ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

«Πλατφόρμες» για σοβάντισμα της σοσιαλδημοκρατίας


Εν ενεργεία και διαγραμμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βαράνε τα σφυριά στον ίδιο στόχο
«Πλατφόρμες» εξαπάτησης του λαού με ξεκάθαρα εχέγγυα προς την αστική τάξη ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει από τους κεντρικούς εκφραστές στην κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επέλασης, παρουσιάζουν τα στελέχη του, στο φόντο της εσωκομματικής κούρσας για τη διαδοχή, αλλά και των γενικότερων αναδιατάξεων στο πολιτικό σύστημα. Χτες ο Αν. Λοβέρδος, παρουσία του Ευ. Βενιζέλου που θα διεκδικήσει την προεδρία, παρουσίασε το πολιτικό τους μανιφέστο για την «αναπροσαρμογή της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ» ξεκαθαρίζοντας ότι «πρόγραμμά» τους είναι η εφαρμογή και η υλοποίηση του νέου μνημονίου.
Η Λ. Κατσέλη, που φέρεται ως υποψήφια για τη δημιουργία νέου κομματικού φορέα με διαγραμμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσιάζοντας τη δική της πλατφόρμα, τάχτηκε υπέρ της «καλύτερης διαπραγμάτευσης ενός νέου μνημονίου». Την ίδια ώρα, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που έγινε χτες το βράδυ, ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε εισηγητικά ότι όλες οι «εσωκομματικές διαδικασίες πρέπει να υπαχθούν στο χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και της προώθησης των μέτρων του μνημονίου».
Στην ίδια συνεδρίαση, τέθηκε θέμα επίσπευσης των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, ενώ ζητήθηκε και το θέμα της διαγραφής των 22 βουλευτών που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στη δημιουργία καινούργιων κομματικών σχημάτων. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Ευ. Βενιζέλος, για να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις με το Γιούρογκρουπ. Πληροφορίες ήθελαν τον Γ. Παπανδρέου να απορρίπτει τις προτάσεις για αλλαγή της ημερομηνίας εκλογής νέας ηγεσίας, που έχει οριστεί για τις 18 Μάρτη.
Το θέμα είχε ανοίξει από νωρίς χτες ο Αν. Λοβέρδος, στη διάρκεια της παρουσίασης του «μανιφέστου» του και ζήτησε η διαδοχή του Γ. Παπανδρέου να γίνει άμεσα. «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει τις επόμενες μέρες. Δεν αναφέρομαι στις επόμενες εβδομάδες απλώς, ξέροντας τι λέω, ομιλώ για τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ζήτησε παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, σημειώνοντας ότι «εάν γίνουν τώρα εθνικές εκλογές και έρθει καινούρια κυβέρνηση, θα χαθεί όλο το 2012».
Από την πλευρά της, η Λ. Κατσέλη, φορώντας αντιμνημονιακή μάσκα, ανέφερε ότι «κυβέρνηση και τρόικα τρομοκρατούν το λαό επισείοντας ως απειλή την έξοδο από το ευρώ και τη χρεοκοπία», ισχυρίστηκε ότι δεν «θέλει το ΠΑΣΟΚ να γίνει νεοφιλελεύθερο κόμμα»(!) αλλά πρότεινε «επαναδιαπραγμάτευση των όρων και της ουσίας του νέου μνημονίου». Η ίδια απέφυγε να αποκαλύψει αν θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος, αλλά έσπευσε να συνδέσει τις αποφάσεις της με το «αν θα υπάρξει απόφαση διαγραφής της από το ΠΑΣΟΚ».
Στο μεταξύ, θέμα επιστροφής των διαγραμμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Χρ. Παπουτσής.«Στην εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για τη χώρα και το λαό, το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη όλα τα στελέχη του, όλους τους βουλευτές του, στην πρώτη γραμμή του αγώνα», δήλωσε.

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Διαπιστευτήρια στην ΕΕ και το χρέος στο λαό
Ανησυχεί για τη θέση της χώρας στο ευρώ και προτείνει λύσεις για να πάρουν στο ακέραιο πίσω τα λεφτά τους οι δανειστές
Με εξαιρετικά περιγραφικό τρόπο ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε χτες την πρόταση του κόμματός του για την «κρίση χρέους», όπως την ονομάζει, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για πρόταση διακανονισμού των χρεών που σώρευσε η πλουτοκρατία και η οποία σε καμία περίπτωση δεν αφορά στο λαό και τα συμφέροντά του, αφού τελικά η ευθύνη αποπληρωμής τους φορτώνεται στις δικές του πλάτες.
Μιλώντας στη ΝΕΤ δήλωσε: «Αν εσείς έχετε χρεοκοπήσει και έχετε πάρει ένα δάνειο και δεν μπορείτε να το πληρώσετε, η λύση δεν είναι να πάρετε ένα άλλο με ακόμα βαρύτερους όρους για να πληρώσετε το πρώτο. Η λύση είναι να μπορέσετε να αποκτήσετε εργασία και εισόδημα για να ξεπληρώσετε σιγά σιγά τα δάνεια και ταυτόχρονα να κάνετε και μια ευνοϊκή ρύθμιση ώστε να ελαφρώσετε τα βάρη σας»!
Και συνέχισε: «Ξεχάστε το κούρεμα (...) θα χάσετε κι εσείς και εμείς. Δεχθείτε σε πρώτη φάση ένα μορατόριουμ αποπληρωμής του χρέους (...) γιατί πρέπει να σας δίνουμε 20 δισ. το χρόνο και αυτά τα 20 δισ. τα έχουμε ανάγκη για να στηρίξουμε τα νοσοκομεία, τα σχολειά, τους μισθούς, τις συντάξεις (...) δώστε μας τη δυνατότητα σ' ένα χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις με ένα άλλο μείγμα πολιτικής (...) να μπορέσουμε να φτάσουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα, να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς».
Κοροϊδεύει το λαό η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν προϋπολογισμούς αιματηρής λιτότητας και πετσόκομμα δαπανών για Υγεία, Παιδεία. Επιπλέον, οποιοδήποτε διαχειριστικό μείγμα, αντικειμενικά θα είναι αντιλαϊκό, αφού ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρατηγική ρήξης με τα μονοπώλια και σ' αυτά στηρίζει τις προσδοκίες για «ανάπτυξη», που όμως προϋποθέτει μέτρα για ακόμα φθηνότερους εργάτες.
Απ' τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, κάτι που προϋποθέτει αποδέσμευση απ' την ΕΕ, μια άλλη λαϊκή εξουσία. Κάθε τέτοια προοπτική όμως αποκηρύσσεται μετά βδελυγμίας απ' τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει και τώρα ακόμα να καλλιεργεί αυταπάτες για την ΕΕ και να εξωραΐζει το ρόλο της.
Οπως είπε ο Αλ. Τσίπρας: «Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω κάτι. Ουδέποτε υπήρξε επιλογή δική μας η έξοδος από το ευρώ. Οι αποφάσεις αυτές μας οδηγούν έξω από το ευρώ, γιατί μια χώρα η οποία θα φτάσει να έχει μισθούς 400 ευρώ, δεν μπορεί να είναι μια χώρα της Ευρώπης, αλλά μια χώρα κοντά στην Αφρική και όχι στην Ευρώπη. Απομακρύνεται η Ελλάδα από την Ευρώπη και πηγαίνει κατά Λιβύη και Αίγυπτο μεριά μ' αυτές τις αποφάσεις»!
Δηλαδή, εμφανίζει την Ελλάδα σαν την εξαίρεση σε έναν κανόνα ευρωενωσιακής ευημερίας για τους λαούς, όταν είναι γνωστό ότι τα ίδια μέτρα καρατόμησης εργασιακών, λαϊκών δικαιωμάτων προωθούνται σε όλες τις χώρες μέλη της, που εφαρμόζουν την προ πολλού αποφασισμένη φιλομονοπωλιακή στρατηγική.
Μάλιστα, ο Α. Τσίπρας έκανε ένα βήμα παραπέρα, θέλοντας να πείσει το λαό ότι η διέξοδος βρίσκεται εντός της ΕΕ και της ευρωζώνης, δηλώνοντας: «Κάνεις και τις συμμαχίες σου, συμμαχείς με τους λαούς του Νότου, συμμαχείς με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν συμφέρον να συμμαχήσουν μαζί σου, δεν απομονώνεσαι (...) Ακόμα και ο Μόντι. Αν έχει συμφέρον ο Μόντι να συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον της Ιταλίας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Ελλάδας, θα συμμαχήσει με μια ελληνική κυβέρνηση που διεκδικεί»!
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζητάει συμμαχίες με τις κυβερνήσεις άλλων χωρών που για λογαριασμό της δικής τους αστικής τάξης νομοθετούν πλήθος αντιλαϊκών μέτρων, με ή χωρίς μνημόνιο. Οι λαοί τους είναι αυτοί που πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στο ξήλωμά τους, αντί να αναζητούν ενδοϊμπεριαλιστικές συμμαχίες με τα κόμματα των αστών, όπως τους καλεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΑ.Ο.Σ.
«Λαγός» για να μπει το κίνημα στο γύψο
«Θα πρέπει να φροντίσουμε όλοι μας να μην έλθει ο κομμουνισμός», λέει ο Καρατζαφέρης και ζητάει περιορισμό των διαδηλώσεων
Παρέχοντας πρόσθετες αποδείξεις ως προς το ποιον ωφελούν οι προβοκάτσιες σαν αυτή της περασμένης Κυριακής, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης άδραξε την ευκαιρία να ανασύρει την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει τον περασμένο Μάρτη για μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων η οποία έφερε τίτλο: «Ασκηση δικαιώματος συνέρχεσθαι σε υπαίθριες συναθροίσεις. Εξορθολογισμός πλαισίου διαδηλώσεων και πορειών στα αστικά κέντρα»!
Σε επιστολή του χτες στον πρόεδρο της Βουλής αναφέρει: «Δυστυχώς, έως σήμερα, η συγκεκριμένη πρόταση νόμου, μολονότι καίριας σημασίας, όπως αποδεικνύεται από τα συχνά επεισόδια βίας που λαμβάνουν χώρα στο περιθώριο διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα της χώρας, καθώς και από την καθημερινή σχεδόν ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, εξαιτίας του κλεισίματος κεντρικών οδών, δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής, αφού ακόμη δεν έχει προγραμματισθεί η συζήτησή της στην Εθνική Αντιπροσωπεία».
Σε συνέντευξή του χτες στον ρ/σ «ΦΛΑΣ» επιβεβαίωσε ότι η αποστασιοποίησή του απ' τη συγκυβέρνηση και η καταψήφιση της δανειακής σύμβασης δεν είχε να κάνει με το περιεχόμενό της, αλλά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε: «Δεν μπορείς να αποφασίσεις για τόσο σοβαρά και κρίσιμα πράγματα μέσα σε 1 ώρα. Αυτό ουσιαστικά είναι αποδοχή των όρων που σου θέτουν», ανέφερε. Επιχείρησε μάλιστα να αρθρώσει άλλοθι για λογαριασμό του Α. Σαμαρά, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ήταν μεγάλη η πίεση και ο εκβιασμός που του υπεβλήθη από την παρέα της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε για να δεχτεί να υπογράψει».
Ο Γ. Καρατζαφέρης διατύπωσε μια ακόμα πρόταση παρεμφερή με αυτήν που διατυπώνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - έχοντας ήδη συμπέσει τα δύο κόμματα στην πρόταση για αναστολή πληρωμής του χρέους - για συμμαχία με τις χώρες του Νότου: «Να πάρουμε μαζί μας όλους τους Νότιους και να δείξουμε ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τη Λέσχη του Βερολίνου. Μόνο ενωμένες όλες οι χώρες του Νότου σε ένα τέτοιο ενιαίο μέτωπο θα μπορέσουν να νικήσουν τον άξονα των χωρών του Βορρά», δήλωσε.
Καταλήγοντας, επανέφερε τον καημό και το φόβο της τάξης του, δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να φροντίσουμε όλοι μας να μην έλθει ο κομμουνισμός. Φοβούμαι πάρα πολύ την εξέλιξη αυτού του ενδεχόμενου» και συμπλήρωσε πως «πάση θυσία πρέπει να υπάρξει ανάκληση αυτού του κόσμου» που οδηγήθηκε «προς τα αριστερά».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου