ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Να κάνουμε βήματα στην οικονομική αυτοδυναμία του Κόμματος



Αυτήν την περίοδο έχουμε μια ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, ως ανάγκη του προκειμένου να ενισχύσει την πολιτική και οικονομική του εξουσία, σε κάθε πτυχή της ζωής των λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτές τις συνθήκες όξυνσης της ταξικής πάλης, το Κόμμα μας μπήκε μπροστά στην ανάπτυξη αγώνων, για να υπερασπιστεί τα δίκαια της τάξης μας, να αναδείξει ότι η διαχωριστική γραμμή στην κοινωνία είναι λαός ή μονοπώλια, να μπολιάσει την τάξη μας με την αναγκαιότητα της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, ως απάντηση στα αδιέξοδα που δημιουργεί στην εργατική τάξη ο καπιταλισμός.
Σε αυτήν τη δουλειά και με αυτήν τη γραμμή πάλης, συσπείρωσης και προοπτικής που έχει χαράξει σαν Κόμμα, οφείλεται το ότι καθημερινά προστίθεται, βασανιστικά αλλά σταθερά, κομμάτι εργατών, άλλων λαϊκών στρωμάτων, που παλεύει δίπλα μας, δεν φοβάται τη σύγκρουση, πείθεται στον έναν ή στον άλλο βαθμό για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Η διαμόρφωση αυτών των βημάτων στους κλάδους είναι σημαντική για το Κόμμα.
Σε αυτές τις συνθήκες χτυπήματος των λαϊκών δικαιωμάτων και ιδιαίτερα τώρα με την εκλογή και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ακόμα πιο έντονα θα επιχειρήσουν να επιτεθούν στο ΚΚΕ και στο λαϊκό κίνημα με όλους τους τρόπους (αντικομουνισμό, προβοκάτσιες, χαφιέδες και μηχανισμούς κρούσης σαν αυτούς που είδαμε στην τελευταία 48ωρη απεργία). Δεν ξεχνάμε ότι έχουν έτοιμο ένα νομικό και στρατιωτικο-αστυνομικό οπλοστάσιο προκειμένου να το αξιοποιήσουν στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Επίσης, στις μισές περίπου χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι είτε παράνομα είτε ημιπαράνομα.
Σε αυτά τα πλαίσια θα προσπαθήσουν να περάσουν και το λεγόμενο «νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων», που στην ουσία αφορά τα οικονομικά μόνο του Κόμματός μας, καθώς και προσπάθεια παρέμβασης στη λειτουργία του, μιας και τα υπόλοιπα κόμματα ούτως ή άλλως («μαύρα» ή «νόμιμα») ενισχύονται από τα μεγάλα ταμεία (π.χ. εξακόσια δισ. ευρώ στην Ελβετία) της τάξης των κεφαλαιοκρατών των οποίων τα συμφέροντα υπηρετούν. Σίγουρα κάτι θα τους επιστρέψουν από τα «ζεστά» δισ. που έκλεψαν από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Θα προσπαθήσουν λοιπόν με κάθε τρόπο - και οικονομικά - να σπιλώσουν, να πιέσουν το Κόμμα για να «βάλει νερό στο κρασί του», να βάλουν εμπόδια στη δράση του. Μπορούν να είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Δεν υπογράφουμε, δεν προσκυνάμε.
Για τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, που στέκονται δίπλα στο Κόμμα όλα αυτά τα χρόνια, γι' αυτούς που τώρα γνώρισαν το ΚΚΕ μέσα στους αγώνες στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, γι' αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, τώρα είναι η ώρα για συστράτευση με το Κόμμα, για ενίσχυσή του με όλους τους τρόπους - οργανωτικά, πολιτικά και οικονομικά.
Για όλους εμάς που ζούμε την ανεργία, που είμαστε απλήρωτοι πολλούς μήνες, που βιώνουμε την εργοδοτική τρομοκρατία - τα χαράτσια - τη φτώχεια στο πετσί μας, για όλους εμάς που παράγουμε αμύθητο πλούτο που άλλοι καρπώνονται, τώρα είναι η ώρα να ενισχύσουμε το ΚΚΕ και οικονομικά. Αλλωστε, το Κόμμα πάντα η φτωχολογιά από το υστέρημά της το ενίσχυε, στηρίζοντας έτσι τα δικά της συμφέροντα. Αυτός είναι και ο μοναδικός πόρος που μπορεί να στηρίζεται το Κόμμα. Μια σειρά παραδείγματα όλο το προηγούμενο διάστημα (ανέργων, εργαζομένων σε εταιρείες οι οποίες δεν πλήρωναν, συνταξιούχων, μαθητών κλπ που στήριξαν οικονομικά το Κόμμα) δείχνει τις δυνατότητες.
Αυτό δεν μπορούν με τίποτα να το χωνέψουν οι αστοί, ότι παρά την επίθεση, τη λάσπη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος - άλλοι εργάτες - άνεργοι, δίνουν στο ΚΚΕ από το υστέρημά τους, ενισχύουν τους δεσμούς τους μαζί του. Αυτό συμβαίνει γιατί γνωρίζουν όλοι αυτοί που ενισχύουν, ότι τα χρήματα δε πάνε για τον πλουτισμό κάποιων. Γνωρίζουν πώς ζουν τα στελέχη, τα μέλη του Κόμματος, γιατί και σε αυτό το επίπεδο δεν «είναι όλοι ίδιοι». Ενισχύουν, για να αναπτυχθεί η πολιτική παρέμβαση, ιδιαίτερα σήμερα που η ανάγκη για ανέβασμα της πάλης της τάξης μας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Γιατί έχουν εμπιστοσύνη ότι δε θα «νερώσουμε» την επαναστατική μας γραμμή, τα χαρακτηριστικά του Κόμματός μας. Δε θα δώσουμε ποτέ ονόματα.
Επιδιώκουμε να κάνουμε βήματα στην οικονομική αυτοδυναμία του Κόμματος που είναι κρίσιμο ζήτημα για ένα επαναστατικό εργατικό κόμμα, αφορά την ικανότητά μας να τα βγάζουμε πέρα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Να ενισχυθεί το στοιχείο της προσφοράς, η επαφή με νέο κομμάτι λαϊκών στρωμάτων, να κατακτήσουν πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και μετά το τέλος της Οικονομικής Εξόρμησης στοιχεία της δουλειάς μας, που αφορούν το σχέδιο, τον έλεγχο, τη σταθερότητα στο να δουλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους των κλάδων, την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ρ», να είμαστε πιο έτοιμοι και μπροστά στις επερχόμενες εκλογές.
Με αυτές τις ανάγκες, γι' αυτούς τους λόγους, σε αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ προκηρύσσει δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση. Και στην Αχτίδα Υπηρεσιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, όπου οι χώροι δουλειάς έχουν χαμηλά μεροκάματα, υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Στο επίπεδο της οργάνωσης έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση, όπου οι σύντροφοι με κλίμα μαχητικότητας αντιμετωπίζουν αυτό το καθήκον. Ηδη προχωράμε στο να καταθέσει το κάθε μέλος του Κόμματος το «κόκκινο μεροκάματο» ως συμβολή στην επιτυχία της Εξόρμησης. Αλλωστε το μεγάλο όπλο του Κόμματος και σε αυτή την προσπάθεια είναι τα μέλη του και τα στελέχη του.
Συζητήθηκε η ανάγκη να συνδυαστεί αυτή η προσπάθεια με την οικοδόμηση και την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη». Μπήκαν ατομικά πλάνα και άμιλλα. Γίνεται προσπάθεια να συγκεκριμενοποιηθούν περισσότερο οι χώροι δουλειάς, όπου ομάδες συντρόφων από την κάθε ΚΟΒ αναλαμβάνουν να αναπτύξουν σταθερά την παρέμβασή μας σε συνεργασία με άλλους εργαζόμενους των χώρων αυτών.
Προχωράμε ήδη σε κύκλο συσκέψεων, ανά χώρο δουλειάς, με φίλους του Κόμματος, εργαζομένους που μας προσεγγίζουν, προκειμένου να συζητήσουμε την πολιτική μας πρόταση, να ενταχθούν στη δράση δίπλα μας. Αυτοί οι εργαζόμενοι χρεώνονται κουπόνια του Κόμματος σαν σημαντικό κομμάτι αυτής της δράσης. Επιβάλλεται αυτός ο τρόπος δουλειάς άμεσα να πάρει τη μορφή «κύματος». Προετοιμάζουμε ένα άλλο κομμάτι εργαζομένων ώστε να συμβάλλει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Μέχρι τώρα αναδεικνύεται ότι υπάρχει έντονη διάθεση για συζήτηση με το Κόμμα, για να ακούσουν τη διέξοδο που προτείνουμε, ενώ και στο κομμάτι της οικονομικής ενίσχυσης εκφράζεται πρακτικά η θέληση να στηρίξουν το Κόμμα.
Βέβαια τα περιθώρια, ατομικά για τον καθένα, είναι στενότερα αυτήν την περίοδο, όμως συλλογικά είναι περισσότερες οι δυνατότητες να ανοιχθούμε σε κόσμο και να ζητήσουμε λιγότερα χρήματα από περισσότερους εργαζόμενους. Αλλωστε θέλουμε να μπορέσουμε να εντάξουμε σε αυτήν την προσπάθεια πολύ μεγαλύτερο κομμάτι από την πολιτική επιρροή του Κόμματος από ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα. Ετοιμάστηκε σχέδιο εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς προκειμένου να απευθυνθούμε σε όλους τους εργαζόμενους να μας στηρίξουν.
Με αυτό το κλίμα εντασσόμαστε όλοι στη μάχη. Καμιά μέρα χαμένη. Και με το κουπόνι στο χέρι δίνουμε ένα ακόμη χτύπημα στα σχέδια της άρχουσας τάξης για απομόνωση του Κόμματος, δίνουμε απάντηση στον αντικομμουνισμό, ανοίγουμε το δρόμο της συστράτευσης περισσότερων εργατών και λαϊκών στρωμάτων με τους κομμουνιστές στην πάλη για ριζική ανατροπή του συσχετισμού υπέρ του ΚΚΕ, εργατική - λαϊκή οργάνωση και συμμαχία παντού, για εργατική λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου