ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Να μείνουν «στα χαρτιά» τα νέα μέτρα



Αγωνιστικές αποφάσεις σε ΦΑΓΕ και ΜΕΒΓΑΛ, σε περίπτωση που η εργοδοσία επιχειρήσει να υλοποιήσει τα νέα μέτρα
«Στα χαρτιά» θα μείνουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που θέλουν να συντρίψουν τη ζωή της εργατικής τάξης, διαμηνύουν οι ταξικές δυνάμεις. Ηδη στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, μετά από πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων της ΦΑΓΕ αποφάσισε να υπάρξει αντίσταση με κάθε τρόπο και κάθε μορφή πάλης, αν και εφόσον η εργοδοσία επιχειρήσει να περάσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα στους τόπους δουλειάς. Επιπρόσθετα, προγραμματίζεται τη Δευτέρα γενική συνέλευση, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι όχι μόνο να ενημερωθούν για τα νέα μέρα, αλλά κύρια να είναι πανέτοιμοι σε οποιαδήποτε απόπειρα της εργοδοσίας να «χτυπήσει» τα δικαιώματά τους.
Και στη ΜΕΒΓΑΛ, μετά από γενική συνέλευση των εργαζομένων και πρόταση της ταξικής διοίκησης του σωματείου, αποφασίστηκε επίσης άμεση αντίσταση στα νέα μέτρα σε περίπτωση που η εργοδοσία επιχειρήσει να τα «περάσει».
«Τα νέα μέτρα μπορεί να τα υπερψήφισαν στο κοινοβούλιό τους, μπορεί να τα "νομιμοποίησαν" με τη θετική ψήφο τους, δεν τα νομιμοποιούν όμως στη συνείδησή μας!». Με αυτά τα λόγια η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, με χτεσινή ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα της με όλες τις μορφές πάλης ενάντια σε κάθε προσπάθεια να περάσουν τα μέτρα.
«Θα αντισταθούμε στην εφαρμογή τους, όπου επιχειρηθεί, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές πάλης μαζί με τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, με το ΠΑΜΕ, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται το ίδιο. Ο κάθε χώρος δουλειάς θα μετατραπεί σε κάστρο αγώνα που θα συντρίψει τα σχέδιά τους! Οι εργαζόμενοι δε δέχονται να συναινέσουν στην εξαθλίωσή τους για να αυγαταίνουν τα κέρδη των εργοδοτών», τονίζεται στην ανακοίνωση. Και καταλήγουν: «Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας. Τα νέα μέτρα δε θα περάσουν. Θα μείνουν στα χαρτιά».
Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) τονίζει με ανακοίνωσή της: «Είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. Πρέπει τώρα να παρεμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων στην πράξη, σε κάθε χώρο δουλειάς, αλλιώς θα μας ρίξουν στον Καιάδα. Να μην τους αφήσουμε να επιβάλουν το νόμο τους σε κανένα εργοστάσιο, σε καμιά επιχείρηση στον κλάδο».
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Εγκαιρος σχεδιασμός για πάλη με όλα τα μέσα
Χτες, έγινε η σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με τους προέδρους των Ομοσπονδιών με θέμα την οργάνωση της πάλης
Την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης σε όλα τα επίπεδα, με επίκεντρο να μην περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, σε κάθε κλάδο και σε όλους τους τόπους δουλειάς, υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τους προέδρους των Ομοσπονδιών, με θέμα την οργάνωση της πάλης. Στη συνέχεια και σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει μεν σε κινητοποιήσεις, χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο.
Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, υπογράμμισαν πως ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς και κλάδους, που δέχονται πρώτοι τη σφοδρή επίθεση, πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση. Τέτοιοι χώροι είναι, για παράδειγμα, ο ΟΕΚ που κινδυνεύει με κλείσιμο, οι εργαζόμενοι της καθαριότητας η οποία ιδιωτικοποιείται, αλλά και των δημοσίων ΚΤΕΟ που καταργούνται. Επιπρόσθετα, τόνισαν ιδιαίτερα τις εγκληματικές ευθύνες των ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που με τον κοινωνικό διάλογο για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.
Οι ταξικές δυνάμεις επισήμαναν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο έγκαιρος σχεδιασμός με όλες τις μορφές πάλης. Τόνισαν την ανάγκη προετοιμασίας και για γενική απεργία, να γίνει συζήτηση και γι' αυτό το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που έρθει εφαρμοστικός νόμος που θα καταστρέφει τη ζωή της εργατικής τάξης ή σε περίπτωση νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης. Ο καλύτερος τρόπος - σημείωσαν - για να μην περάσουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τη ζωή των εργαζομένων, είναι η οργάνωση της λαϊκής πάλης για μια ζωή με δικαιώματα, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.
Η ΠΑΣΚΕ πρότεινε να εξεταστούν κινητοποιήσεις τη μέρα πανευρωπαϊκής δράσης που έχουν κηρύξει οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στις 29 Φλεβάρη, ενώ η ΔΑΚΕ μίλησε γενικά για απεργία διαρκείας...
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ
Αγριες μειώσεις στις συντάξεις
Το άγριο πετσόκομμα, που έχουν υποστεί οι συντάξεις των ναυτεργατών από την ψήφιση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, θα συνεχιστεί τώρα με νέα μείωση κατά 7% που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στα πλαίσια των άγριων μέτρων που συμπεριλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση.
Η νέα μείωση κατά 7% προστίθεται στην επιβολή της πρόσθετης εισφοράς που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη και για όσους συνταξιούχους ναυτεργάτες ήταν ως 60 ετών έφτανε και μέχρι 10%, χώρια το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ που τους επιβλήθηκε τον ίδιο μήνα και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Αυγούστου.
Ετσι η σύνταξη που μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ήταν 1.700 ευρώ, το Σεπτέμβρη μειώθηκε κατά 115 ευρώ και τώρα με το 7% θα μειωθεί περίπου κατά άλλα 140 ευρώ! Από τη σύνταξη του Α' μηχανικού, με όλα τα προηγούμενα μέτρα, έχουν «κάνει φτερά» ήδη 500 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι με τη νέα μείωση, οι συνταξιούχοι Α' μηχανικοί θα δουν πλέον τις συντάξεις τους μειωμένες συνολικά (προηγούμενα μέτρα συν την μείωση του 7%) κατά 900 ευρώ! Και βέβαια σε αυτή τη μείωση δε συμπεριλαμβάνεται το φάγωμα των γιορτινών επιδομάτων και της άδειας που ισοδυναμούν με δύο συντάξιμους μισθούς.
Το πρόβλημα δε σταματάει εδώ, καθώς μειώνονται και οι επικουρικές συντάξεις, ενώ οι περικοπές σε βάρος του ήδη βουλιαγμένου στα ελλείμματα ΝΑΤ (από την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή των εφοπλιστών, τις διαγραφές των οφειλών τους, τη δραστική μείωση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών) από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2012 είναι 150 εκατομμύρια ευρώ.
Ανησυχίες της ΔΑΚΕ για τα κέρδη των ιδιωτών στην Υγεία
«
Το καταστροφικό δίδυμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη μέσα από τις παλινωδίες τους για τον ΕΟΠΥΥ και τις επιπρόσθετες καθυστερήσεις πληρωμών των Ταμείων δίνει τη "χαριστική βολή" στην Ιδιωτική Υγεία, που βαδίζει χέρι - χέρι με τη Δημόσια προς την οριστική απαξίωση». Αυτές τις ανησυχίες εκφράζει η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, αποδίδοντας μάλιστα την ευθύνη σε πρόσωπα που ασκούν την αντιλαϊκή πολιτική και όχι στην ίδια την αντιλαϊκή πολιτική.
Η ιδιωτική Υγεία καθόλου δεν οδηγείται στην απαξίωση. Αντίθετα, η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και η μονοπώληση αυτού του επικερδούς κλάδου ενισχύεται με πολλούς τρόπους από τις ασκούμενες πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών. Τα Ταμεία «τάιζαν» και «ταΐζουν» εδώ και χρόνια με χρήματα των ασφαλισμένων τους επιχειρηματίες της Υγείας. Τα κενά, η υποβάθμιση και η εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας ανοίγει χώρο στο κεφάλαιο να μπει πιο δυναμικά σε αυτό τον στρατηγικό τομέα.
Πολύ περισσότερο, η συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγεία - κάτι που υποστηρίζει η ΔΑΚΕ - οδηγεί αναγκαστικά στην αγοραπωλησία υπηρεσιών Υγείας τόσο από το κράτος, όσο - φυσικά - και από τους ιδιώτες. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια αυτής της πολιτικής αναγκαστικά λειτουργούν με όρους «αγοράς» για να εξασφαλίσουν έσοδα. Συναλλάσσονται με μονοπώλια του κλάδου Υγείας και του Φαρμάκου. Τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν τους ιδιώτες της Υγείας και για να μη βουλιάξουν προχωρούν σε περικοπές. Τα νοσοκομεία βάζουν εισιτήριο και πουλούν εξετάσεις. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δε θα μπορούν να συνταγογραφούν σύμφωνα με τις ανάγκες, αλλά σύμφωνα με το κόστος των φαρμάκων, των εξετάσεων, της θεραπείας.
Επιπλέον, ένα αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που θα κάλυπτε όλες τις ανάγκες δεν είναι εφικτό πλάι στον ιδιωτικό τομέα, διότι απλούστατα κανείς δεν θα πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα. Οπότε η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, οι δημόσιες υπηρεσίες σε επίπεδο «φτωχοκομείου» είναι η «τροφή» των επιχειρηματιών της Υγείας. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας για να μεγιστοποιούνται τα κέρδη. Αλλά όπως φαίνεται, για τη ΔΑΚΕ όλα αυτά δεν είναι πρόβλημα...

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου