ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «Μεγαλομέτοχος» στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου


Ο λαϊκός κόσμος, που τους ακολουθούσε μέχρι σήμερα, είναι ώρα να τους εγκαταλείψει οριστικά, όπως και το ΠΑΣΟΚ

Ανεπιφύλακτη, ουσιαστική και σε όλα τα μέτωπα θα είναι η συμμετοχή της ηγεσίας της ΝΔ στη νέα συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου, φιλοδοξώντας μάλιστα να αποτελέσει τον πιο ισχυρό «μεγαλομέτοχό» της και πυλώνα της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος. Από την πρώτη στιγμή, με μια φωνή, οι βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και λοιπών «προθύμων», ομολογώντας ότι πρόκειται για τη «δική τους» κυβέρνηση που εφαρμόζει τη «δική τους» πολιτική.
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να δυσκολευτούν στο νέο ρόλο τους, δηλαδή του συνεταίρου σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Την ίδια «δουλειά» έκαναν στην πράξη τα τελευταία δύο χρόνια: Ψήφιζαν τους αντιλαϊκούς νόμους που έφερνε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ασκούσαν έλεγχο στην κυβέρνηση για να τους εφαρμόσει πλήρως και εγκαίρως.
Ανοιγαν διαρκώς το δρόμο για πιο βαθιές αντιλαϊκές «διαρθρωτικές αλλαγές» (εργασιακή εφεδρεία για απολύσεις μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.), ασκούσαν διαρκή πίεση για υιοθέτηση συμπληρωματικών φιλομονοπωλιακών μέτρων (μείωση φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη και μερίσματα, περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αδιάκοπη διοχέτευση ρευστότητας στις μεγάλες επιχειρήσεις κ.ά.).
Με άλλα λόγια, η συναίνεση και η συστράτευση στην εφαρμοζόμενη πολιτική εκ μέρους της ηγεσίας της ΝΔ ήταν δεδομένη και αποδεδειγμένη στην πράξη. Είναι απόλυτα συνυπεύθυνη και συνένοχη για τη βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει το λαό.
Φορώντας τη μάσκα της ψευτοαντιπολίτευσης και των δήθεν πολέμιων του μνημονίου, η ΝΔ προσπαθούσε να παραπλανήσει ένα τμήμα των λαϊκών στρωμάτων και κυρίως των ψηφοφόρων της, ψαρεύοντας στα θολά νερά της λαϊκής δυσαρέσκειας. Με την απροκάλυπτη συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση, οι μάσκες έπεσαν, αποκαλύπτοντας στους ψηφοφόρους της από τα λαϊκά στρώματα ότι η ψευτοαντιπολίτευση και οι κούφιες αντιμνημονιακές κορόνες ήταν για λαϊκή κατανάλωση και μόνο. Φάνηκε πλέον καθαρά ότι δε διαθέτει κανένα «μείγμα πολιτικής», που να είναι διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα.
Τώρα, μπροστά στην ανάγκη να υπηρετηθεί το γενικό συμφέρον της αστικής τάξης και μπροστά στον κίνδυνο να ριζοσπαστικοποιηθούν οι λαϊκές αντιδράσεις στην κυρίαρχη πολιτική, η ηγεσία της ΝΔ είναι υποχρεωμένη να στηρίξει την κυβέρνηση του κεφαλαίου υπό τον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο, εκτός των άλλων, και επειδή τα αστικά επιτελεία καταλήγουν ότι αυτό πρέπει να είναι το μοντέλο διακυβέρνησης των επόμενων χρόνων. Δηλαδή, οι κυβερνήσεις συνεργασίας, καθώς το προηγούμενο, η ομαλή εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία (δικομματισμός), έχει φάει τα ψωμιά του, αδυνατώντας πλέον να εγκλωβίζει εντός των τειχών τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια.
Οι αυτοδύναμες και μονοκομματικές κυβερνήσεις όλα δείχνουν ότι αποτελούν παρελθόν και από την άποψη αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας του τραπεζίτη Παπαδήμου αποτελεί πρόβα τζενεράλε για την κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
Τα ίδια ψήφιζαν και πριν συγκυβερνήσουν
Φυσικά, η ηγεσία της ΝΔ δε θα σταματήσει να προβάλλει τον εαυτό της ως δήθεν «ρεαλιστική εναλλακτική λύση εξουσίας», αλλά το παραμύθι δύσκολα πουλάει πλέον, αφού η ταύτισή της με την εφαρμοζόμενη πολιτική είναι πλήρης και απροκάλυπτη. Ο κουρνιαχτός που επιχείρησε να σηκώσει την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή με έξι κορυφαία στελέχη στη νέα κυβέρνηση δεν είναι συγκυβέρνηση (!), επιβεβαίωσε απλά τη δυσκολία που έχει να παραπλανά τα λαϊκά στρώματα.
Επίσης, το θέατρο «εγώ δεν υπογράφω» τις έγγραφες δεσμεύσεις προς τους δανειστές για την υλοποίηση των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, που ανέβασε ως τελευταίο «φύλλο συκής» ο πρόεδρος της ΝΔ, συναντά ήδη τα ειρωνικά μειδιάματα και τις αποδοκιμασίες του «κοινού», δηλαδή του λαού και ιδιαίτερα των ψηφοφόρων της ΝΔ, πράγμα που αισθάνθηκαν έντονα τις προηγούμενες μέρες τα γαλάζια στελέχη. Ο Α. Σαμαράς έχει ήδη υπογράψει το ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές».
Εχει δηλαδή δεσμευτεί ρητά ότι θα στηρίξει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που χρεοκοπούν ανεξέλεγκτα και μόνιμα το λαό για χάρη της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Θα στηρίξει δηλαδή όχι μόνο τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και νέα μέτρα που θα φέρει η μεταβατική κυβέρνηση ως «απολύτως αναγκαία» για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, της εκταμίευσης της 6ης δόσης και βέβαια της «παραμονής στο ευρώ».
Σ' αυτό το πλαίσιο, θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα βάλει πλάτες για να εφαρμοστεί το πολυνομοσχέδιο, η εργασιακή εφεδρεία, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, να πληρωθούν τα χαράτσια κ.ο.κ. Επίσης είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το μνημόνιο διαρκείας, που προβλέπεται ρητά από τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, θα φέρει την υπογραφή του Α. Σαμαρά. Αλλωστε, ενάμιση χρόνο τώρα ανανεώνει διαρκώς τους όρκους πίστης στους στόχους του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και της «δημοσιονομικής προσαρμογής» και διαβεβαιώνει διαρκώς ότι θα σεβαστεί 100% τις δεσμεύσεις και τις υπογραφές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έναντι των δανειστών και των ξένων συμμάχων.
Οι θεατρινισμοί, λοιπόν, του τύπου «δεν υπογράφω γιατί υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια», κανένα δε συγκινούν, ούτε βέβαια τα κόλπα που μηχανεύεται η ηγεσία της ΝΔ για να μην υπογράψει την κοινή επιστολή που αξιώνει το Γιούρογκρουπ και αντ' αυτής να στείλει ατομική επιστολή...
Φαιδρά «επιχειρήματα»
Πολύ περισσότερο, δε συγκινούν τα φαιδρά «επιχειρήματα» που περιλαμβάνονταν στο σημείωμα (νον πέιπερ) που κυκλοφόρησε την περασμένη Δευτέρα για εσωκομματική χρήση το επιτελείο της Συγγρού, προκειμένου να δικαιολογήσει τη συμμετοχή στη συγκυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ.
Επιχειρήματα όπως «αν δεν περάσει ο προϋπολογισμός (νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν) πώς θα γίνουν συντομότερα οι εκλογές για να αρχίσουν να αλλάζουν όλα» (!) ή εκβιαστικά ερωτήματα του τύπου «δεν πρέπει να ξεμπλοκάρουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και την 6η δόση, ώστε να γίνει το κούρεμα του χρέους, να γίνουν εκλογές και να μπορέσουμε στη συνέχεια να τα αλλάξουμε όλα;» (!), το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποκαλύψουν το στρίμωγμα της ηγεσίας της ΝΔ απέναντι στους ψηφοφόρους της, συνολικά τα λαϊκά στρώματα. Ακόμα ηχούν στα αυτιά των τελευταίων η δήλωση του συμβούλου του προέδρου της ΝΔ Δ. Σταμάτη ότι «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αυτή τη στιγμή συνιστά κοινοβουλευτική χούντα».
Τώρα είναι η ώρα οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι λαϊκοί άνθρωποι, που για χρόνια εναπόθεταν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους στον έναν ή στον άλλο, να τους εγκαταλείψουν οριστικά και αμετάκλητα. Να χειραφετηθούν από τα ιδεολογήματα και τους εκβιασμούς τους, να εμπιστευτούν και συμπορευτούν με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του. Για να πάρει σάρκα και οστά το λαϊκό μέτωπο που θα αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και την πολιτική της, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου