ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Συνεχίζουν τον αγώνα και με νέες δυνάμεις



Σύσκεψη σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο εργοστάσιο κάνουν οι γυναίκες των απεργών για να στηρίξουν οργανωμένα τον αγώνα τους
Τη δύναμη της ταξικής ενότητας ξεδιπλώνουν οι συγκεντρώσεις που γίνονται καθημερινά στις πύλες (φωτ. από χτες)
Ανυποχώρητοι, αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουν για 27η μέρα σήμερα την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο. Εξω από την πύλη του εργοστασίου, έχοντας σαν όπλο την αστείρευτη αλληλεγγύη που εκφράζεται από όλη τη χώρα και από παντού καθημερινά, επιμένουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν την ανάκληση των 34 απολύσεων. Ξεκάθαρα συνεχίζουν να στέλνουν αγωνιστικά μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις αντεργατικές της αξιώσεις για εκ περιτροπής εργασία ή 5ωρη εργασία.Ο αγώνας τους αυτός εδώ και 27 ημέρες, που έχει απλωθεί πλέον σε όλη τη χώρα, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, έρχεται να υποστηριχτεί και από τις γυναίκες των ίδιων των απεργών. Με σύσκεψη που διοργανώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του εργοστασίου θα συζητήσουν την οργάνωση της δράσης μέσω της ίδρυσης επιτροπής αγώνα. Οπως σημειώνεται άλλωστε και στο κάλεσμα των γυναικών: «Οι σύντροφοί μας δίνουν έναν ηρωικό εργατικό αγώνα για το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας. Μαζί με τα παιδιά μας είμαστε στο πλάι τους, τους συμπαραστεκόμαστε και τους στηρίζουμε. Τους δίνουμε κουράγιο από το πείσμα τους! Θάρρος από το δίκιο του αγώνα τους! Ηρθε η ώρα να γίνουμε κι εμείς μια γροθιά, όπως οι σύντροφοί μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να συναντηθούμε όλες μαζί, να γνωριστούμε καλύτερα, να μελετήσουμε τα προβλήματά μας, να συζητήσουμε και να βρούμε καλύτερους τρόπους για να στηρίξουμε τις οικογένειές μας. Για τις οικογένειες των χαλυβουργών δεν υπάρχει γυρισμός. Αυτός ο αγώνας θα μας βγάλει νικητές!!! Συνεχίζουμε μαζί τους, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο».
Συνεχίζεται η αλληλεγγύη
Στο μεταξύ συνεχίστηκε και χτες η έμπρακτη αλληλεγγύη με υλική και οικονομική βοήθεια και οι επισκέψεις αντιπροσωπειών στους απεργούς. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη που δέχτηκαν το πρωί οι απεργοί όταν στο εργοστάσιο έφτασε ένα πούλμαν της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη της παλιάς φρουράς της εργατικής τάξης, όπως είπαν, δίνοντας δύναμη στους απεργούς να συνεχίσουν και ειδικά συνταξιούχοι παλιοί χαλυβουργοί που έχουν δώσει μάχες στο παρελθόν για πολλά από τα σημερινά δικαιώματα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ακόμα αντιπροσωπεία από το ΔΣ του ΤΕΙ Πειραιά και φοιτητές μέλη του ΜΑΣ εκεί, μαθητές του 1ου Λυκείου Ανω Λιοσίων. Ακόμα, εκπρόσωποι του Σωματείου Τραγουδιστών Μελοδράματος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίοι παρέδωσαν στους χαλυβουργούς 340 ευρώ, τρόφιμα και χαρτικά και υποσχέθηκαν να τους διοργανώσουν και μια συναυλία.
Ακόμα, ενισχύουν τον αγώνα τους προσφέροντας: Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής 500 ευρώ, το Σωματείο Εργαζομένων στα μπετά «ΑΓΓΕΛΟΥ» 200 ευρώ, η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού 300 ευρώ και ο Μουσικός όμιλος Νίκαιας, το επιχειρησιακό σωματείο και οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Ιντρακόμ 2.100 ευρώ. Η γενική συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, με ομόφωνη απόφαση, 300 ευρώ.
Μαθητές του Εσπερινού Γενικού Ενιαίου Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης συγκέντρωσαν το ποσό των 35 ευρώ για τις ανάγκες του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών. Η πλειοψηφία των μαθητών είναι αγρότες, εργαζόμενοι και άνεργοι που έδωσαν από το υστέρημά τους για την επιτυχία της απεργίας. Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ εκφράζει την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της «Χαλυβουργίας» προσφέροντας 340 ευρώ.
Ακόμα, τα ταξικά σωματεία «Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας», Οικοδόμων, Κλαδικά Λευκού Κρέατος και Μετάλλου, το ΜΑΣ ΤΕΙ Χαλκίδας, ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ και η ΠΑΣΕΒΕ, μαζί με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, σπουδαστές και γυναίκες μετέφεραν την ηθική και υλική βοήθειά τους, τρόφιμα, προσφορά των πωλητών λαϊκών αγορών στη Χαλκίδα, των εργαζομένων στην «Ιντερκέμ» (γάλατα) και παρέδωσαν 750 ευρώ στο ταμείο του απεργιακού αγώνα. Επίσης αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ (πρώην «τσιμέντα Χαλκίδας») επισκέφτηκε τους απεργούς και εκτός της συμπαράστασής του παρέδωσε και χρηματικό ποσό. Κοντά στους απεργούς βρέθηκαν χτες σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας, προσφέροντας από το υστέρημά τους 148 ευρώ. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας 100 ευρώ.
Σε ψήφισμά τους, οι μεταλλεργάτες, που συμμετείχαν στην προχτεσινή συγκέντρωση του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» έξω από τη «Χαλυβουργία», στο Βόλο, τονίζουν: «Απέναντι σ' αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο, της εργατικής τάξης, για να τους αντιμετωπίσουμε».
Ψήφισμα στο Περιστέρι
Σε ψήφισμά του «το συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Περιστερίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" που συνεχίζεται για 24η μέρα. Η απαίτηση της εργοδοσίας για εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, το 5ωρο με μείωση των αποδοχών και οι μαζικές απολύσεις θα βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες. Η αλύγιστη στάση των εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" δίνει σε όλους μας το αγωνιστικό παράδειγμα. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας". Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι απολύσεις».
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Να γίνει εφαλτήριο αποφασιστικής κλιμάκωσης της πάλης
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 11 π.μ.
Να μετατρέψουν την οργή τους σε πάλη ταξική καλούνται οι εργάτες
Βήμα προς τα μπρος, βήμα για την αποφασιστική σύγκρουση, με στόχο την εργατική - λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που χτυπά στην καρδιά τη ζωή των λαϊκών οικογενειών του μόχθου, καλούνται να μετατρέψουν την πανελλαδική - πανεργατική απεργία την 1η του Δεκέμβρη οι εργάτες από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα μαζί με τους συμμάχους τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Σε κάθε τόπο δουλειάς, στη βιομηχανία, στην οικοδομή, στα κλωστήρια και στα τσαγκαράδικα, στα πολυκαταστήματα και τα ξενοδοχεία, στα γραφεία να φουντώσει η σπίθα της συλλογικής οργανωμένης δράσης και αντίστασης στην επίθεση της εργοδοσίας. Σε κάθε συνοικία και γειτονιά σε κάθε πόλη και χωριό να πάρει ακόμα πιο αποφασιστικά - μαζικά χαρακτηριστικά η πάλη ενάντια στα χαράτσια, ενάντια στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, ενάντια στο σύνολο της κυβερνητικής επίθεσης. Σε αυτή την κατεύθυνση τα σωματεία, οι επιτροπές αγώνα, οι λαϊκές επιτροπές δεν αφήνουν να πάει λεπτό χαμένο για την οργάνωση της απεργίας και την επιτυχία της. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ορίστηκε στην Ομόνοια στις 11 π.μ. Πιο συγκεκριμένα:
Αύριο, Κυριακή
  • Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή εργαζομένων, σωματειακών επιτροπών, πραγματοποιεί στις 10 το πρωί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στα γραφεία του (Εργατικό Κέντρο Αθήνας).
  • Τη γενική του συνέλευση, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλ. Μητροπόλεως), πραγματοποιεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ).
  • Σύσκεψη με εργαζόμενους στην επιχείρηση κέτερινγκ «Newrest», που βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», διοργανώνει στις 5 το απόγευμα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής.
  • Σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας και του αγώνα ενάντια στα χαράτσια διοργανώνει η Γραμματεία Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Πολυγύρου.
Δευτέρα, 28 Νοέμβρη
  • Πλατιά σύσκεψη των Γραμματειών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ και των Λαϊκών Επιτροπών θα πραγματοποιηθεί, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ.
Στον Πειραιά
Με πολύμορφη δραστηριότητα και αγωνιστικές παρεμβάσεις, οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του Πειραιά δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας την 1η Δεκέμβρη, ενώ 24ωρη απεργία θα γίνει και στα καράβια. Η απεργιακή συγκέντρωση της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό.
Σε ό,τι αφορά τους ναυτεργάτες χτες μετά από παρέμβαση των σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και Ενωση Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών (ΠΕΝΗΗΕΝ) συγκλήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. Η πρόταση των 4 σωματείων ήταν για 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Ωστόσο, η πλειοψηφία της ΠΝΟ με 5 ψήφους υπέρ της πρότασης των 4 σωματείων και 8 κατά αποφάσισε 24ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά.
Τα 4 σωματεία σε κοινό δελτίο Τύπου καλούν «τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους σε οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων, να δυναμώσει το μέτωπο των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η απεργία την 1η Δεκέμβρη να συμβάλει στην κλιμάκωση των αγώνων, σε σύγκρουση και ανατροπή με την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου. Τα σωματεία στις 30 Νοέμβρη διοργανώνουν οργανωτική σύσκεψη στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, ενώ καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που θα γίνει την ίδια μέρα στις 6.30 το απόγευμα στο ΕΚ Πειραιά για συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής στον Πειραιά.
Η προετοιμασία της απεργίας δίνει ώθηση στη δράση των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και τις εργατογειτονιές του Πειραιά. Από χτες - και θα συνεχιστούν και μέχρι την τελευταία στιγμή - έχουν ξεκινήσει εξορμήσεις από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων σε όλα τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και αλυσίδες του Πειραιά και στο τρίγωνο Πειραιώς - Κηφισού. Από το Σωματείο Επισιτισμού σε όλα τα ξενοδοχεία του Πειραιά, σε επιχειρήσεις σε Φάληρο, Ρέντη και Κερατσίνι.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Ολοι στο δρόμο του αγώνα την 1η του Δεκέμβρη
Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 1 του Δεκέμβρη
«Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μας αφανίζει» υπογραμμίζει η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, καλώντας στην κλιμάκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία την 1 του Δεκέμβρη, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και τις άλλες δυνάμεις του μετώπου αντίστασης. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Μικροί Εμποροι - Αυτοκινητιστές - Συνταξιούχοι. Η νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Δεκέμβρη, είναι η συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης, ενάντια στα μονοπώλια και τα κόμματά τους. Παίρνει τη σκυτάλη από τη μεγαλειώδη 48ωρη κινητοποίηση στις 19 και 20 Οκτώβρη με τη μαζική συμμετοχή και των μικρών Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, που έβαλε τη σφραγίδα της στις εξελίξεις που ακολούθησαν, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το σύστημα και οδήγησε στην αλλαγή της κυβέρνησης.
Η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑ.Ο.Σ. δημιουργήθηκε για να συνεχίσει πιο άγρια την επίθεση στο εισόδημα, στη δουλειά και τα δικαιώματα του λαού. Ο προϋπολογισμός 2012 της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη είναι προϋπολογισμός πτώχευσης του λαού, κατακρεούργησης των ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών δαπανών και φορολογικής εξόντωσής του. Για άλλη μια φορά η άγρια φοροεπιδρομή πέφτει στα λαϊκά εισοδήματα και η προκλητική φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων μεγαλώνει:
Τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα αυξάνονται κατά 29%, ενώ τα έσοδα από επιχειρηματικούς ομίλους μειώνονται κατά 22%, σε σχέση με το 2011.
Η φορολογία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ αυξάνεται κατά 53,5 %, ενώ η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων μειώνεται κατά 34,9% σε σχέση με το 2011.
Καταργούν ή πετσοκόβουν τις όποιες "φοροελαφρύνσεις" για νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, ιατρική περίθαλψη κ.ά. των λαϊκών νοικοκυριών και μάλιστα με αναδρομική εφαρμογή από την 1η Γενάρη του 2011. Οι νέες περικοπές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια θα οδηγήσουν τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση, σε σκληρή δοκιμασία και σε σοβαρούς κινδύνους σε ό, τι αφορά ακόμα και τη διατροφή της, καθώς και την εξασφάλιση βασικών αναγκών για φάρμακα και περίθαλψη. Ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους:
  • Καταργούν πλήρως το αφορολόγητο όριο για τα μικρομάγαζα και μας φορολογούν για "εισοδήματα" από το πρώτο ευρώ!
  • Η ληστεία απογειώνεται με την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης, (πιθανόν στο 20%).
  • Με τα νέας σοδειάς «αντικειμενικά κριτήρια» που ετοιμάζουν, θα μας φορολογούν στο τέλος του χρόνου ακόμη και αν δεν είχαμε ούτε ένα Ευρώ τζίρο.
  • Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου και εξισώνονται με τους "κανονικούς".
  • Θεωρούν εισόδημα και φορολογούν ακόμη και τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ!
  • Μειώνουν ακόμα παραπέρα την ήδη χαμηλή χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ.
Δρομολογούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερα λουκέτα, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχθούμε την καταδίκη μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Απορρίπτουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης ότι καταστρεφόμαστε αν δεν δοθεί η 6η δόση. Λένε ψέματα, τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλίων κινδυνεύουν, αυτά προστατεύει και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑ.Ο.Σ.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. `Η θα υποταχθούμε για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ ή θα εντείνουμε τους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που θέλουν να επιβάλουν με το μαστίγιο.
  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τους εργαζόμενους για μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις ανθρώπινες. Οχι στις απολύσεις και την εφεδρεία.
  • Να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και όχι οι δανειστές τοκογλύφοι.
  • Γενικεύουμε το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια, μέχρι την πλήρη κατάργησή τους, εμποδίζουμε τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια , στα μικρομάγαζα και τις βιοτεχνίες.
  • Οχι στη διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και στην ισοπέδωση των συντάξεων.
  • Κανένας άνεργος, είτε απολύθηκε απ' τη δουλειά του είτε έκλεισε το μαγαζί ή τη βιοτεχνία του, χωρίς υγεία, περίθαλψη, πρόνοια και τα αναγκαία να ζήσει την οικογένειά του.
  • Φορολόγηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με 45%.
  • Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε λαϊκή οικογένεια και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Οχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
  • Οχι στη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων που παραδίδει ολόκληρους κλάδους (ΤΑΞΙ , ΦΔΧ) στο μεγάλο κεφάλαιο.
Κανένας μόνος του στην κρίση
Αξιοποιούμε την εμπειρία της 48ωρης κινητοποίησης στις 19 και 20 Οκτώβρη 2011.
Συμμετέχουμε ενεργά στην Πανελλαδική Απεργία μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γιατί μαζί με αυτούς και εμείς οδηγούμαστε στην κόλαση της φτώχειας. Συμμετέχουμε ενεργά στην Πανελλαδική Απεργία μαζί τους γιατί η επιβίωσή μας εξαρτάται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τις γυναίκες και τα παιδιά μας σε ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς, στα σχολειά και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου των μονοπωλίων, της κυβέρνησης, της ΕΕ και της Τρόικας».
ΠΑΜΕ
Συλλαλητήριο ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία
Την Τρίτη 29 Νοέμβρη, στις 4 μ.μ., στην Ομόνοια
Να δώσουν μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, σε πάλη για να ακυρωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου για την κατάργηση του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στις 29 Νοέμβρη, στις 4 μ.μ., στην Ομόνοια.
Να μη συμπληρώσουν τις δηλώσεις προϋπηρεσίας αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας. Ακόμα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στο Πρωτόκολλο και το Γραφείο Προσωπικού, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστούν την εργασία τους. Την απόφασή του να μην αποδεχτεί το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας έχει δηλώσει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου