ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Συγκεντρώσεις σε 4 πόλεις ενάντια στο κλείσιμο ΟΕΚ - ΟΕΕ



Μαζική συγκέντρωση χτες έξω από το υπουργείο Εργασίας με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα
Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας
Αμεση και αποφασιστική απάντηση ενάντια στο έγκλημα που επιχειρούν κυβέρνηση, τρόικα και οι κάθε λογής υπηρέτες της πλουτοκρατίας, να μπει «λουκέτο» στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, έδωσαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι και συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, δικαιούχοι των Οργανισμών, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτούς, με κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα.
Διατράνωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν την πάλη τους, να μην επιτρέψουν το κλείσιμο των Οργανισμών που θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους δικαιούχους και τις οικογένειές τους (κατάργηση δανείων, κατάργηση κατασκευαστικών προγραμμάτων, κατάργηση της επιδότησης ενοικίου, λουκέτο στους 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Εργατικής Εστίας, κατάργηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού, θεάτρου βιβλίων, κ.λπ). Ταυτόχρονα, στο δρόμο της ανεργίας κινδυνεύουν να βρεθούν οι 1.400 εργαζόμενοι των δύο Οργανισμών, ενώ σε κίνδυνο μπαίνουν τα αποθεματικά των Οργανισμών η κινητή και ακίνητη περιουσία τους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας
Εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, δικαιούχοι, δεκάδες συνδικάτα της Αθήνας και του Πειραιά, εργαζόμενοι από το Δημόσιο, στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, ενώσεις γονέων και κηδεμόνων, η Ομοσπονδία Γονέων και κηδεμόνων της Αθήνας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και πλήθος ακόμα φορέων συμμετείχαν στη συγκέντρωση που οργάνωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Στη συγκέντρωση, συμμετείχαν μαζικά και οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ και του ΟΕΕ με πορείες που ξεκίνησαν αντίστοιχα από τα γραφεία των Οργανισμών. Σήμερα οι εργαζόμενοι στους δύο Οργανισμούς πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου).
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
MotionTeam
«Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω κάτω», «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «αυτό το υπουργείο δεν είναι εργασίας είναι του κεφάλαιου και της εργοδοσίας» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ενώ από την ντουντούκα διαβάστηκε η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που μοιράστηκε.«Ολοι στους δρόμους για να αποτρέψουμε το έγκλημα, το πλιάτσικο της πλουτοκρατίας σε βάρος του ΟΕΚ και ΟΕΕ. Κάτω τα χέρια από τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας. Είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης. Ολοι στο δρόμο να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας, βιομηχάνων να κλείσουν τους Οργανισμούς», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συμπόρευση. Σε αγώνα τώρα για:
  • Να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας για κατάργηση των Οργανισμών.
  • Αμεση καταβολή από το ΙΚΑ των 4 δισ. ευρώ που παράνομα παρακρατεί από τους Οργανισμούς.
  • Απόδοση όλων των τρεχουσών εισφορών στους Οργανισμούς.
  • Αμεση κρατική χρηματοδότηση.
  • Να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα του ΟΕΚ.
  • Ενίσχυση του κατασκευαστικού προγράμματος.
  • Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους των Οργανισμών.
  • Να μην κλείσει κανένας βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός - καμία απόλυση».
Σχεδίαζαν από καιρό το έγκλημα
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού και παρά το γεγονός ότι στο νέο μνημόνιο ορίζεται ρητά ότι οι δύο Οργανισμοί θα καταργηθούν, ο υπουργός είπε ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται δυο σενάρια. Το πρώτο προβλέπει συγχώνευση των δύο Οργανισμών και το δεύτερο προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού (με τη συγχώνευση ΟΕΚ - ΟΕΕ) στον οποίο θα περάσουν και τα επιδόματα πρόνοιας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ευθέως ομολόγησε οι δυο Οργανισμοί, αν και εφόσον συνεχίζουν να υπάρχουν και με όποια μορφή, θα λειτουργήσουν μόνο με τις εισφορές των εργαζομένων (πόρος που έχει υπολογιστεί στα 450 εκατομμύρια ευρώ και για τους δύο Οργανισμούς), ενώ οι εργοδότες θα απαλλαγούν από τις εισφορές!
Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία», καθώς η απαλλαγή των εργοδοτών από τις εισφορές (την απλήρωτη δηλαδή δουλειά των εργατών που θέλουν και αυτές να βάλουν στις τσέπες τους) αποτελεί αίτημα των «κοινωνικών εταίρων», δηλαδή των εκπροσώπων της εργοδοσίας και της ΓΣΕΕ, που έχουν συμφωνήσει στη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» στο πλαίσιο του πρόσφατου «κοινωνικού διαλόγου». Επίσης, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα χρέη του ΙΚΑ προς τους Οργανισμούς δεν πρόκειται να αποδοθούν. Τέλος, είπε ότι την Κυριακή ή τη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση με τους «κοινωνικούς εταίρους», όπου θα εξεταστούν αυτά τα σενάρια.
Ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους κατήγγειλε το προμελετημένο, όπως χαρακτήρισε, έγκλημα σε βάρος των δύο Οργανισμών και των χιλιάδων δικαιούχων και των εργαζομένων. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το έγκλημα, δεν μπορούμε να δεχτούμε χιλιάδες απολύσεις, να κλείσουν παιδικοί σταθμοί, να καταργηθούν τα προγράμματα των Οργανισμών. Θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος». Κάλεσε ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να απαλλαγούν άμεσα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν συμφωνήσει σε αυτό το έγκλημα, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό να δώσουν τη μάχη με όλες τις μορφές πάλης ενάντια στο σύνολο αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Στις άλλες πόλεις
Μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι του ΟΕΚ και του ΟΕΕ στη Θεσσαλονίκη μαζί με συνταξιούχους και εργαζόμενους άλλων κλάδων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στις 9.30 το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, στην οδό Μητροπόλεως. Στη συνέχεια έκαναν μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία, με ενδιάμεσο σταθμό τα γραφεία του ΟΕΚ, κατέληξε στη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης.
Να σταματήσει τώρα η κυβέρνηση κάθε διαδικασία κατάργησης των Οργανισμών, απαιτεί με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.
Στην Πάτρα, αντιπροσωπείες των συνδικάτων Οικοδόμων, Μετάλλου, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών, Φαρμακοϋπαλλήλων, «Φριγκοκλάς», «Κόκα - Κόλα», Τροφίμων - Ποτών μαζί με τους εργαζόμενους του Οργανισμού, προχώρησαν χτες το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Ανάλογη κινητοποίηση προγραμματίζουν για την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, στις 9 το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στους δύο Οργανισμούς, καθώς και δικαιούχων των προγραμμάτων τους, πραγματοποιήθηκε, χτες, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, έξω από τα τοπικά γραφεία του για ΟΕΚ. Στην πρόσοψη του κτιρίου το ΕΚΛ κρεμάστηκε ένα μεγάλο πανό, ενώ πανό τοποθετήθηκαν και στην είσοδό του. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές του νομού, προέδρους κομμάτων, κ.λπ., για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, στέλνουν οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στο βρεφονηπιακό σταθμό της Εργατικής Εστίας στα Τρίκαλα και το προσωπικό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Τρικάλων.
Σημερινές κινητοποιήσεις
Η «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων περνά σήμερα:
  • Στα Τρίκαλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει στις 11 το πρωί, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ.
  • Στο Βόλο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΕΚ (Ιωλκού και Δημητριάδος), στις 11.30 π.μ., οργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα: Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Εργαζομένων «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ», Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, Τυπογράφων Βόλου, καθώς και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ.
  • Στην Πάτρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν στις 6 μ.μ., στα γραφεία του ΟΕΚ (Αγίου Ανδρέου και Φιλοποίμενος) τα συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών, Φαρμακοϋπαλλήλων, «Φριγκοκλάς», «Κόκα - Κόλα», Τροφίμων - Ποτών και οι εργαζόμενοι στους δυο Οργανισμούς.
  • Στη Ρόδο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν τη Δευτέρα, στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο όπου στεγάζεται η Εργατική Εστία, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και το παράρτημα της ΟΓΕ.
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου