ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ Βομβαρδίζουν το λαό με φοβέρες και απειλές


Χιμάνε για να τον κάνουν να πιστέψει ότι ο μονόδρομος της πλουτοκρατίας, που τον εξαθλιώνει, είναι και δικός του μονόδρομος
Με μπαράζ πιέσεων και εκβιασμών στο λαό, οι Ευρωπαίοι εταίροι της συγκυβέρνησης προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα χάους σε περίπτωση που δεν περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, παρουσιάζοντας σαν μονόδρομο τις επιλογές της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Σε δηλώσεις του χτες από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ολι Ρεν, είπε ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση συμφωνίας και ότι οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προθεσμίες, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με την ανάγκη αναχρηματοδότησης της χώρας και δεν μπορούν να αγνοηθούν. «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των ελληνικών αρχών», είπε και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή αναμένει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της Ελλάδας. Χωρίς αυτές, πρόσθεσε, «δεν έχει κανένα νόημα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να συνεδριάζουν, μιλώντας αορίστως».
Πρόκειται για ωμό εκβιασμό στο λαό να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα τη νέα σφαγή του, με δεδομένο ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν ήδη συμφωνήσει στα νέα μέτρα και αυτό είναι σε γνώση πρώτ' απ' όλα της ΕΕ και των οργάνων της. Στο ίδιο πνεύμα, ο Α. Αλταφάζ μίλησε για «τρύπες» στην εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, επισημαίνοντας καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αποκλίσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή. Κοροϊδεύοντας κατάμουτρα το λαό, ισχυρίστηκε ακόμα ότι τα προγράμματα για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, προς όφελος της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, είναι «επίδειξη αλληλεγγύης, χωρίς προηγούμενο, προς τον ελληνικό λαό, αλλά η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη»!
Επαληθεύοντας ότι το κέντρο της αντεργατικής προπαγάνδας είναι ενιαίο σε Ελλάδα και ΕΕ, ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 751 ευρώ για 14 μήνες, δηλαδή σε 870 ευρώ μηνιαίως, ενώ, όπως είπε, στην Πορτογαλία ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 566 ευρώ και στην Ισπανία σε 748 ευρώ. Πρόκειται για αθλιότητες, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ελλάδα, οι μισθοί (αποπληθωρισμένοι) βρίσκονται στα επίπεδα του 1984, την ίδια περίοδο που οι ντόπιες επιχειρήσεις αύξησαν την περιουσία τους κατά 800 δισ. και έβαλαν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας άλλα 600 δισ.
Χυδαίοι στην προπαγάνδα τους
Απόλυτα στοιχισμένοι στην επίθεση που εξαπολύουν ενάντια στις λαϊκές συνειδήσεις, προκειμένου να γονατίσουν στα νέα βάρβαρα μέτρα, εμφανίστηκαν μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι η Αγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί. Και οι δυο απείλησαν ότι «ο χρόνος τελειώνει». Προσπάθησαν ακόμα να μετατρέψουν το πρόβλημα της ντόπιας πλουτοκρατίας σε ζήτημα για το λαό, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να εκταμιευθούν κεφάλαια, εάν δεν ληφθούν αποφάσεις.
Κατέθεσαν ακόμα την πρόταση να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση ένα ξεχωριστό ταμείο αποπληρωμής του χρέους, στο οποίο θα πηγαίνουν τα ελληνικά έσοδα, προκειμένου, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει στάση πληρωμών, αυτή να αφορά το εσωτερικό της χώρας και όχι βέβαια τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές.
Ο Ν. Σαρκοζί είπε ότι «δεν μπορούμε να φανταστούμε πως δεν θα υπάρξει συμφωνία» και πως οι Ελληνες ηγέτες έχουν «αναλάβει δεσμεύσεις και πρέπει να τις τηρήσουν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Στέλνοντας τελεσίγραφα στο λαό, που τους έχει δυσκολέψει με την πάλη του, η Α. Μέρκελ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα» και πως «όσοι έχουν ευθύνη στην Ελλάδα πρέπει να ξέρουν πως δεν θα αποκλίνουμε από αυτή τη θέση». «Τώρα επαφίεται στα δύο κόμματα, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους», κατέληξε ο Σαρκοζί, λέγοντας ότι τo ζήτημα της Ελλάδας πρέπει να λυθεί «μια και καλή».
Συμπληρωματικά στα παραπάνω, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε σε συνέντευξή του στο «Spiegel» ότι αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κρίνουν «πως όλα πηγαίνουν άσχημα στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει νέο πακέτο, κάτι που συνεπάγεται κήρυξη χρεοκοπίας το Μάρτιο».
Μέσα σ' αυτό το κλίμα τρομοκράτησης, ο οίκος «Fitch» ανακοίνωσε χτες την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς το ενδεχόμενο μιας άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η σωτηρία της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολη και η έξοδος από την Ευρωζώνη πιθανή, υποστηρίζει και ο νέος επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακός Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος έρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για συναντήσεις. Ο ίδιος καλεί τα κόμματα στην Ελλάδα να σκεφτούν αναβολή των εκλογών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα, εξάλλου, με στοιχεία της Γιούροστατ, που δόθηκαν χτες, στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011, η Ελλάδα εμφάνιζε το υψηλότερο ποσοστό δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη (159,1%), με την Ιταλία (119,6%) να ακολουθεί και τρίτη την Πορτογαλία, με ποσοστό 110,1%. Σε απόλυτα μεγέθη, το 159,1% είναι 361,378 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, το ελληνικό χρέος ήταν 138,8% του ΑΕΠ (346,007 δισ.) και στο δεύτερο φετινό τρίμηνο 154,7% (356,274 δισ. ευρώ). Ακολουθεί η Ιρλανδία με ποσοστό 104,9%. Το δημόσιο χρέος των κρατών - μελών της Ευρωζώνης βρίσκεται στο 87,4% του ΑΕΠ ή 8,19 τρισ. ευρώ.

ΜΑΖΙΚΗ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αμεσος στόχος πάλης να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση
Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στη συγκέντρωση του Κόμματος, που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή στην Ομόνοια
Στιγμιότυπα από την πορεία προς το Σύνταγμα
«Ετοιμοπόλεμοι» και αποφασισμένοι δήλωσαν χτες το απόγευμα χιλιάδες λαού, σε μια συγκλονιστική σε μέγεθος και παλμό συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ, παρά την καταρρακτώδη βροχή, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στο νέο σάρωμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων που απεργάζονται συγκυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία. Στη συγκέντρωση μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Το μήνυμα του ΚΚΕ, των κομμουνιστών προς τους εργαζόμενους αντήχησε δυνατό και ξεκάθαρο: Να ερημώσουν σήμερα στην απεργία οι γειτονιές και οι τόποι δουλειάς. Με οργάνωση και πάλη να εμποδιστεί η ψήφιση της δανειακής σύμβασης. Να κλιμακωθεί ο αγώνας, μέχρι να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία. «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση στην Ομόνοια και στην πορεία, η οποία, διασχίζοντας υπό βροχή την Πανεπιστημίου, έφτασε στο Σύνταγμα, καλύπτοντας όλη την κεντρική λεωφόρο.
***
Νωρίτερα, παίρνοντας το λόγο στη συγκέντρωση, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«Σύντροφοι, έχουμε μεγάλη ευθύνη, καθώς είμαστε κόμμα παντός καιρού, να βοηθήσουμε το λαό να μετατρέψει τη δίκαιη οργή του, τη δίκαιη αγανάκτηση, το δίκαιο άγχος και την αγωνία που έχει, σε ένα μεγάλο ποτάμι κοινωνικό, πολιτικό. Ενα μεγάλο ποτάμι που θα σαρώσει όχι μόνο τα κόμματα εξουσίας, αυτά που ευθύνονται για ό,τι τραβάει ο λαός σήμερα, αλλά πάνω απ' όλα την τάξη των κομμάτων αυτών. Γιατί τα κόμματα αυτά δεν κυβερνούν μόνα τους, υπηρετούν, εκπροσωπούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Μπορούμε. Τώρα πια υπάρχει πείρα.


Απέναντί μας δεν είναι - όπως λένε - μία τρόικα. Τι είναι η τρόικα; Είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι το ΔΝΤ, είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν ήρθε μόνη της η τρόικα στην Ελλάδα. Την έφεραν συνειδητά και αποφασισμένα. Πρέπει αύριο (σ.σ. σήμερα) που είναι απεργία, που επιβλήθηκε από τα ίδια τα πράγματα, από τα κάτω και χάρη στην ακούραστη δράση των κομμουνιστών, των ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί τους, χάρη στην ακούραστη δράση του ΠΑΜΕ και των συμμάχων του, αύριο οι τόποι δουλειάς πρέπει να ερημώσουν, οι γειτονιές πρέπει να αδειάσουν. Πρέπει να δείξουμε την πυγμή μας, την απόφασή μας.Αύριο συνεδριάζουν Παπαδήμος και οι τρεις. Μετέφεραν τη συνεδρίαση για αύριο (σ.σ. σήμερα). Σήμερα (σ.σ. χτες) συζητάνε με την τρόικα. Και εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής πράγμα: Ποντάρουν στο φόβο του λαού και πρέπει τα πράγματα να έρθουν από αύριο τούμπα, πρέπει να μας φοβηθούν, πρέπει να τους τρομοκρατήσουμε, πρέπει να τους παρεμποδίσουμε, να βάλουμε έναν άμεσο στόχο, με κάθε τρόπο και μέσο να παρεμποδίσουμε την ψήφιση της δανειακής σύμβασης, να ρίξουμε την κυβέρνηση, να την ρίξει ο λαός. Ρίξιμο της κυβέρνησης σημαίνει εκλογές.
Εμείς ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, πρέπει να πάμε σε εκλογές με αλλεπάλληλες κλιμακούμενες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Η καρδιά της Ελλάδας πρέπει να χτυπήσει στις εργατικές συνελεύσεις, στις συγκεντρώσεις στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνελεύσεις στις συνοικίες. Και οι εκλογές, το ξεκαθαρίζουμε, για μας, για το λαό πρέπει να είναι μια σύντομη στάση μπροστά στην κάλπη, πρέπει να είναι μια σύντομη σκέψη που θα κρατήσει δευτερόλεπτα. Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.
Στην κάλπη δεν πρέπει μόνο να ηττηθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και ο εντεταλμένος αυτός που παίζει βρώμικο ρόλο, ο ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό, αν θέλετε, από μια πλευρά είναι εύκολο να γίνει. Οι εκλογές πρέπει να δείξουνε το εξής πράγμα: Οτι ο λαός είναι αποφασισμένος να διαμορφώσει έναν αγώνα σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής, να γίνει μια νέα αρχή, μια νέα σελίδα.
Η εξουσία στα χέρια του λαού
Μην υποτιμήσουμε, η άρχουσα τάξη και η ΕΕ έχουν ορισμένα όπλα στα χέρια τους. Ο λαός αυτά τα όπλα πρέπει να τα αχρηστέψει και να τα στρέψει απέναντί τους. Πρώτο όπλο το ψέμα, το ψέμα τους δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Δεύτερο όπλο τα τρομοκρατικά διλήμματα: Εάν δεν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, ότι αν δεν συμμορφωθούμε με αυτά που λένε οι Ευρωπαίοι εταίροι, τότε έρχεται χάος και αίμα. Αντίθετα, το χάος και η τραγωδία θα έρθουν αν ο λαός σκύψει το κεφάλι και δεχτεί αυτή τη δανειακή σύμβαση στο όνομα ότι αυτό θα είναι το τελευταίο κακό.
Τρίτο, έχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις κι αν δεν τους προκύψει τρικομματική κυβέρνηση, κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, έχουν κι άλλους, έχουν τη λεγόμενη "αριστερή συνεργασία", τη λεγόμενη "ενότητα της αριστεράς", έχουν δυνατότητες να μεταμφιέσουν για λίγους μήνες το πολιτικό σύστημα για να ξαναεπιστρέψουν πάλι όλοι μαζί, ή κάποιοι μεταξύ τους.
Καλούμε, λοιπόν, το λαό να δώσει βάση στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ να αρχίζει να ξηλώνει το πουλόβερ, να επιβάλει ρήγματα. Με το ΚΚΕ υπάρχει η μόνη ρεαλιστική ριζοσπαστική λύση: Η εργατική λαϊκή εξουσία. Οχι, δε φτάνει να αλλάξουμε τα κόμματα στην κυβέρνηση. Αυτό το έχουμε δοκιμάσει πολλά χρόνια. Τώρα πια δεν υπάρχει άλλη σωτηρία. Να διώξουμε τα κόμματα αλλά να διώξουμε και την τάξη που εξουσιάζει. Μόνο η εργατική εξουσία με τους συμμάχους της μπορεί να φέρει τα πράγματα τα πάνω κάτω γιατί αυτή η εξουσία δεν θα είναι η εξουσία στο Σύνταγμα, θα είναι η εξουσία στους τόπους δουλειάς, θα πάρει απ' τους καπιταλιστές την οικονομία στα χέρια της, θα τη μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία.
Αυτή η λύση που έχουμε εμείς, είναι η μόνη ρεαλιστική. Αυτή η λύση που προτείνουμε εμείς, που δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσει κανείς σε όλα μαζί μας, από το άλφα ως το ωμέγα, είναι ρεαλιστική. Γιατί πατάει σε ένα πράγμα: Στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, γιατί πατάει στην αποδέσμευση και στη διαγραφή του χρέους. Κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έχει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας. Ολα τα άλλα που ακούμε, μετά από τρία χρόνια το PSI, όλα τα άλλα για αριστερές κυβερνήσεις ή οποιεσδήποτε άλλες, θα είναι κυβερνήσεις μέσα στο Κοινοβούλιο.
Δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα, θα μπορέσει ο λαός να κάνει όταν πάρει την οικονομία στα χέρια του, την εξουσία. Και εξουσία δεν είναι μόνο η ανατροπή των κομμάτων, αλλά να μπει άλλη τάξη στην εξουσία, η εργατική τάξη με τους συμμάχους της.
Αύριο συνεδριάζουν οι τέσσερις. Να τους παρεμποδίσουμε κι αν αποφασίσουν να τους παρεμποδίσουμε στο Κοινοβούλιο. Να μην παρθεί απόφαση. Να ανοίξει ο άλλος δρόμος. Μόνο ένα πράγμα πρέπει να πείσουμε το λαό, να παραμερίσει τις αυταπάτες και το φόβο. Να τους τρομοκρατήσουμε. Να μην μπορούν να πάρουν αποφάσεις, γιατί φοβούνται τον λαϊκό πέλεκυ. Δε θα πω τίποτα άλλο, είναι δύσκολες οι συνθήκες, να τραβήξουμε όμως συμβολικά μέχρι το Σύνταγμα και να τους πούμε: Η εξουσία αργά ή γρήγορα θα περάσει στα χέρια του λαού. Αυτός είναι ο στόχος και κανένας άλλος».

Μαζική συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη
Κεντρικός ομιλητής, ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ
Από τη μαζική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Motion Team
Μαζική και μαχητική ήταν η χτεσινή συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οι συγκεντρωμένοι, εργαζόμενοι από διάφορους χώρους, με δυναμική παρουσία της νεολαίας, πορεύτηκαν από το άγαλμα του Βενιζέλου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Οχι στους εκβιασμούς και τα μνημόνια, λαϊκή αντεπίθεση για λαϊκή εξουσία». «Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού», «Στον καπιταλισμό ποτέ συγχωροχάρτι, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.Νωρίτερα, στη μαζική συγκέντρωση, μίλησε ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Πολύ μελάνι έπεσε τις τελευταίες ημέρες, πολλές ώρες τηλεοπτικού χρόνου, με απανωτά δελτία ειδήσεων με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: Οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ τρόικας και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου είναι συζητήσεις ανάμεσα σε συνεταίρους, είναι συζητήσεις ανάμεσα σε φίλους. Τις διατυπώσεις λύνουν στο πώς θα παρουσιάσουν το νέο πακέτο μέτρων που θα σφαγιάζει τα λαϊκά δικαιώματα. Στην ουσία αυτό που πραγματικά τους απασχολεί είναι πώς με μεγαλύτερη επιτυχία θα βγει το κεφάλαιο από την κρίση, πώς μια ελεγχόμενη πτώχευση θα έχει τις λιγότερες συνέπειες για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, το τραπεζικό κεφάλαιο. Πώς θα περιοριστούν οι ζημιές από την κρίση για τους καπιταλιστές».








πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου