ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Να τους φοβίσουμε, να τους παρεμποδίσουμε


Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις
Σε δηλώσεις για τις πολιτικές εξελίξεις, που έκανε χτες το πρωί από την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«Καλούμε σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν μαζί μας στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ομόνοια. Αύριο (σ.σ. σήμερα) να παραλύσει όλη η Ελλάδα στο πλαίσιο της απεργίας που έχει εξαγγελθεί. Δεν υπάρχει άλλη λύση, μία είναι η επιλογή: Να τους φοβίσουμε, να τους παρεμποδίσουμε. Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, με κλιμάκωση κινητοποιήσεων, ούτως ώστε να μην ψηφιστεί η δανειακή συνθήκη, να μην ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, να ανατραπεί η κυβέρνηση, με τη θέληση, τη δράση και την οργανωμένη παρέμβαση του λαού. Αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα.
Εμείς δεν μένουμε εκεί και ούτε τα υποτάσσουμε όλα στις κάλπες. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι μέσα στην πάλη του ο λαός να κατανοήσει ότι δεν αρκεί η ανατροπή μιας κυβέρνησης. Το αστικό πολιτικό σύστημα έχει εφεδρείες, αυτές που σήμερα εμφανίζονται ως "αντιμνημονιακές". Τόσο "αντιμνημονιακές", όσο ήταν και η ΝΔ. Αυτό που έχει σημασία είναι να ανατραπεί η τάξη που βρίσκεται στην εξουσία, γιατί τότε μπορείς να μιλάς όχι απλώς για μια λαϊκή κυβέρνηση, αλλά για μια λαϊκή εξουσία. Ολες οι προτάσεις που λέγονται σήμερα για ηρωικές διαπραγματεύσεις, για αγωνιστικές διαπραγματεύσεις, δεν οδηγούν πουθενά, παρά σε έναν φαύλο κύκλο.
Αυτό που έχει σημασία είναι ο λαός να πάρει στα χέρια του την οικονομία της χώρας, δηλαδή τα μέσα παραγωγής, τα μονοπώλια, τις επιχειρήσεις. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι μία λύση που θα δώσει ανάσα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Θα είναι ένα διάλειμμα πικρό, πολύ πικρό χωρίς λαϊκές κατακτήσεις και αυτό που έχει σημασία είναι ο λαός να πει την τελευταία του λέξη. Αρχής γενομένης από σήμερα, η εναλλακτική πρόταση απέναντι στη σημερινή πολιτική δεν μπορεί να είναι περιστασιακές και αποσπασματικές φιλολαϊκές προτάσεις, αλλά εξουσία εργατική, λαϊκή. Δίχως εξουσία του λαού, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς το φαύλο κύκλο της κρίσης μαζί βεβαίως με την αποδέσμευση από την ΕΕ και με τη διαγραφή του χρέους μονομερώς.
Κανένα άλλο παζάρι. Ακόμα κι αν χαρίσουν 100% το χρέος, αυτό θα το πληρώσει από τις τσέπες του ο λαός, θα τα επιστρέψει ο λαός με τον ιδρώτα, το μόχθο του και με τα προβλήματά του. Αλλη λύση δεν υπάρχει. Πολύ θα θέλαμε να υπήρχε κάτι το ενδιάμεσο, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση υπάρχει η ριζική.
Εχουν επιλέξει κανά δυο ζητήματα, όπως είναι ο 13ος και ο 14ος μισθός, για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Οι εναλλακτικές προτάσεις που έχουν μεταξύ τους είναι αυτές. Να κόψουν πέντε έξι μισθούς από το λαό στη διάρκεια του χρόνου, καταργώντας τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις, βάζοντας δυσβάστακτους φόρους και να πουν, "αφήνουμε τον 13ο και τον 14ο μισθό". Πάλι λιγότεροι μισθοί θα είναι. Αυτές τις διατυπώσεις σήμερα περιμένουν να κάνουν. Ο λαός πρέπει να τους δείξει ότι δεν είναι αφελής, ότι δεν μπορούν να τον κοροϊδεύουν. Κι έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό έστω σαν ένα βήμα προς τα εμπρός».
Να μην εγκλωβιστεί ο λαός
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «αν υπάρχει κίνδυνος και αν είναι κίνδυνος να επιστρέψουμε στη δραχμή», με δεδομένο ότι «ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται σε λίγη ώρα να δώσει στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τι ακριβώς θα συμβεί στη χώρα» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:
«Η ΕΕ είναι μια λυκοσυμμαχία. Παρότι μεταξύ τους είναι σύμμαχοι όσον αφορά στη στήριξη του καπιταλιστικού συστήματος, είναι ταυτόχρονα και μεταξύ τους σκληροί ανταγωνιστές, ποιος θα επωφεληθεί περισσότερο απ' την κρίση και ποιος θα επωφεληθεί περισσότερο απ' την ανάκαμψη. Πρόκειται, λοιπόν, για μέτρα που μπορούν να τα πάρουν μεταξύ τους, ο λαός όμως δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στους ανταγωνισμούς των κρατών - μελών της ΕΕ. Και εδώ δεν πρόκειται να αποφασίσει μόνο η Γερμανία, θα είναι κι άλλοι που θα αποφασίσουν, δεν πρέπει ο λαός να εγκλωβιστεί σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς, πρέπει να τους υπερβεί προβάλλοντας τη δική του εναλλακτική λύση εξουσίας. Αλλιώς δεν αντιμετωπίζεται αυτό. Και πάντα θα υπάρχει κάποιος φόβος, πάντα θα υπάρχει ένας στόχος, να ξαναμπούμε στην Ευρωζώνη, βγήκαμε να ξαναμπούμε. Τίποτα δεν είναι χειρότερο απ' το να φοβάται ο λαός και να διαλέγει ένα από τα δύο διλήμματα που του βάζουν οι εκμεταλλευτές του».
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κόστος δεν είναι οι εργάτες, είναι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες
Αιφνιδιαστική διαδήλωση το Σάββατο, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου προγραμματιζόταν η συνάντηση του μαύρου κυβερνητικού μετώπου
Από την πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της Αθήνας
«Εδώ, εδώ μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε, με 400 ευρώ!». Ο δρόμος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σείστηκε το Σάββατο το μεσημέρι από τις φωνές εργαζομένων, συνδικαλιστών και νέων, σε μια αιφνιδιαστική κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ λίγο πριν το προγραμματισμένο - μέχρι εκείνη την ώρα - ραντεβού των αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση, για τον ενταφιασμό και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων.Οι διαδηλωτές άπλωσαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πανό που έγραφε: «Ξεσηκωθείτε! Κεφάλαιο - τρόικα - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. τσακίζουν το λαό», ενώ όσες ώρες παρέμειναν στο χώρο φώναζαν συνθήματα, όπως: «Κόστος δεν είναι οι εργάτες, είναι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες», «Εργάτη πολέμα, τρόικα - κυβέρνηση σου πίνουνε το αίμα», «Κάτω τα ξερά σας από τους εργάτες, διάλογο κανένα με τους πλουτοκράτες» κ.ά. Μετά από λίγες ώρες, και ενώ είχε ήδη αναβληθεί η συνάντηση του μαύρου μετώπου, η διαδήλωση εξελίχθηκε σε πορεία μέχρι τα Προπύλαια.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ, την ώρα της κινητοποίησης τόνιζε πως: «Αυτή τη στιγμή, δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα γίνει (σ.σ. σύμφωνα με το πρόγραμμα που τελικά άλλαξε) η σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Οι διαδηλωτές έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, θέλουν να τα αρπάξουν όλα. Καταδικάζουμε τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Βάζουν στο επίκεντρο το τσάκισμα των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων. Οι πολιτικοί υπηρέτες της πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. δυναμώνουν την ιδεολογική τρομοκρατία, προκαλούν, απειλούν και εκβιάζουν.Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να τους ανατρέψουμε.
Ολοι στον αγώνα.
Να γίνει καθολικό αίτημα του λαού: Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για νέα μέτρα. Οχι σε νέα δανειακή σύμβαση. Οχι σε νέα μνημόνια. Να πληρώσει η πλουτοκρατία»!

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου