ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Πανεξόρμηση σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτωνΕξω από Κέντρα Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν χτες δυνάμεις της ΚΝΕ, για να συζητήσουν με γονείς και φαντάρους για την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται μέσα στα στρατόπεδα λόγω των περικοπών στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Χτες, ήταν ημέρα ορκωμοσίας για τους φαντάρους που κατατάχθηκαν στις αρχές Φλεβάρη.Πιο συγκεκριμένα, δυνάμεις της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ βρέθηκαν έξω από τα Κέντρα Εκπαίδευσης του Αυλώνα και του Μεγάλου Πεύκου, όπου συζήτησαν με γονείς και φαντάρους για την άθλια κατάσταση που επικρατεί μέσα στα στρατόπεδα. Σε πολύ καλό κλίμα οι φαντάροι και οι οικογένειές τους συζήτησαν με τις δυνάμεις της ΚΝΕ για τις συνθήκες στρατωνισμού, αλλά και συνολικά για τις συνέπειες της αντιλαϊκής επίθεσης. Οι γονείς και οι φαντάροι επιβεβαίωσαν τα όσα κατήγγειλε η ΚΝΕ σχετικά με την κατάσταση μέσα στα στρατόπεδα. Δεν ήταν λίγοι οι γονείς που τόνισαν ότι όπως έξω από τα στρατόπεδα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι και η φτωχολογιά έτσι και μέσα σε αυτά την πληρώνουν οι φαντάροι με περικοπές ακόμα και στα στοιχειώδη, όπως ο απαραίτητος εμβολιασμός. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ κάλεσαν τους φαντάρους και τις οικογένειές τους να μη συμβιβαστούν με αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, να διεκδικήσουν συνθήκες υγιεινής διαβίωσης, ασφαλούς δημόσιας δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας.
Στη Βόρεια Ελλάδα
Εξορμήσεις στα κέντρα νεοσυλλέκτων πραγματοποίησαν χτες και Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Εξορμήσεις έγιναν στα κέντρα νεοσυλλέκτων στο Μαυροδένδρι Κοζάνη, στο Αργος Ορεστικό Καστοριάς και στα Γιαννιτσά Πέλλας. Τα μέλη της ΚΝΕ μοίρασαν ανακοινώσεις για την καθυστέρηση εμβολιασμού των νεοσυλλέκτων, ενώ συζήτησαν και για τις ελλιπείς ιατρικές υποδομές των στρατοπέδων, τις παμπάλαιες εγκαταστάσεις όπου στοιβάζονται κατά εκατοντάδες οι φαντάροι και τα προβλήματα θέρμανσης.
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΝΕ: «Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τα βάρη που σηκώνουν οι λαϊκές οικογένειες για τα στρατευμένα παιδιά τους, οξύνονται ακόμα περισσότερο, καθώς οι "περικοπές" στις Ενοπλες Δυνάμεις, δηλαδή το χαράτσωμα παροχών και δικαιωμάτων, όπως και σε άλλους τομείς (Παιδεία και Υγεία), φορτώνουν νέα βάρη στην πλάτη και την τσέπη του φαντάρου και της οικογένειάς του.
Η πολιτική αυτή στην πράξη επιδεινώνει την κατάσταση για τους φαντάρους και τις λαϊκές οικογένειες, που καλούνται να βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Το κόστος διαβίωσης ενός φαντάρου κυμαίνεται από 150 έως 225 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσες ημέρες έχει έξοδο. Την ίδια στιγμή, ο μισθός του είναι 8,62 ευρώ το μήνα!
Οι περικοπές της συγκυβέρνησης κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ιματισμό έπονται περικοπές, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί στο συσσίτιο και στη θέρμανση. Στα στρατόπεδα οι φαντάροι δεν έχουν θέρμανση, ζεστό νερό για μπάνιο. Επίσης, λόγω των περικοπών, η καθαριότητα στους χώρους του στρατοπέδου, στα μαγειρεία και στις τουαλέτες γίνεται χωρίς καθαριστικά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των φαντάρων. Σε πολλούς νεοσύλλεκτους δεν έγιναν καν τα εμβόλια που χρειάζονται.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δαπανά ετήσια για τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ. Πάνω από 2.100 φαντάροι και αξιωματικοί παίρνουν μέρος σε στρατούς κατοχής, ελέγχου και επεμβάσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου», τονίζουν μεταξύ άλλων οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε Καστοριά και Κοζάνη.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Οδηγείται σε κλείσιμο με τραγικές συνέπειες για εκατοντάδες τυφλά παιδιά
  • Ξεκίνησαν απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 28 Φλεβάρη, στις 5 το απόγευμα, έξω από το ΚΕΑΤ
Σε μια περίοδο που οι ανάπηροι βιώνουν στο πολλαπλάσιο τη βαρβαρότητα που ασκείται, εκατοντάδες τυφλά παιδιά και οι οικογένειές τους στέλνονται στον Καιάδα, καθώς δρομολογείται το κλείσιμο του μοναδικού πανελλαδικού δημόσιου κέντρου για τυφλούς, του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα. Την παραπάνω εξέλιξη σηματοδοτούν οι απολύσεις έξι συμβασιούχων - που ήταν σε επίσχεση εργασίας καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο - στις οποίες προχώρησε προχτές η Διοίκηση του Κέντρου, ενώ όπως ανακοινώθηκε, σταδιακά θα απολυθούν συνολικά 20 συμβασιούχοι που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ, επισημαίνοντας ότι «οι απολύσεις αυτές σημαίνουν ότι το κέντρο θα πάψει οριστικά να παρέχει έστω και αυτές τις ανεπαρκείς υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας των τυφλών παιδιών, που καλύπτονταν από τους συμβασιούχους, καθώς οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν σταματήσει εδώ και 17 χρόνια(...) Την ίδια στιγμή η υποκρισία της Διοίκησης για το ενδιαφέρον της προς τους τυφλούς περισσεύει, καθώς ισχυρίζονται ότι οι απολύσεις γίνονται για το καλό τους: για να μπορέσουν δήθεν να προσλάβουν ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που κι αυτούς θα τους έχουν απλήρωτους, αφού η κυβέρνηση δεν έδωσε και δε σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των τυφλών. Πρόκειται για έγκλημα, που κανέναν δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο. Η ένταξη πριν 30 χρόνια του ΚΕΑΤ στο δημόσιο, ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων των τυφλών και των εργαζομένων. Με σκληρούς πάλι αγώνες θα παλέψουμε να το διατηρήσουμε και να το διευρύνουμε έτσι ώστε να καλύψει όλους τους τυφλούς και όλες τις ανάγκες τους».
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων και της μαθητικής κοινότητας του Κέντρου εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών (ΕΣΚ - Τυφλών), υπογραμμίζοντας τους ενόχους: «Η πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και των μονοπωλίων, στη λογική της συρρίκνωσης και των ελάχιστων παροχών στην Πρόνοια και στην ειδική αγωγή δίνει ένα ακόμα χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων και των ΑΜΕΑ, με την απόλυση 20 εργαζομένων του ΚΕΑΤ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας».
Την Τρίτη 28 Φλεβάρη, στις 5 το απόγευμα, έξω από το ΚΕΑΤ ο Σύλλογος Εργαζομένων και η μαθητική κοινότητα του Κέντρου, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, η ΣΕΑΑΝ, η ΕΣΚ - Τυφλών και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαιτώντας:
  • Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις.
  • Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους συμβασιούχους και να απορροφηθούν όλοι ανεξαίρετα, χωρίς προϋποθέσεις στο ΚΕΑΤ με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
  • Να δοθούν δωρεάν όλα τα βιβλία και τα ειδικά βοηθήματα που χρειάζονται για την εκπαίδευση των τυφλών μαθητών.
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου