίνεση δεν επιτευχθεί, εμείς οι 300 θα είμαστε υπόλογοι στην Ιστορία»... Η άμεση αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ προκάλεσε την αντικομμουνιστική κορόνα της Ντ. Μπακογιάννη ότι «το ΚΚΕ θέλει να φέρει την εποχή του Στάλιν πίσω στην Ελλάδα και δεν τον λέτε καθαρά. Εγώ δεν είμαι νοσταλγός της εποχής του Στάλιν»...
Δεν μας εκπλήσσει ο αντικομμουνισμός της κας Μπακογιάννη. Οταν είσαι «όπου σταθείς και όπου βρεθείς», ουσιαστικά η συνείδηση και η φωνή της αστικής τάξης, φυσικό είναι να ξέρεις και πού βρίσκεται ο πραγματικός αντίπαλος της εξουσίας της τάξης που είσαι ταγμένος να υπηρετείς. Φυσικό επίσης είναι, αφού δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις με πολιτικό λόγο το Κόμμα που εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, να ρίχνεις «ασύμμετρες» κορόνες. Επιβεβαιώνει και με αυτόν τον τρόπο την αδυναμία και το φόβο μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού, που μπορεί με τη δράση του να σφραγίσει τις εξελίξεις και να ανοίξει το δρόμο της δικής του εξουσίας.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου