ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Συνεχίζεται το θέατρο στις πλάτες του λαού


Η ονοματολογία συγκαλύπτει τα βάρβαρα μέτρα και ότι το ντόπιο κεφάλαιο έχει στην Ελβετία 600 δισ. ευρώ, κλεμμένο ιδρώτα εργατών
Συνεχίζεται με μοιρασμένους ρόλους το κακοπαιγμένο θέατρο κυβέρνησης και αστικών κομμάτων, με αφορμή την υπόθεση του αγνώστου ταυτότητας βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011.
Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να αξιοποιήσουν προπαγανδιστικά το ζήτημα, αποκαλύπτει την προσπάθεια συνολικά του αστικού συστήματος να αποπροσανατολίσει το λαό από το πλήθος των αντιλαϊκών μέτρων που νομοθετούνται αυτές τις μέρες και να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, την οποία επιχειρούν να παρουσιάσουν σαν αποτέλεσμα δήθεν «παθογενειών» στο πολιτικό σύστημα.
Διακόπτοντας χτες την προγραμματισμένη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι «πράγματι είναι νόμιμες αυτές οι διαδικασίες, όμως υπάρχει ένα θέμα δεοντολογίας», ζητώντας «γρήγορα να υπάρξουν πλήρη στοιχεία» από τα δεδομένα που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο για την άρση του απορρήτου των τραπεζικών συναλλαγών.
Παίρνοντας την πάσα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «έχουμε ζητήσει από το τραπεζικό σύστημα να μας πληροφορήσει για τη μεταφορά ποσών πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ», αναφέροντας ότι «υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς πολιτικών προσώπων που έχουν εμβάσματα προς το εξωτερικό».
Τα στοιχεία είπε «θα δοθούν στον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να κληθούν από την επιτροπή ελέγχου του Πόθεν Εσχες». Παράλληλα, ζήτησε «να ξεκινήσει από εδώ το κίνημα της επιστροφής των καταθέσεων», όπως από μέρες έχει ζητήσει ο ίδιος. Στην ίδια αποπροσανατολιστική λογική, χθες 74 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν στην Βουλή, πρόταση νόμου για την αλλαγή της νομοθεσίας περί «πόθεν έσχες».
Ενδεικτικό της υποκρισίας των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, είναι ότι επανειλημμένα έχουν απορρίψει τις προτάσεις του ΚΚΕ για το «πόθεν έσχες», οι οποίες έχουν πολλάκις διατυπωθεί και προταθεί στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ έχει προτείνει τη μετατροπή των ανώνυμων μετοχών των εταιρειών, των ανώνυμων τίτλων του δημοσίου και των άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων σε ονομαστικούς, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί τι κατέχει ο καθένας, τον έλεγχο στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα, την κατάργηση του επιχειρηματικού, του εμπορικού, του τραπεζικού και του φορολογικού απορρήτου, ώστε να καθίσταται δυνατή η εξακρίβωση στοιχείων.
Σ' αυτές τις προτάσεις αναφέρθηκε χτες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σ. Χαλβατζής, τονίζοντας ότι η συζήτηση γίνεται αποπροσανατολιστικά για το ένα εκατομμύριο, χωρίς αναφορά στα 600 δισ. καταθέσεων που υπάρχουν στο εξωτερικό από επιχειρηματίες και άλλους. Ξεκαθάρισε ακόμα το αυτονόητο, ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ «δεν έχουν καμιά σχέση με τραπεζικές καταθέσεις όπως αυτή που απασχολεί την επικαιρότητα».
«Εφυγε» ξαφνικά ο σύντροφος Κώστας Τσίφτης
Κηδεύεται σήμερα με πολιτική τελετή, στις 12 το μεσημέρι, από το Τρίτο Νεκροταφείο Νίκαιας

902 TV
«Εφυγε», ξαφνικά, από τη ζωή, χτες, ο αγαπημένος, σύντροφος και συνάδελφος, δημοσιογράφος του «902» και στέλεχος του ΚΚΕ, Κώστας Τσίφτης, σε ηλικία μόλις, 34 ετών, από ανακοπή καρδιάς. Στο ραδιοτηλεοπτικό «902», επί 13 χρόνια, προσέφερε ακούραστα τις υπηρεσίες του στην υπόθεση της προβολής των εργατικών - λαϊκών προβλημάτων και αγώνων, όπως και των θέσεων του Κόμματος, στην αρχή ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση βασικών πολιτικών εκπομπών σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.Ο σύντροφος Κώστας γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και οργανώθηκε μαθητής στην ΚΝΕ το 1994, τα δύσκολα χρόνια της ανασυγκρότησης της Οργάνωσης. Ηταν πρωτοπόρος σε όποιο χώρο και αν βρέθηκε. Στους μαθητές στο Χαϊδάρι, στο χώρο των Ιδιωτικών Σχολών, όταν η ΚΝΕ σε αυτούς και σε άλλους δεκάδες τόπους προσπαθούσε να ριζώσει, καθοδηγούμενη από την πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ. Ηταν μπροστάρης και αναδείχτηκε στα καθοδηγητικά όργανα της ΚΝΕ, στο Τομεακό Γραφείο του Νοτιοδυτικού Τομέα, στο Συμβούλιο Πόλης της Οργάνωσης της Αθήνας.
Ηταν πεισμένος για το δίκιο της πάλης της εργατικής τάξης για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας. Το 1999 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Από το 2005 μέχρι και σήμερα ήταν μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής της Νοτιοδυτικής Αχτίδας και αργότερα και του Γραφείου της. Από το 1999, εργαζόταν με συνέπεια στον «902», στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Παρά τις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινής προβολής των θέσεων του ΚΚΕ στο ράδιο και την τηλεόραση, δεν έλειψε ποτέ από τους αγώνες της εργατικής τάξης και του Κόμματος. Από τα χαράματα στα εργοστάσια, στις απεργιακές φρουρές με το ΠΑΜΕ, και πάντα με το χαμόγελο, τη συνέπεια και την αποφασιστικότητα. Ξεχώριζε για το ήθος, τη συναίσθηση της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης και της θυσίας.
Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, από το Γ' Νεκροταφείο Νίκαιας. Η ΚΟΒ «902» του ΚΚΕ, η διεύθυνση και το προσωπικό του σταθμού, εκφράζουν στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια. Προσφέρουν στη μνήμη του, ως πρώτη δόση, 500 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του «902». Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του συντρόφου Κώστα Τσίφτη, εκφράζουν η Διεύθυνση και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη».
ΑΧΤΙΔΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
Πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς
Η Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί πλατύ άνοιγμα με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς:
  • Την Τρίτη 28/2 στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην Εθνική Τράπεζα στο Call Center, στο δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, στις Διευθύνσεις της Αγροτικής Τράπεζας στον οδό Συγγρού, στο Κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank, στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Συγγρού, στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Εμπορικής Τράπεζας, στις Κεντρικές Υπηρεσίες της PROBANK, στις Υπηρεσίες της Eurobank στη Ν. Ιωνία, στις Υπηρεσίες Eurobank Cards στην Καλλιθέα, στις τράπεζες της Ηλιούπολης, στις τράπεζες των Μεγάρων, στην Εισπρακτική Εταιρεία Mellon, στην Εισπρακτική Εταιρεία EOS Matrix.
  • Την Τετάρτη 29/2 στις Υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας στον Γέρακα Αττικής, στις Υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας στη Λ. Αθηνών, στις Διευθύνσεις της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Κρήτης, στις Υπηρεσίες της Alpha Bank στον Αγ. Στέφανο Αττικής, στις Υπηρεσίες της Εμπορικής Cards, στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Κοραή, στο δίκτυο καταστημάτων της Γενικής Τράπεζας, στην Εισπρακτική Εταιρεία First Data στον Αγ. Στέφανο Αττικής, στην Εισπρακτική Εταιρεία Phone Marketing, στην Εισπρακτική Εταιρεία Palladino, στις τράπεζες του Πειραιά.
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου