ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ Απαίτηση για άμεσες λύσεις από τον ΟΑΕΕ


Την 1η του Μάρτη το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της ΠΑΣΕΒΕ
Από την παράσταση στα γραφεία του ΟΑΕΕ της Αθήνας
Την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), απαιτώντας πρώτα απ' όλα τη θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας, ανεξάρτητα από το αν χρωστά στο Ταμείο ο ασφαλισμένος, διατράνωσαν χτες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι στην Αθήνα, το Ιλιον, τους Αγ. Αναργύρους και το Περιστέρι, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κεντρικά και κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ. Η αγωνιστική πρωτοβουλία της «Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης» ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) αγκαλιάστηκε από μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, την ΟΒΣΑ, σωματεία της και τοπικούς Συλλόγους ΕΒΕ.
Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε για την 1η του Μάρτη, στη συγκέντρωση που προγραμματίζει η ΠΑΣΕΒΕ συνολικά για το Ασφαλιστικό, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου), στις 9 το πρωί.
Δεκάδες ΕΒΕ πήραν μέρος στη διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα. Σε συνάντηση με τη νέα διοικητή του Ταμείου Γ. Κωτίδου, στην οποία κατατέθηκε και υπόμνημα με τις θέσεις για την ασφάλιση των μικρών ΕΒΕ, η διοικητής αρκέστηκε να επισημάνει ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να επιβιώσουν και οι επιχειρήσεις και το Ταμείο. Μόνο που η επιβίωση για περίπου 400.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ είναι ζητούμενο, γιατί καθώς έχουν μικρά και μεγάλα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, στερούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αντιμετωπίζουν πολλά ακόμη χρέη σε συνδυασμό με την πτώση του τζίρου, νέες φοροληστείες και μια φιλομονοπωλιακή πολιτική που έχει «επικηρύξει» τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα όλου του λαού και υποχρέωση της πολιτείας, ενώ οι ασφαλισμένοι δεν έχουν ευθύνη για τις πολιτικές καταλήστευσης των αποθεματικών του, μέσω ομολόγων και χρηματιστηρίου.
Η παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ στο Ιλιον διοργανώθηκε από τους Συλλόγους ΕΒΕ Αχαρνών, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Αν. Λιοσίων. Περισσότεροι από 100 ΕΒΕ συγκεντρώθηκαν στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ και κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης μέχρι το υποκατάστημα Αγ. Αναργύρων του ΟΑΕΕ, όπου επίσης κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους και αναφέρθηκαν με έμφαση στα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν. «Για μας είναι αιτήματα ζωής και γι' αυτό θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους την 1η του Μάρτη», επισήμανε στο «Ρ» ο Π. Γεώργος, πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων και Βιοτεχνών Αχαρνών. Δυναμική ήταν και η κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ Περιστερίου, όπου επίσης κατατέθηκε υπόμνημα το οποίο θα προωθηθεί στη διοίκηση του Ταμείου.
Οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ διεκδικούν:
  • Αμεση Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, αυτοκινητιστές, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι. Η κάλυψη να είναι με 100% χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
  • Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα με ΑΓΝΟΗΣΗ των διατάξεων του μνημονίου.
  • Να σταματήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ κάθε δίωξη και κάθε απειλή δίωξης, σε όσους χρωστάνε στο Ταμείο.
  • Πάγωμα των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το Ταμείο όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης.
  • Οχι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Χρηματοδότηση του Ταμείου κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο.
  • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας.
  • Απαιτούμε η υγεία να είναι Δημόσια και Δωρεάν, με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.
  • Κατώτερη σύνταξη για όλους 1.150 ευρώ.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες.
  • Επιστροφή και συμψηφισμός των χρημάτων (πάνω από 17.000.000 ευρώ) που προεισπράχτηκαν για επιδότηση και περίθαλψη ανέργων με τις ασφαλιστικές εισφορές. Το κράτος να πληρώσει.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Εργαλείο εκποίησης για τη δημόσια περιουσία
Τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο ξεπούλημα των πάντων, ανέδειξε χτες με δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τράπεζας, Β. Χόιερ, που βρέθηκε στην Ελλάδα για την ημερίδα της τράπεζας με θέμα την κλιματική αλλαγή και το ρόλο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Ελληνας υπουργός υποδέχτηκε με «μεγάλη χαρά», όπως είπε, τον επικεφαλής της ΕΤΕπ, καθώς «το ΥΠΕΚΑ έχει μία σειρά από πολύ μεγάλες πρωτοβουλίες, σε πολλές από τις οποίες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα παίξει κρίσιμο ρόλο».
Ο υπουργός ήταν αναλυτικότατος, στη συνέχεια, σχετικά με την εμπλοκή της ΕΤΕπ στις ιδιωτικοποιήσεις: «Ενδεικτικά, η αξιοποίηση της παλιάς έκτασης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, το Πρόγραμμα "Ηλιος" για την εξαγωγή ενέργειας από τον ήλιο στις βόρειες χώρες, οι αποκρατικοποιήσεις στο φυσικό αέριο, των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και των ΕΛΠΕ, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα ενεργειακά δίκτυα της χώρας, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο Κτηματολόγιο, όπως και οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμάτων. Ολοι αυτοί είναι τομείς σε πολλούς από τους οποίους η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να μας στηρίξει γιατί είναι κομβικός ο ρόλος της τα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη της χώρας».
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε τα παραπάνω, με περισσότερα λόγια, και στην εκδήλωση της ΕΤΕπ για την κλιματική αλλαγή, ενώ έφτασε στο σημείο να πει, σχετικά με το θέμα: «Να γίνει απολύτως σαφές πως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μπορεί να είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό project της χώρας, και ως τέτοιο να το χρησιμοποιήσουμε και ως τέτοιο να το σχεδιάσουμε και ως τέτοιο να το προωθήσουμε». Η τοποθέτησή του ήταν ενδεικτική των γενικότερων τοποθετήσεων επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων στην εκδήλωση, όπου τα πάντα αναγορεύονται στο κέρδος, όπως η ανάπτυξη χρήσιμων ενεργειακών τεχνολογιών, καθώς και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος!

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου