ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ - ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ Θριαμβευτική υποδοχή στη δική τους κυβέρνηση



Διθύραμβοι και κατευθυντήριες γραμμές για να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά το αντιλαϊκό έργο και το γονάτισμα του λαού
Με ανοιχτές αγκάλες υποδέχτηκαν οι βιομήχανοι τη «νέα» κυβέρνηση, σαν βασικό πυλώνα του μαύρου μετώπου, που πρέπει να πολεμήσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός
Θριαμβευτική υποδοχή επιφύλαξαν στην συγκυβέρνηση οι φυσικοί εκπρόσωποι της ντόπιας πλουτοκρατίας, έχοντας παίξει τις προηγούμενες μέρες σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση και στη διαμόρφωση των εξελίξεων ως προς την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε: «η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι, στη σημερινή οριακή συγκυρία, η τελευταία ελπίδα της χώρας. Αν οι Ελληνες πολίτες τη στηρίξουν και δεν αφήσουν τα μικροκομματικά και άλλα συμφέροντα να την υπονομεύσουν, μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τα ερείπια που αφήνει το καθεστώς της μεταπολίτευσης».Δείχνοντας ότι ο ρόλος της ξεπερνάει κατά πολύ τα ενδεχόμενα στενά όρια της θητείας της, ο εκπρόσωπος των μεγαλοεπιχειρηματιών πρόσθεσε για τη συγκυβέρνηση ότι «αποστολή της είναι να αποκαταστήσει το κύρος του ελληνικού κράτους έναντι όλων - αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναμόρφωση της οικονομίας, και την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής».
«Θερμά» χαιρέτισαν και οι τουριστικοί πράκτορες την «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη χώρα μας του ορισμού κυβέρνησης συνεργασίας», ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος έθεσε την ατζέντα του σιναφιού που εκπροσωπεί, ζητώντας «ως πρώτα δείγματα γραφής» την παραπέρα μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων και «έναν αναπτυξιακό και νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό».
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, εκτίμησε ότι πρόκειται για «κυβέρνηση κύρους και όχι βιτρίνας», δηλώνοντας ότι «μετά την αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών μπορούμε και πάλι να ελπίζουμε».
Ξεχωριστής αναφοράς χρήζει η παρέμβαση της Αλφα Μπανκ, η οποία, ανήμερα του σχηματισμού της συγκυβέρνησης, την περασμένη Πέμπτη, μέσω του Εβδομαδιαίου Δελτίου Οικονομικών Εξελίξεων που εξέδωσε, με τον ενδεικτικό τίτλο «Οι ενέργειες που θα πρέπει να προωθηθούν τις επόμενες 100 ημέρες», έσπευσε απροκάλυπτα να υποδείξει στη νέα κυβέρνηση, ένα προς ένα, τα σκληρά μέτρα λιτότητας που θα πρέπει να εφαρμόσει, προκειμένου να προωθήσει τις πολιτικές του μνημονίου και να αποκαταστήσει τις σχέσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Μεταξύ άλλων, στην έκθεση σημειώνεται ότι «η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει την αποτελεσματική υλοποίηση του Προϋπολογισμού του 2011. Είναι επίσης αναγκαία η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών στο τελευταίο 2μηνο του έτους, έτσι ώστε να εισπραχθούν με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο τα έσοδα που έχουν προγραμματιστεί». Λόγος, φυσικά, γίνεται για την είσπραξη εσόδων από τα διάφορα χαράτσια που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ακόμα ότι «η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία με την τρόικα του αναθεωρημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2011-2015, που στην ουσία αποτελεί το Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής»!
ΔΗΜ.ΑΡ.
Η ψήφος εμπιστοσύνης σκόνταψε στα διαδικαστικά
Αναφανδόν υπέρ της συγκυβέρνησης τα στελέχη της, δυσαρέσκεια για τον αποκλεισμό από τις συνεννοήσεις
Μετά βαΐων και κλάδων υποδέχτηκε την ανακοίνωση της συγκυβέρνησης η ΔΗΜ.ΑΡ. Εξίσου κολακευτικά ήταν τα λόγια της και για τον εντολοδόχο πρωθυπουργό. Η στάση της απέναντι στο ζήτημα της συγκυβέρνησης αποκαλύπτει και το περιεχόμενο της «αριστεράς», με την οποία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να σχηματίσει «προοδευτικό συνασπισμό εξουσίας» και να συγκροτήσει κυβερνητική πλειοψηφία. Την περασμένη Πέμπτη ο βουλευτής της Γρ. Ψαριανός δήλωνε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος «είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη»!
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και προηγούμενες παρεμβάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. Μετά την ανακοίνωση της συγκυβέρνησης στις αρχές της βδομάδας, ο πρόεδρός της, Φ. Κουβέλης, δήλωνε «εν αναμονή» για την έκφραση γνώμης και ενδεχομένως για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όταν θα καθορίζονταν η στελέχωσή της, ο χρόνος της θητείας της και οι πολιτικές δεσμεύσεις της, σαν αυτές να ήταν άγνωστες στη ΔΗΜ.ΑΡ! Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου μίλησε τη Δευτέρα τηλεφωνικά με τον Φ. Κουβέλη και, σύμφωνα με πληροφορίες, βολιδοσκόπησε ενδεχόμενη συμμετοχή στελεχών του κόμματός του στην κυβέρνηση.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. αποφάσισε τελικά την Πέμπτη να δώσει αρνητική ψήφο στη νέα κυβέρνηση, χωρίς να λείψουν οι κόντρες στη σχετική συνεδρίαση της Κεντρικής της Επιτροπής. Μεταξύ αυτών που διαφώνησαν με την εισήγηση του Φ. Κουβέλη ήταν ο βουλευτής Γρ. Ψαριανός, που νωρίτερα είχε πλέξει ξανά το εγκώμιο του Λ. Παπαδήμου. Αλλά και οι Α. Φιλίνη, Θ. Μαργαρίτης, Μ. Σαμπατακάκης, Μ. Ρεπούση, Γ. Γεωργάτος κ.ά.
Στην κατά πλειοψηφία απόφασή της, η ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ. δηλώνει ότι οι λόγοι καταψήφισης της νέας κυβέρνησης είναι κυρίως διαδικαστικοί, εκφράζοντας έμμεσα το «παράπονο» ότι η ίδια έμεινε εκτός των διαπραγματεύσεων. Οπως αναφέρει, «αν ο στόχος ήταν η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, θα είχε ακολουθηθεί άλλη διαδικασία και θα υπήρχαν άλλα πολιτικά ζητούμενα, που δεν θα απέκλειαν εκ των προτέρων από την εξεύρεση λύσης καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις». Στο ίδιο πνεύμα, κάνει λόγο για «θεσμική ανακολουθία», φανερώνοντας ότι οι βασικές αντιρρήσεις της είναι επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας.
Αποκαλυπτικότερος όλων για την επί της ουσίας συμβολή της ΔΗΜ.ΑΡ. στην καλλιέργεια κλίματος προσδοκίας και ανοχής από το λαό στη νέα αντιδραστική κυβέρνηση, είναι ο Γρ. Ψαριανός, ο οποίος από τις 3/11 δήλωνε απροκάλυπτα: «Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και 37 χρόνια πρέπει να προχωρήσουν συναινετικά μ' έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και να σταματήσουν να παίζουν τις κουμπάρες (...) Να συμφωνήσουν σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα και να προχωρήσουν σε μία συγκυβέρνηση για τρεις, τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες - όχι βραχείας πήξεως -, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να διασφαλιστεί η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα και η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας».
ΔΗΣΥ
Ηθελε και φυσική παρουσία στο μαύρο μέτωπο
«Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι εθνική ανάγκη να αποδώσει και να λειτουργήσει ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και να προωθήσει αποτελεσματικά τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος», δήλωσε την Παρασκευή το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, επαναλαμβάνοντας ότι η ΔΗΣΥ «θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται». Η στήριξη του κόμματος Μπακογιάννη στο μαύρο μέτωπο, που συγκρότησαν τα άλλα αστικά κόμματα, ήταν από την πρώτη ώρα δεδομένη και αν δεν υπήρχαν ενστάσεις από την πλευρά της ΝΔ - όπως ισχυρίστηκε η ίδια η Ντ. Μπακογιάννη - η συμμετοχή στελεχών της στην κυβέρνηση θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη. Αλλωστε, ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε από το βράδυ της Δευτέρας με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της, με την τελευταία να δηλώνει ότι αν της γινόταν επίσημη πρόταση, τότε με βεβαιότητα θα διέθετε στελέχη της στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου