ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το τσεκούρι στους μισθούς


Κάνουν υποχρεωτική για όλους όσοι αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ τη μείωση κατά 22% και κατά 32% για τους νεοεισερχόμενους
Οι νέοι κατώτεροι μισθοί, όπως διαμορφώνονται με τις κυβερνητικές αποφάσεις από την 1η Μάρτη
Υποχρεωτική με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθιστά τη μείωση των κατώτερων μισθών και ημερομισθίων, όπως και την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η κυβέρνηση. Στόχος της είναι να εξασφαλίσει ότι το τσεκούρωμα που επέβαλε στους κατώτερους μισθούς, σέρνοντάς τους στα 500 ευρώ, θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και για το σύνολο των εργαζομένων που αμείβονται με βάση την ΕΓΣΣΕ.Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα τέθηκε στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οριστική απόφαση θα παρθεί σε νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, όπου μετά από εισήγηση του υπουργού Εργασίας η υποχρεωτική μείωση των κατώτερων μισθών θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να μην τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή.
Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση όχι μόνο επιταχύνει, αλλά και εγγυάται η ίδια τη σύνθλιψη των κατώτερων μισθών κατά 22% και των μισθών των νέων κατά 32%, βγάζοντας έτσι και από τη «δύσκολη θέση» τους εργοδότες και τον ΣΕΒ, οι οποίοι θα μπορούν να προχωρήσουν ανενόχλητοι στο σφαγιασμό των μισθών, επικαλούμενοι - και - την υποχρεωτικότητα της διάταξης.
Στη ίδια συνεδρίαση του Υπουργικού, εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σχετικά με το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων, ενώ από χτες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, «ξεκίνησε η επίσημη πρόσκληση για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές με νέους τίτλους».
Σύμφωνα με τον Λ. Παπαδήμο, το «νομοθετικό έργο εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά», αλλά «πρέπει να εξεταστούν ορισμένες πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις και να προωθηθούν άμεσα στη Βουλή και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ειδικότερα για εργασιακά θέματα και ζητήματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα».
Ο πρωθυπουργός του μαύρου μετώπου επεσήμανε ακόμα ότι «μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου όλα πρέπει να είναι έτοιμα». Στόχος της κυβέρνησης είναι τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, όσο και ο πρωθυπουργός, να μεταβούν την 1η Μαρτίου στις Βρυξέλλες, με ψηφισμένα τα αντιλαϊκά μέτρα, για να συμμετέχουν αντίστοιχα στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
«Εκκρεμότητες» και νέο «πακέτο»
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι «εκκρεμότητες» μέχρι τις 29 Φλεβάρη αφορούν:
  • Υπουργικές αποφάσεις και έκδοση εγκυκλίων για την κατάργηση της μονιμότητας στις πρώην ΔΕΚΟ. Θα πλήξει περίπου 70. 000 εργαζομένους σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, αφού θα δώσει το δικαίωμα στις διοικήσεις να κάνουν μαζικές απολύσεις.
  • Υπουργικές εγκυκλίους για την πλήρη απελευθέρωση περίπου 20 κλειστών επαγγελμάτων.
  • Υπουργικές αποφάσεις που θα εκδώσει το υπουργείο Υγείας και αφορούν τις περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη και τις συγχωνεύσεις - κλείσιμο νοσοκομείων.
  • Τροπολογίες ανά υπουργείο που αφορούν τη μείωση των δημοσίων δαπανών στη βάση της αναδιάρθρωσης του προϋπολογισμού του 2012.
  • Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διαμόρφωση του νέου φορολογικού συστήματος που θα φορτώσει νέους φόρους και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Την ερχόμενη Τρίτη, θα τεθεί για ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής ο εφαρμοστικός νόμος για το «τσεκούρωμα» στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και οι μεγάλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Η κυβέρνηση ετοιμάζει παράλληλα το πακέτο των πρόσθετων μέτρων, όπως προβλέπεται βάσει του μνημονίου, για την περίοδο 2013 - 2014, που θα οριστικοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο - όπως ανακοίνωσε προχτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής - τα οποία όμως θα επιβληθούν μέσα στο 2012 και θα φέρουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Τα νέα βάρβαρα μέτρα δεν αποκλείεται να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα ακόμα και μέσα στον Μάρτη - Απρίλη ή στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές να ψηφιστούν από τη νέα κυβέρνηση και να έχουν αναδρομική ισχύ από το Μάρτη!
Ολα για το κεφάλαιο
Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τέθηκε επί τάπητος και η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν ότι η «στήριξη» των τραπεζών από το νέο δανειακό πακέτο θα «ξεπεράσει τα 40 δισ. ευρώ»! Επίσης, ο Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους υπουργούς για την εξωδικαστική «διευθέτηση» με τη «Ζήμενς», σε σχέση με την αποζημίωση που διεκδικούσε το ελληνικό δημόσιο για το σκάνδαλο με τις μίζες και το «μαύρο χρήμα» που δόθηκαν από το γερμανικό μονοπώλιο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και υπουργούς των εταίρων του δικομματισμού. Η «διευθέτηση» έγινε προκειμένου να προχωρήσει με τη γερμανική πολυεθνική η σύμβαση ηλεκτροδότησης των νέων σταθμών του μετρό, ύψους 41.400.000 ευρώ.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Από τώρα χτίζεται η μετεκλογική συνεργασία
Με δηλώσεις και κοινές αποφάσεις σε διακομματικές επιτροπές, προωθείται η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την προεξοφλούμενη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, επιχείρησε χθες η ηγεσία της ΝΔ, αλλά άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ομολογώντας έμμεσα ότι πρόκειται για προειλημμένη απόφαση.
«Οσοι μιλούν για παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ή για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, μιλούν εκ του πονηρού. Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται και θα κερδίσει τις εκλογές αυτοδύναμα», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου Γ. Μιχελάκη απαντώντας στην πρόταση 7 υφυπουργών - στελεχών του ΠΑΣΟΚ για παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης, καθώς και στις δηλώσεις του Γ. Λοβέρδου για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά μετά τις εκλογές.
Στην πραγματικότητα, διά του εκπροσώπου της, η ηγεσία της ΝΔ αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά τις εκλογές. Εξάλλου, η συνεργασία αυτή θεωρείται περίπου δεδομένη από τα στελέχη της ΝΔ και αυτό καθορίζει την καθημερινή δράση και τις παρεμβάσεις τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διακομματική επιτροπή για τη σύνταξη του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. Ηδη μετά τις πρώτες συνεδριάσεις, έχει γίνει αποδεκτή η πάγια πρόταση της ηγεσίας της ΝΔ να θεσπιστεί ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% για τα επιχειρηματικά κέρδη, με ταυτόχρονη κλιμάκωση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα μέσω της αυτοτελούς φορολόγησης όλων των εισοδημάτων από ακίνητα, με συντελεστή 20%, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών κ.ά.
Βέβαια, τα τελευταία μέτρα διαψεύδονται από τα αρμόδια στελέχη της ΝΔ με το επιχείρημα ότι «η αυτοτελής φορολόγηση στα ενοίκια δεν εμπεριέχεται στις προτάσεις της ΝΔ», όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής τομεάρχης Γ. Βούτσης. Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε με νόημα ότι ο «διάλογος» για το νέο φορολογικό θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου