ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ «Εθαψαν» τις λαϊκές κινητοποιήσεις


Εσπευσαν να αξιοποιήσουν τη δράση των προβοκατόρων, για να καλλιεργήσουν τρομοκρατία και να συκοφαντήσουν τους αγώνες
Τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που γέμισαν προχτές τους δρόμους πολλών πόλεων της χώρας «έθαψαν» τα αστικά ΜΜΕ, ντόπια και διεθνή, υπηρετώντας και με αυτόν τον τρόπο την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Την ίδια στιγμή, φιλοξένησαν πολυσέλιδα ρεπορτάζ, για να παρουσιάσουν τα χτεσινά επεισόδια, καλλιεργώντας κλίμα φόβου αλλά και συκοφαντώντας τους λαϊκούς αγώνες.
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος «Φλέγεται η Αθήνα καθώς διαδηλωτές λένε "όχι" σε νέες περικοπές» που χρησιμοποίησε το «Euronews», καλλιεργώντας ουσιαστικά συνειρμούς περί σύνδεσης των διαδηλωτών με τους προβοκάτορες. Αναφέρεται στα γεγονότα της Κυριακής και σε φλεγόμενα κτίρια, βόμβες μολότοφ, δακρυγόνα καθώς και δεκάδες τραυματίες σε μια διαδήλωση, που όπως ανέφερε, συμμετείχαν 80.000 άνθρωποι.
Τα «Νέα», από την πρώτη σελίδα παρουσιάζουν το φλεγόμενο κτίριο της οδού Σταδίου και Χρ. Λαδά, ενώ στις εσωτερικές σελίδες του ρεπορτάζ, γράφουν στον υπέρτιτλο: «Κτίρια και τράπεζες πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν από κουκουλοφόρους» και στον τίτλο: «Κόλαση φωτιάς και μαζικό πλιάτσικο». Σε όλο το κείμενο του ρεπορτάζ γίνεται εκτενής αναφορά στα επεισόδια. Για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, δε γράφει ούτε λέξη. Σε ξεχωριστό τίτλο παρουσιάζει τη «μολότοφ - κόμπρα το νέο όπλο», με εκτενή αναφορά για το πώς παρασκευάζεται και τι ζημιές προκαλεί.
Στην ίδια «γραμμή» και η «Καθημερινή». Στην πρώτη της σελίδα δείχνει τη φωτιά να μαίνεται στο ίδιο κτίριο της Σταδίου και στον τίτλο γράφει: «Καταστροφικό χάος στο κέντρο των Αθηνών». Στο ρεπορτάζ των εσωτερικών σελίδων ο τίτλος είναι: «Η Αθήνα τυλίχθηκε στις φλόγες - Εκτεταμένες ζημιές, δεκάδες τραυματίες, προσαγωγές και συλλήψεις». Ασφαλώς, στο ρεπορτάζ δε γίνεται καμιά αναφορά στην ογκωδέστατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ και η συγκέντρωση του Συντάγματος υπάρχει μόνο ως «κάδρο» για να παρουσιάσει τα επεισόδια.
Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινήθηκε και το «Εθνος». Στο πρωτοσέλιδο δείχνει ένα πυρπολημένο κτίριο με τίτλο: «Φωτιές, βία και πλιάτσικο - Κάηκαν ιστορικά κτίρια της Αθήνας». Η εφημερίδα αφιερώνει συνολικά 8 σελίδες, για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, με κεντρικό τίτλο: «Αμόκ βίας και εμπρησμών για επτά ώρες». Ανάμεσα στα άλλα, παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ για τη δράση των «κουκουλοφόρων», με πολλές φωτογραφίες και συνολικό υπέρτιτλο «Οι προβοκάτορες έκαψαν την Αθήνα». Στη συνέχεια, αφιερώνει μια σελίδα για τα επεισόδια στις άλλες πόλεις και άλλη μια σελίδα για το πώς παρουσίασαν τα διεθνή ΜΜΕ τα επεισόδια. Τέλος, σε δύο σελίδες, παρουσιάζονται τα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.
Τα διεθνή Μέσα
Για «βίαια επεισόδια στην Αθήνα και άλλες πόλεις με τραυματίες και λεηλατημένα και κατεστραμμένα καταστήματα» κάνει λόγο το «Ασοσιέιτεντ Πρες», ενώ το «Reuters» σε ρεπορτάζ του λέει: «Βουλευτές εγκρίνουν μέτρα λιτότητας καθώς η Αθήνα καίγεται». Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα μέτρα λιτότητας που ζητούσαν η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, μετέδωσε το «BBC», τονίζοντας πως η πλειοψηφία των διαδηλωτών πορεύτηκε ειρηνικά, ωστόσο μικρές ομάδες έκαναν σημαντικές ζημιές στην πόλη με βόμβες μολότοφ, εμπρησμούς σε τράπεζες, κινηματογράφους και καφέ. Ανάλογη ήταν και η ανταπόκριση του «CNN».
Η εφημερίδα «Financial Times» φέρει τον τίτλο «Η Αθήνα ενέκρινε τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνταν», ενώ ο «Guardian» γράφει πως «εγκρίθηκαν τα μέτρα για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία». Παρόμοιες αναφορές γίνονται από όλα σχεδόν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Το εργατικό κίνημα η πραγματική ανησυχία των αστών
Ο φόβος του εργατικού κινήματος ήταν έκδηλος στις δηλώσεις της Ιταλίδας υπουργού Εσωτερικών, Αννα Μαρία Καντσελιέρι που έσπευσε να αξιοποιήσει την προβοκάτσια. Μιλώντας στο περιθώριο τελετής για την προετοιμασία της Διεθνούς Εκθεσης του Μιλάνου «Expo 2015» δήλωσε πως «τα γεγονότα της Αθήνας αποτελούν σημαντική προειδοποίηση» και πρόσθεσε «παρακολουθούμε την κατάσταση της Ελλάδας με ανησυχία και προσοχή», ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία που να στηρίζουν» μια πιθανή «μετάδοση της έντασης» και στην Ιταλία.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Συγκλόνισαν με τον παλμό και την αποφασιστικότητά τους οι χιλιάδες διαδηλωτές
Το οργανωμένο - λαϊκό κίνημα έβαλε τη σφραγίδα του στις εξελίξεις
Πρωί της Κυριακής, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης
Εκατοντάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν την Κυριακή σε κάθε γωνιά της χώρας. Τα συλλαλητήρια - όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε το ΠΑΜΕ - ήταν τα μεγαλύτερα των τελευταίων δεκαετιών, με συγκλονιστικό παλμό και συνθήματα μέσα από την πείρα, τη ζωή και την προοπτική των εργαζομένων: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Δεν είναι τυχαίο που το σύνθημα αυτό ενώνει με μιας χιλιάδες και χιλιάδες φωνές, συγκινεί και εμπνέει.Ιδιαίτερη σημασία είχε σε αυτές τις τελευταίες κινητοποιήσεις η ετοιμότητα και η επαγρύπνηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη εκτός από τις προγραμματισμένες πρωινές κινητοποιήσεις στις γύρω συνοικίες, στις 5 μ.μ. το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε νέα πορεία και μέσα σε δύο ώρες ο όγκος ξεπέρασε τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής. Αντίστοιχα και το κέντρο της Αθήνας βούλιαξε απ' άκρη σ' άκρη. Η διαδήλωση του ΠΑΜΕ ήταν τόσο ογκώδης, ώστε αναγκαστικά «έσπασε» στα δυο: Στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου. Την ώρα που οι δύο κεφαλές έφταναν στο ύψος των Προπυλαίων, η ουρά απλωνόταν στην Πειραιώς, πλησίαζε στο υπουργείο Εργασίας, η Ομόνοια ήταν ακόμα γεμάτη κόσμο, ενώ διαδηλωτές υπήρχαν ακόμα και στην Γ' Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα χιλιάδες διαδηλωτές, που είχαν προσυγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, παρέμεναν εκεί καθώς τα επεισόδια τους εμπόδισαν να ενωθούν με το υπόλοιπο συλλαλητήριο.
Στους γύρω από την Ομόνοια δρόμους δεν «πέφτει καρφίτσα». Εδώ η διαδήλωση εκτείνεται στην οδό Πειραιώς
Τα χημικά που έπεφταν βροχή, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους και του παρακράτους δεν κατάφεραν να διαλύσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι παρέμεναν «ένα σώμα». Είναι δε χαρακτηριστικό ότι χιλιάδες διαδηλωτές που εκδιώχθηκαν από το Σύνταγμα, ένωσαν τις φωνές τους με την πορεία του ΠΑΜΕ, πιάνονταν στις «αλυσίδες» των περιφρουρημένων μπλοκ. Η αγανάκτηση για την προβοκατόρικη δράση των «κουκουλοφόρων» και για την απροκάλυπτη βιαιότητα των ΜΑΤ ήταν διάχυτη, αλλά δεν «έσπασε» τον κόσμο. Αντίθετα, τον πείσμωσε περισσότερο. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο κέντρο μέχρι αργά το βράδυ.Η καλύτερη απάντηση σε όλους τους μηχανισμούς που θέλουν να τρομοκρατήσουν το λαό είναι από σήμερα κιόλας η ισχυρή οργάνωσή του και η δημιουργία πυρήνων αντίστασης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

Η οδός Σταδίου ασφυκτικά γεμάτη

Εργατόκοσμος, οικογένειες, άνθρωποι όλων των ηλικιών διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα (φωτ. από Ομόνοια)

Μέσα σε δυο ώρες, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς το λαό της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε ένα ορμητικό ποτάμι διαδηλωτών
MotionTeam

«Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία, για να μην περάσει η τρομοκρατία». Οι απεργοί Χαλυβουργοί οδηγούσαν την πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
ΦΡΑΓΚΟΣ

Το μπλοκ του συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας στην Αθήνα
ΦΡΑΓΚΟΣ


 
Η οδός Πανεπιστημίου γεμάτη διαδηλωτές
 
 
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου