ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Να μην παγιδευτεί ο λαός

 


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Για τα σενάρια μεταμφίεσης του αστικού πολιτικού συστήματος, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Οι συζητήσεις και οι υπόγειες συνεννοήσεις που γίνονται για το αστικό πολιτικό σύστημα ένα στόχο εξυπηρετούν: Την προσπάθεια του κεφαλαίου και του υπηρετικού προσωπικού του να παγιδεύσουν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Επιδιώκεται η δημιουργία ενός ασφυκτικού κλοιού που μαζί με τα υπάρχοντα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" θα συγκρατήσει τη λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση εντός των τειχών της εξουσίας των μονοπωλίων. Το αστικό πολιτικό σύστημα είναι σάπιο ως το μεδούλι, όπως είναι σάπιο ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν διορθώνονται ούτε γίνονται ανθρώπινα, όπως ισχυρίζονται οι αστοί πολιτικοί και οι οπορτουνιστές, μόνο ανατρέπονται. Αυτό το τιμητικό καθήκον επωμίζεται η εργατική τάξη με τους συμμάχους της».
 
 
 
 
 
 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Να περάσει η βαρβαρότητα διά πυρός και σιδήρου
Διεκδικεί ρόλο θεματοφύλακα των μέτρων του μνημονίου
Υπέρμαχος της επιβολής του «νόμου και της τάξης» εμφανίζεται ο Αντ. Σαμαράς επιδιώκοντας να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του νέου μνημονίου διά πυρός και σιδήρου και ταυτόχρονα να περιορίσει τις απώλειες από τη διαγραφή των 22 βουλευτών. Το στόχο αυτό υπηρετούσε η επικοινωνιακού χαρακτήρα επίσκεψη που πραγματοποίησε χτες στους τραυματίες αστυνομικούς από τα επεισόδια στην Αθήνα.
Ο Αντ. Σαμαράς πρόσφερε πλήρη στήριξη στους μηχανισμούς καταστολής, δηλώνοντας με νόημα μετά την επίσκεψή του στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ότι «δεν υπάρχουν υπάρχουν αστυνομίες, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που να τραβάνε αυτά που τραβάει η δική μας». Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου ξεκίνησε έναν πόλεμο ανακοινώσεων, εγκαλώντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις πρυτανικές αρχές «γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί ασύλου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή» και καταργεί πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο.
Ταυτόχρονα, η ηγεσία της ΝΔ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η επιλογή της για τη στήριξη των μέτρων του νέου μνημονίου είναι αδιαπραγμάτευτη και στη βάση αυτή επιχειρεί να καλλιεργήσει την εικόνα της «υπεύθυνης δύναμης» και του στυλοβάτη του αστικού πολιτικού συστήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ηγετικά στελέχη υπερακοντίζουν υπέρ της εφαρμογής των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων: «Αυτά που υπάρχουν σήμερα, δεν μπορεί να υπάρξουν γιατί δεν υπάρχουν πόροι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος, υπεραμυνόμενος της στρατηγικής της εσωτερικής υποτίμησης, ενώ δε δίστασε να τονίσει ότι «στα συντρίμμια, στην καταστροφή θα στηρίξουμε το μέλλον»!
Ο ίδιος ανέφερε επίσης τα διλήμματα που θα θέσει η ηγεσία της ΝΔ μπροστά στις εκλογές, λέγοντας ότι ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει ποιος ηγέτης και ποιο κόμμα θα διαχειριστεί την κρίση. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ίδιο μήκος ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος ζήτησε από τους ψηφοφόρους «να μην καταφύγουν στην εύκολη λύση της ψήφου διαμαρτυρίας σε μικρότερα κόμματα», επειδή στην επόμενη Βουλή ενδέχεται «να μην υπάρξει πλειοψηφία με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό»!
Στην «πλειοψηφία» αυτή χωράνε και οι διαγραμμένοι από το ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης, για τους οποίους άνοιξε τις πόρτες της ΝΔ λέγοντας ότι «όσοι ενστερνίζονται τις ιδεολογικές αρχές και τις αξίες αυτής της παράταξης χωρούν».
Διεργασίες μετά τις διαγραφές
Οι νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό της ΝΔ αποτυπώθηκαν στα στελέχη που διόρισε χθες ο Α. Σαμαράς ως επικεφαλής των τομέων και των γραμματειών, με βασικό χαρακτηριστικό την επανάκαμψη των λεγόμενων «καραμανλικών», μεταξύ των οποίων οι Β. Μεϊμαράκης, Α. Κοντός, Μ. Σαλμάς, Κ. Μουσουρούλης, κ.ά. Την ίδια στιγμή, οι διαγραμμένοι διερευνούν τις προϋποθέσεις δημιουργίας νέου κόμματος, που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα, προκειμένου να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια εντός των πλαισίων του αστικού πολιτικού συστήματος.
Ηδη έχουν ξεκινήσει οι μεταξύ τους συναντήσεις. «Εύχομαι να επικρατήσει μια δεύτερη γνώμη στη Συγγρού και να πάρουν πίσω τις διαγραφές, γιατί δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια», δήλωσε με νόημα (στον «Αθήνα 9,84») ο βουλευτής Δ. Σταμάτης. Στην ίδια κατεύθυνση, ο παραιτηθείς Γ. Μανώλης προτρέπει τον πρόεδρο της ΝΔ «να συνεχίσει χέρι χέρι με τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου», με τους οποίους, όπως σημειώνει, «δεν έχετε πια καμία διαφορά». Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά και για το σκοπό αυτό «είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει βαθύς ανασχηματισμός», τόνισε σε παρέμβασή του και ο Κ. Μητσοτάκης, τον οποίο ανασύρει το αστικό σύστημα όποτε μεγαλώνουν τα ζόρια του.
ΠΑΣΟΚ
Διεργασίες εντός και εκτός με τον ίδιο στόχο
Επιδιώκουν την αναμόρφωση της σοσιαλδημοκρατίας, ώστε να συνεχίσει την αποστολή της για λογαριασμό του κεφαλαίου
Η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού είναι κοροϊδία που θέλει να φορτώσει στο λαό νέες θυσίες στο όνομα της κρίσης. Να πάνε στον πάτο, να ηττηθούν τα κόμματα του κεφαλαίου
Εντείνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη του να αναζητούν την κατάλληλη «μεταμφίεση» για να επιχειρήσουν εκ νέου την εξαπάτηση του λαού και τον εγκλωβισμό στην ντόπια σοσιαλδημοκρατία. Η διαγραφή των 22 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον Γ. Παπανδρέου μετά την ψηφοφορία του μνημονίου, την Κυριακή, πυροδότησε συζητήσεις για τη δημιουργία πολιτικού σχήματος, στο φόντο της γενικότερης αναδιάταξης του αστικού πολιτικού σκηνικού, στην κατεύθυνση δημιουργίας «αναχωμάτων» για την απορρόφηση της λαϊκής δυσαρέσκειας.Αύριο θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να γίνει εκλογή του προέδρου - εφόσον υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος - από Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Μάρτη. Αν υπάρξουν περισσότερες υποψηφιότητες, θα στηθούν κάλπες μέχρι τα μέσα Μάρτη. Υπέρ της ύπαρξης μόνο μιας υποψηφιότητας για τη θέση του προέδρου τάχτηκε με συνέντευξή του ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Β. Εξαρχος.
Ταυτόχρονα, το σενάριο που άνοιξε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, για διενέργεια εθνικών εκλογών τον Απρίλη, έδωσε αφορμή για νέο κύκλο επαφών μεταξύ των διαγραμμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στην προοπτική συγκρότησης ακόμα και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφού πρώτα προχωρήσουν στη δημιουργία κομματικού σχήματος. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν τόσο από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, όσο και από το χρόνο που θα προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές.
Πληροφορίες θέλουν την πρώην υπουργό Λ. Κατσέλη να εξετάζει το ενδεχόμενο ίδρυσης πολιτικού φορέα, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση πιθανόν να κάνει και ο Χ. Καστανίδης, που διαγράφηκε μετά την απόφασή του να απόσχει από την ψηφοφορία για το μνημόνιο. Στόχος είναι να στηθεί ανάχωμα για ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που το εγκαταλείπουν για την πολιτική του.
Παρά την «αντιμνημονιακή ρητορεία», στην οποία όλο και περισσότερο καταφεύγουν οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σπεύδουν ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσουν με παρεμφερείς δηλώσεις ότι «είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ». Εξάλλου, από κυβερνητικά πόστα ψήφισαν και εφάρμοσαν το αντιδραστικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τις στρατηγικές επιλογές των προηγούμενων μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων.
Συμμετέχοντας σ' αυτή την αποπροσανατολιστική επιχείρηση, η Λ. Κατσέλη χαιρέτισε χτες «την απόφαση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών» να αποστείλουν στην Ελλάδα μια «εναλλακτική τρόικα» ώστε, «σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες και κοινωνικούς θεσμούς, να επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση». Βέβαια, η ίδια παρέλειψε να αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες χαρακτήρισαν «θετικό» το γεγονός ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο «έχει αποδεχτεί το πακέτο των νέων μέτρων»!
Με συνέντευξή του χτες στο ΣΚΑΪ ο Χ. Καστανίδης υποστήριξε ότι «ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να διαγράψει τη συνείδησή του, όχι εμένα» και αναρωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν διέγραψε εν ενεργεία υπουργό που του καταλόγισε ότι κατέστρεψε τη χώρα» (σ.σ. υπονοεί τον Μ. Χρυσοχοΐδη).
Για «μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ», που «έχει πάρει διαζευκτήριο μια για πάντα από την κοινωνία», έκανε λόγο η διαγραφείσα βουλευτής Κ. Τεκτονίδου με επιστολή στον Γ. Παπανδρέου. Η Χρ. Αράπογλου και ο Χρ. Μαγκούφης, με συνέντευξή τους στο «ΦΛΑΣ», εμφανίστηκαν να διαφωνούν με τη «διαδικασία του κατεπείγοντος» στη συζήτηση για το μνημόνιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπό άλλες συνθήκες θα το υπερψήφιζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου