ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ομολογεί απροκάλυπτα ότι εχθρός τους είναι ο λαός

Κυνική παραδοχή χτες στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που προωθεί στόχο έχει να ενσωματώσει και να τσακίσει το λαϊκό κίνημα

Να μην υποκύψει ο λαός στους εκβιασμούς. Οργάνωση, αντεπίθεση και εκλογές τώρα!
Τη συγκρότηση κυβέρνησης «ευρύτατης συνεργασίας» χωρίς χρονικό ορίζοντα προωθεί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με προφανή στόχο να επιχειρήσει να περάσει τα νέα αγριότατα μέτρα κατά του λαού.

Οπως δήλωσε χτες τα μεσάνυχτα, λίγο πριν την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σήμερα θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για κυβέρνηση «ευρύτατης συνεργασίας», στην οποία, όπως είπε, θα γίνει συζήτηση ακόμα και για τον επικεφαλής της. Ο Γ. Παπανδρέου στην ουσία δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για την παρούσα κυβέρνηση, αλλά για μια άλλη «ευρύτατης στήριξης» η οποία θα προωθήσει την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης με την τρόικα και τις αντιλαϊκές αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι το κίνητρο της επιχειρούμενης διακομματικής συνεργασίας δεν είναι άλλο από την κάμψη των λαϊκών αντιδράσεων και την καλλιέργεια αυταπατών προκειμένου να περάσουν τα αγριότερα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν σχεδιαστεί μεταπολεμικά. Οπως χαρακτηριστικά ομολόγησε, «οι αλλαγές είναι σημαντικές. Οταν απέχουν όλα τα κόμματα από τις ευθύνες τους, δίνουν το ηθικό δικαίωμα σε σημαντικό μέρος του λαού να απέχει, να μπλοκάρει και να απορρίπτει». Κατηγόρησε μάλιστα την αντιπολίτευση, λέγοντας πως «χρησιμοποιούν τον πραγματικό πόνο για να σταματήσουν ακόμη και τις πιο αυτονόητες μεταρρυθμίσεις», προσθέτοντας ότι «αυτό προκαλεί ανομία».
Αντίθετα, επισήμανε πως «όταν τα κόμματα συνεργάζονται στέλνουν ενιαίο μήνυμα προς το λαό της χώρας», τονίζοντας πως «πρέπει να περάσουμε από την Ελλάδα των ελλειμμάτων στην Ελλάδα των πλεονασμάτων» καθώς και «στην Ελλάδα της ευνομίας», κάνοντας σαφείς υπαινιγμούς σε βάρος των δίκαιων λαϊκών αγώνων. Ο Γ. Παπανδρέου παραδέχτηκε ακόμα ότι «το μέγεθος του εγχειρήματος ξεπερνά το μέγεθος του κάθε κόμματος» και δείχνοντας ανησυχία για την οργανωμένη ανυπακοή στην πολιτική της κυβέρνησης, για την εκδήλωση της οποίας πρωτοστατεί το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα, είπε ότι «αντί να καλούμε τον λαό σε απειθαρχία, να ενημερώσουμε τον πολίτη για το ότι πρέπει να σταματήσουμε τη φοροδιαφυγή»...
«Οδικός χάρτης» για το κεφάλαιο
Συνολικά στην ομιλία του, ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να φορτώσει στο λαό όλη τη σαπίλα και σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος, παρουσιάζοντας την κυβέρνησή του σαν «εξυγιαντή».
Στη συνεχεία, ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε ένα σύνολο 10 σημείων ως άμεσες προτεραιότητες, λέγοντας ότι τις επόμενες ημέρες «δηλώνουμε διακομματικά ότι το πακέτο θα στηριχθεί με ευρύτερη στήριξη», προχωρούμε στη «διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συμφωνίας και μίας αντίστοιχης κυβέρνησης». Επίσης, «διασφαλίζουμε την 6η δόση» και ζητάμε «να αρχίσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις για τη δανειακή σύμβαση». Παράλληλα «διαμορφώνουμε το νομικό και χρηματοοικονομικό πλαίσιο για το νέο PSI» και «ολοκληρώνουμε όλο το χρονοδιάγραμμα». Συνολικά, σημείωσε, πως «αυτό το πακέτο πρέπει να κριθεί από τον ελληνικό λαό όταν έχει υλοποιηθεί».
Επιχειρηματολογώντας ενάντια στο ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «αυτήν τη στιγμή όχι απλώς ισοδυναμούν με καταστροφή, αλλά δεν μπορούν να γίνουν και για πρακτικούς λόγους συμφέροντος», αφού «η 6η δόση θα ήταν στον αέρα» και «υποχρέωσή μας είναι να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας»...
Ισχυρίστηκε κάλπικα ότι με τις εκλογές «θα έκλεινε η Βουλή για πολλές εβδομάδες, ώστε να πάρει ψήφος εμπιστοσύνης η κυβέρνηση είτε προέκυπτε είτε υπήρχε ένα διακομματικό σχήμα» και κινδυνολόγησε ότι «αν δεν γίνουν όλα αυτά μέσα στις επόμενες εβδομάδες δεν θα κερδίσουμε τη μείωση των τόκων κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποιος θα πληρώσει αυτούς τους τόκους; Οι Ελληνες φορολογούμενοι». Καταληκτικά σημείωσε ότι ζητά «κυβέρνηση ισχυρή, όχι με εκλογές, και να γίνουν εκλογές μόλις η χώρα ισχυροποιηθεί».
Ολα για τα μονοπώλια
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις 26 Οκτώβρη, σημειώνοντας πως «η χώρα πέτυχε μια συμφωνία καθοριστικής σημασίας για το μέλλον» και «μια συμφωνία που μας παρέχει ασφάλεια και σιγουριά, που εγγυάται την παραμονή μας στο ευρώ, ότι θα έχουμε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία του κράτους». Σημείωσε πως «αν εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, θα διαγράψουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους μας» και θα έχουμε «πολύ λιγότερους τόκους για τα δάνεια του παρελθόντος», προκειμένου «να χτίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας και της ανάπτυξης»...
Εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών λέγοντας ότι η συμφωνία «δεν συνεπάγεται μείωση των μισθών κατά 50% όπως ακούω», ενώ σημείωσε ότι «με την συμφωνία αυτή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία», αντίθετα «μας δίνει μία τεράστια ευκαιρία να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας σε νέες γερές βάσεις». Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «χαίρομαι που όλοι αναγνωρίζουν πόσο σημαντική είναι αυτή η συμφωνία και γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεσμεύθηκε να την υπερψηφίσει».
Τέλος ο Γ. Παπανδρέου, θέλησε να παρουσιάσει ως ρηξικέλευθες τις πολιτικές εναρμόνισης με τις ανάγκες των μονοπωλίων, αναφερόμενος σε παλαιότερες πολιτικές του αποφάσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Ενώ κλείνοντας δήλωσε πως «Σπάω ταμπού για το καλό της χώρας», προσθέτοντας το φαιδρό ότι «είπα ότι είμαι αντι-εξουσιαστής στην εξουσία και αν δεν μείνω στην εξουσία θα είμαι τουλάχιστον αντι-εξουσιαστής»!..



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Δε θα περάσουν οι εκβιασμοί

Παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Σε παρέμβασή της αμέσως μετά την ομιλία του Γ. Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε:
Κύριε πρωθυπουργέ, απ' ό,τι κατάλαβα, αν κατάλαβα καλά, περιγράφοντας τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, εφόσον υπάρχει αποδοχή στα θέματα της συνεργασίας απ' τα άλλα κόμματα, αν κατάλαβα καλά το έργο της, προτείνετε τουλάχιστον κυβέρνηση ενός χρόνου ή και δύο χρόνων. Πρώτον. Δεύτερον. Αν κατάλαβα επίσης καλά, σ' αυτό νομίζω το κατάλαβα πάρα πολύ καλά, έχετε ανάγκη από μια κυβέρνηση συνεργασίας γιατί πρόκειται να πάρετε τα αγριότερα μέτρα, χειρότερα και απ' αυτά που έχουν παρθεί μέχρι τώρα και θέλετε μια κυβέρνηση με πολλά κόμματα γιατί πιστεύετε ότι έτσι θα τσακίσετε το κίνημα. Δικαίωμά σας. Οχι όμως, πρέπει να μπει τέρμα στον εκβιασμό ότι όλες αυτές οι θυσίες και ενδεχομένως και οι προσωπικές σας, γίνονται για την έκτη και έβδομη δόση. Τέρμα στους εκβιασμούς. Δε θα περάσουν οι εκβιασμοί.


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου