ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ» ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ - «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» Να σαρωθούν με αγώνες η αντιλαϊκή πολιτική και όσοι την εφαρμόζουν


Από πρόσφατη κινητοποίηση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» στην Αθήνα
«Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού - Εξω η τρόικα από την Ελλάδα - Αποδέσμευση από την ΕΕ - μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία».
Αυτό τονίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους η «Πανεπιστημονική» Μηχανικών και Γιατρών και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» με αφορμή την επίθεση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου στο σύνολο των εργαζομένων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αυταπάτες και εφησυχασμό. Η κυβέρνηση του "μαύρου μετώπου" κλιμακώνει αποφασιστικά την επίθεσή της στο σύνολο των εργαζομένων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της άρχουσας τάξης και της ΕΕ. Το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων στο μισθό, το εισόδημα, τη φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, η Υγεία και η Παιδεία δέχονται συντριπτικά χτυπήματα και το μέλλον για τους εργαζόμενους προδιαγράφεται εφιαλτικό. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι επιστήμονες δέχονται κι αυτοί επίθεση, όπως και όλος ο κόσμος της εργασίας.
  • Ως μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα βλέπουν να συντρίβεται ο μισθός και οι συλλογικές συμβάσεις, η ελαστική εργασία να γίνεται ακόμα πιο βάρβαρη, οι απολύσεις και η ανεργία να γίνονται ο καθημερινός εφιάλτης.
  • Ως δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν τις επιπτώσεις από το μισθολόγιο πείνας, την τρομοκρατία της εφεδρείας και των απολύσεων, τη δαμόκλειο σπάθη της "αξιολόγησης", τη συρρίκνωση και διάλυση του δημόσιου τομέα, για να ανοίξει ο δρόμος στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Ως αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν τη δραματική συρρίκνωση του επαγγελματικού τους αντικειμένου να συνδυάζεται με τη μέγγενη των χαρατσιών της εφορίας, των δόσεων στις τράπεζες, την "απελευθέρωση" που οδηγεί στη βίαιη καταστροφή τους και στην παράδοση των κλάδων αυτών δραστηριότητας στον πλήρη έλεγχο των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Ως ασφαλισμένοι βλέπουν να εκτοξεύονται οι ασφαλιστικές εισφορές για μια ακόμη φορά, να συρρικνώνονται οι συντάξεις, να επεκτείνονται τα όρια ηλικίας, να διαλύονται οι ιατροφαρμακευτικές παροχές τώρα και λόγω της βίαιης συμπίεσης της φαρμακευτικής δαπάνης. Βλέπουν τις συνέπειες της πολιτικής της ανταποδοτικότητας που έφεραν στο ΕΤΑΑ οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ειδικά οι νόμοι 3518/06, 3655/08, ο νόμος Λοβέρδου κλπ. και μάλιστα με ακόμα χειρότερες προοπτικές, σήμερα που τα αποθεματικά των Ταμείων θα υποστούν κυριολεκτικά σφαγή λόγω του PSI. Εκεί οδηγούν επίσης και οι "επενδυτικές" μπίζνες με την Τράπεζα Αττικής, την Εθνική, την όλο και βαθύτερη εμπλοκή του Ταμείου στο χρηματοπιστωτικό "τζόγο".
Τεράστιες οι ευθύνες των ηγεσιών ΤΕΕ - ΔΣΑ και ΙΣΑ
Η κυβέρνηση συσκοτίζει τους πραγματικούς στόχους της πολιτικής της και καλεί τους εργαζόμενους σε "ομοψυχία" και "συστράτευση" για να βγει η χώρα από την κρίση. Η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, δεν ήρθε τυχαία, ούτε είναι προϊόν απληστίας κάποιων ασυνείδητων κερδοσκόπων. Είναι κρίση ενός δρόμου ανάπτυξης που έχει συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο: Είναι κρίση του καπιταλισμού και εκδηλώνεται σε όλα τα κέντρα του. Τα μέτρα που παίρνονται, δήθεν, στο όνομα του χρέους και της κρίσης ήταν προαποφασισμένα και έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αρχίσει να προωθούνται, όλο το προηγούμενο διάστημα, από τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με την αμέριστη συμπαράσταση του ΛΑ.Ο.Σ. Πρόκειται για μέτρα που λαμβάνονται σε όλες της χώρες της ΕΕ, είτε έχουν υψηλό είτε χαμηλό δημόσιο χρέος, είτε βρίσκονται στην Ευρωζώνη είτε όχι. Το σύνολο των μέτρων αυτών έχουν ως στόχο τη διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης για να μπορέσουν τα μονοπώλια της ΕΕ να ανταγωνιστούν τα μονοπώλια άλλων χωρών, όπως η Κίνα και η Ινδία, με πολύ φθηνότερη εργατική δύναμη. Είναι μέτρα απαραίτητα στα μονοπώλια, για να θωρακισθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία τους και για το λόγο αυτό η μοναδική διέξοδος προοπτικής βρίσκεται στην ανατροπή και ρήξη με την εξουσία τους.
Οι ηγεσίες των επιστημονικών φορέων, όπως του ΤΕΕ, του ΔΣΑ και του ΙΣΑ, που σήμερα εμφανίζονται να "αντιδρούν" στην πολιτική αυτή, έχουν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες. Τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν πολύμορφα την πολιτική αυτή με κάθε τρόπο. Αλλά και σήμερα συγκαλύπτουν την αιτία της επίθεσης, τα μονοπώλια, το ρόλο της ΕΕ, της τρόικας και των αστικών κομμάτων και προβάλλουν αποσπασματικούς, συντεχνιακούς στόχους και αυταπάτες ότι μπορεί ένας μεμονωμένος κλάδος, επιστημονικός, επαγγελματικός ή άλλος να "γλιτώσει" μόνος του, όταν τριγύρω όλοι οι άλλοι κλάδοι βουλιάζουν. Την ώρα που είναι πια κοινή συνείδηση όλων των εργαζομένων η ανάγκη να κλιμακωθεί αποφασιστικά ο αγώνας με πολιτικά αιτήματα και στόχο την ανατροπή της πολιτικής αυτής και όσων την υλοποιούν και τη στηρίζουν, οι ηγεσίες αυτές επιμένουν στο "δρόμο" του "διαλόγου" με τα υπουργεία, της "διαπραγμάτευσης" με την κυβέρνηση των μονοπωλίων, της φτώχειας και του εξευτελισμού της ζωής και της τιμής του λαού. Αυτή δεν είναι γραμμή αγώνα, δεν είναι γραμμή κλιμάκωσης, είναι γραμμή ΗΤΤΑΣ. Οι ηγεσίες αυτές είναι μέρος του προβλήματος για τους εργαζόμενους επιστήμονες, όχι μέρος της διεξόδου!
Οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων
Είναι ώρα οι εργαζόμενοι επιστήμονες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τους φίλους και τους εχθρούς τους. Η οργάνωση της αντεπίθεσης δεν μπορεί να γίνει παρά με τις δυνάμεις που όλο το προηγούμενο διάστημα, με συνέπεια και συνέχεια, άνοιξαν μέτωπο στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - άρχουσας τάξης, άνοιξαν μέτωπο στο σύνολο της πολιτικής που διαλύει τα δικαιώματά μας, με εκείνες τις δυνάμεις που αποκάλυψαν το ρόλο των συνδικαλιστικών εκφραστών των κομμάτων που υπηρετούν τα μονοπώλια και μέσα στους επιστημονικούς συλλόγους. Με εκείνες τις δυνάμεις που αποκάλυψαν ότι οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είχαν και έχουν ως στόχο να προωθήσουν την πολιτική του ευρωμονόδρομου. Με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, των επιτροπών αγώνα αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη οργάνωσης της αντεπίθεσης με ξεκάθαρο προσανατολισμό.
Κανένας συμβιβασμός στα κυβερνητικά μέτρα, κανένας συμβιβασμός στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά μας, καμιά ανοχή στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και στις ηγεσίες ΤΕΕ - ΔΣΑ - ΙΣΑ που λειτουργούν ως ιμάντες ταξικής συνεργασίας και μεταβίβασης των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων και του κράτους τους. Καθήκον της στιγμής είναι να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, να παρεμποδίσουμε οργανωμένα την εφαρμογή των άδικων μέτρων. Η μοναδική διέξοδος προοπτικής βρίσκεται στη συνολική ανατροπή της πολιτικής του ευρωμονόδρομου, σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Το δρόμο που μετατρέπει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής του πλούτου σε λαϊκή περιουσία. Το δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ και της διαγραφής του χρέους με λαϊκή εξουσία».

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ανακοίνωση για το πολυνομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ με αφορμή το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με την τρόικα, προωθούν νέο πολυνομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη. Προσαρμόζουν ακόμη πιο βαθιά τη Δικαιοσύνη στις βάρβαρες πολιτικές τους για να τις προωθήσουν και με πιο γρήγορους ρυθμούς. Να θωρακίσουν και με νόμους την αντιλαϊκή πολιτική.
Οι ανατροπές που προωθούνται στόχο έχουν να κάνουν τη Δικαιοσύνη:
-- πιο γρήγορη και αποτελεσματική για το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες
-- πανάκριβη και ακόμη περισσότερο εχθρική για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Ορισμένες από τις αλλαγές που προωθούν:
α) Ακριβαίνουν τα παράβολα για την άσκηση ένδικων μέσων. Μεταφέρουν μεγάλο αριθμό υποθέσεων στα Ειρηνοδικεία, χωρίς την υποδομή και το αναγκαίο προσωπικό. Ακόμη προωθούν την ταχύτερη ίδρυση σωματείων (για τη διευκόλυνση ίδρυσης εργοδοτικών επιχειρησιακών σωματείων, που θα υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις για το πετσόκομμα των μισθών) με αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα.
β) Στην ποινική δίκη. Μετατροπή σε πταίσματα πλημμελημάτων των εργοδοτών που παραβιάζουν ωράρια, όρους υγιεινής και ασφάλειας κλπ.
γ) Στη διοικητική δίκη. Διαδικασίες εξπρές στο ΣτΕ για τη διευκόλυνση των "στρατηγικών επενδύσεων" του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι ρυθμίσεις αυτές συνοδεύονται με χειροτέρευση των όρων εργασίας όλων των εργαζομένων στα δικαστήρια (παράταση ωραρίου των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων). Ακόμη με σωρεία διατάξεων θα συμβάλλουν σε μεγαλύτερες δυνατότητες άμεσης χειραγώγησής τους από τα μεγάλα συμφέροντα και τις κυβερνήσεις τους.
Ολα τα παραπάνω συνδέονται με τη νέα σφαγή των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Στο τέλος, δεν θα μείνει κανένα εργατικό - λαϊκό δικαίωμα που θα μπορεί να ασκηθεί και μέσω της δικαστικής οδού. Ακόμη κι αν κάτι παραμείνει, θα είναι τόσο ακριβή η προσφυγή στα δικαστήρια, που θα καταλήγει δώρο - άδωρο.
Οι σαρωτικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη, οι καταστροφικές συνέπειες όλων αυτών των μέτρων για τους μισθωτούς (ιδιαίτερα τους νέους), έμμισθους και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, η προετοιμαζόμενη νέα φοροεπιδρομή με την επιβολή των αντικειμενικών κριτηρίων, δεν μπορούν να αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε! Ολοι στον αγώνα! Οργάνωση παντού και με μαζικές διαδικασίες τα βάρβαρα μέτρα να μην περάσουν στην πράξη. Να βρουν εμπόδια στην υλοποίησή τους».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου