ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ψέμα και κοροϊδία για το «κούρεμα» στα Ταμεία


Φορτώνει στους ασφαλισμένους τις συνέπειες από την καταλήστευση των αποθεματικών, διαχρονικά από τη δεκαετία του '50
Το ταξικό κίνημα έγκαιρα προειδοποίησε για τα παιχνίδια κυβέρνησης και πλουτοκρατίας σε βάρος των αποθεματικών των ταμείων. Να πληρωθούν τώρα μέχρι δεκάρας τα ομόλογα που κουρεύουν για λογαριασμό του κεφαλαίου
Η καταλήστευση της περιουσίας των Ταμείων και οι περικοπές στις συντάξεις, γίνεται για τη διάσωσή τους και την εξασφάλιση των συνταξιούχων! Με αυτόν τον ισχυρισμό - πρόκληση εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος προσπάθησε μάταια να αποσυνδέσει το «κούρεμα» του χρέους με τη νέα επέλαση στις συντάξεις, κρύβοντας από εργαζόμενους και συνταξιούχους ότι η τρίτη κατά σειρά μείωση των επικουρικών, ήταν προαπαιτούμενη για να προχωρήσει το PSI.Οπως ισχυρίστηκε ψευδόμενος, για μια ακόμη φορά, «δεν έχει καμία σχέση το PSI με την καταβολή των συντάξεων», αφού «τα χαρτοφυλάκια του ελληνικού δημοσίου δεν χρησιμοποιούνται τώρα για την καταβολή των συντάξεων. Είναι σε άθλια κατάσταση». Ο Ευ. Βενιζέλος σκόπιμα αποσπά τα αποθεματικά των Ταμείων, που είναι περιουσία των ασφαλισμένων, από τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, για να κρύψει ότι το βούλιαγμα των Ταμείων από κυβέρνηση και εργοδοσία, αξιοποιείται σαν όχημα σε κάθε αντιασφαλιστική επίθεση. Το ίδιο κάνει και τώρα η κυβέρνηση, έχοντας ήδη ανοίξει το θέμα των «ατομικών λογαριασμών» και της ανταποδοτικότητας στις επικουρικές συντάξεις.
Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ακόμα πως «το χαρτοφυλάκιο αποτιμάται στις σημερινές τιμές των ομολόγων του δημοσίου. Αν αφήναμε το χρέος χωρίς αναδιάρθρωση, θα είχε εξανεμιστεί». Τα ομόλογα, όμως, που κατέχουν τα Ταμεία, δε θα βρίσκονταν σήμερα σε αυτή τη θέση, αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν υπερψηφίσει την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ από το 2007, με την οποία ζητούσε την επιστροφή όλων των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το 1950 μέχρι σήμερα, την κατάργηση κάθε διάταξης που επιτρέπει το τζογάρισμα των αποθεματικών σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, την αξιοποίησή τους με τοποθέτηση μόνον σε τίτλους του Δημοσίου, με εγγυημένη απόδοση, που θα υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό και με επιτόκιο το ύψος του ανώτατου επιτοκίου δανεισμού του Δημοσίου, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πληρώσει μέχρι τελευταίας δεκάρας και στο ακέραιο για τα ομόλογα που κατέχουν τα Ταμεία, πράγμα που δεν έχει σκοπό να κάνει, παρά τις κορόνες Βενιζέλου ότι θεσμοθέτησε «ειδικό φορέα για την αναπλήρωση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων. Θα αποκαταστήσουμε την ονομαστική τιμή των ομολόγων». Για τις τράπεζες και την ανακεφαλαιοποίησή τους, η κυβέρνηση προβλέπει συγκεκριμένο κονδύλι, που μπορεί να φτάσει και τα 50 δισ. ευρώ, ενώ για τα Ταμεία αναλώνεται σε ανέξοδες διακηρύξεις.
Φορτώνουν την κρίση στους εργαζόμενους
Παράλληλα, ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους δεν επηρεάζει τις συντάξεις. Επηρεάζονται από το ότι είναι εκτροχιασμένα τα δημοσιονομικά πράγματα της χώρας». Οπως είπε, η δαπάνη για τις συντάξεις «υπερβαίνει τα 20 δισ., το πιο σημαντικό κομμάτι του προϋπολογισμού. Αν δεν εκλογικεύσουμε τις δαπάνες, δεν θα μπορέσουμε να συμμαζέψουμε τα δημόσια οικονομικά». Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «ο μόνος τρόπος για να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να σωθεί η οικονομία», να χρεοκοπήσει δηλαδή ο λαός, αφού «έχουμε μείωση των εισφορών κατά 30% λόγω της ύφεσης».
Με άλλα λόγια, ο υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να φορτώσει στους εργαζόμενους τις συνέπειες από την πολιτική υπηρέτησης του σάπιου καπιταλισμού, κρύβοντας ταυτόχρονα ότι τα αντεργατικά μέτρα σε συνθήκες κρίσης είναι αυτά που βάζουν στην κυριολεξία μπουρλότο στις εισφορές των Ταμείων, οι οποίες, να σημειωθεί ότι για την εργοδοσία μειώνονται και από πάνω. Ο ίδιος είπε προκλητικά ότι «το συνολικό σχέδιο που εφαρμόζουμε για τη χώρα θα σώσει και τις συντάξεις», οι οποίες, με τα βάρβαρα μέτρα μετατρέπονται σε επίδομα πτωχοκομείου, για εργαζόμενους που θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 71.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, που κατέθεσε τη σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ζήτησε για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος «φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών» και «φόρο επί της ακίνητης περιουσίας». Ανταπαντώντας ο Ευ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι για τον σκοπό αυτό έχει ήδη επιβληθεί φόρος στην ακίνητη περιουσία, μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΔΝΤ
Μεγαλώνουν τα αδιέξοδα και οι ανταγωνισμοί
Υπό αμφισβήτηση ήδη η πρόσκαιρη συμφωνία του Γιούρογκρουπ
«Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι ο δρόμος που έχουμε πάρει θα οδηγήσει στην επιτυχία», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, στην επιστολή με την οποία ζήτησε χτες από τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Η ομολογία Σόιμπλε επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία για το «κούρεμα» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας πρόσκαιρος ενδοκαπιταλιστικός συμβιβασμός, ο οποίος δεν πρόκειται να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση, ούτε να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που οι ίδιοι ευαγγελίζονται.
Την επιστολή δημοσιοποίησε το «Ρόιτερς» και σ' αυτήν ο Σόιμπλε προσθέτει ότι «πιθανώς να μην είναι και η τελευταία φορά που θα κληθεί η γερμανική Βουλή να ασχοληθεί με το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα» και ότι οι όποιες εναλλακτικές λύσεις έχουν λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας. Ο ίδιος τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τα «επείγοντα μέτρα» πριν από την εκταμίευση της πρώτης δόσης, ενώ σε ό,τι αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους, υποστηρίζει ότι δε θα είχε νόημα χωρίς την ευρεία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και ότι η εκταμίευση των δανείων θα εγκριθεί μόνο «όταν πράγματι θα έχει διασφαλιστεί μια ευρεία συμμετοχή των μεμονωμένων ιδιωτών πιστωτών».
Στο ίδιο πνεύμα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Ζ. Κ. Γιούνκερ, χαρακτήρισε «απρόβλεπτο» και με «σημαντικούς κινδύνους» το δρόμο είτε της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είτε της χρεοκοπίας της. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι το ελληνικό PSI είναι «μία αχαρτογράφητη περιοχή», ενώ ο Γιούνκερ είπε ότι «δεν έχει τελειώσει η νύχτα» για να «κλειδώσει» η βοήθεια για την Ελλάδα.
Χτες, η Α. Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λ. Παπαδήμο. Τη Δευτέρα θα απευθύνει διάγγελμα για το σχέδιο δανειοδότησης της Ελλάδας, καθώς μεγαλώνει ο αριθμός των βουλευτών της που δεν προτίθενται να το υπερψηφίσουν, δείχνοντας όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις μερίδες των κεφαλαιοκρατών στο εσωτερικό της Γερμανίας.
Με θέμα την κρίση και στο φόντο ισχυρών ανταγωνισμών, γίνεται σήμερα και αύριο στο Μεξικό η Σύνοδος υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της «Ομάδας των 20» (G-20). Στο επίκεντρο θα βρεθεί ξανά το ύψος της συμμετοχής κάθε ιμπεριαλιστικού οργανισμού και κέντρου στον επιμερισμό της ζημιάς από την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας ή και άλλων χωρών της Ευρωζώνης. Η Ευρωζώνη, επικαλούμενη τη νέα κατρακύλα, προσέρχεται στη σύνοδο της G-20 με αίτημα την αύξηση των χορηγήσεων των αμερικανικών και ασιατικών κυβερνήσεων στο ΔΝΤ, ενώ το ΔΝΤ επιδιώκει αύξηση της συμμετοχής των κρατών - μελών της Ευρωζώνης στους μηχανισμούς που έχουν δημιουργήσει (EFSF και ESM).

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου