ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Παρουσιάζουν την εξαθλίωση σαν «αναγκαίο κακό»


Την επόμενη της υπογραφής του μνημονίου, φοβερίζουν το λαό και τον καλούν να συμβιβαστεί με τη χρεοκοπία του

Η κυβέρνηση έδωσε «μάχη» απέναντι στην τρόικα για τα νέα μέτρα, με δεδομένη την αναγκαιότητα ο λαός να κάνει νέες θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και να παραμείνει στην Ευρωζώνη, έξω από την οποία υπάρχει μόνο χάος. Αυτός είναι ο πυρήνας της προπαγάνδας που αναπαράγουν εν χορώ και με επιμέρους παραλλαγές τα αστικά έντυπα ΜΜΕ, την επομένη της συμφωνίας με την τρόικα, για να φοβίσουν και να αποπροσανατολίσουν το λαό.Ο «Ελεύθερος Τύπος» παρουσιάζει πρωτοσέλιδα το μνημόνιο σαν «Πικρό ποτήρι για προσωρινή σωτηρία» και στο κύριο άρθρο με τίτλο: «Η εξαθλίωση και η ελπίδα», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η νέα δανειακή σύμβαση, παράλληλα με το "κούρεμα" είναι αναγκαίο κακό», καθώς «αναβάλλει την επίσημη χρεοκοπία της χώρας και διατηρεί την Ελλάδα εντός της ζώνης του ευρώ».
Το «Εθνος», στην πρώτη σελίδα πανηγυρίζει ότι υπήρξε «Συμφωνία σε όλα, παζάρι στις συντάξεις» μετά από «Διαπραγμάτευση - θρίλερ μέχρι τα ξημερώματα Παπαδήμου - Τρόικας». Οι δήμιοι του ελληνικού λαού εμφανίζονται από την εφημερίδα να παλεύουν για τη σωτηρία του, από την ίδια την πολιτική τους! Σε άρθρο του στις μέσα σελίδες, ο συμπορευόμενος από χτες με τη ΔΗΜΑΡ, Π. Παναγιώτου, γράφει προκλητικά: «η πλειονότητα των Ελλήνων κατανοεί ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και είναι έτοιμη γι' αυτό να κάνει θυσίες και να αναλάβει ευθύνες, εφόσον υπάρχει δίκαιη κατανομή».
Η «Καθημερινή» βάζει τα πράγματα στη θέση τους από τη σκοπιά της άρχουσας τάξης. Στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της, γράφει μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζουμε τη στάση "ωριμότητας" του πολιτικού συστήματος που κατά πάσα πιθανότητα θα υπερψηφίσει τις προτάσεις της τρόικας, με την προσωρινή αναστολή κάποιων "ευπαθών" ρυθμίσεων, οι οποίες θα υιοθετηθούν και αυτές μετά από λίγους μήνες. Το πρόβλημα είναι εάν θα υπάρχει "πολιτική τάξη" στη χώρα για να διαχειρισθεί μια κοινωνική αναταραχή».
Τα «Νέα», σε σχόλιο-παρέμβαση της πρώτης σελίδας, με τίτλο «Γόρδιος Δεσμός» επιχειρούν να παρουσιάσουν σαν μονόδρομο τα μέτρα, γράφοντας ότι «δυστυχώς, δεν έχουμε την επιλογή του "όχι" σε αυτή την πολιτική. `Η θα μειώσουμε το χρέος και θα μείνουμε στο ευρώ, έστω και φτωχότεροι ή θα χρεοκοπήσουμε».
Τα ρέστα της δίνει και η «ΑΥΓΗ», η οποία, στις μέσα σελίδες κάνει λόγο για «Μνημόνιο βαρβαρότητας και ταξικής υπεροψίας». Ισχυρίζεται δηλαδή ότι το μνημόνιο θα μπορούσε να είναι λιγότερο βάρβαρο, αν ο ταξικός αντίπαλος, το κεφάλαιο και η πολιτική του, ήταν λιγότερο υπερόπτες (!) απέναντι στους εργαζόμενους, αν δηλαδή ο καπιταλισμός ήταν περισσότερο «ανθρώπινος», όπως τον οραματίζονται οι οπορτουνιστές, σκορπώντας αυταπάτες στο λαό.
ΛΑ.Ο.Σ.
Πολιτικός σαλτιμπάγκος επικίνδυνος για το λαό
Να βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι από το ρόλο του στη σφαγή μισθών, συμβάσεων και συντάξεων
Από κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα πάει το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ., στην προσπάθειά του από τη μια να διασφαλίσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και από την άλλη να διασωθεί από τη λαϊκή αγανάκτηση που προκαλεί η πολιτική της συγκυβέρνησης. Μέχρι και χτες το απόγευμα, άφηνε σκόπιμα να αιωρείται ότι αποχωρεί απ' την κυβέρνηση, έχοντας εκφράσει «επιφυλάξεις» για τη συμφωνία με την τρόικα, αργότερα όμως το βράδυ ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως «ό,τι επιτεύχθηκε, ήταν δουλειά όλων μας» και πως «το αποτέλεσμα έχει σημασία και όχι ποιος δρομέας έτρεξε πρώτος, δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος»!
Λίγες ώρες πριν, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είχε συμφωνήσει σε όλα τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, και η μόνη «διαφοροποίησή» του, όπως ο ίδιος διευκρίνισε χτες, ήταν «για την εκβιαστική χρονική μέγκενη που μας επέβαλαν οι δανειστές μας, αφετέρου δε για την αδυναμία της κυβέρνησης να μας προσκομίσει ρητή διαβεβαίωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδας, τόσο για τη νομιμότητα του μνημονίου, όσο και για την αποτελεσματικότητά του»!
Με άλλα λόγια, συνυπέγραψε τα βάρβαρα μέτρα και για «ξεκάρφωμα» έβαλε ζήτημα «νομιμότητάς» τους, το οποίο μάλιστα «ξέχασε» την αμέσως επόμενη μέρα, κάνοντας λόγο για «επιτυχή διαπραγμάτευση», στην οποία συνέβαλε και ο ίδιος. Η κοροϊδία του λαού παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από το σημείωμα που διένειμε ο ΛΑ.Ο.Σ. για να ενημερώσει ότι ο Καρατζαφέρης στη σύσκεψη ήταν «πέραν των άλλων κάθετα αντίθετος στις τελευταίες νέες απαιτήσεις των τροϊκανών, για μείωση των κατωτέρων μισθών, την περικοπή των επικουρικών συντάξεων», τα οποία συνυπέγραψε με τα δυο χέρια.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜ.ΑΡ. - «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ»
Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι
«Νομάδες» των αστικών κομμάτων, υποδεικνύουν προκλητικά στο λαό να κάνει κι άλλες θυσίες
Η συνεργασία της ΔΗΜ.ΑΡ. με την «Ανανεωτική και Μεταρρυθμιστική Αριστερά», αποτελούμενη από γνωστούς «νομάδες» του αστικού πολιτικού σκηνικού, ανακοινώθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου. Εκ μέρους όλων, ο Φ. Κουβέλης έκανε μια γονυκλισία στο ευρωενωσιακό «ιερό», λέγοντας ότι τους ενώνει «η εδραιωμένη άποψη ότι για τη χώρα και τους εργαζόμενους η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη είναι ζωτικής σημασίας». Απέδωσε την «παρούσα κατάσταση» σε «συντηρητικούς κύκλους», αλλά και στο γεγονός ότι δεν προωθήθηκαν στο ελάχιστο οι «μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος». Και υποσχέθηκε ότι η δική τους «χρήσιμη αριστερά» θα «βγάλει τη χώρα από την κρίση».
Απ' την πλευρά τους, τα «στελέχη της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς» δεν παρέλειψαν στη δήλωση στήριξης της ΔΗΜ.ΑΡ. που συνέταξαν να καταθέσουν τον θαυμασμό τους για το «εγχείρημα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας», το οποίο υπηρέτησαν. Αναφέρονται φυσικά στην αντιλαϊκή πολιτική Σημίτη την οποία στήριξαν. Μια μικρή γεύση των πολιτικών που ασπάζονται είναι και το απόσπασμα της δήλωσής τους, όπου αναφέρουν ότι «η έξοδος από την κρίση επιβάλλει βαθιές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, την κοινωνία και τις νοοτροπίες στη χώρα μας (...) Απαιτεί ασφαλώς και θυσίες», όπως αυτές που χρεοκοπούν το λαό για το κεφάλαιο. Τέλος, υποδεικνύουν σε άλλους ΠΑΣΟΚους που βλέπουν το «καράβι να βυθίζεται» να προσέλθουν στο σκάφος της ΔΗΜ.ΑΡ.
Προκλητική είναι ωστόσο η προσπάθεια να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω ως στελέχη που υπηρέτησαν την πολιτική που σήμερα καταγγέλλουν σαν υπαίτια για τις εξελίξεις και να εμφανιστούν σαν μέρος μιας πρότασης «που δεν θα εκβιάζει τον πολίτη να συμπαραταχθεί με κόμματα και ηγεσίες που μας έφεραν ως εδώ». Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τη δήλωση αυτή υπογράφουν ο Ν. Μπίστης (ΣΥΝ, ΑΕΚΑ, ΠΑΣΟΚ και τώρα ΔΗΜ.ΑΡ.), οι γνωστές αντιδραστικές «πένες» των αστών, Π. Παναγιώτου και Ρ. Σωμερίτης κ.ά.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου