ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η μάχη δόθηκε σε όλη τη χώρα


ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σε ολόκληρη τη χώρα δόθηκε η χτεσινή απεργιακή μάχη, με στόχο να δυναμώσει η συσπείρωση και οργάνωση για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης.Μαζικές και μαχητικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, καθώς, αψηφώντας το χιονόνερο, το τσουχτερό κρύο και την αφόρητη υγρασία, πήραν μέρος χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και μαζί τους αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες - έμποροι, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Στη Λάρισα, με αναφορά στη νικηφόρα απεργιακή μάχη που έδωσε το ταξικό εργατικό κίνημα το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην πύλη της γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος», ενάντια στην απεργοσπαστική - τρομοκρατική επίθεση της εργοδοσίας των αδελφών Σαράντη, ξεκίνησε την ομιλία του στη συγκέντρωση ο Τ. Τσιαπλές, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στο Βόλο, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πανεπιστημίου, μίλησε ο Κ. Στεργίου, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ακολούθησε μαχητική πορεία. Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και στην παραλία της Σκοπέλου.
Στα Τρίκαλα, στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία μίλησε ο Δ. Αρμάγος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και στη συνέχεια έγινε πορεία.
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς έγινε η συγκέντρωση στην Καρδίτσα - μίλησε ο Β. Κρανιάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ - και μετά δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους.
Στη Βορειοδυτική Ελλάδα
Με επιτυχία δόθηκε από το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις η πανεργατική πανελλαδική απεργία στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Με αυτοθυσία και ετοιμότητα κόντρα στην προσπάθεια εκτόνωσης από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρέθηκαν από νωρίς το πρωί σε διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς για να περιφρουρήσουν την απεργία, να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία και το συμβιβασμό. Στα Γιάννενα απεργιακές φρουρές στήθηκαν σε εργοστάσια της βιομηχανικής ζώνης και συγκεκριμένα στον ΝΟΥΣΙΑ, στα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, στη ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ. Με επιτυχία δόθηκε η μάχη της απεργίας σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ μέσα στο κέντρο της πόλης όπως τα «Παμβώτις» και «Αρβανιτίδης». Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν μεταξύ άλλων και βιομηχανικοί εργάτες από το ΠΕΤΣΙΟ, την ΠΙΝΔΟ, ενώ δυναμική ήταν η παρουσία και των μαθητών που έφτασαν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο δημαρχείο. Στην Ηγουμενίτσα το λιμάνι νέκρωσε, στην Αρτα δυναμικό «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι από τα ΚΑΡΦΟΥΡ και τον ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ. Στο Αγρίνιο παρά την καταρρακτώδη βροχή δόθηκε απεργιακή μάχη στη ΔΕΗ, σε υπηρεσίες του δήμου και τράπεζες που κατέβασαν ρολά. Στην Κέρκυρα αισθητή ήταν η παρουσία κατοίκων από την ύπαιθρο, ενώ δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Ναύπακτο.
Στην Πελοπόννησο
ΛΑΡΙΣΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χτες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, καθώς και στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε σε αρκετές περιοχές. Νωρίτερα, απεργιακές φρουρές στήθηκαν κυρίως σε εργοστάσια, τράπεζες, πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ, εφορίες και υπηρεσίες των δήμων.Στην Πάτρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια οι απεργοί προχώρησαν σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη Ζάκυνθο, εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες μαζί με εκατοντάδες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού, διαδήλωσαν από κοινού σε μια μαζική συγκέντρωση.
Στα νησιά
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, από νωρίς το πρωί συνεργεία του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στους χώρους δουλειάς, στις τέσσερις εισόδους της Βιομηχανικής Περιοχής, έξω από σχολεία μαζί με μαθητές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου, έξω από εμπορικά πολυκαταστήματα μαζί με συνδικαλιστές της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία. Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στην «Αριάδνη ΑΕΒΕ» που συνεχίζουν για 18η μέρα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία, οι εργαζόμενοι στη «ΣΒΑΣΧΟΝΗ» που βρίσκονται από τις 15 Δεκέμβρη σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων ενός και πλέον έτους και πολλοί ακόμα εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στα Χανιά δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέλαβαν νωρίς το πρωί το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, ενώ συνεργεία του ΠΑΜΕ βρέθηκαν σε εργασιακούς χώρους στα τρόφιμα - ποτά και στο εμπόριο. Στη συγκέντρωση που τελικά μεταφέρθηκε στην Αντιπεριφέρεια και στην πορεία συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι, αγρότες και νεολαία. Στο Ρέθυμνο συνεργεία του ΠΑΜΕ βρέθηκαν έξω από σχολεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ ενώ δυναμική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου με συνεργεία του ΠΑΜΕ σε Ιεράπετρα, Σητεία και Αγιο Νικόλαο να εξορμούν σε χώρους δουλειάς.
Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα στη Σάμο και στην Ικαρία. Στη Ρόδο της συγκέντρωσης προηγήθηκε ο αποκλεισμός του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στη Χίο έγιναν αποκλεισμοί στα 14 από τα 16 καταστήματα τραπεζών, ενώ στη Μυτιλήνη αποκλείστηκε η εφορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες κινητοποιήσεις έγιναν κάτω από έντονη βροχόπτωση.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου