ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

38η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Κορυφώνεται αύριο ο αγωνιστικός γιορτασμός



  • Ανοιξε χτες τις πύλες του το Πολυτεχνείο στην Πατησίων, ενώ με εκδηλώσεις και διαδηλώσεις οργανώνεται ο γιορτασμός σε όλη τη χώρα
  • Αύριο η αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Eurokinissi
Ξεκίνησε, χτες, ο τριήμερος γιορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθεί με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, αύριο Πέμπτη.Το αγωνιστικό ραντεβού που δίνουν για την αυριανή αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ είναι στην Ομόνοια, στις 5 μ.μ. όπου θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει η πορεία.
38 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, ο λαός είναι αντιμέτωπος με μια βάρβαρη πολιτική, που εξαθλιώνει, μέρα με τη μέρα, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Πολλοί ήταν αυτοί που και φέτος τίμησαν την επέτειο, επισκεπτόμενοι το ιστορικό κτίριο της Πατησίων. Συνδικάτα και φορείς κατέθεσαν στεφάνια, ενώ ξεχωριστή στιγμή ήταν η κατάθεση στεφανιών από φαντάρους. Σήμερα οι πύλες του Πολυτεχνείου θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ οι εκδηλώσεις στο χώρο θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή το μεσημέρι.
Χτες, δόθηκε συνέντευξη Τύπου από την Επιτροπή Εορτασμού, όπου ο πρόεδρος του «Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 - 1974» τόνισε το ρόλο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για την πτώση της χούντας, σημειώνοντας πως ο Νοέμβρης του 1973 αποτελεί παρακαταθήκη για τους νέους αγώνες για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Υπογράμμισε πως η φετινή επέτειος γίνεται σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης και άγριας επίθεσης στους εργαζόμενους και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία, αλλά και σε ανυπακοή στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής, απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, Τρόικα. Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε, επίσης, και η Αντωνία Μοροπούλου, αντιπρύτανης του ΕΜΠ, αναφέροντας πως υπάρχει περιφρούρηση του χώρου του ιστορικού κτιρίου από τα μέλη της πολυτεχνικής κοινότητας.
Σε άλλες πόλεις
Στη Θεσσαλονίκη, καλεί στο γιορτασμό ο «Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (περιόδου 1967-1974)». Η αντιιμπεριαλιστική πορεία θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη, στις 5 μ.μ., από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και θα ολοκληρωθεί στο αμερικάνικο προξενείο. Σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, ο ΣΦΕΑ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου.
Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που καλεί ο ΣΦΕΑ, αύριο Πέμπτη.
Πέρα από τις αυριανές συγκεντρώσεις και πορείες, οι αγωνιστικές συσπειρώσεις και μαζικοί φορείς διοργανώνουν και μια σειρά εκδηλώσεις αφιερωμένες στην επέτειο του Πολυτεχνείου:
Στη Θεσσαλονίκη, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Τούμπας διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί, από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου, το θεατρικό έργο του Κ. Βάρναλη «Το φως που καίει».
Στη Λάρισα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου πήρε απόφαση για μιας ώρας στάση εργασίας είτε σήμερα, είτε αύριο, προκειμένου να γίνουν σχετικές εκδηλώσεις στους τόπους δουλειάς. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας αποφάσισε την κήρυξη μιας ώρας στάσης εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους του κλάδου στο Νομό Λάρισας για αύριο Πέμπτη, τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Στη Χαλκίδα, οι Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα ψυχαγωγίας της Εστίας.
Στη Φλώρινα, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ διοργανώνουν εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο, σήμερα, στη 1 μ.μ.
Αντίστοιχα, στην Κοζάνη, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ διοργανώνουν εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο, σήμερα, στις 7 μ.μ.
Στην Κεφαλονιά, το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο συζήτηση με θέμα: «Μαθητικοί αγώνες στο Νομό: Κρατική καταστολή & κοινωνικός αυτοματισμός στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης». Επίσης, η Πολιτιστική Λέσχη, αύριο Πέμπτη, στις 9 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, προβάλλει την ταινία «ο Λαβύρινθος του Πάνα».
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ελπίδα υπάρχει, ξεσηκωμός τώρα!
Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν χτες ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Λίγο μετά τις 11 π.μ. κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής και, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.Μετά την κατάθεση, ο Γ. Πρωτούλης δήλωσε: «Χτες είχαμε τις εξαγγελίες για νέα βάρβαρα μέτρα από το νέο πρωθυπουργό της εχθρικής συμμαχίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, μαζί με τους ιδεολογικούς απογόνους του δικτάτορα Μεταξά, των βασανιστών της Μακρονήσου και των άλλων προθύμων. Ελπίδα υπάρχει στην ταξική πάλη, στην κοινωνική συμμαχία, στη λύτρωση από φοβίες και ψευτοδιλήμματα. 38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το κεντρικό πολιτικό ερώτημα είναι: Με τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, τα κόμματά τους ή με το λαό, τη συμμαχία του, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Ελπίδα υπάρχει, ξεσηκωμός τώρα. Ούτε ώρα χαμένη, κάτω η κυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας, αποδέσμευση από την ΕΕ, λαϊκή εξουσία, μονομερής διαγραφή του χρέους. Πατριωτισμός είναι να πτωχεύσει η πλουτοκρατία, όχι ο λαός».
Ο Βαγγέλης Μαρούπας δήλωσε: «Η νεολαία απ' τα εργατικά λαϊκά στρώματα σήμερα έχει ένα καθήκον, να δώσει το πραγματικά ανώτερο μήνυμα που έχει ο ταξικός εορτασμός, που είναι η πάλη για μια λαϊκή - εργατική εξουσία, η αποδέσμευση απ' την ΕΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους. Σε αυτόν το δρόμο καλούμε τη νεολαία απ' τα εργατικά λαϊκά στρώματα να συμμετάσχει μαζικά, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, σήμερα».
Στεφάνι κατατέθηκε αργότερα και εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη».
«Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»
Στεφάνι κατέθεσαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και δεκάδων σωματείων και ομοσπονδιών

Το συνθήματα «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» ακούστηκε πολλές φορές, όταν έγινε η κατάθεση στεφανιών από το ΠΑΜΕ και πολλά συνδικάτα και φορείς, χτες το πρωί. Αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και δεκάδων σωματείων και ομοσπονδιών που συσπειρώνονται σε αυτό, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών κ.ά, τίμησαν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 38 χρόνια μετά, δίνοντας το στίγμα για τους σημερινούς αγώνες απέναντι στη κυβέρνηση του νέου μετώπου.Στεφάνι κατατέθηκε από τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ, ο οποίος δήλωσε: «Είναι επιτακτική η ανάγκη η εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα αντιδραστικά σχέδια του μαύρου μετώπου της νέας κυβέρνησης, να έχουν ένα ισχυρό οργανωμένο, αποφασισμένο, μαχητικό, εργατικό κίνημα. Είναι ανάγκη η εργατική τάξη της χώρας μας και τα λαϊκά στρώματα να δώσουν απάντηση και η μόνη απάντηση είναι αυτή που στοχεύει την εξουσία των μονοπωλίων, είναι αυτή που στοχεύει την αποδέσμευση απ' την ΕΕ. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και μονομερής διαγραφή του χρέους από μια εργατική λαϊκή εξουσία».
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Τα μηνύματά του ακτινοβολούν στο σήμερα
Εκδήλωση των ΚΟ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο

Η ιστορική πείρα της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα συμπεράσματα της αντιδικτατορικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού που δε μένουν καταχωνιασμένα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αλλά φωτίζουν - σήμερα περισσότερο από ποτέ, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης - το δρόμο του συνεχούς και αδιάκοπου αγώνα της εργατικής τάξης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Γιάννενα.Ο κινηματογράφος «Πολυθέαμα» αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και ιδίως τη νέα γενιά, που βρέθηκαν εκεί όχι μόνο για να τιμήσουν, αλλά για να δώσουν ζωντανό όρκο συνέχισης των αγώνων. Σάρκα και οστά στο επίκαιρο και σήμερα σύνθημα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» με την καθημερινή, ασίγαστη οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στη γειτονιά, εκεί όπου ζει και σπουδάζει η νεολαία, για τη λαϊκή συμμαχία, την προοπτική της πάλης, του αγώνα για ριζικές αλλαγές κόντρα στην εξουσία και οικονομία των μονοπωλίων, για αλλαγή τάξης στην εξουσία. Η εκδήλωση άνοιξε με μουσική συναυλία, με τραγούδια των πόθων και της δυνατότητας του λαού να ζήσει καλύτερα, ελεύθερος, χωρίς δυνάστες. Την κεντρική ομιλία έκανε η Ολυ Τσουμάνη, μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου