ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Καλλιεργεί προσδοκίες για ανάπτυξη που καίει το λαό


Στα αποκαΐδια των εργασιακών δικαιωμάτων, δεσμεύεται για νέα μέτρα που θα τονώσουν την εργοδοτική κερδοφορία
Στην κατακρεούργηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που ενέκρινε ομόφωνα χτες το υπουργικό συμβούλιο (βλέπε σελίδα 9) προχωρά η συγκυβέρνηση, υλοποιώντας τα αντεργατικά μέτρα του μνημονίου, με στόχο την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
Παράλληλα, κλιμακώνει την αντιλαϊκή επέλαση με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων, που εξειδικεύουν τα σκληρά μέτρα του μνημονίου, ενώ επιχειρεί να σπείρει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα περί «ανάπτυξης» στα αποκαΐδια που αφήνουν πίσω τους τα αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια. Την ίδια ώρα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αμπαλάρουν ήδη τα νέα πακέτα μέτρων που θα επιβάλουν αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές και τα οποία θα σπρώξουν ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια τα λαϊκά νοικοκυριά.
Μετά και την υπερψήφιση χτες του πρώτου εφαρμοστικού του μνημονίου και με τα αντιλαϊκά μέτρα στις «αποσκευές» του, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπου, όπως ισχυρίστηκε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, «βασικό θέμα θα είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και οι απαιτούμενες διαδικασίες για την προώθηση επενδύσεων». Ουσιαστικά, πρόκειται για μια συνάντηση προετοιμασίας εν όψει του έκτακτου Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου θα δοθεί και η τελική έγκριση για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η κυβερνητική προπαγάνδα, με την επιδίωξη να γονατίσουν οι εργαζόμενοι μπροστά στα σφαγιαστικά μέτρα, επιχειρεί να εμφανίσει τις μειώσεις των μισθών και την περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων σαν τις «αναγκαίες προϋποθέσεις» για την «ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση περνάει μέσα από τη στυγνή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων στην περίοδο της αναιμικής ανάκαμψης.
Στην ίδια κατεύθυνση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής υποστήριξε ότι «για να δούμε φως στο τέλος του τούνελ πρέπει να βελτιώσουμε ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη σφαγή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα υποστήριξε προκλητικά ότι «αντί να κόβονται θέσεις εργασίας, μειώνονται οι μισθοί», και ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να κρατηθούμε στην ευρωζώνη».
Στις συναντήσεις του Λ. Παπαδήμου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα τεθούν επί τάπητος:
-- «Η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος». Δηλαδή η εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων για την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατική δύναμης.
-- «Η επίσπευση των διαδικασιών για την απορρόφηση κονδυλίων της ΕΕ». Κεφάλαια που μέχρι το τελευταίο ευρώ θα κατευθυνθούν με τη μορφή των επιδοτήσεων στα ταμεία των μονοπωλιακών ομίλων.
-- «Το έργο της "Task Force"». Η «ομάδα δράσης» των Ευρωπαίων τεχνοκρατών που βρίσκονται στην Ελλάδα έχει αναλάβει για λογαριασμό των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες για το ξεπούλημα κρατικών υποδομών και του φυσικού πλούτου της χώρας.
Νέα πακέτα μέτρων
Την απόφαση των κομμάτων της συγκυβέρνησης να προχωρήσουν στη λήψη νέων βάρβαρων μέτρων τον Ιούνη, που θα φέρουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και θα φορτώσουν καινούργια χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, επανέλαβε χτες ο Π. Καψής. «Δεν είναι καμιά κεραμίδα ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο. Ανοίξτε το μνημόνιο, έχει πολλά μέτρα που θα παρθούν. Δεν ξέρω αν θα είναι τρισχειρότερα, θα είναι όμως δύσκολα. Πολύ δύσκολα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Καψής, σε συνέντευξή του στο «Μέγκα».
Ξεκαθαρίζοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δεσμευτεί για την προώθηση νέου πακέτου μέτρων για το 2013 - 2014, που θα επιβληθούν αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, ο Π. Καψής σημείωσε: «Υπάρχουν μία σειρά από μέτρα που ήδη έχουν αποφασισθεί (...) Αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να παράγουμε έλλειμμα. Στο τέλος του 2012 θα έχουμε έλλειμμα. Αυτό πρέπει να μηδενισθεί και πρέπει να περάσουμε σε αυτό που λέγεται "πρωτογενές πλεόνασμα". Αρα, θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση, το πώς θα μπορέσει να περάσει σ' αυτά τα περίφημα πρωτογενή πλεονάσματα».
Ο Π. Καψής τόνισε ακόμα ότι «έχει συμφωνηθεί ότι θα υπάρξουν 15.000 απολύσεις από τον Δημόσιο τομέα» μέσα στο 2012. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι θα «θεσπιστούν μεταβατικές διατάξεις για τους εργαζομένους στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας», οι οποίοι καταργούνται χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές.
Ο πρωθυπουργός έκανε χτες αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, ο οποίος θα αντικατασταθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας. Την πρόθεσή του να παραμείνει στην κυβέρνηση κατέθεσε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψηφοθηρία και θερμή υποστήριξη του μνημονίου
Ξορκίζει τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα που στελέχη της την αναγορεύουν σε μονόδρομο για να γονατίσει ο λαός
Να ξορκίσει την κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού. Την ίδια στιγμή, όμως, κορυφαία στελέχη του κόμματος θεωρούν δεδομένη τη συνεργασία και μονόδρομο για να περάσουν τα μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού. Ταυτόχρονα, η ΝΔ επιδιώκει να καταξιωθεί ως ικανός διαχειριστής των συνολικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, υπερασπίστηκε θερμά τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, που ξεδιάντροπα εμφάνισε ως «καλύτερο» από το πρώτο μνημόνιο. «Με αυτό το πρόγραμμα κερδίζουμε χρόνο και ανάσα. Χρόνο γιατί θα πληρώνεις μόνο τόκους και ανάσα γιατί και το χρέος κουρεύτηκε και τα επιτόκια θα πέσουν», δήλωσε προκλητικά ο Αντ. Σαμαράς την περασμένη Κυριακή, κρύβοντας ότι ο μόνος που πήρε ανάσα ήταν η πλουτοκρατία, για τα συμφέροντα της οποίας πασχίζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα. Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα ισχυρίστηκε ότι «το προηγούμενο μνημόνιο ούτε κέρδιζε χρόνο, ούτε κούρευε το χρέος, ανέβαζε τα επιτόκια και πάνω απ' όλα σκότωνε και τελικά σκότωσε την οικονομία».
Παράλληλα σήκωσε τη σημαία της «ανάπτυξης», αποκρύβοντας ότι αυτή θα πατάει πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και εγγυάται μια ζωή κόλαση για το λαό, ενώ αποκήρυξε δημαγωγικά και για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω», δήλωσε ανερυθρίαστα, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη του λαού, συμπληρώνοντας στο ίδιο μήκος κύματος: «Εμείς κοιτάμε μπροστά και έχουμε άλλο κώδικα αξιών και άλλο πρόγραμμα: Με σημαία μας την ανάπτυξη για να βγούμε από 'δω που μας έφεραν».
Την ίδια ώρα, πάντως, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» δήλωνε ότι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη, ακόμα και αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη. «Πάντως, και ανεξάρτητα από την αυτοδυναμία της ΝΔ, είναι κοινή παραδοχή ότι χρειάζεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση για να μπορέσουμε να δώσουμε με επιτυχία τον αγώνα εξόδου της χώρας από την κρίση», δήλωσε με νόημα.
Από την πλευρά του ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θέλει την αυτοδυναμία για να μην κάνει συμβιβασμούς στην εφαρμογή των μέτρων του νέου μνημονίου! «Στις επικείμενες εκλογές η ΝΔ θα διεκδικήσει πάση θυσία την αυτοδυναμία. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Χρειάζεται ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση με σχέδιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και όχι παζαρέματα, συμβιβασμούς και αλισβερίσια μεταξύ των κομμάτων», δήλωσε (στη ΝΕΤ).
Ομοίως, ο γραμματέας της ΚΕ Α. Λυκουρέντζος, παρόλο που ξόρκισε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε ότι συνεργασία μπορεί να υπάρξει αν ο εταίρος συμφωνήσει «με το στρατηγικό στόχο της ΝΔ, ο οποίος απορρέει και από τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο της ΕΕ γενικότερα και όχι μόνο με τη δανειακή σύμβαση».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου