ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» «Στο δρόμο μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας»



Συγκινητικές στιγμές στη χτεσινή εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών, εδώ και 12 μέρες, που διοργάνωσε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ μέσα και έξω από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο
«Θα βρισκόμαστε στο δρόμο μέχρι να νικήσουμε, και σήμερα πραγματικά αισθανόμαστε σαν να ξεκίνησε μόλις τώρα ο αγώνας μας»...
Η παραπάνω φράση εργαζόμενου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αποτυπώνει τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση αλληλεγγύης στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων, που διοργάνωσε χτες η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργίας» μαζί με τις οικογένειές τους ένιωσαν την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση, από τους εργάτες άλλων χώρων της βαριάς βιομηχανίας. Υπάλληλοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, φοιτητές, μαθητές από όλο το Θριάσιο και όλη την Αττική, βρέθηκαν δίπλα τους, τους έσφιγγαν το χέρι και οι απεργοί βούρκωναν. Ηταν πολλοί οι εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων, μεταξύ τους και αντιπροσωπεία της ΕΕ του ΠΑΜΕ, που συμμετείχαν εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Ολοι τους βρέθηκαν έξω από την πύλη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο με τα παγωμένα - εδώ και 12 μέρες - φουγάρα από την απεργία των εργατών. Από τη σκληρή μάχη που δίνουν ενάντια στην εργοδοσία, που θέλει να τους επιβάλει να δουλεύουν μέσα στα καμίνια για ψίχουλα και τους εκβιάζει με μαζικές απολύσεις.
Δεν είναι τυχαίο που η εργοδοσία προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην εκδήλωση στέλνοντας επιστολή στη Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, στην οποία απαγόρευε να στηθεί εξέδρα μέσα στο εργοστάσιο. Αυτό βέβαια δε στάθηκε εμπόδιο, και η εξέδρα στήθηκε μπροστά από την πύλη του εργοστασίου. Εκεί, οι μουσικοί, μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, έστησαν τα όργανα.
Ταυτόχρονα, μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού έστησαν τσουκάλια, άναψαν κάρβουνα και γέμισαν κανάτες με κρασί, σαν μια ελάχιστη προσφορά στον αγώνα των απεργών. Ο χώρος μέσα και έξω από την πύλη του εργοστασίου άρχισε σιγά σιγά να πλημμυρίζει από εργατόκοσμο, αλλά και από τις γυναίκες και τα παιδιά των απεργών.
Λίγο αργότερα καταφτάνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα καταχειροκροτούμενη από όλους.
Στο βήμα ανέβηκε ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου, χαιρετίζει τους συγκεντρωμένους και την Αλ. Παπαρήγα. Ο συνδικαλιστής αφού διάβασε το χαιρετισμό της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, κάλεσε να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης. Μεταξύ αυτών και ο νεκρός εργάτης της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» ακριβώς πριν ένα χρόνο όταν κατέρρευσε ο γερανός του χαλυβουργείου. Κάλεσε στη συνέχεια στο βήμα την Αλ. Παπαρήγα και μετά την παρεμβασή της (βλ. διπλανή στήλη) ο Ν. Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, εξέφρασε την αλληλεγγύη δεκάδων σωματείων και φορέων.
Μετά, το λόγο πήρε ο Θ. Παυλάκης, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου, ο οποίος συγκινημένος από την αλληλεγγύη που αντίκρυζε τόνισε: «Νιώθουμε υπερήφανοι γιατί στο εργοστάσιο αυτό τη δεκαετία του '70 ξεκίνησαν οι μεγαλύτερες απεργίες χαλυβουργών και γράφτηκε το τραγούδι "Πάγωσε η τσιμινιέρα". Σήμερα, στο εργοστάσιο αυτό θέλουν να επιβάλουν το 5ωρο και μισθούς εξαθλίωσης. Θα φυλάξουμε πύλες εργοστασιακές. Αλλωστε έχουμε μάθει να ζούμε με φωτιά και ατσάλι».
Το «λόγο» πήραν στη συνέχεια τα όργανα και το «Πάγωσε η τσιμινιέρα» δεν ήταν τυχαία το πρώτο τραγούδι. Απεργοί, εργαζόμενοι, γυναίκες, παιδιά έστησαν δεκάδες παρέες. Ανάμεσά τους και η Αλ. Παπαρήγα με ένα ποτήρι κρασί κερασμένο από τους απεργούς εργάτες έπιασε μαζί τους κουβέντα. Συζήτησαν για την ιστορία του εργοστασίου, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Η συζήτηση στράφηκε και στις πολιτικές εξελίξεις και τη συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων, αλλά και για τις θέσεις του ΚΚΕ.

Από εργάτες όλης της Αττικής πλημμύρισαν οι πύλες του εργοστασίου
Την ταξική τους αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» εκφράζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ. «Είναι αγώνας ταξικός, να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου που επιδιώκουν να επιβάλλουν τον "εργασιακό μεσαίωνα" για την ενίσχυση της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.
Η μάχη της περιφρούρησης συνεχίστηκε μ' ένα γλέντι που ετοιμάστηκε με μεράκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου