ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Ενωμένοι συνεχίζουν τη σκληρή μάχη



Κόντρα στις προσπάθειες διάσπασης από την εργοδοσία κλιμακώνουν, αντλώντας δύναμη από την πρωτόγνωρη αλληλεγγύη
Οι χαλυβουργοί στη χτεσινή συνέλευση
Οι υπερήφανοι χαλυβουργοί με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουν και κλιμακώνουν το σκληρό αγώνα που δίνουν και σήμερα συμπληρώνει 109 ημέρες απεργίας. Αυτήν την κρυστάλλινη απόφαση πήρε χτες με συντριπτική πλειοψηφία η νέα μαζική Γενική Συνέλευση των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, μετά από εισήγηση που ομόφωνα είχε εγκρίνει το ΔΣ του σωματείου και παρουσίασε ο πρόεδρος της διοίκησης Γιώργος Σιφωνιός.Στη συνέλευση αναδείχτηκε η πίεση και η ανησυχία που δημιουργεί η παλικαρίσια μάχη των χαλυβουργών όχι μόνο στο Μάνεση, αλλά σε όλους τους μεγαλοβιομήχανους. Με αποτέλεσμα η εργοδοσία να έχει ξαμολύσει τα τσιράκια της, πασχίζοντας να βρει τρόπους να ανακόψει έναν αγώνα που φωτίζει τη δύναμη της εργατικής τάξης να εμποδίσει το σφαγιασμό της. Γι' αυτό, εδώ και καιρό άνθρωποι του Μάνεση προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι συνεχίζουν «αδιέξοδους», «αναποτελεσματικούς» αγώνες και κάνουν «τυφλές συγκρούσεις».
Οι χαλυβουργοί αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα τους, επιμένοντας στα αιτήματά τους για επαναπρόσληψη όλων των (65) απολυμένων και επιστροφή όλων στο εργοστάσιο με 8ωρο - 5ήμερο. Διαμήνυσαν έτσι ότι δεν υποκύπτουν στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, αλλά αποφασισμένοι κλιμακώνουν, τώρα που οι εξελίξεις απέδειξαν περίτρανα ότι τα μέτρα που αξίωνε ο Μάνεσης για δουλειά με 500 ευρώ ήταν απόφαση κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας να εφαρμοστούν σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Θα φωνάξουν το σύνθημα «Ολη η Ελλάδα να γίνει μια χαλυβουργία» ακόμα πιο δυνατά και θα το απλώσουν ακόμα πιο πλατιά, δείχνοντας ότι είναι ο μοναδικός αποτελεσματικός δρόμος απέναντι στις αδιέξοδες τακτικές των «διαλόγων και διαβουλεύσεων» των εργατοπατέρων.
Οι προσπάθειες διάσπασης έπεσαν στο κενό


Τους εργοδοτικούς μηχανισμούς και εκβιασμούς ενεργοποίησε και χτες η κλιμάκωση του αγώνα, στην οποία κάλεσε η εισήγηση στη συνέλευση, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της εργοδοσίας... Η οποία έχει λυσσάξει, επειδή βλέπει τους απεργούς όχι μόνο να μην υποκύπτουν στην κόπωση και τα προβλήματα, αλλά να ανανεώνουν τη δύναμή τους έχοντας στο πλευρό τους μια πρωτόγνωρη αλληλεγγύη, να συνεχίζουν ανάβοντας σπίθες πανεργατικού ξεσηκωμού σε όλη τη χώρα. Να επιλέγουν να κάνουν θυσίες για το δικό τους συμφέρον και όχι το Μάνεση.Η εισήγηση κάλεσε τους απεργούς να δυναμώσουν τον αγώνα τους, ενισχύοντας την οργάνωση και την περιφρούρησή του, συνεχίζοντας την παρέμβαση σε άλλους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουν νέο μεγάλο συλλαλητήριο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Κηφισιά αν η εργοδοσία συνεχίσει την ίδια αδιάλλακτη και αδίστακτη τακτική. Να απομονώσουν τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τις συκοφαντίες και τις προσπάθειες διάσπασης του αγώνα τους. Το αγωνιστικό προσκλητήριο προκάλεσε την αντίδραση φωνών που βγήκαν και κατηγόρησαν το σωματείο που - όπως ισχυρίζονταν - «δε θέλει να λυθεί το πρόβλημα», «είναι υπεύθυνο για τις απολύσεις που έγιναν και θα γίνουν». Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο ουσιαστικά να χρωστούν ευγνωμοσύνη στο Μάνεση, λέγοντας ότι η εταιρεία δε τους χρωστάει τίποτα όταν αλλού είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι..! Ενώ υποστήριζαν ταυτόχρονα ότι είναι μόνοι τους στον αγώνα. Και όταν έφαγαν τα μούτρα τους από την απόφαση της ΓΣ, αμέσως μετά συνέχισαν τις προσπάθειες τρομοκράτησης κρατώντας ένα λευκό χαρτί στο οποίο έγραφαν ονόματα εργαζομένων που είναι ενάντια στην απεργία..!
Απάντηση έδωσαν οι ίδιο οι απεργοί. Ο χαλυβουργός Μ. Καλαρίδης έδειξε την κούτα με τα 4.000 ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Ο Τ. Γαϊτανάρος, μέλος του ΔΣ, σημείωσε ότι πολλοί, αφού δεν κατάφεραν να διασπάσουν το σωματείο, προσπαθούν τώρα να διασπάσουν τους εργαζόμενους για να γυρίσουν στο εργοστάσιο γονατισμένοι. Ο Ν. Παυλάκης, επίσης μέλος του ΔΣ, τόνισε ότι οι υπερήφανοι χαλυβουργοί δεν μπορούν να επιστρέψουν στο εργοστάσιο με 65 απολυμένους περιμένοντας πότε θα ολοκληρωθούν οι 180 απολύσεις που επιδιώκει η εργοδοσία. Ενώ η Μ. Δελλή από την Επιτροπή Γυναικών πήρε το λόγο και κάλεσε τα τσιράκια να μην παίρνουν τηλέφωνα στα σπίτια των απεργών γιατί οι χαλυβουργοί αντέχουν και δε θα λυγίσουν.
«Μας χρωστούν τα πάντα»!
«Η εργοδοσία μας χρωστάει τα πάντα» τόνισε παίρνοντας το λόγο και ο πρόεδρος του σωματείου. «Μας χρωστάει τους νεκρούς! Μας χρωστάει τα πλούτη που έχει αποκομίσει από την παραγωγή μέσα στο εργοστάσιο» ενώ κατέληξε λέγοντας ότι ο αγώνας δεν μπορεί να μη συνεχιστεί ειδικά τώρα που η αλληλεγγύη ηθική, υλική και οικονομική διευρύνεται ακόμα παραπέρα, αναδεικνύοντας ακριβώς τα χαρακτηριστικά που έχει ο αγώνας των χαλυβουργών και γι' αυτό ανησυχεί τόσο τη μεγαλοεργοδοσία: την ταξική συσπείρωση, ενότητα και αλληλεγγύη των εργατών κόντρα σε όσους τους θέλουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και με διαρκή κίνδυνο της ζωής τους.
Αυτό ενοχλεί την εργοδοσία και γι' αυτό έβαλε ορισμένους να κάνουν επίθεση στο σωματείο. Να το συκοφαντήσει ακόμα και επειδή αντιστάθηκε στους εκβιασμούς με τους οποίους η ίδια προσπάθησε να ματαιώσει την προχθεσινή κινητοποίηση στα γραφεία της στην Κηφισιά για να διαπραγματεύεται χωρίς την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Οταν απέτυχε, ακύρωσε τη συνάντηση που η ίδια ζήτησε (ως ... δείγμα διαλλακτικότητας) και άρχισε να επαναλαμβάνει ότι θα συνεχίσει την «αναδιοργάνωση» της επιχείρησης, δηλαδή τις απολύσεις.
Ασπίδα το κύμα αλληλεγγύης
Τη δύναμη και την ευθύνη των χαλυβουργών ανέδειξε η αλληλεγγύη που ξεχείλισε και χτες από το πρωί στην πύλη του εργοστασίου από αντιπροσωπείες σωματείων, φορέων, φοιτητών και μαθητών. Ειδικότερα τη συμπαράσταση στον αγώνα τους εξέφρασαν χαιρετίζοντας τη ΓΣ ο Κ. Στεργίου Γραμματέας του Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», ο Ν. Λιόλιος πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Γάλακτος Ποτών Τροφίμων Ν. Λάρισας, ο Κ. Παπαγεωργίου από το ΣΕΤΥΠ και ο Γ. Φιλλιπάκης από τη Σωματειακή Επιτροπή του ΑΛΤΕΡ.
Ιδιαίτερα σημαντική και η οικονομική αλληλεγγύη που δόθηκε στους απεργούς όπως της ΕΓ του ΠΑΜΕ με 2.938 ευρώ σαν πρώτη δόση της οικονομικής εξόρμησης που ανακοίνωσε, χρήματα που μαζεύτηκαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής, του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» 2.600 ευρώ, του ΜΑΣ 1.126 ευρώ, του Συνδικάτου Ποτών Τροφίμων Λάρισας 340 ευρώ, του Συλλόγου γυναικών «ΧΑΡΑΥΓΗ» της ΟΓΕ 350 ευρώ, των συνταξιούχων Χαλανδρίου 400 ευρώ, των εργαζόμενων του δήμου Γλυφάδας και του Σωματείου 848 ευρώ.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Γκράβας που μαζί με καθηγητές τους έφεραν ένα κουτάκι με περίπου 100 ευρώ αλλά και μια απλή γυναίκα που από το υστέρημά της έδωσε 5 ευρώ στους απεργούς χαλυβουργούς.
Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου εγκρίθηκε και στη χτεσινή Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, όπου μεταξύ άλλων καταγγέλλεται η «προδοτική στάση των πλειοψηφιών των Διοικήσεων της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Μετάλλου, του ΕΚ Βόλου και τη Διοίκηση του Σωματείου Χαλυβουργών Βόλου, που αντί να στηρίξουν ενεργά τον αγώνα σας, συντάχθηκαν άμεσα ή έμμεσα με την εργοδοσία».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΡΩΜΑΝΑ - ΜΥΛΩΝΑ»
Σήμερα νέα τρίωρη στάση εργασίας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων της εταιρείας αλουμινοκατασκευών «Ρωμανάς - Μυλωνάς» στο Μπουρνάζι, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους που φτάνουν μέχρι και τους τρεις μήνες. Ταυτόχρονα, όμως, απάντησαν και στην εργοδοτική απόπειρα τρομοκρατίας. Η εργοδοσία απ' την πρώτη στιγμή αντέδρασε στη συσπείρωση των εργαζομένων οι οποίοι ενωμένοι, βρέθηκαν σύσσωμοι έξω από την είσοδο του εργοστασίου. Κάλεσε την αστυνομία και απείλησε τους εργάτες με μηνύσεις. Ωστόσο, η ενότητα και η αποφασιστικότητά τους, είχε σαν αποτέλεσμα η εργοδοσία να μην προχωρήσει στις απειλές της.
Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της κινητοποίησης έπαιξε η συμμετοχή των συναδέλφων τους από την εταιρεία «ΛΟΥΚΙΣΑΣ», οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας και αυτοί την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μαζί τους, όμως, ήταν και αντιπροσωπεία από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, ενώ απ' την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους βρίσκεται και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».
Σήμερα οι εργαζόμενοι του «Ρωμανά - Μυλωνά», συνεχίζουν με νέα τρίωρη στάση εργασίας.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συνεχίζουν τους αγώνες
Εξόρμηση στα ιατρεία του ΙΚΑ Πειραιά διοργανώνει σήμερα στις 10π.μ. η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και Νήσων, διαμαρτυρόμενη για τις άγριες περικοπές στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στις συντάξεις, στην κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους και καταργώντας τα προγράμματά τους. Το ΔΣ της Ενωσης καλεί τα μέλη του σε συστράτευση με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ στους αγώνες που εξελίσσονται και σε αυτούς που έρχονται για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., ΕΕ και μονοπωλίων. Την ερχόμενη Τετάρτη, στις 9.30π.μ., διοργανώνει συγκέντρωση στο ΕΚΠ και εξόρμηση στις τράπεζες.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου