ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ Προσπάθησαν να κόψουν το ρεύμα στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ!


Απραγο έφυγε το συνεργείο, κάτω από την αντίδραση των αγωνιστών
Να κόψουν το ηλεκτρικό στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), στην οδό Μαυρομματαίων 12, επεχείρησε χτες συνεργείο της ΔΕΗ, επειδή η οργάνωση των αντιστασιακών αγωνιστών, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα άνθρωποι του μόχθου και φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, αρνήθηκε να πληρώσει το κατάπτυστο χαράτσι που επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Κάτω από την έντονη αντίδραση των παραβρισκόμενων στα γραφεία, το συνεργείο έφυγε άπραγο.
Με σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «καταγγέλλει την απαράδεκτη και ασεβή ενέργεια της ΔΕΗ». Σημειώνει ακόμα ότι η επιχείρηση «διάλεξε να προχωρήσει σ' αυτήν την ενέργεια σήμερα (χτες) που οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης γιόρταζαν μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη τα 69 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ. Της αντιστασιακής οργάνωσης της νεολαίας που στα μαύρα χρόνια της φασιστικής κατοχής, ένωσε τα νιάτα της Ελλάδας στον αγώνα κατά του κατακτητή και έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της νεότερης Ιστορίας της πατρίδας μας. Ενώ υπενθυμίζεται ότι αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν εκείνοι που στις 13 Οκτώβρη του 1944 έδωσαν ηρωική μάχη, για τη διάσωση του εργοστασίου της ΔΕΗ Αγίου Γεωργίου που οι Γερμανοί προσπάθησαν να ανατινάξουν και να καταστρέψουν».
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Εμείς οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προειδοποιούμε τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην τολμήσει να προχωρήσει σ' αυτήν την ενέργεια γιατί θα μας βρει μπροστά της μαζικά και αγωνιστικά».
Τίμησαν την 69η επέτειο της ΕΠΟΝ
Κατάθεση στεφάνων χτες στον Αγνωστο Στρατιώτη, από την ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, την ΠΕΑΦΕ, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ
Από τη χτεσινή εκδήλωση στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη
Με μια σεμνή τελετή και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και σε άλλους τόπους θυσίας (γωνία Πανεπιστημίου και Ομήρου, Πανεπιστήμιο), η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, η ΠΕΑΦΕ και η ΚΝΕ τίμησαν την 69η Επέτειο ίδρυσης της θρυλικής ΕΠΟΝ (23 Φλεβάρη 1943). Στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, κατέθεσε και ο Θέμης Γκιώνης, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ.Οι αγωνιστές και οι φίλοι της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι φίλοι της ΕΠΟΝ, έφτασαν στο χώρο του Συντάγματος με τα συνθήματα και τα λάβαρα των Οργανώσεών τους. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Γιώργης Μωραΐτης, αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στάθηκε στη μεγάλη προσφορά της ΕΠΟΝ, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών (ΟΚΝΕ) και συνένωσε στον κοινό αγώνα ενάντια στον κατακτητή όλες τις νεολαίες που αγωνίζονταν για την απελευθέρωση της χώρας.
«Μεγάλη Ιστορία, μεγάλες οι θυσίες και επίκαιρο το μήνυμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο ομιλητής και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ που ήταν ο δημιουργός, ο οργανωτής, ο καθοδηγητής και αιμοδότης του μεγάλου έπους της Αντίστασης, βρίσκεται και σήμερα στην πρωτοπορία του αγώνα, για να σπάσουμε τα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, τρόικας, ΕΕ και ΔΝΤ».
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Καταγγέλλει την απόφαση της Χάγης για το Δίστομο
Την απόφαση, με την οποία το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναγνώρισε την ετεροδικία της Γερμανίας και γνωμοδότησε ενάντια στην απόφαση με την οποία ιταλικό δικαστήριο δικαίωνε Ελληνες συγγενείς των εκτελεσμένων στο Δίστομο, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.«Αυτή η απόφαση, αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, το ρόλο του διεθνούς δικαστηρίου, πως είναι στήριγμα του ιμπεριαλισμού», σημειώνει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλει «και το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, που δε διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις και μένει αδικαίωτος ο ελληνικός λαός για τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη από τη χιτλεροφασιστική κατοχή, σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υποδομές. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία και θα συνεχίσει τον αγώνα του - και μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας - μέχρι την τελική δικαίωση. Σ' αυτόν τον αγώνα συμμετέχει και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με όλες τις δυνάμεις της και καλεί τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR) να πάρει θέση υπέρ του ελληνικού λαού για την εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όπως, τουλάχιστον, έχουν επιδικασθεί από διεθνείς συναντήσεις και συμβούλια (Λονδίνου - Παρισίων)».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου