ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ Χωρίς θέρμανση 19 παιδικοί σταθμοί!



«Από τους 27 παιδικούς σταθμούς, οι 19 δεν έχουν καθόλου πετρέλαιο. Σε 3 το απόθεμα επαρκεί για 3 μέρες. Σε 8 παιδικούς σταθμούς χωρίς απόθεμα πετρελαίου, φιλοξενούνται βρέφη», παραδέχονται οι αρμόδιες υπηρεσίες

Χωρίς πετρέλαιο είναι σήμερα (με τις ανώτερες θερμοκρασίες περίπου στους 10 βαθμούς Κελσίου), 19 παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αθήνας, όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες βρέφη και νήπια λαϊκών οικογενειών από το Παγκράτι, τα Πατήσια, το Βοτανικό, το Μεταξουργείο, τα Σεπόλια και αλλού. Σε άλλους 3 σταθμούς τα αποθέματα λήγουν. Αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των συμβιβασμένων δημοτικών πλειοψηφιών.
Σήμερα, στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας ανήκουν 82 Παιδικοί Σταθμοί (οι 27 θερμαίνονται με πετρέλαιο), όπου φιλοξενούνται καθημερινά περίπου 5.500 παιδιά. Σημειωτέον ότι επί δημαρχίας Κακλαμάνη (είχε στήριξη από ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ.) ο Δήμος έκλεισε 8 παιδικούς σταθμούς και σήμερα επί δημαρχίας Καμίνη (στήριξη από ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους) άλλους 4. Χρειάστηκε το καλοκαίρι η συντονισμένη αντίδραση του ΠΑΜΕ, δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων του ΚΚΕ, εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», της ΟΓΕ, της Ομοσπονδία Γονέων και άλλων μαζικών φορέων, προκειμένου να μην κλείσουν περισσότεροι. Ετσι κι αλλιώς, δεν πήραν όλα τα παιδιά οι γονείς των οποίων έκαναν αίτηση για μια θέση (στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/7 αναφέρθηκε επισήμως ότι μένουν εκτός 1.668 παιδιά).
Ωστόσο, τα προβλήματα δε σταματούν εκεί. Στο πλαίσιο περικοπής πόρων για την κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών, της μεθοδευμένης καθυστέρησης στις προμήθειες αναγκαίων αγαθών, σύμφωνα με στοιχεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου και όπως αναγράφεται σε σχετική «κατάσταση αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης» στις 14/11:
  • «Από τους 27 παιδικούς σταθμούς, οι 19 δεν έχουν καθόλου πετρέλαιο.
  • Σε 3 παιδικούς σταθμούς το απόθεμα επαρκεί για τρεις μέρες περίπου.
  • Σε 8 παιδικούς σταθμούς χωρίς απόθεμα πετρελαίου, φιλοξενούνται βρέφη».
Βάσει της ίδιας κατάστασης χωρίς πετρέλαιο (ή με εξαντλούμενο) είναι οι εξής παιδικοί σταθμοί:
  • Στο 2ο Διαμέρισμα, ο 5ος στο Παγκράτι και οι 9ος, 12ος, 13ος στο Νέο Κόσμο.
  • Στο 3ο Διαμέρισμα, ο 11ος στο Βοτανικό. Ο 13ος στο Μεταξουργείο είχε στη δεξαμενή του στις 14/11 «7 πόντους».
  • Στο 4ο Διαμέρισμα, ο 6ος και ο 11ος στα Σεπόλια. Ο 5ος και ο 10ος στο Λόφο Σκουζέ είχαν στην κοινή δεξαμενή τους στις 14/11 «29 πόντους».
  • Στο 5ο Διαμέρισμα ο 3ος στον Προμπονά, ο 4ος στα Κάτω Πατήσια, οι 5ος, 11ος και 12ος στα Ανω Πατήσια.
  • Στο 6ο Διαμέρισμα οι 8ος και 11ος στην Ανω Κυψέλη.
  • Στο 7ο Διαμέρισμα οι 3ος και 8ος στου Γκύζη, ο 9ος στους Αμπελόκηπους, ο 12ος στο Πολύγωνο και ο 18ος στους Ελληνορώσους.
Θυμίζουμε ότι το ζήτημα κατήγγειλαν ήδη από τη Δευτέρα οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο Αθήνας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοτική αρχή, η διοίκηση του Βρεφοκομείου, αρμόδιες υπηρεσίες μπορεί να αντιτείνουν ότι στους σταθμούς αυτούς, μέχρι να γίνει η προμήθεια καυσίμου, λειτουργούν εναλλακτικά air condition. Ωστόσο, η χρήση τους αντενδείκνυται σε χώρους όπου διαβιούν βρέφη (ξηραίνει την ατμόσφαιρα, ερεθίζει το αναπνευστικό σύστημα, γίνονται ευάλωτα σε ιώσεις και αλλεργικές παθήσεις).
Στο μεταξύ, σε λίγες βδομάδες, το Δεκέμβρη λήγουν οι συμβάσεις περίπου 500 εργαζομένων στους σταθμούς (ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στο Βρεφοκομείο είναι περίπου 1.500, με αρκετούς από τους μόνιμους ή τους αορίστου χρόνου να βρίσκονται στα πρόθυρα συνταξιοδότησης). Αν οι συμβασιούχοι απολυθούν, δεν καλυφθούν οι θέσεις και συνυπολογιζομένων των συνταξιοδοτήσεων, είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν αρκετά τμήματα, ακόμα και σταθμοί στα μέσα της σχολικής σεζόν. Γίνονται δυσοίωνες προβλέψεις ότι περισσότερα από 700 βρέφη και νήπια θα βρεθούν τότε εκτός σταθμών.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Καταργούνται δημόσιοι φορείς και απολύονται εργαζόμενοι
Με ΣΔΙΤ θα κατασκευαστούν και θα λειτουργούν όλες οι εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων όχι μόνο της Αττικής, αλλά και ολόκληρης της χώρας, με αποτέλεσμα οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν πανάκριβα τέλη καθαριότητας, ενώ παράλληλα εκατοντάδες εργαζόμενοι στους υπάρχοντες φορείς διαχείρισης, όπως ο ΕΣΔΚΝΑ, που θα μετατραπούν σε Ιδιωτικού Δικαίου, θα οδηγηθούν στην εφεδρεία ή την ανεργία.
Αυτό προαναγγέλθηκε χτες σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο ΥΠΕΚΑ τόσο από τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου, όσο και από τον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο, από την οποία προέκυψε ότι τα μόνα που θα ωφεληθούν από τον προγραμματισμό αυτό της κυβέρνησης θα είναι μερικά μονοπώλια για τα οποία θα δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφορίας.
Οπως ανέφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, «προτείνουμε τη χρήση του χρηματοοικονομικού σχήματος των ΣΔΙΤ, ενός σχήματος το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί στα χρηματοοικονομικά δεδομένα της στιγμής και τις δυσκολίες που ξέρουμε ότι παρόμοιες επενδύσεις έχουν να βρουν χρηματοδότηση». «Ολα τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα θα γίνουν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Π. Κουκουλόπουλος.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αφού υποστήριξε ότι στην Ευρώπη και στον κόσμο δεν «έχει βρεθεί ολοκληρωμένη και ασφαλής για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας λύση», στη συνέχεια «φωτογράφισε» ως μέθοδο που θα ακολουθηθεί την καρκινογόνα καύση, λέγοντας ότι θα εφαρμόσουμε ό,τι και «σε όλες τις μητροπολιτικές περιοχές ευρωπαϊκών χωρών στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Στοκχόλμη, στη Βιέννη, στην Κοπεγχάγη, στο Βερολίνο». «Φωτογράφισε» έτσι παράλληλα και τα μεγάλα ευρωπαϊκά μονοπώλια που θα πάρουν μέρος στις μεγάλες μπίζνες με τα σκουπίδια, μαζί με μερικές μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.
Οσον αφορά τους φορείς διαχείρισης απορριμμάτων, ο Π. Κουκουλόπουλος προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση με την οποία «αλλάζουμε το σχετικό άρθρο του "Καλλικράτη", δεν θα έχουν καμία σχέση με το Δημόσιο, θα είναι φορείς Ιδιωτικού Δικαίου και όχι Σύνδεσμοι που ανήκουν στο στενό δημόσιο τομέα». Η ρήση αυτή του υφυπουργού προκάλεσε ήδη την έντονη ανησυχία των 500 εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ, αλλά και των άλλων δημόσιων φορέων της χώρας, που νιώθουν ήδη βαριά την «ανάσα» της «εφεδρείας» και της ανεργίας.
Οσον αφορά την Αττική, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΚΑ δήλωσε ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός με ΣΔΙΤ που προβλέπει δύο μεγάλα εργοστάσια δυναμικότητας 700.000 τόνων το χρόνο και 400.000 τόνων στο πολύπαθο Θριάσιο, και άλλα δύο εργοστάσια (Γραμματικό και Κερατέα) δυναμικότητας 127.500 και 90.000 τόνων αντίστοιχα. Η κατασκευή τους υπερβαίνει τα 430 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 30% θα είναι κρατική χρηματοδότηση και οι ιδιώτες θα τους εκμεταλλεύονται για 25 χρόνια. Το Δημόσιο θα εγγυηθεί στους ιδιώτες αμοιβή για διαχείριση 1.350.000 τόνων απορριμμάτων το χρόνο, είτε παράγονται είτε όχι, ενώ το Δημόσιο αναλαμβάνει ακόμη την ευθύνη λειτουργίας του χώρου υγειονομικής ταφής, την επέκταση των υφιστάμενων κυττάρων και την αποκατάστασή τους.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για σήμερα, πήρε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο πρόεδρος της Βιομηχανίας Ελαστικών και Πλαστικών, Γ. Πετζετάκις, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για τη μη καταβολή χρεών, ύψους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας από την περασμένη βδομάδα έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ προς το Δημόσιο που ανέρχονται στο ποσό των 625.663,47 ευρώ συνελήφθη χτες 72χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος. Η σύλληψή του έγινε στη Φιλοθέη μετά από έγγραφο που έστειλε ο εισαγγελέας στην Οικονομική Αστυνομία. Το έγγραφο στάλθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά της 4ης ΔΟΥ Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές του 72χρονου σχετίζονται με ΦΠΑ αλλά και άλλες φορολογικές εκκρεμότητες.
ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ σε βάρος 17 ατόμων σχηματίστηκε από την Αστυνομία, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν την 28η Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη.


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου