ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

KKE Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός να μην αποδεχτεί καμιά στάση πληρωμών σε βάρος του

Σε ανακοίνωση για τους εκβιασμούς οργάνων και κυβερνήσεων της ΕΕ εναντίον του λαού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Οι κυνικοί εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα των οργάνων και των κυβερνήσεων της ΕΕ, με πρόσχημα την 6η δόση, δεν αφορούν μόνο τα κόμματα της μαύρης συγκυβέρνησης, που άλλωστε είναι δεσμευμένα με πολλούς τρόπους απέναντι στις αντιλαϊκές στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ στην εφαρμογή των μνημονίων. Εχουν βασικό στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό με το ψεύτικο επιχείρημα ότι οι δόσεις δίνονται για μισθούς και συντάξεις. Θέλουν να αποδεχτεί την καταστροφή των δικαιωμάτων του και την καταδίκη των παιδιών του ως σωτηρία. Να υποκύψει στη σιδερένια μπότα των μονοπωλίων, του καπιταλισμού που σαπίζει.
Είναι μεγάλο ψέμα ο ισχυρισμός και της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα ότι η 6η δόση, όπως και συνολικά τα δάνεια του μνημονίου και της νέας συμφωνίας δίνονται για να σωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του ελληνικού λαού. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει. Κάθε δόση θα συνοδεύεται με σφαγιασμό χωρίς έλεος μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων. Τα δάνεια των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ έγιναν για να εξασφαλιστούν τα τοκοχρεολύσια των δανειστών, για να προστατευθούν τα μονοπώλια και η Ευρωζώνη από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που τους οδηγεί η κρίση, για να εφαρμοστούν τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα και να δεσμεύσουν με νέα δάνεια και χρέη το λαό για δεκαετίες. Κατά συνέπεια, οι δόσεις και τα δάνεια θα δίνονται μόνο, αν και εφόσον συμφέρει και για όσο συμφέρει τα μονοπώλια που εκπροσωπούν.
Οι εκβιασμοί της ΕΕ εκφράζουν ταυτόχρονα και την επιδίωξη να τιθασεύσει προσωρινά τις αντιθέσεις ανάμεσα σε τμήματα του κεφαλαίου που γεννά και τροφοδοτεί η κρίση και η εξελισσόμενη χρεοκοπία. Επίσης έχουν σχέση και εμπεριέχουν τους οξυμένους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της ΕΕ και της ίδιας με άλλα κέντρα. Οι εκβιασμοί αποτελούν προετοιμασία του εδάφους για την αναμόρφωση της Ευρωζώνης με επιβολή ακόμα πιο αυστηρών μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, με ανοιχτό και το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης ή και αποπομπής χωρών από το ευρώ.
Αυτή είναι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ της ανισόμετρης ανάπτυξης και το πραγματικό της πρόσωπο είναι τόσο αποκρουστικό όσο η ύπαρξη και δράση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που υπηρετεί. Από την ίδρυσή της ήταν αντιδραστική και μόνο χειρότερη γίνεται. Δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε να εξανθρωπιστεί σε πείσμα όσων υποστηρίζουν οι κάθε λογής υπερασπιστές της και ευρωλάγνοι. Οποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στην ΕΕ, με όποιο τρόπο κι αν επιχειρήσουν οι κυβερνήσεις και τα όργανά της να αντιμετωπίσουν την κρίση και τις αντιθέσεις τους, οι λαοί θα υποστούν συντριπτικά πλήγματα. Γι' αυτό ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί στα διλήμματα και στις άλυτες αντιφάσεις που έχουν τα κόμματα και τα τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα και την ΕΕ. Σε περίπτωση στάσης πληρωμών, ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί. Να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Για να βάλει φρένο ο λαός στον όλεθρο που τον οδηγεί η συγκυβέρνηση και η ΕΕ, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα και τη συμμαχία της πλουτοκρατίας, πρέπει κατεπειγόντως να συσπειρωθεί στη γραμμή της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης: Τέλος οι θυσίες για την κερδοφορία, την κρίση και τα χρέη των μονοπωλίων, για να προστατευθεί το αντιδραστικό τους οικοδόμημα, η ΕΕ και το ευρώ. Παλλαϊκός πρέπει να είναι ο ξεσηκωμός κατά της συγκυβέρνησης και της ΕΕ. Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα εξοντωτικά χαράτσια. Να διασφαλιστούν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, οι μισθοί και οι συντάξεις των εργαζομένων. Να πληρώσουν οι επιχειρηματίες που κερδοφόρησαν και συνεχίζουν να έχουν υψηλά κέρδη και συσσωρευμένα κεφάλαια.
Είναι ζήτημα επιβίωσης για το λαό να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα και προς τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τους διεθνείς συμμάχους της ότι δεν θα αποδεχτεί ούτε τους εκβιασμούς και πολύ περισσότερο καμιά στάση πληρωμών σε βάρος του. Ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί τη δύναμή του, την οργάνωσή του, το δίκιο του, να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματά του, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Οργάνωση της ταξικής πάλης, της λαϊκής συμμαχίας παντού για ριζικές αλλαγές, συμπόρευση με το ΚΚΕ και εκλογές τώρα για να δεχθούν ισχυρό πλήγμα τα κόμματα του μαύρου μετώπου και της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου