ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Δεν υπάρχει ατομική λύση. Ξεσηκωμός παντού!


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ
Κανένας νέος να μη δεχτεί να γίνει δούλος του 21ου αιώνα. Κανείς να μη δεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς και τη θηλιά της ανεργίας στο λαιμό του
Σε ξεσηκωμό ενάντια στο νέο αντεργατικό μακελειό καλεί τους νέους και τις νέες η ΚΝΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Με τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, με τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 22% και επιπλέον 10% ειδικά για εμάς τους νέους, μας οδηγούν στη μόνιμη εξαθλίωση και τη στυγνή εκμετάλλευση.
Ως εδώ. Κάθε νέος εργάτης και εργάτρια, κάθε άνεργος, όλοι οι νέοι των λαϊκών οικογενειών να πούμε ΟΧΙ στη σύγχρονη σκλαβιά. Ξεσηκωμός παντού. Ενάντια στο μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας - κυβέρνησης - τρόικας και των δυνάμεών τους μέσα στο κίνημα. Τσακίζουν τον κατώτερο μισθό απ' τα 750 ευρώ στα 585 ευρώ μεικτά, δηλαδή 480 ευρώ στο χέρι και για τους νέους 430. Το επίδομα ανεργίας κατρακυλάει στα 325 ευρώ. Με τις συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας και στη μαθητεία, μιλάμε πραγματικά για ένα ξεροκόμματο.
Δε χωράει πλέον καμία αναμονή, καμία ανοχή. Να ταρακουνήσουμε τώρα όλη την Ελλάδα. Να ανάψουμε παντού τη φωτιά του ανυποχώρητου αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σχολή, σχολείο, γειτονιά. Κανένας νέος να μη δεχτεί να γίνει δούλος του 21ου αιώνα. Κανείς να μη δεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς και τη θηλιά της ανεργίας στο λαιμό του.
Μας αφορά όλους. Δεν υπάρχει ατομική λύση. Ακόμα και οι νέοι που σήμερα βρίσκονται στους χώρους της εκπαίδευσης θα συναντήσουν καθεστώς εργασιακών Νταχάου. Οι θυσίες των γονιών μας και οι δικές μας θα πάνε στράφι. Αυτή είναι η "σωτηρία" που μας ετοιμάζουν: Η εργατική τάξη, ο λαός να χωθεί ακόμα πιο βαθιά στο λάκκο της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας. Αυτό σημαίνει ανταγωνιστικότητα. Δεν υπάρχουν ούτε "αριστεροί" - ούτε "δεξιοί" σωτήρες.
Οσο βαθύς κι αν είναι ο λάκκος,
έχουμε χρέος να σηκωθούμε με τα δικά μας χέρια.
Εχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε. Μπορούμε να στείλουμε στα τσακίδια τη συγκυβέρνηση και την τρόικα, κάθε κυβέρνηση που στηρίζει το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, με εργατική εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.
Ολα τα χρόνια οι νέοι αντιμετώπιζαν τους χειρότερους όρους στη δουλειά. Γιατί ήταν ανοργάνωτοι, γιατί τα αφεντικά είχαν και έχουν στήριγμα τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και τον οπορτουνισμό στους τόπους δουλειάς. Να μην πάει στο βρόντο η οργή. Δεν φοβήθηκαν ποτέ τα διάφορα ψευτοανεξάρτητα "κινήματα".
Τώρα συστράτευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε για τη θύελλα που ήρθε. Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ έστω και τώρα για να την αντιμετωπίσουμε. Δυναμώστε τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλους τους χώρους.
Ολοι να δώσουμε θαρραλέα, αποφασιστικά, χωρίς δισταγμό τη μάχη.
Οργάνωση παντού, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο σχολειό, τη σχολή. Γραφτείτε στα σωματεία, ενισχύστε τις Επιτροπές Αγώνα και τις Λαϊκές Επιτροπές και όπου δεν υπάρχουν φτιάξτε νέες, πετάξτε έξω απ' τα σωματεία τους εργατοπατέρες. Ολοι με το ΠΑΜΕ.
Σηκώστε στο πόδι όλη την Ελλάδα!
Να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, το νέο μνημόνιο που καταστρέφει τη ζωή του λαού. Να πέσει η κυβέρνηση. Οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Η εργατική τάξη είναι πανίσχυρη, όταν είναι οργανωμένη και αποφασισμένη στην πάλη για τη δικιά της εξουσία και οικονομία. Σ' αυτό τον αγώνα κάθε νέος έχει δύναμη, μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο λαός: Εξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, Εργατική - Λαϊκή εξουσία.
Δε σκύβουμε το κεφάλι. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Ολοι στους δρόμους, όλη η Ελλάδα άπαρτο κάστρο αγώνα
Η εισηγητική τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Συνέντευξη Τύπου για το μακελειό σε βάρος του λαού, που συνιστά το νέο μνημόνιο, παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολουθούν η εισηγητική τοποθέτηση τηςΑλέκας Παπαρήγα και η συζήτηση που ακολούθησε με τους δημοσιογράφους.
***
«
Σήμερα αναδεικνύεται στην πρώτη γραμμή η ατομική ευθύνη του εργάτη και του υπάλληλου, του άνεργου είτε ανήκει στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, η ατομική ευθύνη του αυτοαπασχολούμενου και του φτωχού αγρότη, του νέου, της γυναίκας, της μάνας, που ανήκει στα εργατικά, λαϊκά στρώματα.
Πρέπει να πάψουν όλοι αυτοί να αισθάνονται θύματα και να αποφασίσουν να γίνουν θύτες. Να μετατρέψουν σε θύματα τους καπιταλιστές, τους μεγάλους επιχειρηματίες, και εκείνο το τμήμα των μεσαίων στρωμάτων που έχουν συμφέρον από τη συνύπαρξη και συνεργασία με τα μονοπώλια. Αυτή είναι η πραγματική διαχωριστή γραμμή στην κοινωνία και στο πολιτικό επίπεδο. Να πληρώσουν ακριβά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., ταυτόχρονα και οι καπιταλιστές που ευθύνονται για την κρίση, που το χρέος είναι όλο δικό τους, και όχι δικό μας.
Η μάχη κρίνεται σε κάθε τόπο δουλειάς. Γύρω από κάθε τόπο δουλειάς και γραφείο, ιδιωτικό ή δημόσιο, πρέπει να συγκεντρωθεί η λαϊκή γειτονιά.
Στον τόπο δουλειάς και στον κλάδο, εκεί βρίσκεται ο ταξικός αντίπαλος που πρέπει με τον ασταμάτητο πολιτικό αγώνα να ηττηθεί.
Ο αγώνας θα είναι συνεχής, με εναλλαγές μορφών πάλης, αλλά θα είναι εργατικός, λαϊκός και μόνο τέτοιος.
Μαχητικός και ανυποχώρητος, με επαγρύπνηση παντού απέναντι στην προβοκάτσια, στην υπονόμευση, στην κρατική και εργοδοτική καταστολή.
Από σήμερα, όλοι στο δρόμο, αυτές τις μέρες, κανείς μέσα στο σπίτι με δάκρυα στα μάτια και αγανάκτηση. Μια ελπίδα υπάρχει, στην ταξική πάλη, στην κοινωνική συμμαχία.
Αμεσος στόχος να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, να μην ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, να γίνουν εκλογές. Οχι γενικά κι αφηρημένα εκλογές, απαιτείται επαγρύπνηση για να μη μετατραπούν οι εκλογές σε άσφαιρο όπλο, σε αδύναμο κρίκο για το λαό όπως έχει γίνει ως σήμερα και πολλές φορές. Μέχρι τώρα, στις εκλογές πολλοί ριζοσπάστες και αγωνιστές αναδιπλώνονται, διστάζουν να απεγκλωβιστούν, ή νομίζουν ότι αντιστέκονται με αποχή. Οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν σε ρήγμα στο πολιτικό σύστημα και τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί, και αυτό το ρήγμα μπορεί να γίνει μόνο με το ΚΚΕ. Κάθε άλλη εξέλιξη θα μας γυρίσει ακόμα πιο πίσω.
Ρεαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ
Εμπιστευθείτε το ΚΚΕ. Αν όλοι εσείς δίνατε βάση στην εκτίμηση του ΚΚΕ ότι θα έρθουν νέα μνημόνια, ότι σωτηρία δεν υπάρχει για το λαό παρά μόνο για το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τώρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.
Ποτέ δεν είναι αργά, ακόμα δεν είναι αργά.
Ρεαλισμός και ρεαλιστικό είναι αυτό που συμφέρει το λαό, ρεαλισμός είναι να έχεις σταθερή δουλειά, μισθό και σύνταξη για να ζεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Ρεαλισμός είναι ο πλούτος της χώρας να ανήκει στο λαό.
Ευτυχώς που ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι, ευτυχώς που το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, ευτυχώς που το ΚΚΕ δεν υιοθέτησε το ρεαλισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του ΣΕΒ και των άλλων. Πού θα ήμασταν αν οι λαοί σε κρίσιμες στιγμές άκουγαν το "ρεαλισμό" των επάνω;
Καλούμε το φτωχό λαό, που είναι πλειοψηφία σήμερα, να απαλλαγεί από το ψεύτικο γι' αυτόν δίλημμα ότι πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη: Ανάμεσα στη λεγόμενη ελεγχόμενη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Καταδικάζουν το λαό να εργάζεται και να ζει σε συνθήκες Νταχάου είτε με ευρώ είτε με δραχμή. Να καταδικάσουν την αισχρή κοροϊδία που μεθοδικά οργανώνουν τα 3 κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΛΑ.Ο.Σ. που τάχα μάς έσωσαν απ' τα χειρότερα, ενώ αντιδρούν τάχα στις συντάξεις. Τα έδωσαν όλα στους καπιταλιστές, ξέρουν καλά ότι οι συντάξεις κύριες και επικουρικές έτσι κι αλλιώς θα κατρακυλήσουν ως συνέπεια απ' τις γενικές αποφάσεις.
Τα 130 δισ. που θα καταθέσει η ΕΕ θα μας τα δίνουν ευρώ - ευρώ ώστε να εκβιάσουν από κοινού με τα κόμματα και τους καπιταλιστές της Ελλάδας για νέα μέτρα. Για το λαό δεν είναι λύση ούτε η δήθεν λαϊκή δεξιά, ούτε το δήθεν λαϊκό ΠΑΣΟΚ, ούτε το λεγόμενο πατριωτικό ΛΑ.Ο.Σ. Αλλά και ούτε η σκόπιμα μεσοβέζικη δήθεν ανανεωτική, αριστερή πρόταση που υποστηρίζει τη συνύπαρξη με τα μονοπώλια. Είναι συνθήματα και επιλογές για να ετοιμαστεί μια διάδοχη πολιτική λύση ίδια και απαράλλακτη με αυτές που έχουμε γνωρίσει. Είναι μαξιλαράκι για τις επόμενες εκλογές. Είναι εκλογικά τσαλιμάκια.
Φιλολαϊκή διέξοδος σημαίνει λαϊκή εξουσία
Ξεκαθαρίζουμε:
Αν θέλει ο λαός να γλιτώσει από την τρόικα πρέπει να παλέψει συνειδητά και μεθοδικά, μαχητικά και οργανωμένα για την αποδέσμευση από την ΕΕ.
Αν θέλει ο λαός να βγάλει από πάνω του το βραχνά του χρέους πρέπει να επιβάλει με τη δύναμή του τη μονομερή διαγραφή του.
Αν θέλει φιλολαϊκή πολιτική τότε πρέπει να παλέψει για την εργατική, λαϊκή εξουσία.
Αν θέλει ανάπτυξη προς όφελός του πρέπει να παλέψει για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για να μετατραπεί κάθε μορφή πλούτου που έγινε από την καπιταλιστική εκμετάλλευση σε λαϊκή περιουσία. Αλλιώς θα του πάρουν την ατομική του περιουσία που την έκανε με κόπο και δουλειά, με δάνεια και τόκους.
Αν ο λαός θέλει φιλολαϊκό πολιτικό σύστημα πρέπει να εκμηδενίσει την πολιτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., να μην παρασυρθεί σε δήθεν εύκολες μεσοβέζικες κεντροαριστερές και αριστερές λύσεις. Συμπόρευση με το ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση, ανεξάρτητα από ορισμένες διαφορές που έχει σε θέματα αντίληψης για το σοσιαλισμό.
Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία
Αμεσα καλούμε το λαό
Να μετατρέψει κάθε τόπο δουλειάς, κάθε γραφείο, κάθε πολυκατάστημα, κάθε πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και σχολείο σε κάστρο των εργαζομένων, σε άπαρτο κάστρο, όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία, ώστε να μην ψηφιστεί η συμφωνία, να ανατραπεί η κυβέρνηση, να ξετυλιχτεί το κουβάρι προς τα εμπρός.
Να παραμερίσει τους προδότες, συμβιβασμένους και εξαγορασμένους συνδικαλιστές, τους φοβισμένους να τα βάλουν με την καπιταλιστική εργοδοσία, από τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, παντού, από τα κάτω προς τα επάνω να ανατρέψουν τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης.
Τέλος στην ανοχή απέναντι στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, και τις περισσότερες ομοσπονδίες, στα όργανα των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, πρέπει να αλλάξουν άρδην οι συσχετισμοί, είναι δήμιοι του λαού, συνεργοί των βιομηχάνων. Αυτό σημαίνει κοινωνικοί εταίροι.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες χρόνια τώρα καθησύχαζαν τους εργαζόμενους, υπέγραψαν αντεργατικές συμφωνίες, και όταν οι εργαζόμενοι αγανακτούσαν έκαναν απεργίες από την τηλεόραση, για να διατηρήσουν το συσχετισμό και να μη ανατραπούν».
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη μάχη για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων
«Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη» σημειώνει σε ανακοίνωσή της και ζητάει ονομαστική ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε χτες την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούν η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με την τρόικα και την πλουτοκρατία, μέσα από το νέο μνημόνιο, η ζωή θα γίνει κόλαση για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους και τις νέες.
Το καθένα από τα μέτρα που αποφάσισαν στάζουν δηλητήριο για το λαό και έχουν τραγικές συνέπειες:
  • Νέα μείωση των κατώτερων αμοιβών κατά 22% που θα συμπαρασύρει το σύνολο των μισθών σε συνθήκες που οι απώλειες των εργαζομένων από το 2009 ξεπερνάνε το 45%. Κατάργηση των συμβάσεων.
  • Νέες δραματικές μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Μαζικές απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων από το δημόσιο τομέα και τις πρώην ΔΕΚΟ, ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις, νέες μειώσεις μισθών με τα νέα ειδικά μισθολόγια που δρομολογεί.
  • Νέες δραστικές περικοπές στις κοινωνικές παροχές, στον τομέα της Υγείας και το φάρμακο που βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
  • Νέα φοροεπιδρομή στα πλατιά λαϊκά στρώματα για να στηριχτούν οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.
Λένε ψέματα ότι τα μέτρα αυτά τα επέβαλαν οι δανειστές. Είναι τα μέτρα που χρόνια τώρα ζητούσε το μεγάλο κεφάλαιο, για να ενισχύσει την κερδοφορία του. Τα είχαν δρομολογήσει με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Λευκή βίβλο, τη στρατηγική της Λισαβόνας. Τα είχαν στα προγράμματά τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα αξιοποιούν την κρίση για να γενικευθεί η επίθεση με τη βοήθεια της τρόικας. Η κυβέρνηση, η τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. ένα στόχο έχουν. Εκβιάζουν και τρομοκρατούν το λαό με πλαστά διλήμματα για να υποταχθεί. Ζητούν από το λαό να δεχτεί ο ίδιος να εξαθλιωθεί ολοκληρωτικά για να σωθεί η πλουτοκρατία και τα κέρδη της.
Εχει σημάνει συναγερμός. Να ξεσηκωθεί ο λαός. Να δείξει τη δύναμή του. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονές, για αυταπάτες.
Το πραγματικό δίλημμα σήμερα για το λαό είναι ένα: 'Η τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα.
Πρέπει να τιμωρήσει, να απομονώσει και να τσακίσει πολιτικά τα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτό το έγκλημα.
Να παραμερίσει κάθε εμπόδιο, να διεκδικήσει τον άλλον δρόμο ανάπτυξης. Υπάρχει λύση για να σωθεί ο λαός.
Να κτίσει τη λαϊκή συμμαχία, να διεκδικήσει την εξουσία, να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής, για να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού με αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να ξεσηκωθεί ο λαός, να γίνουν φρούρια της πάλης τα εργοστάσια, οι επιχειρήσεις, οι λαϊκές γειτονιές.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ διαθέτει τις δυνάμεις της για να εμποδιστούν τα δολοφονικά αντιλαϊκά μέτρα. Θα ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για το νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου θέλει να περάσει με κατεπείγουσες διαδικασίες σαν τον κλέφτη από τη Βουλή.
Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας βουλευτής, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας δεν έχει το δικαίωμα, δε δικαιολογείται να ψηφίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού».
Αυτοί που εκμεταλλεύονται τον λαό είναι μειοψηφία
Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους
-- Εχουμε μια ακόμα απεργία απ' τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει βεβαίως και το ΠΑΜΕ, αλλά ο κόσμος αναρωτιέται αν φτάνουν οι απεργίες για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα μέτρα;
-- Εάν η απεργία χρησιμοποιείται για να μετατραπεί σε πλυντήριο κάποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών, βεβαίως δεν φτάνει. Αλλά ακριβώς στις απεργίες αυτές πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της η εργατική τάξη, οι εργάτες του κάθε κλάδου. Εμείς λέμε όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία και το εννοούμε αυτό το πράγμα, δεν εμποδίζει τους εργάτες ενός εργοστασίου, ενός κλάδου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Και εν πάση περιπτώσει εμείς δεν μιλάμε για μια απεργία μέχρι την Κυριακή. 'Η αν θέλετε για μια κινητοποίηση μέχρι τις εκλογές. Εμείς λέμε κάθε μέρα ότι το κίνημα πρέπει να ανασυντάσσεται και αν θέλετε η εμπροσθοφυλακή σήμερα είναι το εργατικό κίνημα και ταυτόχρονα οι σύμμαχοι αυτού του κινήματος, αυτοί που έχουν φτωχομάγαζα και κατατάσσουν τους εαυτούς τους στους επιχειρηματίες, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται στα θρανία, στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ ή στην επαγγελματική εκπαίδευση.
Βεβαίως. Υπάρχει πλειοψηφία σήμερα. Αυτοί οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον λαό είναι μειοψηφία. Αυτό είναι καθαρό. Και είναι μειοψηφία σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει λοιπόν αυτή η μειοψηφία να ανατραπεί. Γιατί έχει στα χέρια της την εξουσία. Αυτή είναι η θέση μας. Μια απεργία από μόνη της δεν κάνει και τίποτα, αλλά στο όνομα του ότι αυτή η απεργία δεν μπορεί να δώσει τα πάντα, τότε χάνεται η δυνατότητα της οργανωμένης μαχητικής αντεπίθεσης με όρους ρήξης και ανατροπής. Δεν ξεπλένει πάντως την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ούτε ο Νιαγάρας. Επειδή κάνουν απεργίες.
Το παρτιζάνικο είναι στον τόπο δουλειάς
-- Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό, ειδικά τις τελευταίες μέρες, για τη στάση που θα κρατήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, όσον αφορά τη στάση τους εντός Βουλής. Ποια είναι η εκτίμησή σας;
-- Εμείς καλούμε, εφόσον φτάσει αυτό το εξάμβλωμα στη Βουλή, που θα φτάσει, να καταψηφιστεί. Αλλά την ίδια ώρα βλέπουμε το εξής πράγμα: Βγαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και συγκεντρώνουν υπογραφές για να μην γίνουν εκλογές, για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Και την ίδια ώρα, λένε, θα ζητήσουν μέτρα για τους φτωχούς. Με κουβέρτες και με ένα πακέτο φρυγανιές δεν εξαγοράζεται ο λαός.
Δεύτερο, ζητάνε λέει να μπει η πειθαρχία. Ετσι λέτε εσείς οι δημοσιογράφοι, ας πούμε ότι όλα όσα έχουμε ακούσει στα δελτία ειδήσεων δεν λένε ψέματα και δεν έχω λόγο να πω ότι το συγκεκριμένο είναι ψέμα. Θέλουνε, λέει, κομματική πειθαρχία για να δικαιολογηθούν στους ψηφοφόρους. Οι βουλευτές της ΝΔ λένε το εξής: Τι θα κάνω εγώ αν ο βουλευτής της ίδιας περιφέρειας καταψηφίσει, εγώ μπορώ να το ψηφίσω; Είναι οι ψήφοι. Και δεν είναι μόνο οι ατομικοί ψήφοι, γιατί ακριβώς από τη μια μεριά τρομοκρατούν το λαό και από την άλλη πάνε να τον ξεγελάσουν.
Λοιπόν τέλειωσε. Ευθύνη έχουν οι πάντες. Και να σας πω, όποιος θέλει να αντισταθεί λεβέντικα φεύγει από το κόμμα και προσχωρεί στο εργατικό, στο λαϊκό κίνημα. Αυτό είναι. Οχι και έτσι και αλλιώς και αλλιώτικα. Και εν πάση περιπτώσει και μόνο αυτό το κακοπαιγμένο θέατρο που παίξανε και μόνο οι τσακωμοί που κάνουν, ποιος έσωσε; Ποιος έσωσε; Οι συντάξεις σώθηκαν; Τα επικουρικά σώθηκαν; Τίποτα δεν σώθηκε. Κοροϊδία. Και βγαίνουν με λυπημένο ύφος ότι κάνουν παρτιζάνικο στο Μαξίμου. Τα παρτιζάνικα δεν γίνονται στο Μαξίμου. Από τη στιγμή που πας, έχεις τελειώσει. Ούτε τα παρτιζάνικα γίνονται τώρα με τις φωνές μέσα στη Βουλή. Το παρτιζάνικο είναι στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο απέναντι στον εργοδότη. Οχι με τα φλας».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου