ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ Να δυναμώνει στη συνείδηση του κόσμου η τελική λύση



Σε συγκέντρωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο μίλησε, χτες, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ανάγκη ο λαός να βγάλει συμπεράσματα από την πραγματικότητα που διαμορφώνεται, να αγωνιστεί για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, αναδείχτηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν χτες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πολυτεχνείο με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο πολιτικό σκηνικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Δε χρειάζεται καμιά υποτίμηση σε όλη αυτή την επικοινωνιακή καταιγίδα των τελευταίων ημερών, στην οποία πρωτοστατούν τα συγκροτήματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης της ολιγαρχίας για να σερβίρουν στον ελληνικό λαό σε διαφορετική συσκευασία την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, σε πιο επικίνδυνη και αδίστακτη μορφή, στη μορφή της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Καρατζαφέρη, με την ανοιχτή στήριξη της οικονομικής ολογαρχίας της χώρας μας και με την υψηλή εποπτεία της ΕΕ. Δε χρειάζεται καμιά υποτίμηση στην προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα ανοχής, αναμονής, ακόμα και αυταπάτες και σ' αυτό το έδαφος έχουν συμβάλει όλο το προηγούμενο διάστημα οι αντιπολιτευτικές προσπάθειες που έκαναν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και οι οπορτουνιστές να προσωποποιήσουν την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, η οποία έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και που προσπαθεί να διαφυλάξει τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου σε συνθήκες οξύτατης κρίσης. Είναι ένα κρατούμενο το οποίο πρέπει να το έχουμε μπροστά μας ειδικά σε χώρους όπως είναι τα Πανεπιστήμια και άλλους χώρους όπου ζει και δουλεύει η εργατική τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι και που είναι πολύ πιθανό να περάσει ένα τέτοιο κλίμα.
Φαίνονται οι δυσκολίες που έχει το σύστημα να διαχειριστεί την κρίση


Ταυτόχρονα όμως - χωρίς να υποτιμούμε αυτόν το κίνδυνο - πρέπει να διαβάσουμε σωστά τις πολιτικές εξελίξεις που είχαμε αυτή την περίοδο, που οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου και στη μεταμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος από την πλευρά της διαχείρισης. Γιατί πραγματικά φαίνονται αβίαστα οι τεράστιες δυσκολίες που έχει το αστικό πολιτικό σύστημα σήμερα στη χώρα μας να διαχειριστεί μια κρίση βαθιά, μια κρίση η οποία οξύνει τις αντιθέσεις και στο εσωτερικό της ελληνικής άρχουσας τάξης. Μια κρίση η οποία δυσκολεύεται να διαχειριστεί, να κατευνάσει, να ενσωματώσει την οργή, την αγανάκτηση αλλά και τη διάθεση να έρθουν κομμάτια της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική.Στην αναγκαστική κίνηση των κομμάτων του κεφαλαίου, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της συγκόλλησης του ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και των άλλων υποστηρικτών, ήταν καταλύτης η τεράστια επιτυχία της 48ωρης απεργίας, τα εκατομμύρια που απήργησαν, οι εκατοντάδες χιλιάδες που βγήκαν στο δρόμο. Ηταν καταλύτης η αποτυχία της γενικευμένης προβοκάτσιας που στήθηκε στις 20 Οκτώβρη σε βάρος χιλιάδων διαδηλωτών του ΠΑΜΕ από τους μηχανισμούς του παρακράτους και των προβοκατόρων. Ηταν καταλύτης η συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση που εκφράστηκε και στις παρελάσεις, όχι μέσα από τους ακροδεξιούς θύλακες ή τα μπλοκ μερικών δεκάδων διαδηλωτών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η οργή η συσσωρευμένη που εκφράστηκε από το λαό. Ταυτόχρονα, έδειξαν οι εξελίξεις αυτών των ημερών και τη σαπίλα και την ποιότητα που έχει το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης στη χώρα μας. Σαπίλα που φάνηκε και από όλο αυτό το παρασκήνιο, την καμαρίλα, το μπες - βγες, τους προσωπικούς παραγοντισμούς. Δείγμα αυτής της σαπίλας είναι και η ανάδειξη του Καρατζαφέρη σε εγγυητή της αστικής ομαλότητας».
Κύριο είναι το περιεχόμενο της συγκυβέρνησης
Ο ομιλητής επανέλαβε την απαίτηση του ΚΚΕ για εκλογές προκειμένου να διαμορφωθεί με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις το μέτωπο που θα αναμετρηθεί να νικήσει αυτό το μαύρο μπλοκ ολιγαρχίας - κομμάτων του κεφαλαίου - ΕΕ. Αναλύοντας το χαρακτηρισμό «μαύρο μέτωπο» σημείωσε: «Δεν το λέμε μιλώντας για τα πρόσωπα που θα διαμορφώσουν την κυβέρνηση, ούτε και για το πρόσωπο του επικεφαλής της. Φυσικά, επιλογή του Παπαδήμου ήταν επιλογή του κεφαλαίου, είναι η προσπάθεια που κάνει το κεφάλαιο με ένα πρόσωπο που μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα - στα πλαίσια της οξύτητας των αντιθέσεων - τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας στη συμμετοχή της σε αυτή την ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση, την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το κύριο που χαρακτηρίζει το μαύρο μέτωπο αυτής της κυβέρνησης είναι το περιεχόμενό της. Είναι ότι μαζεύονται για να μπορέσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να περάσουν, με την μπότα στην κυριολεξία, τα μέτρα τα οποία έχουν προαναγγελθεί. Ενα κρατούμενο είναι τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και που θα πρέπει να υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση και, ταυτόχρονα, η υπογραφή και υλοποίηση της δανειακής σύμβασης. Γι' αυτό και δε χωράνε αυταπάτες ή δημαγωγικές υπεκφυγές της ΝΔ ότι "εγώ θα υπογράψω μια συμφωνία και μετά θα διαπραγματευτούμε". Οι κατευθύνσεις με σαφήνεια έχουν διατυπωθεί στη Σύνοδο του Γιούρογκρουπ, οι κατευθύνσεις αυτές είναι δεσμευτικές για τη χώρα μας και στη βάση αυτών των κατευθύνσεων διαμορφώνεται μια δεκαετία σκληρών μέτρων, που θα παρθούν για να αρμέξουν κι άλλο το εισόδημα της εργατικής τάξης στη χώρα μας, για να συνθλίψουν κι άλλο νέα τμήματα αυτοαπασχολούμενων, για να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει από κοινωνικές υποδομές, από κοινωνική πολιτική, για να διαμορφώσουν καλύτερους όρους στο πούλημα των υπολειμμάτων της δημόσιας περιουσίας στα κεφάλαια που έχουν συσσωρετεί και θέλουν να επενδύσουν».
Το κρίσιμο είναι η ανατροπή της εξουσίας των αστών
Αναφερόμενος στην επικείμενη επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, ο Ν. Σοφιανός τόνισε μεταξύ άλλων: «Χρειάζεται η συζήτηση να επικαιροποιηθεί και λόγω των ημερών και για την περιβόητη συζήτηση για το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Είναι δεδομένη και ιστορικά - και δεν μπορεί κανείς να την παραχαράξει - η αποφασιστική συμβολή των δυνάμεων του Κόμματος και της ΚΝΕ σε αυτή την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης. Που έφερε ως αποτέλεσμα την αλλαγή μορφής διακυβέρνησης της δικτατορίας των μονοπωλίων: Από τη δικτατορία, στην κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία. Αυτή η μορφή σήμερα έχει ξεπεραστεί. Το κρίσιμο και επίκαιρο των σημερινών εξεγέρσεων, της λαϊκής εξέγερσης, είναι η ανατροπή της εξουσίας των αστών. Γι' αυτό και τα συνθήματα περί της χούντας που δεν τελείωσε το '73 είναι από τη φύση τους και το περιεχόμενό τους ενσωματώσιμα. Δε μας πάνε παραπέρα.
Εχει σημασία να βγουν συμπεράσματα από το πώς στις συνθήκες που οξύνεται η ταξική πάλη, σε συνθήκες που μπαίνουν στους αγώνες καινούρια, διευρυμένα λαϊκά τμήματα με λιγότερη πείρα, με απουσία ταξικής πείρας, σε αυτές τις συνθήκες η πρωτοπόρα δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ διαμορφώνει τη δυνατότητα και να δυναμώνει, να διευρύνει, να μονιμοποιεί στη συνείδηση την τελική λύση».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου