ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Προσηλωμένα στη μαύρη αποστολή της συγκυβέρνησης



Προτεραιότητα να περάσουν τα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, είπαν με μια φωνή Σαμαράς, Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη
Απ' τη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής
Eurokinissi
Ξεκάθαρη στήριξη στα αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» υπό τον Λ. Παπαδήμο, την οποία συγκρότησε το κόμμα του, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ., έδωσε χτες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς. Παρά την αποτυχημένη προσπάθεια που έκανε να εμφανίσει τη νέα κυβέρνηση ως «μεταβατική και ειδικού σκοπού», που δεν αποτελεί «συγκυβέρνηση», στη συνέχεια ήταν αποκαλυπτικός.Θέλουμε, είπε, περισσότερο από όλους να γίνουν «οι διαρθρωτικές αλλαγές» και όλες σχεδόν τις ψηφίσαμε ενώ πολλές από αυτές τις προτείναμε εμείς, έτσι και αλλιώς. Αρα στηρίζει όλες τις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ανατροπές, που έχουν οδηγήσει σήμερα τα μεροκάματα στον πάτο, την ανεργία στα ύψη και τα Ταμεία στην καταστροφή.
Θέλουμε, συνέχισε, περισσότερο από όλους να αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και αυτή δε βελτιώνεται «όταν οι επιχειρήσεις πληρώνουν τετραπλάσιους φόρους απ' ό,τι στις γειτονικές χώρες και όταν το μη μισθολογικό κόστος εργασίας είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη». Αρα, νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια στο κεφάλαιο, σαν αυτά που προκάλεσαν την καπιταλιστική κρίση.
Το ίδιο αποκαλυπτικός ήταν όταν είπε ότι «θέλουμε περισσότερο από όλους να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, τις οποίες άλλωστε εμείς προτείναμε, θέλουμε περισσότερο από όλους να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και αυτό ήταν δική μας πρόταση εξ αρχής». Αρα, γενικευμένη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων που καραδοκούν. Συμπερασματικά, ο Αντ. Σαμαράς όχι μόνο στηρίζει αλλά υπερθεματίζει για όλο το φάσμα των αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία, όπως ήδη έχει εξαγγείλει ο νέος πρωθυπουργός, θα παρθούν το επόμενο διάστημα.
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου «δεν θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου» και περιέγραψε την αποστολή της στο τρίπτυχο: «Να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση, να προωθήσει την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου». Φρόντισε, βέβαια, να διευκρινίσει ότι αυτή η κυβέρνηση «θα διαχειρίζεται την καθημερινότητα της χώρας», δηλαδή θα προχωράει απρόσκοπτα στην αντιλαϊκή επέλαση.
Ο Αντ. Σαμαράς έσπευσε να διαβεβαιώσει τους δανειστές της τρόικας για την προσήλωσή του στην αντιλαϊκή πολιτική που έχει συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας: «Μπορεί να δεχθεί κανείς ότι η υπογραφή τριών αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και η ψήφος της Ελληνικής Βουλής δεν φθάνει και απαιτείται μια προσωπική ενυπόγραφη δήλωση;».
Καταλήγοντας δήλωσε ότι θα στηρίξει τη λεγόμενη απελευθέρωση των ταξί με «πληθυσμιακά κριτήρια», θα πει «ναι» στην ύπαρξη ενός ενιαίου Ταμείου για τις ιατρικές υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, έθεσε θέμα αλλαγής του νόμου για την ιθαγένεια και ζήτησε να προχωρήσουν τα έργα για φράχτη στον Εβρο, κλείνοντας το μάτι στην αντιμεταναστευτική ρητορική του ακροδεξιού συνεταίρου στη συγκυβέρνηση.
«Ψήνουν» πιο μακρά θητεία
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, υπερθεμάτισε για στήριξη της κυβέρνησης, λέγοντας ότι αυτή «είναι μονόδρομος για την Ελλάδα» και απευθυνόμενος στον Λ. Παπαδήμο είπε ότι «όταν το καραβάνι προχωράει και γαβγίζουν τα σκυλιά, το καραβάνι δεν σταματάει, συνεχίζει - ιδιαίτερα εάν τα σκυλιά είναι πεκινουά και κανίς»! Αφησε και αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο για μακρά θητεία της νέας κυβέρνησης, λέγοντας ότι «η ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης εξαρτάται από την υλοποίηση του στόχου».
Στην ομιλία του αναλώθηκε σε κολακείες στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε στο τιμόνι της χώρας τον καλύτερο τεχνοκράτη, απαλλαγμένο από πολιτικές δουλείες για να καταρτίσει το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση», ενώ ξεκαθάρισε ότι και αυτός θα στηρίξει τις αντιλαϊκές επιλογές της νέας κυβέρνησης, λέγοντας ότι μπορεί σε κάποια θέματα να κρατάει αποστάσεις, αλλά αυτό «δεν σημαίνει κατά καμία έννοια ότι πρέπει να ναρκοθετείται ή να υπονομεύεται η προσπάθειά σας».
Υποκριτικά, είπε ότι το νέο Υπουργικό Συμβούλιο δεν έπρεπε να έχει τόσο πολλά μέλη, ζήτησε η κυβέρνηση Παπαδήμου να μην «αγγίξει» το θέμα της ονομασίας της FYROM και αναφέρθηκε στο προσφιλές για το κόμμα του θέμα των μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να ξεκαθαρίσει το τοπίο από μια νοσηρή κατάσταση, από έναν κακοήθη όγκο που βάλλει και προσβάλλει όχι μόνο την ελληνική κοινωνία με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε, αλλά δημιουργεί και πρόσθετα οικονομικά θέματα γιατί βγαίνουν πολλά δισεκατομμύρια από τη χώρα προς τις χώρες των λαθρομεταναστών».
Ενθερμα υπέρ της συγκυβέρνησης τάχθηκε και η Ντ. Μπακογιάννη, λέγοντας ότι είναι το τέταρτο κοινοβουλευτικό κόμμα που τη στηρίζει. Εκτίμησε ακόμα ότι η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει τελειώσει και ότι η συγκυβέρνηση υπό τον Παπαδήμο θα είναι «γέφυρα προς μια άλλη κυβέρνηση συνεργασίας». Ο Φ. Κουβέλης, από την πλευρά του, είπε ότι ο Λ. Παπαδήμος θα κυβερνήσει σε έδαφος υπονομευμένο από τον τρόπο στον οποίο κατέληξαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Αν και δήλωσε ότι θα πει «όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει κριτικά και με προτάσεις στο έργο της «νέας» κυβέρνησης.
Λίγο πριν την ψηφοφορία πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, και με αφορμή τα όσα μεταδόθηκαν την προηγούμενη βδομάδα από τα ΜΜΕ για τη δική του υποψηφιότητα στην πρωθυπουργία, έκανε λόγο για διαστρεβλώσεις, χοντροειδή ψέματα και αναλήθειες, που στόχο είχαν να τον μειώσουν «ως πολιτικό και ως άνθρωπο». Είπε δε ότι ο ίδιος λογοδοτεί μόνο στους πολίτες και σε κανέναν «εξωθεσμικό παράγοντα».

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Αντιεπιστημονικά αναμασήματα περί «κρίσης χρέους»
Ξεκάθαρος για τους ταξικούς στόχους της συγκυβέρνησης ο νέος πρωθυπουργός
Ξεκάθαρος ως προς τους ταξικούς στόχους που έρχεται να υπηρετήσει η κυβέρνησή του ήταν και χτες ο νέος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος στη δευτερολογία του. Είπε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά για ο λαό, αφού «ο δρόμος θα είναι μακρύς και το κόστος της προσαρμογής μεγάλο», ενώ κάλεσε σε υποταγή τα λαϊκά στρώματα, λέγοντας ότι «ο δρόμος της σύγκρουσης δεν βοηθά να επιλύσουμε τα προβλήματα, βοηθά μόνο ο δρόμος της συνεργασίας».
Στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην κρίση της Ευρωζώνης, παρουσιάζοντάς την αντιεπιστημονικά σαν «κρίση χρέους», η οποία «διαχέεται από την περιφέρεια στον σκληρό της πυρήνα, απειλεί την σταθερότητα του ευρώ και έχει επιπτώσεις στο Τραπεζικό σύστημα και στην πραγματική οικονομία». Στο ίδιο πνεύμα, και σε μια προσπάθεια να κρύψει ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί παρά να παράγει κρίσεις και εξαθλίωση για το λαό, ισχυρίστηκε ότι η κρίση αναπτύχθηκε επειδή τα μέτρα που πήραν για την αντιμετώπισή της τα κράτη αποδείχθηκαν ανεπαρκή και οι υπάρχοντες μηχανισμοί στήριξης δε διαθέτουν «την δύναμη πυρός» για να αντιμετωπίσουν τη διάχυση της κρίσης.
Απαντώντας από τη σκοπιά της διαχείρισης, ο ίδιος είπε ότι απαιτούνται «ριζοσπαστικές λύσεις», όπως η ενίσχυση του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η οικονομική διακυβέρνηση και η ενοποίηση των οικονομικών στοιχείων των χωρών - μελών, το βάθεμα, δηλαδή, της οικονομικής διακυβέρνησης. Πρόκειται για μέτρα που ήδη προωθούνται στην ΕΕ και με βεβαιότητα θα οδηγήσουν το λαό σε βαθύτερη φτώχεια, ενώ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν ούτε τα ζητήματα του χρέους και των ελλειμμάτων, όπως διατείνονται οι καπιταλιστές.
Σε μια αστική ανάλυση για τις αιτίες της κρίσης στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή προέκυψε εξαιτίας της συσσώρευσης του υπερβολικού δημόσιου χρέους και των συνεχόμενων υψηλών ελλειμμάτων. Οι αιτίες, είπε, είναι «μόνιμοι κάτοικοι εσωτερικού» και οφείλονται στην «όχι συνετή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια» παρά τις συστάσεις των οργάνων της ΕΕ. Δε φταίει, δηλαδή, η υπερσυσσώρευση που έκανε το κεφάλαιο όλες τις προηγούμενες δεκαετίες εκεί όπου κατευθυνόταν και ο δανεισμός της κυβέρνησης, αλλά γενικά η «δημοσιονομική πολιτική», που δεν υπάκουε στις ευρωενωσιακές συστάσεις.
Κατά τον Λ. Παπαδήμο, η κατάσταση της χώρας θα είναι πιο δυσχερής εκτός του ευρώ, αφού η έξοδος - όπως είπε - θα ανέβαζε τον πληθωρισμό, πλήττοντας τα εισοδήματα των εργαζομένων, θα καθιστούσε δυσχερέστερη την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους που θα παρέμενε σε ευρώ και η δημόσια και ιδιωτική περιουσία της Ελλάδας θα αποκτιούνταν σε χαμηλές τιμές από όσους θα διαθέτουν ευρώ ή άλλο ισχυρό νόμισμα. Τα παραπάνω προσπάθησε να τα αξιοποιήσει εκβιαστικά και να συγκαλύψει ότι λύση υπάρχει για το λαό έξω από ευρώ και την ΕΕ, αλλά με λαϊκή εξουσία.
Επανέφερε, τέλος, την αξίωση των δανειστών, λέγοντας ότι δεν αρκεί μόνο η δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά ζητείται και η ρητή γραπτή δέσμευση των κομμάτων που τη στηρίζουν για την υλοποίηση των μέτρων που συνεπάγονται οι αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου