ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στην πρώτη γραμμή της σφαγής του λαού


Συνεχίστηκε και χτες η προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με δήθεν «ισοδύναμα» που οδηγούν στη λαϊκή εξαθλίωση από άλλο δρόμο
Την εικόνα του «σκληρού διαπραγματευτή» για χάρη των χαμηλοσυνταξιούχων και του «απλού κόσμου» προσπάθησε προκλητικά χτες να καλλιεργήσει ο Αντ. Σαμαράς, στη δήλωση που έκανε τις πρώτες πρωινές ώρες, συνεχίζοντας το θέατρο που έχει στήσει από την πρώτη στιγμή προκειμένου να αποκρύψει την πλήρη στήριξη του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων.
«Ξέρω ότι για ορισμένους είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται και να διαπραγματεύονται σκληρά όταν πρέπει για τον απλό τον κόσμο», δήλωσε ανερυθρίαστα, και ενώ προηγουμένως είχε βάλει την υπογραφή του σε όλα τα μέτρα του προσυμφώνου με την τρόικα, που τσακίζουν τη ζωή του λαού. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το μόνο θέμα που εκκρεμεί, είναι αυτό της περικοπής των συντάξεων, που θεωρείται δεδομένη, αλλά ψάχνουν το πώς. «Η διαπραγμάτευση αυτή συνεχίζεται. Αυτό έκανα και αυτό θα κάνω. Υπάρχει ένα θέμα, αυτό με τις συντάξεις. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει να κοιτάμε τον απλό λαό στα μάτια», συνέχισε το ρεσιτάλ δημαγωγίας, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο»!
Λίγη ώρα πριν, ο Αντ. Σαμαράς πλειοδοτούσε στη σύσκεψη για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, πράγμα που οδηγεί μαθηματικά σε διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και τη μετατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανταποδοτική.
Ο Αντ. Σαμαράς προσήλθε στη συνάντηση των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με ειλημμένη την απόφαση να προσυπογράψει το ασύλληπτης βαρβαρότητας νέο πακέτο μέτρων που σφαγιάζει το λαό, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΝΔ στον ανελέητο πόλεμο της πλουτοκρατίας και της τρόικας κατά του λαού. Επιχείρησε όμως με επικοινωνιακά τεχνάσματα και πυροτεχνήματα να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή συμπόρευση και συστράτευση και να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων.
Πριν ξεκινήσει για το Μέγαρο Μαξίμου συνεργάτες του διέδιδαν ότι «πάει με τις κόκκινες γραμμές», ενώ κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης καλλιεργούσαν την εικόνα ότι «δίνει μάχη για τις συντάξεις». Σε κάθε περίπτωση πάντως ήταν εξαρχής δεδομένο ότι δε θα ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ που θα «τορπίλιζε» τη συμφωνία, προβάλλοντας το αίτημα για εκλογές, όπως διαβεβαίωναν από τη Συγγρού.
Στο πλαίσιο αυτό, η δήθεν «μάχη» που θα έδινε στη σύσκεψη ο Αντ. Σαμαράς θα ήταν για ορισμένα επιμέρους μέτρα, όπως η κατάργηση των επιδομάτων για τους πολύτεκνους, ή τις επικουρικές συντάξεις, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα «ισοδύναμα» που οδηγούν στο ίδιο αντιλαϊκό αποτέλεσμα από άλλο δρόμο. Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ, έχοντας αποδεχθεί τη μείωση των κατώτατων μισθών κατά 22%, θα ζητούσε δημαγωγικά το μέτρο να περιοριστεί στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.
Μοιρασμένοι ρόλοι
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε εκφράσει τη διαφωνία του στην πρόταση Γαλλίας - Γερμανίας για δημιουργία ειδικού λογαριασμού που θα διασφαλίζει κατά προτεραιότητα την πληρωμή των διεθνών δανειστών. «Ο λογαριασμός μεσεγγύησης είναι μια έμμεση εποπτεία της Ελλάδας από τη Γερμανία, έχω πρόβλημα μ' αυτό», δήλωσε στο δίκτυο «Dow Jones Newswire». Επίσης, εξέφρασε για μια ακόμα φορά την εικονική διαφωνία του σε νέες περικοπές των συντάξεων. «Οι συντάξεις έχουν ήδη περικοπεί, η περαιτέρω μείωσή τους θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση, η οποία καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό», διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει: «Η ύφεση είναι εχθρός μου».
Οσον αφορά στη στάση που θα κρατούσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε ότι ανέμενε να διαβάσει πρώτα το υπόμνημα Παπαδήμου και μετά θα αποφάσιζε.
Σε δημαγωγία για λαϊκή κατανάλωση επιδίδονταν την ίδια στιγμή οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν χτες το βράδυ στο Περιστέρι. «Εχω την ελπίδα ότι ο Αντ. Σαμαράς θα τα τινάξει στον αέρα, αλλά ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα εμείς θα είμαστε στο δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μανώλης, που λεονταρίζοντας εμφανίστηκε έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα συνδικαλιστικού. Στην ίδια κατεύθυνση ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Ν. Κουτσιούκης, χαρακτήρισε λάθος το ότι η ΝΔ μπήκε στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ «να διορθώσει το λάθος».
ΛΑ.Ο.Σ.
Υποτιμάει και κοροϊδεύει το λαό
Τσαλιμάκια και κωλοτούμπες για να κρύψει τον αντιδραστικό του ρόλο
Με αλλεπάλληλα τσαλιμάκια πριν και μετά τη σύσκεψη των εταίρων της συγκυβέρνησης, ο Καρατζαφέρης επιχείρησε χτες να αποπροσανατολίσει το λαό σε ό,τι αφορά το ρόλο του. Ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες συνομολογούσε με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τον πρωθυπουργό τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, στο παρά πέντε κραύγαζε ότι δε θα συνυπογράψει τα μέτρα, αν προηγουμένως δεν είχαν αποφανθεί τα αρμόδια όργανα του κράτους σχετικά με το αν τα μέτρα είναι «σύννομα» ή όχι! Αργότερα, το ποίημα άλλαξε και δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να προσέλθει στη σύσκεψη, αν πρώτα δεν έπαιρνε μεταφρασμένο από το ΥΠΕΞ το κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα.
Η επόμενη κωλοτούμπα έγινε κατά την άφιξη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Καρατζαφέρης προσπάθησε να πετάξει την ευθύνη στην τρόικα για τα μέτρα που είχε ήδη συνυπογράψει από την πρώτη σύσκεψη, λέγοντας ότι «ο χρόνος, ως σημείο εκβιασμού από τους δανειστές μας, με προβληματίζει για τις βαθιές τους προθέσεις». Αμέσως μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, απήγγειλε στους δημοσιογράφους στίχους του Καβάφη και λίγο αργότερα δήλωσε από τα γραφεία στην Καλλιρρόης ότι ζητά έγραφες διαβεβαιώσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, το Νομικό Συμβούλιο και το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι τα μέτρα που προτείνονται δίνουν διέξοδο και ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα αργότερα!
Στο ίδιο προκλητικό για το λαό μοτίβο, τις προηγούμενες μέρες είχε ζητήσει να γνωμοδοτήσει το Ευρωκοινοβούλιο για το αν τα μέτρα είναι σύννομα με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και τη Συνθήκη της Λισαβόνας! Να γνωμοδοτήσουν, δηλαδή, αυτοί που συνέβαλαν στη συγγραφή τους για το αν είναι σύννομα με το δίκαιο της λυκοσυμμαχίας, στο όνομα της οποίας πίνουν νερό ο ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα αστικά κόμματα.
Τέλος, μετά από προφανή παρέμβαση του ΛΑΟΣ στο Μέγαρο Μαξίμου, υπήρξε επανάληψη της πρωθυπουργικής ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία στη σύσκεψη «ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις», χωρίς άλλες διευκρινήσεις. Ο ίδιος ο Καρατζαφέρης δήλωσε ότι στη σύσκεψη «κατέθεσα τις ενστάσεις μου και τους είπα "όποιες σωστές αποφάσεις πάρετε θα είμαι κοντά"».
Θράσος και κοροϊδία
Την ίδια ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου συνέρχονταν οι επικεφαλής του μαύρου κυβερνητικού μετώπου, για να οριστικοποιήσουν το νέο μνημόνιο, οι βουλευτές τους έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δικαιολογήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και να καλλιεργήσουν αυταπάτες στο λαό για τη στρατηγική που υπηρετούν οι ίδιοι και τα κόμματά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κείμενο που διακινούσε χτες ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γρ. Νιώτης, το οποίο συνυπέγραφαν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και με το οποίο προαναγγέλλονταν η ψήφιση του νέου μνημονίου και την ίδια ώρα καλούνταν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να παρατείνουν τη θητεία της, προκειμένου «να διασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση των αποφάσεων διάσωσης της χώρας», τα μέτρα δηλαδή του εξοντωτικού μνημονίου.
Το θράσος και η πρόκληση στο λαό είναι τέτοια, που δε δίστασαν στο ίδιο κείμενο να συμπεριλάβουν και προτάσεις για μια σειρά μέτρα, τα οποία ζητούν να νομοθετηθούν μετά το μνημόνιο και να είναι «ισοδύναμα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων». Βγάζουν τη γλώσσα στα εκατομμύρια των ανθρώπων του μόχθου που πτωχεύει η πολιτική τους και μεταξύ άλλων ζητούν απαγόρευση για μια τριετία των συναλλαγών σε ρευστό άνω των 100 ευρώ, επιστροφή φόρου 5% και 2% σε καταναλωτές και εμπόρους για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, χρεωστικές κάρτες ή κάρτες αναλήψεων, ηλεκτρονική διατραπεζική διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, νομοσχέδιο για αυστηρότερα πόθεν έσχες, «κούρεμα» των επιτοκίων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και αναγκαστική επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης, εξοντωτικές ποινές για παράνομη εμπορία κ.ά.
Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, με τη δική τους ψήφο, κλέβουν από τους εργαζόμενους τον έναν μισθό μετά τον άλλο, καταδικάζουν τη λαϊκή οικογένεια να ζει στην ανέχεια και αυτό το ονομάζουν «σωτηρία της χώρας». Κι από πάνω, έρχονται προκλητικά να προτείνουν μέτρα δήθεν ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων που έχουν πτωχεύσει, για να τους κοροϊδέψουν ότι νοιάζονται τάχα για το λαό και να τους αποπροσανατολίσουν ότι για τα μέτρα φταίνε δήθεν τα αντικίνητρα στη φορολογία και το παράνομο εμπόριο και όχι τα προνόμια που με τη σέσουλα δίνονται στο κεφάλαιο, με πρώτο την ολοένα και φτηνότερη εργατική δύναμη. Είναι αδίστακτοι και το δείχνουν σε κάθε τους κίνηση, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης και του συστήματος που υπηρετούν. Είναι επικίνδυνοι και εχθρεύονται τα λαϊκά συμφέροντα. Να τους τιμωρήσει ο λαός, να αντεπιτεθεί, να ανατρέψει την πολιτική τους.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου