ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Τα ζόρια τους οδηγούν σε μεγαλύτερο αντικομμουνισμό


Τη σκυτάλη από τον ΛΑ.Ο.Σ. πήρε χτες στη Βουλή ο Απ. Κακλαμάνης
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης ανέλαβε χτες να συνεχίσει την εργολαβία της αντικομμουνιστικής επίθεσης στο ΚΚΕ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΛΑ.Ο.Σ. και άλλους βουλευτές του κόμματός του. Ο γνωστός σε τέτοιες αποστολές πρώην πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε το ΚΚΕ για λαϊκισμό και προσπάθεια «διχασμού» και «αιματοχυσίας». Κοινή συνισταμένη όλων είναι να συγκαλύψουν πίσω από αντικομμουνιστικές κραυγές τη συνενοχή τους για τη σφαγή του λαού και να δικαιολογήσουν την ψήφο τους στο νέο μνημόνιο, προπαγανδίζοντας τους μονόδρομους της πλουτοκρατίας και αναμασώντας τα ψευτοδιλήμματα «μέτρα ή χάος».
Οπως είπε ο Κακλαμάνης, «την επομένη του εμφυλίου πολέμου πολλοί έλεγαν μας χρειάζεται να λέει ο Ζαχαριάδης "το όπλο παρά πόδα". Μας χρειάζεται να έχουμε μια έξαλλη αριστερά γιατί αλλιώς ο κόσμος αυτός, που αγαπά τον τόπο του τι θα κάνει θα συνεχίζει την αιματοχυσία». Πρόσθεσε ακόμα ότι «μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται εποχές διχασμού αιματοχυσίας καταστάσεων εμφυλίων που και τότε όμως και το λέω και προς τη μια πλευρά και προς την άλλη, χρειάστηκε να έρθει ο κεντρώος δημοκρατικός χώρος, χρειάστηκε να επιστρατευτεί ένας Σοφούλης 95 χρόνων για να υπάρξει μια διέξοδος που δυστυχώς δεν ήταν καθόλου ομαλή και της οποίας τα παθήματα δε μας έχουν γίνει ακόμα μαθήματα».
Σε άλλο σημείο υποστήριξε προκλητικά ότι «εάν σήμερα ο λαός χειραγωγείται και λέει έξω τα κόμματα, κάτω οι πολιτικοί να μην θεωρείτε ότι είστε άμοιροι ευθυνών και εσείς. Ιδιαίτερα όταν πάτε να εξορκίσετε σοβαρότατα προβλήματα με λαϊκίστικες προτάσεις». Είναι φανερή η προσπάθεια του Κακλαμάνη να διαχύσει τις πολιτικές ευθύνες για την πτώχευση του λαού, προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος και το κόμμα του από τη λαϊκή αγανάκτηση. Οπως εμφανέστατη είναι η προσπάθεια να κινδυνολογήσει μπροστά στο ενδεχόμενο να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του, να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις.
«Ο αποπροσανατολισμός και η "λευκή" τρομοκρατία καλά κρατούν», σχολίασε ανταπαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής τονίζοντας πως «όσοι στηρίζουν αυτήν την βάρβαρη πολιτική, αυτήν την πολιτική που ματώνει το λαό και τους εργάτες φτάνουν να μιλούν για αιματοχυσία. Κινδυνολογούν». Πρόσθεσε πως «οι εργάτες και ο λαός δεν καίνε μαγαζιά. Με την οργανωμένη και συντονισμένη πάλη του ο λαός θα κάψει αυτήν την πολιτική, την πολιτική του μαύρου μετώπου».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατέληξε, λέγοντας ότι εμείς «ζητήσαμε και ζητάμε από το λαό να διαμορφώσει ένα λαϊκό μέτωπο και με τον αγώνα όλων αυτών που πλήττονται από τη βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική να οδηγήσει στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και με μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία να προχωρήσει και να χαράξει το δρόμο του».


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου