ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Το κεφάλαιο πανηγυρίζει για τη συγκυβέρνηση

Ο χτεσινός Τύπος επιβεβαιώνει ότι οι πολιτικές εξελίξεις αποτελούν πρόβα για πιο μόνιμη και επιθετική συναίνεση ενάντια στο λαό

Από τα χτεσινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Με εμφανή ικανοποίηση, που αντανακλά τη γενικότερη στόχευση της αστικής τάξης για ταχύτατη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, προκειμένου να ενσωματωθούν οι λαϊκές αντιδράσεις και να προχωρήσουν τα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, υποδέχτηκε ο αστικός Τύπος την ανακοίνωση για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
  • Τα «Νέα» στον πρωτοσέλιδο τίτλο τους πανηγυρίζουν: «Επιτέλους: Εγινε το πρώτο, μεγάλο βήμα για τη σωτηρία της χώρας». Σε σχόλιο της πρώτης σελίδας, με τον τίτλο «Γέφυρα προς το μέλλον», σημειώνουν: «Οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων έβαλαν τον θεμέλιο λίθο μιας κυβέρνησης συνεργασίας (...) Είναι επίσης γέφυρα στο μέλλον. Για να πάρουμε την έκτη δόση και να ξεφύγουμε από το βάραθρο της χρεοκοπίας (...) Και για να πάμε σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό, ώστε να επανεκκινήσει σε νέες βάσεις η πολιτική μας ζωή». Οι «νέες βάσεις» είναι η φράση που επιβεβαιώνει ότι η συγκυβέρνηση αποτελεί πρόβα για πιο μόνιμη και ουσιαστική συναίνεση των αστικών κομμάτων σε βάρος του λαού. Στο ίδιο πνεύμα, στις μέσα σελίδες, το ρεπορτάζ αναφωνεί: «Ιστορική συμφωνία» και «Λυτρωτική συμφωνία».
  • Το «Εθνος» στο πρωτοσέλιδό του μιλάει για «ΙΣΤΟΡΙΚΗ συμφωνία για την Εθνική Ενότητα» και με μεγάλη δόση τρομο-λαγνείας προσθέτει: «Μεγάλο βήμα που αποσοβεί εθνικές περιπέτειες αποτελεί η ιστορική συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά για Εθνική Ενότητα». Για να δώσει μάλιστα και διεθνή νομιμοποίηση στη νέα κυβέρνηση, γράφει: «Παγκόσμια ανάσα μετά το "Κλείδωμα" της συνεργασίας». Σε εσωτερικές σελίδες υπάρχουν πολυσέλιδα αφιερώματα με τίτλους: «Ιστορικός συμβιβασμός η νέα κυβέρνηση», «Υπαναχώρηση Σαμαρά. Ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας. Εσβησε τις παλιές βασικές "κόκκινες γραμμές"».
  • Η «Ελευθεροτυπία», στην πρώτη σελίδα, έχει τον τίτλο «Παπανδρέου - Σαμαράς αναζητούν πρωθυπουργό για το νέο Μνημόνιο». Στο κύριο άρθρο της ίδιας εφημερίδας αναφέρεται: «Η λύση που βγήκε χθες από το προεδρικό μέγαρο σημαίνει ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα θα αναλάβουν από κοινού την ευθύνη να υλοποιήσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Και η υλοποίηση αυτή περιλαμβάνει, ασφαλώς, και το πλήρες πακέτο των μέτρων που τη συνοδεύουν (...) Κι αν μέχρι τώρα η ευθύνη καταλογιζόταν αποκλειστικά στην κυβέρνηση Παπανδρέου, στο εξής θα καταλογίζεται και στη ΝΔ του Α. Σαμαρά, που μετέχει πλέον στο κυβερνητικό παιχνίδι».
  • Ο «Ελεύθερος Τύπος» πανηγυρίζει με πρωτοσέλιδο πηχυαίο τίτλο «ΕΠΕΣΕ ο Παπανδρέου» και την επισήμανση «Συναίνεση με "σφραγίδα" Σαμαρά», όπου συνεχίζει: «Η ΝΔ έδιωξε τον πρωθυπουργό που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ. Η μεταβατική κυβέρνηση έχει ως εντολή να υλοποιήσει τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και να προκηρύξει εκλογές όπως ζητούσε η ΝΔ». Σε εσωτερικό δισέλιδο της ίδιας εφημερίδας, το σχετικό ρεπορτάζ έχει τον τίτλο «Συναίνεση με σφραγίδα και κόκκινες γραμμές Σαμαρά» και την επεξήγηση: «Αποτέλεσμα της στάσης ευθύνης του προέδρου της ΝΔ η συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Παραίτηση Παπανδρέου, ανάκληση δημοψηφίσματος και εκλογές, τα τρία κρίσιμα σημεία».
  • Ο «Αδέσμευτος Τύπος» στην πρώτη σελίδα αναφέρει: «Νέα κυβέρνηση χωρίς Παπανδρέου» με τη σημείωση πως «Συμφώνησαν για εκλογές σύντομα». Σε εσωτερικές σελίδες εκτενή ρεπορτάζ έχουν τους τίτλους «Το πιο δραματικό Υπουργικό Συμβούλιο», «Ολα όσα πρέπει να συμφωνήσει ο Αντ. Σαμαράς», «Νέα κυβέρνηση χωρίς Παπανδρέου».
  • Η «Καθημερινή» στην πρώτη σελίδα της αναγγέλλει: «Νέα κυβέρνηση υπό την απειλή της δραχμής», σημειώνοντας: «Η συμφωνία που σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας στο πολιτικό σκηνικό, "κλείδωσε" σε μεταξύ τους συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, κατά την οποία οριστικοποιήθηκε ότι η νέα κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές - προκρίνεται ως καταλληλότερη ημερομηνία η 19η Φεβρουαρίου - αφού προηγουμένως υλοποιηθούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας που απορρέουν από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου». Στο κύριο άρθρο της πρώτης σελίδας της ίδιας εφημερίδας σημειώνεται: «Ο ελληνικός λαός μπόρεσε χθες να πάρει μια μεγάλη ανάσα. Οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς κατάφεραν επιτέλους, με τη μεσολάβηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, να καταλήξουν σε μια ιστορική συμφωνία για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την αποφυγή της χρεοκοπίας (...) Πρόκειται, πάντως, για μια σημαντική νίκη όσων με κόπο και πείσμα έδωσαν τη μάχη για την εθνική συνεννόηση σε αυτή τη δύσκολη ώρα. Ελπίζουμε ότι ο σχηματισμός αυτής της κυβέρνησης θα αποτελέσει απαρχή μιας νέας εποχής συνεννόησης μεταξύ υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων. Ο δρόμος που έχει να διανύσει η χώρα μας για να σταθεί στα πόδια της δεν είναι εύκολος, κάθε άλλο».
  • Η «Αυγή» στην πρώτη σελίδα της έχει τον τίτλο «Κυβέρνηση Μέρκελ - Σαρκοζί» και στη συνέχεια αναφέρει: «Παπανδρέου - Σαμαράς συμφώνησαν για κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου υπό το τελεσίγραφο του Ολι Ρεν για έξοδο από την Ευρωζώνη, μετά τον ωμό εκβιασμό Μέρκελ - Σαρκοζί στις Κάννες».


Εκδηλη ικανοποίηση στους εργοδοτικούς φορείς
Προσδοκίες για «εκτόνωση της κοινωνικής πίεσης»
Οι πρώτες παρεμβάσεις επιχειρηματικών φορέων υπέρ του εγχειρήματος της «νέας» κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» εκδηλώθηκαν χτες. Η ΕΣΕΕ«εκφράζει την ικανοποίηση και την ανακούφιση του εμπορικού κόσμου και πιστεύει ότι η πολιτική συνεννόηση θα φέρει εθνική και κοινωνική συναίνεση». Σημειώνει ακόμα την ικανοποίησή της «για την πολιτική συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία, ώστε να διασωθεί ό,τι ακόμα διασώζεται στο λίγο χρόνο που μας απομένει».
Εκφράζει απροκάλυπτα την πεποίθηση ότι «η μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας» θα μπορέσει «με την στήριξη όλων να εκτονώσει την πολιτική και κοινωνική πίεση». Και καταλήγει: «Ολοι οι Ελληνες έμποροι ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί και προσευχόμαστε ο Θεός να φωτίσει και να δώσει δύναμη στους συμπατριώτες μας που θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη να διαχειριστούν το συμφέρον, τη σωτηρία και το μέλλον της πατρίδας μας»!
Τις προσδοκίες του εμποροβιομηχανικού κεφαλαίου ότι «η επίλυση των εκκρεμοτήτων και η αλλαγή της κυβέρνησης θα οδηγήσει άμεσα σε αλλαγή οικονομικής πολιτικής» εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος. Στην πεπατημένη όλου του προηγούμενου διαστήματος που η μερίδα του κεφαλαίου που εκπροσωπεί το ΕΒΕΑ διεκδικεί το δικό της μερίδιο για τη σωτηρία του από τις ασκούμενες πολιτικές, ο Κ. Μίχαλος αξιώνει «να συνειδητοποιηθεί» από πολιτικά κόμματα και τρόικα ότι ο τρόπος που εφαρμόζεται η συγκεκριμένη πολιτική είναι λανθασμένος και αδιέξοδος, στο βαθμό που δεν προωθείται ως «μονόδρομος για ολόκληρη την Ευρώπη», η «ταχύρρυθμη ανάπτυξη».
Τέλος, στη γραμμή της αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας της άρχουσας τάξης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ δείχνει να απορρίπτει «επονείδιστες κηδεμονίες και απαράδεκτες εποπτείες των ισχυρότερων "εταίρων" επί των ασθενέστερων» για την επιβίωση του ευρώ. Από την πλευρά του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο πρόεδρός του Π. Ραβάνης, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση για πολιτική συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου