ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Προετοιμάζει ήδη το αντιλαϊκό «πακέτο» του Ιούνη


Μέτρα ύψους 14,6 δισ. ευρώ για το 2013 - 2014, με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, χαράτσια και φοροαφαίμαξη
Αν ο λαός δεν τους σαρώσει, η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Οργάνωση για να μην περάσουν τα μέτρα, με πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, είναι η σωτηρία του λαού
Τη λήψη νέων μέτρων τον Ιούνη, που θα πλήξουν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, προανήγγειλε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «τα επόμενα χρόνια έχουμε μπροστά μας να κάνουμε μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή»! Πρόκειται για τα μέτρα του 2013 - 2014, όπως σημείωσε χτες ο Π. Καψής που θα αρχίσουν να εξειδικεύονται τον Ιούνη και τα τα οποία «περιλαμβάνονται στο μνημόνιο».Για να «βγει» η συμφωνία που «επετεύχθη στο Γιούρογκρουπ» για τη νέα δανειακή σύμβαση, «πρέπει να κάνουμε τεράστιες αλλαγές», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
«Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να προχωρήσει κανονικά η συμφωνία», τόνισε ο Π. Καψής και σημείωσε: «Θα ληφθούν νέα μέτρα, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε ελλείμματα (...) αλλά προσπαθούμε να τα βάλουμε μέσα στο χρόνο (...) όσα μπορούμε και όσο αντέχει η κοινωνία».
Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων (τα λεγόμενα «προαπαιτούμενα μέτρα» για τη νέα δανειακή σύμβαση) που θα φέρουν μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, περικοπές σε φαρμακευτικές, υγειονομικές και κοινωνικές δαπάνες, και νέα χαράτσια, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ήδη αμπαλάρει τα νέα πακέτα πτώχευσης των λαϊκών στρωμάτων.
Η νέα λεηλασία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, όπως περιγράφεται και μέσα στο μνημόνιο θα προέλθει από:
α) Νέες μειώσεις μισθών.
β) Παραπέρα περικοπές συντάξεων.
γ) Μεγαλύτερο μαχαίρι στις κοινωνικές παροχές.
δ) Νέα χαράτσια μέσω του νέου φορολογικού συστήματος.
Το ύψος των άμεσων μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση με τον εφαρμοστικό νόμο που θα ψηφιστεί την επόμενη βδομάδα, φτάνει στο ποσό των 3,2 δισ. ευρώ, αλλά τον Ιούνη, με την επικαιροποίηση του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος», θα ακολουθήσει νέο πακέτο μέτρων, το κόστος των οποίων έχει προσδιοριστεί για κάθε χρόνο σε 2,75% του ΑΕΠ (5,7 δισ. ευρώ) για τα έτη 2013 και 2014. Συνολικά δηλαδή, τα μέτρα του Ιούνη, που οι εταίροι της συγκυβέρνησης ετοιμάζονται να φορτώσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, είναι συνολικού ύψους 14,6 δισ. ευρώ.
«Το ζήτημα για τις επόμενες κυβερνήσεις είναι τι αλλαγές θα γίνουν, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική η οικονομία», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σ' αυτό το πνεύμα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης, με συνέντευξή του στο «ΣΚΑΪ» ανέφερε: «Τα εργασιακά δεν έχουν κλείσει, το καλοκαίρι η τρόικα θα επανέλθει με κατάργηση 13ου-14ου και τον Σεπτέμβριο με περαιτέρω μείωση 7% στις συντάξεις».
Στήνουν μετεκλογική συμμαχία
Την ίδια ώρα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προετοιμάζουν το έδαφος για μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα στα δυο αστικά κόμματα στη βάση, όπως τονίζουν της «προγραμματικής» τους σύγκλισης και «δέσμευσης» για την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής του μνημονίου.
Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος πρότεινε στήριξη του Α. Σαμαρά από το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα. Μιλώντας στον «Real FM», ο Α. Λοβέρδος τόνισε: «Το λέω δημοσίως το έχω πει σε συσκέψεις που κάναμε με υπουργούς αυτής της κυβέρνησης που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και μας ρώτησαν, μας είπαν δηλαδή ότι εμείς σας στηρίζουμε, εσείς τι θα κάνετε; Βεβαίως θα κάνουμε το ίδιο. Δεν τίθεται θέμα και αυτό πρέπει να εκπέμπεται εκτός συνόρων».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σημείωσε: «Το βάρος της διεξόδου από την κρίση πρέπει να το αναλάβει ένα ευρύτερο φάσμα πολιτικών δυνάμεων. Ολα αυτά τα μέτρα που προχωρούν δεν μπορούν να εφαρμοστούν από μια μονοκομματική κυβέρνηση, όσο νωπή κι αν είναι η εντολή του λαού. Αυτή η πλειοψηφία των 199 βουλευτών πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί».
Παράταση της θητείας της συγκυβέρνησης ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, μια πρόταση που ήδη έχουν καταθέσει η υπουργός Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης και στηρίζουν στελέχη της ΝΔ, όπως οι βουλευτές Χατζηδάκης, Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Σπηλιωτόπουλος.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Ψήνει» τη μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ
Πληθαίνουν οι δηλώσεις στελεχών, που προτείνουν ακόμα και κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα
Την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νέου μνημονίου που χρεοκοπεί ανεξέλεγκτα το λαό εγγυάται η ηγεσία της ΝΔ και την ίδια στιγμή προετοιμάζει το έδαφος προκειμένου να συνεχιστεί η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ξεκαθάρισε ότι όταν η ΝΔ πάρει τα ηνία μετά τις εκλογές, θα εφαρμόσει μέχρι τέλους τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου, τα οποία μάλιστα θα εμπλουτίσει με συμπληρωματικά, για ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ τα προβλήματα αν κερδίσει τις εκλογές, ο Γ. Μιχελάκης τόνισε ότι «θα υπάρξουν συνεχείς διαπραγματεύσεις για πολλά θέματα, όπως είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και η μείωση του συνολικού κόστους εργασίας», επιβεβαιώνοντας ότι θα συνεχιστεί το σφαγείο στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Από την άλλη, προσπάθησε να καλλιεργήσει προσδοκίες για «τροποποιήσεις» που θα γίνουν στο μέλλον στην εφαρμοζόμενη πολιτική, εξαιτίας της αλλαγής των συσχετισμών στην ΕΕ! «Μπορεί να υπάρξουν πολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη που να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων και να αλλάξουν τις πολιτικές που εφαρμόζονται», υποστήριξε χαρακτηριστικά, κρύβοντας ότι η κυρίαρχη πολιτική δεν είναι θέμα διαχείρισης και συσχετισμών στο στρατόπεδο των αστών, αλλά υπαγορεύεται απο τις σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων, τις οποίες υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι εταίροι τους στις ευρωπαϊκές ομάδες.
Την ίδια στιγμή, μια σειρά στελεχών της ΝΔ δηλώνουν ανοιχτά ότι μετά τις εκλογές θα συνεχιστεί η κυβερνητική συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα. «Η ΝΔ επιδιώκει μια ισχυρή λαϊκή εντολή, ωστόσο θα πρέπει να διαχειριστούμε με ευθύνη την όποια εντολή», δήλωσε (στον «Realfm») ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας με νόημα ότι η ΝΔ έχει δώσει εξετάσεις στην κατεύθυνση αυτή. «Ανεξαρτήτως του ποια κυβέρνηση θα προκύψει στις επόμενες εκλογές και αυτοδύναμη κυβέρνηση να έχουμε, που είναι ο στόχος της ΝΔ, πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούμε διότι δεν μπορεί ο τόπος να συνεχίσει να είναι ένα "απέραντο φρενοκομείο"», υπερακόντισε ο Κ. Χατζηδάκης.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ευθέως ότι «με το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα πλαίσιο συνεργασίας και υπάρχει και μια ταύτιση στόχων», ενώ πρότεινε στη νέα συμμαχική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας να συμμετέχουν και άλλα κόμματα του κεφαλαίου. «Την επόμενη των εκλογών σίγουρα θα πρέπει να βρούμε κοινούς τρόπους συνεννόησης με όποια κόμματα και όσα βρεθούν μέσα στη Βουλή», δήλωσε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιτελείο της Συγγρού επεξεργάζεται προτάσεις προκειμένου η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ να κατοχυρωθεί «θεσμικά», ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματική. Στην κατεύθυνση αυτή ο Β. Μεϊμαράκης προτείνει τη σύσταση μίας δικομματικής επιτροπής αμέσως μετά τις εκλογές, η οποία θα επεξεργασθεί «με σοβαρότητα και με στοιχεία», ένα τριετές κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου