ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ Προδιαγεγραμμένη η κλιμάκωση της επίθεσης

 

 

Ετοιμο το «χρονοδιάγραμμα» για νέο μνημόνιο - δανειακή σύμβαση. Ομοβροντία από νέα αντιλαϊκά πακέτα και μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων


Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, για να πάρει απάντηση το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της
Με αμπαλάζ τη νέα δανειακή σύμβαση και την εκταμίευση της 6ης δόσης από τα προηγούμενα δάνεια στήριξης της πλουτοκρατίας, το «νέο» γκουβέρνο ετοιμάζεται να παραλάβει τη σκυτάλη της σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης, να πάει ένα βήμα πιο πέρα την εφαρμογή των δρομολογημένων μέτρων. Από την επόμενη μέρα κλιμακώνουν το αντιλαϊκό χρονοδιάγραμμα, προχωρούν με τα νέα μέτρα για το 2012, συμπληρώνουν με τα πρόσθετα πακέτα για το 2013 και 2014. Βάζουν πλώρη και για την τυπική κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων κ.ά.
Τα παραπάνω προκύπτουν από το χρονοδιάγραμμα για το «έργο» που έχει να επιτελέσει η «νέα» κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, οι «αναγκαίες ενέργειες για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου» που δεσμεύουν τη νέα κυβέρνηση και αποτελούν τον πυρήνα των προγραμματικών της δηλώσεων, κλιμακώνονται ως εξής:

1.«Πριν την εκταμίευση της 6ης δόσης πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες (prior actions) που είναι ενσωματωμένες στην απόφαση του Εκοφίν και στην 5η αναθεώρηση του μνημονίου». Καταληκτική ημερομηνία, για τη διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΔΝΤ είναι το αργότερο μέχρι 15 Δεκέμβρη. Στα περιλαμβανόμενα νέα μέτρα, σε συνέχεια και του πολυνομοχεδίου που ήδη ψήφισαν, η «έκθεση αξιολόγησης» της Κομισιόν προβλέπει και τα παρακάτω:

  • Στο τραπέζι μπαίνουν «όλα τα θέματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων». Στους παράγοντες «ανταγωνιστικότητας» περιλαμβάνουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τους κατώτατους μισθούς, επίσης και «πολλά άλλα μη μισθολογικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών» από την πλευρά της μεγαλοεργοδοσίας.
  • Επιτάχυνση του προγράμματος για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο. Σύμφωνα με τους ίδιους, «βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά και δεν έχει αποδώσει τα δημοσιονομικά οφέλη που έχουν συμφωνηθεί».
  • Επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων «ακόμη και αν το αντίτιμο είναι κατώτερο από το προβλεπόμενο».
  • Πλήρης απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων». Η λίστα, το «συντομότερο δυνατό θα πρέπει να κοινοποιηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, μέσα και έξω από την Ελλάδα».
  • Αύξηση των τιμολογίων στον ΟΑΣΑ και ΟΣΕ, μηδενισμός του ελλείμματος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ιδιωτικοποίησή της.

2.«Αμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα». Τονίζουν ότι η «νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων με πλειοψηφία 3/5» (180 βουλευτές). Η «διαπραγμάτευση περιλαμβάνει την επικαιροποίηση του μνημονίου», δηλαδή το νέο μνημόνιο. Για το παραπάνω, έχουν ήδη συμφωνήσει σε πρόσθετα μέτρα, για ποσά τουλάχιστον 8,2 δισ. ευρώ, που θα περιλάβουν τη διετία 2013 - 2014, τα οποία θα εξειδικεύσουν και συνδιαμορφώσουν με τη «νέα» κυβέρνηση, στο πλαίσιο και του λεγόμενου «εθνικού φορολογικού συστήματος», με την επιβολή φόρων και κάθε είδους χαρατσιών, μπροστά στα οποία θα ωχριούν όλα τα προηγούμενα


3.«Κατάθεση (πριν τις 20/11) και ψήφιση (πριν τις 31/12) του προϋπολογισμού 2012». Ηδη, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, έχουν συμφωνήσει σε πρόσθετα μέτρα ύψους 11 δισ. ευρώ (συρρίκνωση αφορολόγητου, κατάργηση φοροελαφρύνσεων, χαράτσια κ.ά), τα οποία θα εφαρμοστούν και «εμπλουτιστούν» από τη «νέα» κυβέρνηση.


4.«Ολοκλήρωση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 - προώθηση όλων των ενεργειών που απορρέουν από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων». Στο έργο της «νέας» κυβέρνησης είναι να μαζέψει τα αντιλαϊκά χαράτσια που ήδη ψήφισαν, επίσης να προχωρήσει την εκχώρηση κρατικής περιουσίας και νευραλγικών υποδομών.


5.«Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων στη διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26/10». Πρόκειται για το κούρεμα που έχουν ετοιμάσει, με τη «νέα» κυβέρνηση να αναλαμβάνει και το έργο της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων.


6.«Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI)». Κατ' αρχήν, έχουν συμφωνήσει σε «εθελοντική συμμετοχή» και για «κούρεμα» κρατικών ομολόγων στο 50%. Προκειμένου να στηρίξουν τους ντόπιους τραπεζίτες, ετοιμάζουν ολόκληρο πακτωλό από διακρατικές ενισχύσεις. Αρχές Γενάρη του 2012 προγραμματίζεται η εκταμίευση 30 δισ. ευρώ για την «επανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών και άλλα τόσα (ακόμη 30 δισ. ευρώ για την εφαρμογή του προγράμματος «εθελοντικού» κουρέματος. Συνολικά 60 δισ. ευρώ)!


7.«Εκταμίευση της α' δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδας (επιπλέον 20 δισ. ευρώ) πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012». Προγραμματίζουν την «ολοκλήρωση» του αντιλαϊκού έργου της «νέας» διακυβέρνησης, αφού δηλαδή έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή της εγκληματικής πολιτικής, στην ψήφιση του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.


ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Παζάρια και τακτικισμοί στη βάση της ενιαίας στρατηγικής
Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγκρότηση της νέας αντιδραστικής κυβέρνησης

Από τη συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου - Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής
Eurokinissi
Τις βάσεις για την οικοδόμηση μιας πιο επιθετικής αντιλαϊκής συμμαχίας «μακράς πνοής» μεταξύ των κομμάτων της έβαλε την Κυριακή η αστική τάξη, μετά την απόφαση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να προχωρήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Μετά τις αποφάσεις που επιβάλλει το γενικό συμφέρον της αστικής τάξης, ο Γ. Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς μπήκαν από χτες στην αναζήτηση των προσώπων που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Ρόλο στη μεταξύ τους προσέγγιση έπαιξε και η ΕΕ, με στοχευμένους εκβιασμούς, τελεσίγραφα και χρονοδιαγράμματα στην εφαρμογή προαποφασισμένων μέτρων, που αποτέλεσαν το άλλοθι για την επιτάχυνση των εξελίξεων. Το παζάρι, οι πολιτικοί ελιγμοί, οι κινήσεις τακτικής και οι κομματικοί ανταγωνισμοί για την πρωτοκαθεδρία στο τσάκισμα του λαού συνεχίζονταν μέχρι αργά χτες το βράδυ, με τα δύο κόμματα να μην ανακοινώνουν τελικά το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, αν και ο Λ. Παπαδήμος, σύμφωνα με διαρροές, θεωρούνταν ο πιο πιθανός.
Σήμερα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν έχουν καταλήξει οι διαπραγματεύσεις, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών, να καταθέσει και τη δική του για να προχωρήσει η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης. Με έντονες παρασκηνιακές διεργασίες, στη βάση της κοινής τους στρατηγικής, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προχωρούν βήμα βήμα στην ενίσχυση του αστικού μετώπου, εξασφαλίζοντας και τη στήριξη της κυβέρνησης από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.
Εκτός από τον Λ. Παπαδήμο, για τη θέση του πρωθυπουργού ακούγονταν ακόμα τα ονόματα του Ευρωπαίου διαμεσολαβητή, Ν. Διαμαντούρου, και του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη. Αργά χτες βράδυ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλ. Μόσιαλος, αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι επικοινωνίες Παπανδρέου - Σαμαρά έγιναν «με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού».
Χτες, οι διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση «σκάλωναν» στην προσπάθεια της ΝΔ να μη συμμετέχουν πολιτικά στελέχη της στο νέο κυβερνητικό σχήμα και το ΠΑΣΟΚ να ζητάει με κάθε τρόπο επιμήκυνση της κυβερνητικής συνεργασίας. Από την πλευρά του, ο Λ. Παπαδήμος φερόταν να απαιτεί η θητεία της συγκυβέρνησης να είναι τουλάχιστον 6 μήνες, να συμμετέχουν περισσότερα στελέχη της ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα και να ορίσει ο ίδιος κάποιους από τους υπουργούς της κυβέρνησης. «Προϋπόθεση επιτυχίας του νέου σχήματος είναι να έχει μεσοπρόθεσμο ορίζοντα λειτουργίας», φέρεται να δήλωσε ο Λ. Παπαδήμος.
Στα γενικότερα παζάρια συμμετείχε και η ΕΕ, με την Α. Μέρκελ να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο «επαίνεσε για το θάρρος του να παραιτηθεί για να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της καγκελαρίας, «οι δύο συμφώνησαν ότι η απόλυτη προτεραιότητα της μεταβατικής κυβέρνησης θα είναι να εφαρμόσει πλήρως όλες τις ευρωπαϊκές αποφάσεις πριν από τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών». Ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε επίσης με τους Γιούνκερ, Μπαρόζο και Ρομπάι, οι οποίοι μετέφεραν το μήνυμα ότι «ΕΕ και Ευρωζώνη αναμένουν από τη νέα κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου».
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος κάλεσε χτες την κυβέρνηση «να κινηθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας για τη δανειοδότηση που επιτεύχθηκε με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη», αρνήθηκε όμως «να σχολιάσει την απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού να παραιτηθεί».
Νέα μέτρα και θωράκιση του συστήματος
Ο Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την Κυριακή, περιέγραψε τους 7 όρους της συγκυβέρνησης, που ουσιαστικά θα αποτελέσουν το αντιδραστικό πρόγραμμα και το ιδεολογικό πρόταγμα των εταίρων του δικομματισμού στην κλιμάκωση του πολέμου εναντίον των λαϊκών στρωμάτων, για τη διάσωση της πλουτοκρατίας. Υπογράμμισε ότι πρέπει να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και να εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο που θα τη συνοδεύει. Ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 15 Δεκέμβρη θα πρέπει να ψηφιστεί ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός του 2012.
Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να προωθηθούν όλα τα σκληρά μέτρα βάσει της «5ης Αναθεώρησης του Μνημονίου» για να γίνει η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου της τρόικας. Τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει το «κούρεμα» του κρατικού χρέους κατά 50% που κατέχουν οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία και θα σηματοδοτήσει τη διάλυση των Ταμείων, και ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να δοθούν τα 35 δισ. ευρώ για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και τη στήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα, αποκαλύπτοντας το πλαίσιο της δικομματικής συμφωνίας, στην ομιλία του τόνισε:
-- «Η δανειακή σύμβαση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μνημόνιο. Και υπήρξε ένα ακόμη βήμα, καθώς φάνηκε να αποδέχεται ο κ. Σαμαράς ότι πρέπει να αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις, για να μπορεί να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση».
-- «Ο σχηματισμός της κυβέρνησης θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα και προς το εξωτερικό, προς του εταίρους μας, ότι εμείς ως χώρα πια, οι ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε, όχι μόνο να ψηφίσουμε, αλλά και να υλοποιήσουμε τη συμφωνία».
-- «Η κυβέρνηση θα παραδώσει τη σκυτάλη αλλά δεν θα την παραδώσει στο κενό. Θα παραδώσει στην επόμενη κυβέρνηση (...) Το τονίζω αυτό, διότι υπάρχει ήδη αρκετή ένταση στην ελληνική κοινωνία. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αφήσουμε τους θεσμούς να αδυνατίσουν». Κάτω από την όξυνση της λαϊκής αγανάκτησης ο πρωθυπουργός - σε πλήρη συντονισμό με τις τοποθετήσεις Σαμαρά - και μιλώντας εξ ονόματος της αστικής τάξης, πρόταξε την ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ισχυρό αντιδραστικό μέτωπο που θα επιχειρήσει να υποτάξει τις λαϊκές συνειδήσεις και να επιτεθεί στο ταξικό κίνημα.
Σαν έτοιμοι από καιρό
Με αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο και έχοντας εξασφαλίσει ομόφωνη απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τον Αντ. Σαμαρά για να επιβεβαιώσουν τους όρους συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας. Στη σύσκεψη των τριών υπήρξε συμφωνία για συγκυβέρνηση και αποφασίστηκε ότι η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αφού πρώτα ολοκληρώσει τη νέα φάση εξόντωσης του λαού, με την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτώβρη και την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που τη συνοδεύουν.
Στη σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας σημειώνεται: «Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».
Η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Κάρ. Παπούλιας για χτες Δευτέρα, ακυρώθηκε μετά την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει. Μια ώρα μετά το τέλος της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, τα οικονομικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συναντήθηκαν προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα της αντιλαϊκής επέλασης και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα «πρόσωπα» που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση. Στη συνάντηση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι Ε. Βενιζέλος, Φ. Σαχινίδης και Γ. Ζανιάς και από την πλευρά της ΝΔ οι Χρ. Σταϊκούρας, Δ. Σταμάτης και Χρ. Λαζαρίδης.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χτες με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρη, του πρότεινε να αναλάβει θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα (ο ίδιος την προσδιόριζε σε θέση αντιπροέδρου) και στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. να αναλάβουν υπουργοί. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε επίσης με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη, και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντ. Μπακογιάννη, από τους οποίους ζήτησε να στηρίξουν το «έργο» της νέας κυβέρνησης.


ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ

Εγγραφη συναίνεση και μετά τα δάνεια

Γραπτές δεσμεύσεις από το αστικό πολιτικό σύστημα ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις συναποφάσεις που διαλύουν τη ζωή του λαού, ζήτησαν ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ και ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου του Γιούρογκρουπ, χτες στις Βρυξέλλες. Στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ευθέως ανέφερε ότι «θα ζητήσουμε από τις ελληνικές αρχές να στείλουν μια επιστολή που θα υπογράφεται από τα δύο μεγάλα κόμματα και θα επαναβεβαιώνει» πως θα τηρήσουν τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη και τις δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ολι Ρεν ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξουν σαφέστατες δεσμεύσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα, τη χορήγηση της 6ης δόσης και τα περαιτέρω δάνεια στην κυβέρνηση.
Τα παραπάνω έσπευσε να υιοθετήσει ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, ο οποίος με δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από τη σημερινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ προκύπτει ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να εφαρμόσει στο σύνολό της την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αρχής γενόμενης από την έγκαιρη εκταμίευση της έκτης δόσης, εφόσον και μόλις η νέα κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν επιβεβαιώσουν και εγγράφως τις δεσμεύσεις της χώρας που συνδέονται με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου».
Πρόσθεσε επίσης ότι «αμέσως μετά, η τρόικα θα έλθει στην Αθήνα για τις αναγκαίες διαβουλεύσεις που οδηγούν στο νέο πρόγραμμα». Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των τραπεζών και άλλων ομολογιούχων στο πρόγραμμα απομείωσης του χρέους κατά 50%, ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι το Γιούρογκρουπ αποδέχθηκε η διαδικασία αυτή να ξεκινήσει αμέσως.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου