ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Απάντηση στο χυδαίο αντικομμουνισμό της ΕΕ


Ανακοίνωση με αφορμή την ομιλία του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, τη μέρα της εκλογής του
Οι λαοί, η νεολαία έχουν υποχρέωση να αναζητήσουν την αλήθεια, να εξετάσουν καλά την ωμή παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας και να αντιπαλέψουν την ανιστόρητη, χυδαία προσπάθεια ταύτισης του σοσιαλισμού με το φασισμό
Στα τέλη Γενάρη, έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο η εκλογή νέου προέδρου. Τη θέση κατέλαβε ο πρόεδρος της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς. Η εκλογή του αποτελεί μέρος της συμφωνίας Σοσιαλδημοκρατών - Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - Φιλελευθέρων, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., των Οικολόγων Πράσινων. Οι σοσιαλδημοκράτες ψήφισαν το 2009 τον αντικομμουνιστή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Γ. Μπούζεκ για πρόεδρο στο πρώτο μισό της θητείας του Ευρωκοινοβουλίου (2009 - 2014) και τώρα ήρθε η σειρά του ΕΛΚ να υπερψηφίσει τον σοσιαλδημοκράτη Μ. Σουλτς, εναλλάσσοντας τους ρόλους.
Ο M. Σουλτς στην πρώτη ομιλία του επιδόθηκε σε χυδαίο αντικομμουνισμό και άθλια προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία, βιάζοντας την αλήθεια, που τονίζει πως η Σοβιετική Ενωση, οι κομμουνιστές πρωταγωνίστησαν στην πάλη και έδωσαν εκατομμύρια θύματα, αγωνιστές και αγωνίστριες, για την ήττα του φασισμού. Ο ίδιος, βιάζοντας την πραγματικότητα που μαρτυρά τις οδυνηρές συνέπειες που προκάλεσε στους λαούς η ανατροπή του σοσιαλισμού, εγκωμίασε το ρόλο του Γ. Μπούζεκ στην ανατροπή του σοσιαλισμού στην Πολωνία.
Με τη στάση του επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ο αντικομμουνισμός, που αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ, είναι η άλλη όψη της πολιτικής που χτυπάει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και αντιμετωπίζει εχθρικά το ταξικό εργατικό κίνημα. Απαντώντας στη νέα ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική επίθεση, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
***
«Με την ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ο σοσιαλδημοκράτης M. Σουλτς επιδόθηκε σε αντικομμουνισμό, εξισώνοντας ανιστόρητα το φασισμό - ναζισμό με τον κομμουνισμό. Χαιρέτισε τη δράση του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Γ. Μπούζεκ παρουσιάζοντάς τον "ως σύμβολο του θριάμβου της δημοκρατίας" γιατί πρωτοστάτησε στην αντεπανάσταση στην Πολωνία.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την καταδίκη του αντικομμουνισμού, των συκοφαντιών κατά του σοσιαλισμού και των προσπαθειών ωραιοποίησης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, θέτει ορισμένα ζητήματα για την αποκατάσταση της αλήθειας.
  • Πρώτο, αυτές τις μέρες στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες πέθαναν από το κρύο πάνω από 300 άνθρωποι γιατί έχουν καταστραφεί όλες οι αναγκαίες υποδομές που ήταν εξασφαλισμένες την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Αστεγοι, άνεργοι, πεταμένοι άνθρωποι από τον καπιταλισμό. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.
  • Δεύτερο, αυτές τις μέρες ανακοινώθηκε πως στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης μόνο οι επίσημα άνεργοι είναι 24 εκατομμύρια και περισσότεροι είναι αυτοί που εργάζονται με προσωρινή και μερική απασχόληση, με άθλιους μισθούς. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.
  • Τρίτο, στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης και του χρέους, για τα οποία καμία ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι, εξελίσσεται ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου. Ανατρέπονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μειώνονται δραματικά μισθοί και συντάξεις, εμπορευματοποιούνται και υποβαθμίζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες για να αυξηθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας. Οι άνθρωποι που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας στην ΕΕ ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αλλά η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο οδυνηρή. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.
  • Τέταρτο, η Ευρωπαϊκή Ενωση μαζί με το ΝΑΤΟ προετοιμάζουν νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν και της Συρίας. Ακολουθούν το δρόμο που οδήγησε στους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη για τον έλεγχο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, γενικότερα των πηγών του πλούτου. Μακέλεψαν τους λαούς, δολοφόνησαν χιλιάδες ανθρώπους. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.
Αυτός είναι ο καπιταλισμός, το σύστημα που στηρίζεται στην εξουσία των μονοπωλίων και στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, το σύστημα που κινείται με κριτήριο το κέρδος και χαρακτηρίζεται από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να εξανθρωπιστεί, όπως ισχυρίζονται οι κάθε λογής οπορτουνιστές.
Η απελευθέρωση της εργατικής τάξης, των λαών από τα δεσμά της εκμετάλλευσης θα προέλθει μόνο από την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.
Ο σοσιαλισμός δεν είναι αυτός που παρουσιάζουν οι υποστηριχτές και απολογητές του εκμεταλλευτικού συστήματος και οι κάθε λογής αποστάτες που χαιρέτισαν την αντεπανάσταση.
Η εργατική τάξη, οι λαοί στη Σοβιετική Ενωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες κατέκτησαν την εξουσία, ανέτρεψαν τους εκμεταλλευτές.
Ο σοσιαλισμός αναπτύχθηκε μέσα από μεγάλες δυσκολίες, σε σύγκρουση με τις συστηματικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δολιοφθορές.
Σε δύσκολες συνθήκες λύθηκαν θεμελιακά κοινωνικά προβλήματα που παραμένουν άλυτα για αιώνες στον καπιταλισμό.
Λύθηκε το πρόβλημα της ανεργίας και εξασφαλίστηκε πλήρης - σταθερή εργασία με πρωτοποριακά εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα.
Εγιναν άλματα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Λύθηκαν εθνικά προβλήματα και οι λαοί έζησαν μονιασμένοι.
Ο σοσιαλισμός συνέβαλε στην αναχαίτιση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Εχει μεγάλη συμβολή στην ανατροπή της αποικιοκρατίας. Οι κατακτήσεις του αποτέλεσαν παράδειγμα που έδωσε ώθηση στην εργατική, λαϊκή πάλη στις καπιταλιστικές χώρες, σε όλη την υδρόγειο.
Παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και τις παρεκκλίσεις από τους κανόνες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, που οδήγησαν στις αντεπαναστατικές ανατροπές, την αλήθεια δεν μπορεί να την θάψει καμία αντικομμουνιστική δύναμη.
Οι λαοί, η νεολαία έχουν υποχρέωση να αναζητήσουν την αλήθεια, να συγκρίνουν και να βγάλουν συμπεράσματα για την καπιταλιστική και τη σοσιαλιστική ανάπτυξη, παίρνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Να εξετάσουν καλά την ωμή παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας και να αντιπαλέψουν την ανιστόρητη, χυδαία προσπάθεια ταύτισης του σοσιαλισμού με το φασισμό, παίρνοντας υπόψη ότι η Σοβιετική Ενωση αποτέλεσε την καθοριστική δύναμη που οδήγησε στην ήττα του ναζισμού, στην Αντιφασιστική Νίκη, δίνοντας στον αγώνα αυτό 20 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές.
Να εξετάσουν καλά την τεράστια προσφορά των κομμουνιστών και να τη συγκρίνουν με τη στάση των αστικών πολιτικών δυνάμεων, των ταγμάτων ασφαλείας που συνεργάσθηκαν με τον κατακτητή και τους διάφορους Κουίσλινγκ, υπερασπιστών του καπιταλιστικού συστήματος.
Οι λαοί αναπολούν το σοσιαλισμό, η ταξική πάλη οξύνεται. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρωτοστατεί στην αντικομμουνιστική εκστρατεία, κράτη - μέλη διατηρούν σε παρανομία Κομμουνιστικά Κόμματα, απαγορεύουν τη χρήση των κομμουνιστικών συμβόλων, όπως γίνεται, μεταξύ των άλλων, στις Βαλτικές Χώρες, στην Τσεχία, στη Σλοβακία, στην Πολωνία, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην Ουγγαρία.
Δυναμώνει η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή στο σύνολο των κρατών - μελών της ΕΕ, πλήττονται δημοκρατικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση διατηρεί για πολλά χρόνια την προκλητική "κοινή θέση" κατά της Κούβας και συμπληρώνει το ιμπεριαλιστικό εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ για να χτυπηθεί η Κουβανέζικη Επανάσταση.
Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τον αντικομμουνισμό. Να βγάλουν συμπεράσματα και να εντείνουν την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, να μελετήσουν την πείρα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και να σκεφτούν καλά ότι η απάντηση στα βάσανα που βιώνουν είναι ο σοσιαλισμός, που παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο θα εντείνει την πάλη κατά του αντικομμουνισμού και θα πάρει νέες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της γενικότερης δράσης του ΚΚΕ».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου